<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Lakások, irodák és a környéken hiányzó közparkok és közfunkciók megteremtése a cél az Újpesti-öbölnél. Projektünk átgondolt városfejlesztés és nem valamiféle ellen-beruházás a Kopaszi-gátnál folyó építkezéssel szemben – reagált cikkünkre Futó Gábor, a Futureal Csoport társalapítója és társtulajdonosa. A sokéves óriásberuházás építészeti koncepciójának kidolgozását hamarosan megkezdi a kiválasztandó tervező csoport, a kivitelezés várhatóan 2021 végén vagy 2022 elején indulhat.

Észak-Pesten, a Foka-öbölnél, a Marina negyedben már évek óta hatalmas lakásépítkezések zajlanak, több ingatlanfejlesztő indított ott egyenként többszáz lakásos projektet. Jelenleg is zajlik a munka. A pár lépésre található Újpesti-öböl partján a Cordia vágott bele egy nagy városfejlesztési projektbe. MIndkét sorozat hatással lesz a helyi lakáspiacra.

A Marina negyedet és a Cordia-beruházást együttesen számolva város a városban jöhet létre, ami az észak-pesti vízparti övezetben lakást és szolgáltatásokat keresők keresletét elégítheti ki. Ez a városrész – a fővárosi folyószakasz ellenkező végén - egyfajta ellenpontja a dél-budai BudaPart-nak, mint írtuk ma reggeli cikkünkben, Abban felvillantottuk, hogy milyen sikerrel haladt előre a környék beépítése, és milyen piaci kihívásokkal kell számolnia a területen ingatlanfejlesztést indító vállalkozásoknak. 

Futó Gábor ezzel kapcsolatban azt emelte ki lapunknak adott reakciójában, hogy nem a dél-budai beruházás ellen találták ki saját városfejlesztési projektjüket. (Mi sem ezt írtuk – a szerk.)

A fejlesztők között nyilvánvalóan van verseny, de itt egymástól jelentősen eltérő lokációkról van szó. A közös bennünk, hogy mindketten kihasználjuk a Duna közelségét. Olyannyira nem egymás ellen dolgozunk, hogy a napokban a Cordia munkatársai, szakértői a BudaPart-ot irányító cégnél voltak szakmai bemutatón és tapasztalatcserén. Ilyen esemény fordítva is volt, mi láttuk vendégül őket a Corvin Sétány szakmai bemutatóján

- mondta Futó Gábor.

Beszámolója szerint hamarosan kezdődik az intenzív tervezési szakasz, ehhez kiválasztják a koncepciótervet elkészítő céget. Minthogy sokéves projektről van szó, akárcsak a Corvin Sétánynál, később természetesen folyamatosan változhatnak az arányok.

Nem csupán lakásokat fogunk építeni, biztosan lesz például irodai elem, de még nem dőlt el, hogy mekkora területet húzunk fel. Ez nagyban függ az irodapiaci kereslettől. Összesen 1,2 kilométernyi vízparti szakaszunk van, szeretnénk sokkal jobban élni ezzel a lehetőséggel, mint a Marina negyedben tették ezt korábban. Szeretnénk, ha nem csupán az ott majd lakással rendelkezők, hanem mások is élvezhetnék a Dunát, ennek megfelelő lesz a közterületfejlesztési koncepció.

– ígérte a cégvezető.

Futó Gábor elmondta még, hogy együttműködést kezdenek a telek-szomszéd Duna Plaza üzemeltetőjével, mert közös érdek, hogy kihasználják a szinergiákat. A bevásárlóközpont és a Cordia-telep lakói kölcsönösen jól járhatnak, s ez üzletileg mindkettőnknek jó – toldotta meg a Futureal vezetője.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Ingatlan Csaknem négymilliárd forintba került a Lovarda
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 15. 11:22
Három év alatt mintegy negyven milliárd forintot költhettek néhány új vagy felújított épületre a Budai Várban, ahol tegnap adták át a visszaépített Lovardát.
Ingatlan Még mindig sokan akarnak felülni a lakásfelújítási hullámra
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 14. 06:03
Augusztusban megint kissé nőtt a lakásfelújítást tervezők aránya – ezt igazolták a GKI és a Masterplast közös kutatásának eredményei. 
Ingatlan Rossz hír a költözőknek: hiperdrágák lettek az új lakások a pesti peremkerületekben is
Mester Nándor | 2021. szeptember 4. 05:33
Már a külső pesti kerületekben is közelíti az egymillió forintot az új lakások négyzetmétere. Ennek ellenére van kereslet, több helyütt jelentős beruházások indultak és továbbiak vannak előkészítés alatt.
Ingatlan Az MNB az év végéig birtokba veszi a Széll Kálmán téri volt Postapalotát
Csabai Károly | 2021. szeptember 2. 18:32
Ez derül ki a jegybank lapunk érdeklődésére adott válaszából. A ma már Buda Palota néven futó épületet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) három évvel ezelőtt vásárolta meg, s abba az akkori tájékoztatás szerint a pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős alelnökségét költözteti. A nagyközönség számára pedig ugyanott Pénzmúzeum nyílik.
Ingatlan Súlyos anyagi teher is lehet eladni egy örökölt ingatlant
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 24. 17:22
Hiába nőnek az ingatlanárak és a bérbeadás is megérheti, egy megörökölt lakás, nyaraló vagy más ingatlan eladása előbb-utóbbi napirendre kerül. Általában sok-sok hónapig tart az értékesítés és még anyagi teher is sújtja az újdonsült tulajdonost.
Ingatlan Óriási budai telket vett az AutoWallis
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 24. 09:57
A Kopaszi-gát közelében vásárolt 18 ezer négyzetméteres ingatlant az AutoWallis, a területen több márkának is helyet adó multimárkás gépjármű kereskedő- és szolgáltató központ fejlesztését tervezi a társaság. 
Ingatlan Annyi a készpénz, hogy nem tudják elkölteni – felvásárlási és egyesülési hullám tombol az amerikai ingatlanpiacon
Mester Nándor | 2021. augusztus 21. 05:28
Végeláthatatlan készpénz-óceánban úszik több amerikai ingatlanos nagyvállalat. Plázák és irodaházak cserélnek gazdát rendszeresen, úgymond jó áron. És vállalatok is és még fognak is, a járvány okozta válság eléggé összerázta a piacot.
Ingatlan Más európai országokban is felrobbant a lakások ára, de nekünk ez sovány vigasz
Mester Nándor | 2021. augusztus 20. 05:43
Kitartóan emelkednek a lakásárak a környező országokban. A reáljövedelem sok helyütt nőtt, a járvány miatt el nem költött pénz egy része a lakáspiacra áramlik, már csak az inflációs félelmek miatt is. 
Ingatlan Ősztől sok airbnb-s visszamenekülhet a hosszú távú bérbeadásba
Mester Nándor | 2021. augusztus 18. 05:21
Viszonylag jó nyarat zárhatnak a szálláshelyüket rövid távra kiadó tulajdonosok. Szinte biztos azonban, hogy szeptember végétől sokan visszatérnek a közép vagy hosszú távú bérbeadáshoz.
Ingatlan Hatalmas építési hullámot hozhat a három új Duna-híd
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 16. 18:39
Rengeteg lakás, irodaházak, kereskedelmi és szabadidős létesítmények épülhetnek a három új budapesti Duna-híd környezetében - mondta munkatársunk, Mester Nándor a Trend FM hétfő reggeli műsorában.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos