<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Lakások, irodák és a környéken hiányzó közparkok és közfunkciók megteremtése a cél az Újpesti-öbölnél. Projektünk átgondolt városfejlesztés és nem valamiféle ellen-beruházás a Kopaszi-gátnál folyó építkezéssel szemben – reagált cikkünkre Futó Gábor, a Futureal Csoport társalapítója és társtulajdonosa. A sokéves óriásberuházás építészeti koncepciójának kidolgozását hamarosan megkezdi a kiválasztandó tervező csoport, a kivitelezés várhatóan 2021 végén vagy 2022 elején indulhat.

Észak-Pesten, a Foka-öbölnél, a Marina negyedben már évek óta hatalmas lakásépítkezések zajlanak, több ingatlanfejlesztő indított ott egyenként többszáz lakásos projektet. Jelenleg is zajlik a munka. A pár lépésre található Újpesti-öböl partján a Cordia vágott bele egy nagy városfejlesztési projektbe. MIndkét sorozat hatással lesz a helyi lakáspiacra.

A Marina negyedet és a Cordia-beruházást együttesen számolva város a városban jöhet létre, ami az észak-pesti vízparti övezetben lakást és szolgáltatásokat keresők keresletét elégítheti ki. Ez a városrész – a fővárosi folyószakasz ellenkező végén - egyfajta ellenpontja a dél-budai BudaPart-nak, mint írtuk ma reggeli cikkünkben, Abban felvillantottuk, hogy milyen sikerrel haladt előre a környék beépítése, és milyen piaci kihívásokkal kell számolnia a területen ingatlanfejlesztést indító vállalkozásoknak. 

Futó Gábor ezzel kapcsolatban azt emelte ki lapunknak adott reakciójában, hogy nem a dél-budai beruházás ellen találták ki saját városfejlesztési projektjüket. (Mi sem ezt írtuk – a szerk.)

A fejlesztők között nyilvánvalóan van verseny, de itt egymástól jelentősen eltérő lokációkról van szó. A közös bennünk, hogy mindketten kihasználjuk a Duna közelségét. Olyannyira nem egymás ellen dolgozunk, hogy a napokban a Cordia munkatársai, szakértői a BudaPart-ot irányító cégnél voltak szakmai bemutatón és tapasztalatcserén. Ilyen esemény fordítva is volt, mi láttuk vendégül őket a Corvin Sétány szakmai bemutatóján

- mondta Futó Gábor.

Beszámolója szerint hamarosan kezdődik az intenzív tervezési szakasz, ehhez kiválasztják a koncepciótervet elkészítő céget. Minthogy sokéves projektről van szó, akárcsak a Corvin Sétánynál, később természetesen folyamatosan változhatnak az arányok.

Nem csupán lakásokat fogunk építeni, biztosan lesz például irodai elem, de még nem dőlt el, hogy mekkora területet húzunk fel. Ez nagyban függ az irodapiaci kereslettől. Összesen 1,2 kilométernyi vízparti szakaszunk van, szeretnénk sokkal jobban élni ezzel a lehetőséggel, mint a Marina negyedben tették ezt korábban. Szeretnénk, ha nem csupán az ott majd lakással rendelkezők, hanem mások is élvezhetnék a Dunát, ennek megfelelő lesz a közterületfejlesztési koncepció.

– ígérte a cégvezető.

Futó Gábor elmondta még, hogy együttműködést kezdenek a telek-szomszéd Duna Plaza üzemeltetőjével, mert közös érdek, hogy kihasználják a szinergiákat. A bevásárlóközpont és a Cordia-telep lakói kölcsönösen jól járhatnak, s ez üzletileg mindkettőnknek jó – toldotta meg a Futureal vezetője.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Ingatlan Meddig lehet elviselni az elszálló iroda-költségeket?
Natív tartalom | 2022. július 2. 12:37
Az irodapiacot manapság sok-sok „ág húzza”. A költözéseket tervező potenciális bérlők a bizonytalan helyzetben sokkal megfontoltabban, óvatosabban döntenek – hallani manapság a nagy irodapiaci tanácsadó cégek vezetőitől is. Az irodahaz.info összeállítása.
Ingatlan Ha nem a Balatonnál, akkor hol érdemes nyaralót venni?
Privátbankár.hu | 2022. július 1. 16:09
A hazai kiemelt üdülőkörzetek lakóingatlan- és üdülőpiacain együttesen átlagosan 12 százalékkal emelkedtek a fajlagos árak tavaly az egy évvel korábbihoz képest - derült ki egy friss kutatásból.
Ingatlan Fordulat a Balatonnál: csúcsra értek az ingatlanárak, innen már nincs feljebb?
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 11:35
A 2020-as hirtelen növekedés után még az idei tavasz is élénkülést hozott a Balaton ingatlanpiacán, de a nyár eredményei már elmaradnak a tavalyi év hasonló időszakától. Az OTP Ingatlanpont friss tapasztalatai alapján változatlanul magas árak, csökkenő kereslet és bővülő kínálat jellemzik a tó északi és déli partját is. Az árak közelítik vagy már el is érték a csúcsot - számottevő emelkedésre már nem számítanak a jövőben.
Ingatlan Fojtogató áremelkedés az irodáknál - óriásit ugrottak a költségek
Natív tartalom | 2022. június 28. 13:24
A 400 forintos euró mellett a pár hónap alatt legalább duplájára növő energiaköltségek teszik egyre elviselhetetlenebbé a cégek irodabérleti költségeit. Különösen ott, ahol a költségek jelentős részét teszi ki ez a fix díj, illetve ahol sok évre aláírt irodabérleti-szerződések kötik gúzsba az üzleti döntéshozókat - derül ki az irodahaz.info összeállításából.
Ingatlan Újabb irodaházzal bővült az Indotek Group romániai ingatlanportfóliója
Privátbankár.hu | 2022. június 27. 10:28
Romániai irodaházzal bővült az Indotek Group régiós ingatlanportfóliója. Az akvizíció keretében Magyarország egyik vezető, ingatlanokra fókuszáló befektetési csoportja megvásárolta a Bukarest központi üzleti negyedében található, 14 emeletes One Victoriei Center irodaházat.
Ingatlan Nemcsak a lángos kerül aranyárba a Balatonnál
Privátbankár.hu | 2022. június 25. 11:41
A Zánkától kicsit északabbra fekvő Monoszlón épült, felújított, 9 szobás, több mint 1600 négyzetméteres alapterületű kastélyért a hozzá tartozó 100 ezer négyzetméteres telekterülettel és borbirtokkal együtt 5,5 millió eurót, vagyis 2,2 milliárd forintot szeretne kapni a tulajdonos.
Ingatlan A gyermekesek menthetik meg a lakáspiacot
Privátbankár.hu | 2022. június 15. 09:58
Kevesebben terveznek lakást venni, de a gyermekes családok ugyanúgy vásárolnának, nő a befektetési célból lakást vásárolni tervezők aránya is.
Ingatlan Visszaesett az építőipari termelés áprilisban
Privátbankár.hu | 2022. június 15. 09:00
Közel hat százalékkal.
Ingatlan Óriási fordulat következett be az irodapiacon
Natív tartalom | 2022. június 14. 18:22
Miközben a 2020 tavaszán ránk köszöntött pandémia előtt szinte telt házzal működtek a budapesti A+ és A kategóriába tartozó irodaházak, addig mára sok helyütt konganak az ürességtől az irodák, jellemzően a széles körű távmunka miatt, amelynek szabályozásában a cégek sem egységesek. A hivatalos adatok (egyelőre) nem festenek olyan szomorú képet, de a valóság – a piacot ismerő szakértők szerint – meglehetősen kiábrándító. Nézzük  a részleteket - az Irodahaz.info összeállítása.
Ingatlan A pörgő ingatlanpiacon nem csak az árat kell jól belőni
Benedikt Károly, Duna House | 2022. június 8. 15:48
Egy eladó vagy vevő számára nem az árindexek, az alapkamat, a befektetői vásárlók aránya és az elemzések az elsődlegesek. Segíthetnek a helyzetértékelésben, de számukra mégis az lesz a legfontosabb, hogy mit éreznek és mit tapasztalnak közvetlen az ingatlan vásárlásuk vagy eladások során. Mit hozhat a jövő, milyen kérdéseket kell átgondolnunk, mire érdemes és mire nem érdemes várni 2022-ben. Vélemény.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG