Webkamera
Vásárló Folyamatosan figyelnek: amikor az okos kamera nemcsak okos
Privátbankár.hu | 2018. március 16. 14:24
A Kaspersky Lab kutatói több biztonsági rést azonosítottak egy népszerű okos kameránál, amelyet elsősorban babamonitornak használnak, vagy beltéri biztonsági megfigyelésre. A kutatás megállapította, hogy az azonosított hibák lehetővé teszik idegenek számára a távoli hozzáférést a kamera által rögzített audio- és videótartalomhoz, kikapcsolhatják az eszközt, tetszőleges kártékony kódot indíthatnak el, és sok egyéb más aggasztó tevékenységet indíthatnak el.
Közérdekű Van kamera a laptopodon? Akkor ezt feltétlen csináld meg
Privátbankár.hu | 2016. július 11. 20:01
Sokan csak legyintenek arra, hogy az internetre kapcsolódó eszközeinken keresztül megfigyelnek minket. Pedig nem árt az óvatosság - véli Krasznay Csaba kiberbiztonsági szakértő. Nemrég járta be a világot egy kép, amelyen látszik, hogy maga a Facebook atyaúristene, Mark Zuckerberg is lefedte a kameráját. Ha ő megtette, neked is érdemes lehet átgondolnod.
KKV Tízmillió dolláros bevételt hozott a webkamerás kísérleti szoftver
Privátbankár.hu | 2012. február 14. 13:09
Az Intellisense Zrt. által kifejlesztett természettudományos oktatási szoftver évi 10 millió dolláros bevételt hoz a cégnek, miután az Intel ezzel a programmal látja el az iskolai oktató Classmate PC családját. A szoftver lényege, hogy egy webkamerával is elvégezhetőek olyan kísérletek, melyeket korábban csak jóval drágább eszközökkel lehetett elvégezni.
hírlevél