<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Ingatlan.com
Ingatlan A karanténban rákaptunk a nyaralókra, házakra
Privátbankár.hu | 2020. május 2. 09:01
Idén áprilisban országos szinten az érdeklődések több mint 51 százaléka házakra összpontosult, szemben a tavalyi 44 százalékos aránnyal. A nyaralók adták az összkereslet 6 százalékát, ami majdnem duplája a korábbinak.
Ingatlan Már látszik az albérletárakban a járvány
Privátbankár.hu | 2020. március 24. 08:42
Hirtelen megnőtt a kiadó lakások kínálata a járvány magyarországi megjelenése óta a legnépszerűbb budapesti kerületben, a bérleti díjak is csökkentek.
Makro / Külgazdaság Hiba volt eltörölni az 5 százalékos lakásáfát?
Csabai Károly | 2020. január 7. 06:10
Nem elég ugyanis, hogy emiatt visszaeshet az új lakások építése, s ennek hatására tovább romolhat a meglévő állomány minősége, a használt lakások iránti kereslet emelkedése a már most is egekben lévő ingatlanárakat még feljebb viheti – derül ki az ingatlanpiaci véleményekből. Így nem tűnik reálisnak az egyre több helyen olvasható értékelés, miszerint megállt volna a drágulás. ezen a piacon Ráadásul kétséges, hogy az 5 százalékos lakásáfa 27 százalékra való visszaemelésével a költségvetés jól jár-e, egyáltalán nem biztos, hogy emelkednek a bevételei.
Ingatlan Egészen új dolgot jelent a falusi csok azoknak, akik költöznének
Privátbankár.hu | 2019. június 25. 20:40
Több mint 15 ezer lakóingatlan vár gazdára a falusi csoknak megfelelő településeken, ez egy hónap alatt 2,5 százalékos kínálatbővülést jelent. A több mint 2 ezer településen elérhető falusi csokos ingatlanok árának középértéke 9 millió forintot tett ki, szemben az egy évvel korábbi 8 millió forinttal. A lakásvásárlók a nagyvárosoktól 40-50 kilométerrel távolabb is merészkedhetnek.
Ingatlan Kimondta a GVH: megtévesztő az Ingatlan.com szlogenje
Privátbankár.hu | 2019. május 6. 13:22
Bírságot nem szabtak ki az ingatlanközvetítőre.
Ingatlan Lakásárak a Duna-part mentén: mélyen a zsebbe kell nyúlni
Privátbankár.hu | 2019. március 14. 20:10
Annak ellenére, hogy Budapestet kettészeli a Duna, valódi vízparti ingatlanokból nincs bő kínálat.
Makro / Külgazdaság Nem akármilyen év jön a magyar építőiparban
Privátbankár.hu | 2019. március 14. 10:48
Már az évkezdés is tempós volt.
Ingatlan Jól jártak azok, akik 1-2 évvel ezelőtt a tervezőasztalról vettek lakást
Privátbankár.hu | 2019. március 3. 16:10
Az elmúlt öt évben kiadott építési engedélyek alapján épült lakások jelentős részét még 5 százalékos áfával értékesíthetik a beruházók 2023 végéig, ezért a következő pár évben évente legalább 20 ezer lakás épülhet. Akik 2 évvel ezelőtt leelőlegeztek egy-egy idén átadandó új lakást, azok 28 százalékkal olcsóbban juthattak hozzá.
Ingatlan Repülőrajtot vett a lakáspiac – a vevők most bármit megvesznek?
Privátbankár.hu | 2019. január 23. 20:47
Az év kiugró emelkedéssel indult: a kereslet jelentősen erősödött az eladó és a kiadó lakásoknál egyaránt. A fokozódó kereslet és a lakások folyamatos drágulása azonban nem azt jelenti, hogy bármilyen ingatlant bármilyen áron lehet értékesíteni.
Ingatlan Csak Írországban és Máltán épül több lakás, mint nálunk – de mennyiért?
Privátbankár.hu | 2019. január 14. 17:01
A legalább kétlakásos társasházakra kiadott engedélyek száma 2015-höz képest több mint 200 százalékkal nőtt, ezzel a magyar piac a harmadik az európai listán. A múlt év első 11 hónapjában közel 3300 társasház kapott zöld utat, 14 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Budapesten az új lakások és házak átlagos négyzetméterára január közepén 781 ezer forint volt. Debrecenben 469 ezer forintot, Győrben pedig 425 ezer forintot tett ki.
Ingatlan Új korszakot hozhat a lakásépítési boom az albérletpiacon
Privátbankár.hu | 2019. január 7. 18:30
Tömegesen érkezhetnek az új lakások a piacra 2019-ben: több mint 20 ezer átadása várható. Megjelenésük pedig új korszakot nyithat az albérletpiacon: az újonnan épült, kiadó lakások 10-20 százalékos felára mérséklődhet, ennek eredményeként a rosszabb állapotú használt lakások bérleti díja is csökkenhet. Rossz hír viszont, hogy az átlagos bérleti díjakban nem várható komolyabb változás.
Ingatlan Kiderült, melyek az ország legdrágább és legolcsóbb utcái
Privátbankár.hu | 2018. november 21. 20:30
A tavalyi legdrágább és legolcsóbb utcák négyzetméterárai között óriási, hetvenszeres, a jelenlegi kínálatban pedig majdnem százszoros a különbség. Az V. kerületben voltak tavaly a legdrágább utcák, de idén novemberben is a legdrágább környékek közé tartozott ez a városrész. Vidéken a Balaton-parti utcákban lévő lakásokért kellett a legtöbbet fizetni. A fővárosban a Hős utca volt tavaly a legolcsóbb.
Ingatlan A lakástakarékok kinyírása után: ez jöhet a lakás- és hitelpiacon
Privátbankár.hu | 2018. október 20. 17:22
Átalakulás várható a lakásfinanszírozási piacon, miközben a lakások és a lakáshitelek iránti kereslet továbbra is erős, új termékek mellett erősödő versenyre van kilátás. A legjobb lakáshitelek iránti kereslet 105 százalékkal emelkedett. A teljes magyarországi piacon az első félévben pedig több mint 400 milliárd forint lakáshitelt vettek fel, ami 39 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi szintet.
Ingatlan Méregdrágák az új lakások – mennyibe kerül megépíteni egy négyzetmétert?
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 13. 20:20
Évtizedes távlatban még mindig kevés az új lakás: 2013 és 2017 között 48 ezer lakás készült el, ez kevesebb mint a fele a 2008 és 2012 közötti mennyiségnek. Bár a kereslet adott az új lakások iránt, de nem minden térségben épül annyi új ingatlan, amennyire lenne vásárló
Ingatlan Lassan csak rossz minőségű lakások maradnak – befékez az ingatlanpiac?
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 5. 20:20
Továbbra is szélsebesen drágulnak a lakások országszerte, úgy tűnik azonban, hogy egyre kevesebb felújított, jó állapotú lakás vár gazdára a piacon. A szakértők szerint ez a tranzakciók csökkenését hozhatja magával, mivel egyre kevesebben találnak megfelelő ingatlanra - ugyanakkor a most jó állapotú lakást eladni vágyóknak szerencséje lehet, mivel ez csak tovább emeli az árakat a következő időszakban.
Ingatlan Eszement drágulás: itt szálltak el legjobban a lakásárak
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 22. 15:05
Egy friss elemzés szerint Budapesten belül Hűvösvölgyben emelkedtek a legjobban az átlagos négyzetméterárak az elmúlt egy évben. A panellakásoknál a külső kerületekben ment végbe a legjelentősebb áremelkedés. Az összes budapesti városrészt nézve pedig az is látszik, hogy árcsökkenés szinte sehol nem fordult elő a kínálati árak alapján. Ahol nem volt emelkedés, ott is csak stagnáltak az árak.
Ingatlan Tízmilliókkal drágulhatnak a lakások - komoly áremelkedés közeleg
Privátbankár.hu | 2018. július 7. 12:15
Emelkedésnek indultak a bankközi kamatok, ez pedig a lakáshitelek törlesztőrészletét is növelheti, így végső soron a megvásárolt lakásra is többet kell fizetni. Egy változó kamatozású 20 éves 10 millió forintos lakáshitel jelentősebb kamatemelkedés esetén akár 0,5-3,5 millióval nagyobb kiadást jelenthet, mint egy fix kamatozású konstrukció.
Ingatlan Indul a harc: kegyetlen nehéz lesz albérletet találni a diákoknak
Privátbankár.hu | 2018. június 12. 16:31
Az utóbbi években átalakult az albérletpiac Budapesten és a nagy egyetemvárosokban: garzonlakásokat nem csak a diákok, hanem a nagyvárosokba költöző munkavállalók is keresik. A nagy egyetemvárosok közül Miskolcon lehet találni legolcsóbban garzonlakásokat, 55 ezer forintért, míg Budapesten 110 ezer forintot is kell értük adni.
Ingatlan 48 nap alatt el lehet adni egy panelt
Privátbankár.hu | 2018. május 26. 11:35
Vidéken tovább élénkült a lakáspiac, idén a magánszemélyek éves összevetésben 5 százalékkal több lakóingatlant hirdettek meg eladásra a megyei jogú városokban. Budapesten ugyanakkor 8 százalékkal kevesebb lakóingatlan-hirdetést adtak fel a tulajdonosok, ám a kínálat mégsem szűkült. Ennek oka, hogy a vevők leginkább a friss kínálatból szemezgetnek, ezért egyre több a beragadt lakás a piacon.
Ingatlan Örökre a mama nyakán – a most érettségizőknek esélyük sincs elköltözni?
Privátbankár.hu | 2018. május 10. 20:01
Ha így folytatódik az albérletárak emelkedése, jó eséllyel a fiatalok többsége kényszerül mamahotelben maradni. Budapesten egy év alatt 10 százalékkal drágultak az albérletek, és a nagyobb egyetemvárosokban is emelkedtek a bérleti díjak. Budapesten nincs olyan kerület, ahol az átlagos bérleti díj 100 ezer forintnál olcsóbb lenne, a fővárosi bérleti díjak átlaga pedig 149 ezer forint. Mi lesz így a fiatalokkal?
Ingatlan Miért van 500 ezer üres lakás, miközben alig lehet albérletet találni?
Privátbankár.hu | 2018. április 25. 20:45
Budapesten 11 százalékra csökkent a nem lakott – vagyis idényszerűen lakott, más célra használt és üresen álló – lakások aránya. A községekben viszont 15 százalékra nőtt az arányuk. A vevők körében legnépszerűbb 30-60 négyzetméteres lakások közül a fővárosban és a vidéki nagyvárosokban 60-60 ezer ingatlanban nem laktak 2016-ban. Ha az üresen álló lakások egy része - sok esetben egy felújítás után - megjelenne a kínálatban az kiegyensúlyozottabbá tehetné a piacot, és enyhíthetné a drágulás ütemét.
Ingatlan Új lakásra pályázol? Könnyen lehet, hogy ráfizetsz majd
Privátbankár.hu | 2018. április 5. 08:37
A használt lakások átlagára 2017 utolsó negyedében 7,4 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, ami érezhető lassulást jelent a korábbi három negyedév drágulási üteméhez képest. Az új lakásoknál viszont a tavalyi utolsó negyedév az elmúlt öt év legmagasabb áremelkedését hozta. Ráadásul egyre közelít a 2020-as átadási határidő – kérdés, hogy elkészülnek-e a fejlesztők az új lakásokkal.
Ingatlan Egymást ölik a vevők a lakásokért – aki alkudni akart, felejtse el!
Privátbankár.hu | 2018. február 16. 15:18
Jelentősen, 23 százalékkal nőtt éves szinten a lakások iránti kereslet idén február közepéig, így élénk piacra lehet számítani 2018-ban is. A nagy kereslet miatt a vevők számára a teljes piacot nézve nincs nagy mozgástér az alkura, de ennek mértéke ingatlantípusonként különböző.
Ingatlan Elképesztően sok az új lakás, de van két komoly probléma
Privátbankár.hu | 2018. január 25. 07:25
Öntök az új lakásokat a piacra, meddig marad ez így?
Ingatlan Megvan, mi pörgeti a hazai lakásárakat
Privátbankár.hu | 2018. január 19. 18:32
Bár az országos átlagos áremelkedésben szerepe van a budapesti lakások drágulásának, de a vidéki nagyvárosoknak egyre nagyobb a súlya a hazai lakáspiacon. A 30 millió forintos ár a fővárosban fontos lélektani határt jelent.
Ingatlan Új korszak köszönt be a kiadó lakásoknál – idén minden megváltozik?
Privátbankár.hu | 2018. január 6. 13:33
Idén több új, az ingatlanpiacot érintő szabály lépett életbe, amelyek a lakások kiadását és megvásárlását is könnyebbé tehetik, valamint fehéríthetik a szektort. Ezentúl a lakáskiadóknak nem kell ehót fizetni, változnak az illetékszabályok, és nagyobb támogatást is lehet adni az albérletekre.
Ingatlan Lélektani határ: milyen lakást kaphatsz ma 25 millióért?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 28. 20:15
Ma az érdeklődők kétharmada ennyiért, vagy ennél kevesebbért keres lakást a túlfűtött magyar ingatlanpiacon. Bár találni lehet, nagyon nem mindegy, hogy ebből a büdzséből hova és mekkora lakásba akarunk költözni – Budapesten lényegesen kevesebbet kaphatunk ugyanis a pénzünkért. Az Ingatlan.com elemzéséből az is kiderül, hogy miért lesznek drágábbak az újlakások a kulcs átadása után.
Ingatlan Robbanás előtt a lakáspiac – ez fog komoly felfordulást okozni?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 19. 20:01
Egy friss elemzés szerint a lakossági megtakarítások bővülése, az alacsony hozamkörnyezet miatt jelentős összeg köthet ki a lakáspiacon. A lakáskiadás vonzó hozamokkal kecsegtet, de a megtakarítások mellett a legolcsóbb törlesztést garantáló lakáshitelek is élénkíthetik a lakáspiacot. Az albérletárakat pedig valamelyest mérsékelheti a kínálat bővülése, ami egyben stabilizálhatja is a piacot.
Ingatlan Árulod a lakásod? Ennyi idő alatt találsz rá vevőt
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 13. 20:20
Egy friss elemzés szerint kettősség rajzolódik ki a lakáspiacon, ami az értékesítési időt illeti: az elmúlt 2 évben gyorsabban keltek el a lakások és a családi házak mint az idén, de nyár végére lerövidült az eladási idő januárhoz képest. Az országos átlagban az idén 110 nap kell egy lakóingatlan eladásához, de nagy különbségek vannak a különböző régiók és lakástípusok között. A leggyorsabban a panelek találnak gazdára.
Ingatlan Tévhitben a vásárlók: nem is drágák a magyar lakások?
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 8. 06:06
A régiós országokban nagyjából egy időben indultak emelkedésnek a lakásárak és azóta folyamatos a drágulás. Rossz hír ugyanakkor a vevőknek, hogy az elmúlt években Magyarországon volt a legnagyobb az áremelkedés. Viszont a környékbeli országok jövedelmeit is figyelembe véve még mindig Magyarországon lehet a legolcsóbban ingatlanhoz jutni.
Ingatlan Örülhetnek a költözők: véget ér az esztelen drágulás?
Privátbankár.hu | 2017. július 20. 08:40
Igaz, még mindig Európa hatodik legdrágább ingatlanpiaca a magyar, a tavalyi év végéhez képest azonban idén már csak 1,9 százalékkal drágultak a lakások. Ennek a mértéke egy évvel ezelőtt még nagyjából kétszer ekkora volt. Bár még mindig szemfülesnek kell lenni, a trend azt sugallja, hogy hamarosan megtorpanhat a mértéktelen drágulás a piacon – kérdés az, hogy mikor.
Ingatlan Nyaralót vennél? Megvan, hol találsz a legborsosabb áron
Privátbankár.hu | 2017. június 25. 12:47
A nyári időjárás beköszöntével felélénkült a Balaton-parti lakóingatlanok, ezen belül a nyaralók iránti kereslet, amelynek a bővülő belföldi idegenforgalom is támaszt ad. A kereslet meglehetősen nagy szórást mutat a különböző településeket tekintve - áll az ingatlan.com és a BankRáció.hu közös - saját adatokon alapuló - felméréséből.
Ingatlan El sem tudod képzelni, mennyit kaszálhatsz egy félszobán
Privátbankár.hu | 2017. június 14. 18:30
Egy friss elemzés szerint a 30 négyzetméter körüli budapesti eladó garzonok között nagyobb a kereslet a plusz félszobával vagy hálófülkével rendelkező lakások iránt. Az extra helyiség a 30-35 négyzetméteres garzonoknál 10 százalékkal magasabb árat eredményezhet. A kiadásnál szintén érdemes kialakítani egy félszobát, mert a bérleti díj is néhány ezer forinttal magasabb lehet.
Ingatlan Megtáltosodott az építőipar, de mikor ér véget a drágulás?
Privátbankár.hu | 2017. március 31. 11:09
Pörgött az ingatlanpiac, a drágulás azonban még egy darabig nem áll meg a szakértők szerint.
Ingatlan Hajlandók bármennyit fizetni? Milyen ingatlanokat keresnek nálunk a külfödiek?
Privátbankár.hu | 2017. március 28. 13:12
Egy friss elemzés szerint a külföldiek körében a belvárosi lakások a favoritok, de a Balaton és Győr-Moson-Sopron megye is népszerű. A legtöbben Londonból, Pekingből, Tel-Avivból, Moszkvából, valamint Bécsből és a nagy német városokból érdeklődnek. Az eladó ingatlanok közül az 50 millió forintnál olcsóbbakat keresik leginkább, kiadó lakások esetében pedig havonta akár 250 ezer forintot is fizetnének a külföldi bérlők.
Ingatlan Berobbant az ingatlanpiac – rosszabbul jársz, ha kis lakást keresel
Privátbankár.hu | 2017. március 22. 12:32
Felpörgött a lakáspiaci kereslet márciusban. A kereslet megugrásával párhuzamosan a kínálat alig változott, a drágulás üteme érezhetően lassult. Ugyanakkor akik kisebb lakást keresnek, nekik rossz hír, hogy ezeknek az ingatlanoknak a négyzetméterára a fővárosban és a megyeszékhelyeken jobban drágult, mint a nagyobb lakásoké.
Ingatlan Családi házat adnál el vagy vennél? Erre számíts most a piacon!
Privátbankár.hu | 2017. február 15. 20:10
Egy friss elemzés szerint, bár a budapesti családi házak átlagos négyzetméterára mintegy 9 százalékkal nőtt egy év alatt, ennél sokkal nagyobb drágulásra is volt példa a fővárosi agglomerációban és vidéken is. Ezzel párhuzamosan az értékesítési idő nőtt a tavalyi évhez képest, a leggyorsabban a budapesti családi házak találnak gazdára, a leglassabban pedig a községbeliek kelnek el.
Ingatlan Új vagy használt: ennyiért vennének lakást a magyarok
Privátbankár.hu | 2017. február 7. 11:30
Jókora különbségek vannak az új és a használt lakást vásárlók között.
Ingatlan Vége az őrületnek: már nem lehet bepalizni a lakásvásárlókat
Privátbankár.hu | 2017. február 4. 18:20
Kiegyensúlyozottabb éve lehet a magyarországi lakáspiacnak az idén részben a kínálatbővülés, és az új lakások számának növekedése miatt. Idén a lakáshitelezés és a csok is fontosabbá válhat a piacon, főleg az új lakásoknál. Ami viszont már most látszik: lassabban viszik a lakásokat, ez pedig már az árakon is megmutatkozik.
Ingatlan Kapósak lennének az új építésű lakások, de van egy bökkenő
Privátbankár.hu | 2017. január 29. 15:35
Egy friss felmérés szerint bár az új építésű lakások igen vonzóak, mégis rengetegen tartanak a kivitelezés minőségétől és bőven akadnak olyanok is, akik túl drágának találják ezeket az otthonokat. Új és használt lakás vásárlása esetén a legtöbben 35 millió alatti 3 vagy annál több szobás ingatlant vásárolnának, jelen pillanatban azonban az új építésű otthonok csupán ötöde, a használt lakásoknak pedig negyede felel meg ezeknek a feltételeknek.
Ingatlan Vége az őrült drágulásnak: megadták magukat az albérletárak
Privátbankár.hu | 2017. január 25. 08:30
Úgy tűnik, kifulladni látszik az albérletek drágulása mind a fővárosban, mind országos szinten. Budapesten 130 ezer forint volt az átlagos havi bérleti díj január közepén. A legnépszerűbb városrészek közé tartozó kerületekben 6-7 százalékkal csökkentek a díjak éves szinten. A kiadó lakások kínálata is 40 százalékkal nőtt, így egyensúlyba került a kereslettel.
Ingatlan Ember legyen a talpán, aki ma Magyarországon olcsón lakást talál
Privátbankár.hu | 2017. január 20. 20:01
Magyarország 11,6 százalékos drágulással a legjelentősebb áremelkedést érte el Európában a múlt év harmadik negyedében az Eurostat friss adatai szerint. A kimagasló drágulás kivételes piaci helyzetben, a kínálat bővülése mellett ment végbe - derül ki az ingatlan.com elemzéséből.
Ingatlan Itt akarsz lakást venni? Készülj fel a legrosszabbra
Privátbankár.hu | 2016. december 20. 10:44
Lassan itt az év vége, úgyhogy már látszik, hogy hol szálltak el nagyon az ingatlanok árai.
Ingatlan Mennyiért adnak egy csokos lakást? Ezért kellett enyhíteni a feltételeket
Privátbankár.hu | 2016. február 11. 19:50
A kormány enyhítette a Családi Otthonteremtési Kedvezményének szabályait, ennek eredményeként eltűntek a regionális limitek, és egységessé vált a gyermekek után járó támogatás. Előrejelzések szerint a módosított csok-szabályok további élénkülést generálhatnak a használt lakások piacán.
Ingatlan Több lakásból válogathat, aki 10+10 támogatást nyer
Privátbankár.hu | 2016. január 21. 12:57
A 30 milliós értékhatár eltörlése után jobb lett a helyzet, de aránylag még mindig kevés megvehető újépítésű lakás van.
Ingatlan Jön a fordulópont: mi lesz a lakáspiacon 2016-ban?
Privátbankár.hu | 2015. december 30. 18:02
A válság alatt mélybe süllyedő ingatlanpiac élénküléséről szólt az idei év, elsősorban a használt lakások piacán. Vidéken átlagosan több mint 10 százalékkal nőttek a négyzetméterárak 2015-ben, a budapesti drágulás pedig extrém mértékű, 30 százalékos volt. De mit lesz jövőre? A Családok Otthonteremtési Kedvezmény kibővítése és a lakásépítés áfájának csökkentése miatt az újlakás-piacon is fellendülés jöhet 2016-ban.
Ingatlan Mennyibe kerül most egy nyaraló a Balatonon és a Velencei-tónál? Itt vannak az árak
Privátbankár.hu | 2015. április 30. 14:09
Átlagosan 210-290 ezer forint között alakul a legnagyobb magyarországi tavak partján lévő lakóingatlanok négyzetméterárai. Ugyanakkor óriási a különbség a Balaton északi és déli oldala között, a Velencei-tónál pedig ennél is olcsóbbak az ingatlanok.
Ingatlan Lakást vennél? Ennyi pénzt kell összeszedned - itt az országos lista
Privátbankár.hu | 2015. január 26. 20:00
Nem meglepő, hogy Budapesten a legmagasabbak az ingatlanárak, de az érdekes, hogy alig drágább egy fővárosi lakás, mint egy győri, de mennyi az annyi? És a többi nagyvárosban mennyiért hirdetnek ingatlanokat? Itt a lista.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló