3p

Lakások, irodák és a környéken hiányzó közparkok és közfunkciók megteremtése a cél az Újpesti-öbölnél. Projektünk átgondolt városfejlesztés és nem valamiféle ellen-beruházás a Kopaszi-gátnál folyó építkezéssel szemben – reagált cikkünkre Futó Gábor, a Futureal Csoport társalapítója és társtulajdonosa. A sokéves óriásberuházás építészeti koncepciójának kidolgozását hamarosan megkezdi a kiválasztandó tervező csoport, a kivitelezés várhatóan 2021 végén vagy 2022 elején indulhat.

Észak-Pesten, a Foka-öbölnél, a Marina negyedben már évek óta hatalmas lakásépítkezések zajlanak, több ingatlanfejlesztő indított ott egyenként többszáz lakásos projektet. Jelenleg is zajlik a munka. A pár lépésre található Újpesti-öböl partján a Cordia vágott bele egy nagy városfejlesztési projektbe. MIndkét sorozat hatással lesz a helyi lakáspiacra.

A Marina negyedet és a Cordia-beruházást együttesen számolva város a városban jöhet létre, ami az észak-pesti vízparti övezetben lakást és szolgáltatásokat keresők keresletét elégítheti ki. Ez a városrész – a fővárosi folyószakasz ellenkező végén - egyfajta ellenpontja a dél-budai BudaPart-nak, mint írtuk ma reggeli cikkünkben, Abban felvillantottuk, hogy milyen sikerrel haladt előre a környék beépítése, és milyen piaci kihívásokkal kell számolnia a területen ingatlanfejlesztést indító vállalkozásoknak. 

Futó Gábor ezzel kapcsolatban azt emelte ki lapunknak adott reakciójában, hogy nem a dél-budai beruházás ellen találták ki saját városfejlesztési projektjüket. (Mi sem ezt írtuk – a szerk.)

A fejlesztők között nyilvánvalóan van verseny, de itt egymástól jelentősen eltérő lokációkról van szó. A közös bennünk, hogy mindketten kihasználjuk a Duna közelségét. Olyannyira nem egymás ellen dolgozunk, hogy a napokban a Cordia munkatársai, szakértői a BudaPart-ot irányító cégnél voltak szakmai bemutatón és tapasztalatcserén. Ilyen esemény fordítva is volt, mi láttuk vendégül őket a Corvin Sétány szakmai bemutatóján

- mondta Futó Gábor.

Beszámolója szerint hamarosan kezdődik az intenzív tervezési szakasz, ehhez kiválasztják a koncepciótervet elkészítő céget. Minthogy sokéves projektről van szó, akárcsak a Corvin Sétánynál, később természetesen folyamatosan változhatnak az arányok.

Nem csupán lakásokat fogunk építeni, biztosan lesz például irodai elem, de még nem dőlt el, hogy mekkora területet húzunk fel. Ez nagyban függ az irodapiaci kereslettől. Összesen 1,2 kilométernyi vízparti szakaszunk van, szeretnénk sokkal jobban élni ezzel a lehetőséggel, mint a Marina negyedben tették ezt korábban. Szeretnénk, ha nem csupán az ott majd lakással rendelkezők, hanem mások is élvezhetnék a Dunát, ennek megfelelő lesz a közterületfejlesztési koncepció.

– ígérte a cégvezető.

Futó Gábor elmondta még, hogy együttműködést kezdenek a telek-szomszéd Duna Plaza üzemeltetőjével, mert közös érdek, hogy kihasználják a szinergiákat. A bevásárlóközpont és a Cordia-telep lakói kölcsönösen jól járhatnak, s ez üzletileg mindkettőnknek jó – toldotta meg a Futureal vezetője.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? Célpont lett Vecsés, Gyál, Ecser, Üllő és Ócsa is
Mester Nándor | 2024. május 15. 19:29
Idén az agglomeráció még megfizethető települései kifejezetten jó beszállási pontot kínálnak azoknak, akik önálló családi házat keresnek. A drága északi, déli és nyugati körzetekhez képest a délkeleti városokban, községekben lehet és érdemes is nézelődni – derül ki sorozatunk mostani részéből.
Ingatlan Amerikában kiváló biznisz lett az idősotthon
Mester Nándor | 2024. május 11. 17:31
Az átlagéletkor növekedésével a fejlett világban „kitermelődnek” az újfajta, erre alapozó üzleti lehetőségek. Az egyik ilyen az idősotthon, mint ingatlan típus, ami manapság befektetésnek sem rossz. Amerikában biztos nem, ahol már több évtizedes múltra tekint vissza. Az ingatlanfejlesztők is kiemelten figyelnek a demográfiai folyamatokra és ennek alapján döntik el, hogy az ország melyik alpiacán vágnak bele ilyen ingatlanok felépítését célzó beruházásba.
Ingatlan Mennyit ér az ingatlanom? A NER és a mini-Dubaj mindent felforgatnak Zuglóban
Mester Nándor | 2024. május 8. 18:42
A kormány és a NER úthengerként halad Zuglóban. Már parlamenti jóváhagyás is van a mini-Dubajra és ütemesen zajlik a Bosnyák téri óriásberuházás, amit a NER egyik oszlopos tagja, a Bayer Construct végez. Mindkettő jelentős hatással van az egész ingatlanpiacra, benne a lakásokéra is.
Ingatlan Most beelőzhetjük a befektetőket a lakáspiacon
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 15:01
Egyelőre nem szállják meg a terepet, de egy-másfél év múlva már más lehet a helyzet. Főleg azért, mert az állampapírok által kínált előnyök folyamatosan fogynak.
Ingatlan Hihetetlen: ismét emelkednek a fővárosban az ingatlanárak
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 14:46
Némi lassulás és kismértékű csökkenés után újfent emelkedő árspirál jellemezi a fővárosi ingatlanpiacot, a legmarkánsabban a családi házak négyzetméterára nőtt, ismertette az Otthon Centrum elemzési vezetője az első negyedéves adatokat.
Ingatlan Tömeges áruházbezárások éve az idei - az Egyesült Államokban
Privátbankár.hu | 2024. május 5. 14:39
A tengerentúlon nagyon megszenvedik az online előretörését.
Ingatlan Ki fog újépítésű lakást venni ilyen hitelkamatok mellett?
Privátbankár.hu | 2024. május 4. 10:19
Az idei első negyedévben 23 százalékkal kevesebb új lakás épült, mint egy évvel ezelőtt. Közben 2023-ban jelentősen csökkent a kereslet az új lakások iránt is, aminek eredményeként a kínálat felduzzadt - több új lakásból válogathatnak most a vevők, ez pedig az áremelkedést is jelentősen lelassította. A lakosság és a fejlesztők számára is a kamatkörnyezet jelenti a legnagyobb kihívást.
Ingatlan Nem hisszük el, mennyibe kerül egy balatoni újépítésű lakás
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 15:32
Változatlanul Siófok az új építésű lakást vásárlók kedvence a Balaton-parton, amit az áremelkedés sem tört meg. Az Otthon Centrum mérése szerint a tóparton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések újépítésű projektjei között. A rekorder egy fővároshoz közeli község, 3,2 millió forintos négyzetméterárral.
Ingatlan Életre kel a rajzfilm varázsceruzája, megoldást hozhat a lakhatási gondokra
Privátbankár.hu | 2024. április 28. 18:08
Házakat, hidakat, hajókat és szélturbinákat is lehetne nyomtatni az új gigaberendezéssel. A tervek szerint. 
Ingatlan Így lehet pályázni a felújítási ingyen milliókra
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 16:19
Megjelentek az otthonfelújítási támogatás részletei.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG