<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Egyedülálló eszközt biztosít ügyfelei számára a piaci tájékozódáshoz az ingatlan.com. A leglátogatottabb ingatlanhirdetési portál 2023-tól minden ingatlanközvetítő partnere előtt megnyitja adatbázisát. Az ingatlanértékesítők így még pontosabban tudják lekövetni a piaci mozgásokat, és hatékonyan tudják megbízóikat segíteni az adásvételek létrejötte során. 

Alapvetően változnak a tendenciák a lakáspiacon, ami érzékenyen érinti az ingatlanközvetítőket is. A fejtörést még a legtapasztaltabb ingatlanértékesítők számára is az okozza, hogy az átalakulóban lévő piacról nehéz összeszedni megfelelő mennyiségű és minőségű információt. Ebben segíti őket az ingatlan.com azzal, hogy jövőre interaktív formában teszi átláthatóvá az ingatlanpiac keresleti-kínálati folyamatait – írja közleményében a szakportál.

Szeptember óta érezhetően megtorpant a lakáspiac dinamikája.

„Jelenleg több mint 170 ezer eladó ingatlanhirdetésből válogathatnak a vásárlók, ami éves összevetésben 13 százalékkal nagyobb kínálatot jelent. A vevői érdeklődések száma viszont 30-40 százalékkal alacsonyabb, mint egy évvel ezelőtt. Ezek a változások sokkal nehezebbé teszik a piaci tisztánlátást is”

– fogalmazott Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. A leglátogatottabb ingatlanhirdetési portál ezért olyan segítséget nyújt az ingatlanosoknak, amivel hatékonyabban tudják értékesíteni az eladási céllal rájuk bízott ingatlanokat.

Az ingatlan.com 2023-tól

megnyitja adatvagyonát minden ingatlanközvetítő ügyfele előtt,

akik interaktív formában tudják visszamenőlegesen is áttekinteni a kereslet-kínálat és az árak változását ingatlantípus, alapterület vagy éppen az ingatlanok állapota szerint. Az eszköz nem csak az országos helyzetről ad átfogó képet, de a tendenciák lekérdezhetőek a különböző fővárosi kerületekre vagy bármelyik megye tetszőlegesen kiválasztott településtípusára is. Erre a portál szerint azért van szükség, mert az ingatlanpiacról alkotott kép már eddig is sok kisebb részpiac mozaikjából áll össze. Jövőre viszont ezek a részpiacok teljesen eltérő irányt vehetnek.

Visszamenőlegesen is áttekinthető lesz a kereslet-kínálat és az árak változása ingatlantípus, alapterület vagy éppen az ingatlanok állapota szerint. Fotó: Depositphotos
Visszamenőlegesen is áttekinthető lesz a kereslet-kínálat és az árak változása ingatlantípus, alapterület vagy éppen az ingatlanok állapota szerint. Fotó: Depositphotos

Keleti József az ingatlan.com vezetője közölte:

„Az ingatlanpiaci statisztikákat már régóta gyűjtjük, rendszerezzük és tároljuk, hogy erről az ügyfeleinknek és piaci szereplőknek tájékoztatást nyújthassunk. A jól informált ingatlanközvetítő hitünk szerint könnyebben szerez megbízást, a megbízás teljesítése során mind az eladók, mind a potenciális vevők irányába széleskörű, megbízható adatok alapján tud tájékoztatást nyújtani, így gyorsabban jöhetnek létre a tranzakciók az előttünk álló kihívásokkal teli időszakban.”

Keleti József szerint azért tudják ezzel az eszközzel segíteni az ingatlanosok munkáját, mert az ingatlan.com adatai jól lekövetik a piaci mozgásokat.

Az ingatlan.com vezetője azt is hozzátette, hogy a naprakész keresleti-kínálati, illetve árakat is tartalmazó adatok beszerzése sosem volt könnyű az eladók és vevők számára.

„Jelenleg az látható, hogy az eladó lakóingatlanok iránti érdeklődések száma éves szinten 30-40 százalékkal esett vissza, de az ingatlan.com látogatottsága csak 7 százalékkal mérséklődött egy év alatt. Ez arra utal, hogy többen követik nyomon a kínálat alakulását, mint ahányan most vevőként a piacra lépnek. Az aktuális ingatlanpiaci folyamatok tovább erősítik azt a trendet is, hogy a vevők ott keresnek, ahol az eladók hirdetnek, az eladók pedig ott hirdetnek, ahol a lakásvásárlók keresnek”

– tájékoztatott Keleti József.

Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom?
Mester Nándor | 2023. február 1. 19:32
Számok és szempontok, hétről hétre. Nagyon megéri követni az összeállításunkat.
Ingatlan A lengyelek már túl vannak a lakáspiac mélypontján
Mester Nándor | 2023. január 31. 17:41
A külföldi beruházók, köztük a magyarok örülnek ennek a legjobban.
Ingatlan Lakáspiac: tízből kilenc hirdető csökkenti az árat
Privátbankár.hu | 2023. január 31. 11:47
De a többség kivár, nagy a bizonytalanság.
Ingatlan Újabb ingatlanos adásvétel a NER soraiban
Mester Nándor | 2023. január 31. 10:16
Turisztikai portfóliójának utolsó elemét is értékesítette az Appeninn Nyrt.
Ingatlan Olcsóbbá váltak a lakáspiac slágerei
Privátbankár.hu | 2023. január 30. 10:11
A jövőben könnyebb lesz meghirdetni a panellakásokat, ugyanis digitalizálják a budapesti panelek alaprajzait, amik egy kattintással a hirdetéshez kapcsolhatók. A házgyári lakások az elmúlt években reneszánszukat élik, szeptember óta pedig jelentősen nőtt a kínálatuk. Budapesten tavaly szeptemberhez képest közel 7 százalékkal több eladó panellakás található. Az átlagos négyzetméteráruk ezzel párhuzamosan több mint 1 százalékkal 782 ezer forintra csökkent. A vármegyeszékhelyeken a panelek kínálata 15 százalékkal nőtt, az áruk pedig lényegében stagnált.
Ingatlan Tovább nőttek a raktárhegyek Magyarországon
Mester Nándor | 2023. január 29. 15:03
Tavaly jóval több mint negyedmillió négyzetméterrel bővült a spekulatív állomány.
Ingatlan Nem döntik le trónjáról a királyt az ingatlanpiacon
Mester Nándor | 2023. január 26. 19:01
Mindenki szeretné lefaragni a költségeit és optimalizálni az ingatlanvagyon mindennapi használatát. Milliárdokat érő eszközt, az adatot kapták a kezükbe ehhez az épületeket üzemeltetők és egyre többen élnek vele. Olyan királyság ez, amit senki sem akar megdönteni.
Ingatlan Új sorozatot indítunk: Mennyit ér az ingatlanom?
Mester Nándor | 2023. január 25. 19:24
Nagyon megéri minden héten követni az összeállításunkat.
Ingatlan Előrejelzés tavaszra: folytatódik az áresés a lakáspiacon
Privátbankár.hu | 2023. január 23. 18:38
De nem minden körzetben és nem minden lakástípusnál.
Ingatlan Behúzta a vészféket az új budapesti lakások piaca
Privátbankár.hu | 2023. január 23. 12:59
Az új építésű lakások értékesítése 30 százalékot zuhant.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG