BUX
34 706.60
+0.87%
+299.00
OTP
10 250.00
+0.49%
+50.00
MOL
1 741.00
+1.99%
+34.00
RICHTER
6 810.00
+0.59%
+40.00
MTELEKOM
373.00
+0.95%
+3.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2016. szeptember 29. 10:36

Nagyjából ugyanazok hiányoznak minden kiskereskedelmi láncnál: eladók, pénztárosok, szakképzettek jelentkezését várják folyamatosan.

Ki hiányzik az áruházakból?

Az Aldit, az Auchant, a Lidlt, a Pennyt, a Spart és a Tescót kérdezte a napi.hu a munkaerőhiányról - vállalatonként eltérő munkakörökben érzékelik fokozottan a dolgozóhiányt, de vannak szakmák, ahol általánosnak mondható az üresedés. A Tescónál országszerte százas nagyságrendben keresnek alkalmazottakat, főleg szakképzett munkaerőt.  A Sparnál eladó, pénztáros és osztályvezető hiányzik a legjobban, de sofőrt és hentest is kerülnek. Az Auchan hasonló területeken számolt be hiányról, ők hosztokat és hosztesszeket is keresnek.

Az Aldinak már csak a folyamatos terjeszkedés miatt is szüksége van emberekre, a legnehezebben bolti eladót találnak a Napi.hu írása szerint.  A Lidl targoncavezetőt talál nehezen, de úg látszik, az elmúlt időszakban megjelent hírek a magas pénztárosi keresetekről megtették a hatásukat: sok a jelentkező a cégnél, már nem érzékelik a munkaerőhiányt.

Mennyit lehet keresni?

A bérekről szűkszavúan nyilatkozott a Napi.hu-nak a láncok többsége, a Lidl viszont elárulta: a raktári dolgozók átlagos bruttója 285 ezer forint, a bolti dolgozóké 281 ezer. Fizetik a munkába járást, van ingyenes magánklinikai csomag és 33 ezer forint cafeteria is.

Az Aldi is részletesen válaszolt, az elérhető legmagasabb fizetéseket közölték: a heti 30 órában dolgozó árufeltöltők 162 ezret kereshetnek bruttóban, a heti 30 órát dolgozó kasszások 222 ezret kaphatnak. A legjobban a boltvezető kereshet, 543 ezer forintot. Emellett juttatásokat is adnak: vasárnapi pótlék, Erzsébet-utalvány, egyéb prémiumok is járnak.

Mi kell, hogy leküzdjük a munkaerőhiányt?

A járulékok csökkentésének lehetősége korábban már többször felmerült, most pedig Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is rábólintott a lehetőségre. Ez azonban kevés lesz ahhoz, hogy visszaszorítsák az egyre drasztikusabb mértéket öltő munkaerőhiányt a szakértők szerint - vannak más ötletek is >>

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Karrier Felnőttképzések – a válság új igényt teremtett
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2020. augusztus 2. 13:27
Az állami bértámogatás egyik alapelvárása a cégek felé az egyéni fejlesztési idő biztosítása. A kormány arról nem rendelkezett, hogy ennek pontosan milyen formában kell megvalósulnia, így nagyon sokféle továbbképzés szóba jöhet. A lényeg, hogy a munkavállaló ebben az időszakban nem dolgozhat.
Karrier Kiosztották a Minőségi Újságírás Díjat - lapunk munkatársa is kiemelt lett
Privátbankár.hu | 2020. július 28. 17:27
Újra kiosztották egy éves szünet után a Minőségi Újságírás Díjat, közölte a Főszerkesztők Fóruma. Lapunk munkatársának írása is kiemelésre méltónak találtatott.
Karrier Orbán Viktor kormánybiztost csinált Wáberer Györgyből
Privátbankár.hu | 2020. július 21. 08:38
A 13. leggazdagabb magyar a Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felel mostantól.
Karrier Arra is kezd felkészülni a kormány, hogy távoktatásban indul a tanév
Privátbankár.hu | 2020. július 17. 07:37
Érdekes információdarabra bukkantunk a legfrissebb Magyar Közlönyben, az egyetemi beiratkozások kapcsán.
Karrier Ez a kormánybiztos folytathatja a munkát
Privátbankár.hu | 2020. július 17. 06:59
A péntek éjszaka megjelent Magyar Közlöny alapján régi-új kormánybiztosra ébredt ma Magyarország.
Karrier Palkovics menesztette az egyik helyettes államtitkárát
Privátbankár.hu | 2020. július 14. 06:16
Már meg is van Szepesi Balázs utóda. 
Karrier Megvan, mikor kaphatják meg az emelt fizetést a tanárok
Privátbankár.hu / MTI | 2020. június 23. 08:02
Legjobban az intézményvezetők és helyetteseik járnak majd. 
Karrier Orbán felmentett egy helyettes államtitkárt - már megvan az utódja
Privátbankár.hu | 2020. június 23. 07:29
A Miniszterelnökségen történt a személycsere. 
Karrier A kihívásokról szólt a home office
Kollár Dóra - Valkai Nikoletta | 2020. június 21. 17:35
Az elhúzódó járványhelyzet miatt házi karanténba kényszerült munkavállalók élete nem volt egyszerű. A legszerencsésebb eset, ha valaki olyan szektorban dolgozik, ahol nem veszítette el a munkáját a járvány következtében, és adottak a feltételek az otthoni munkavégzéshez is. Egy hónap távmunka után ezek voltak a legfőbb tapasztalataink.  
Karrier Új felelőse van a budai várnegyedben zajló egyik felújításnak
MTI | 2020. június 5. 19:10
Halmai Zoltán váltja Borbély Pált a Pénzügyminisztérium budai várnegyedben található egykori épületének felújítását koordináló PM-TÉR6 Nonprofit Kft. vezérigazgatói posztján június 8-án - közölte a pénzügyi tárca.
Friss
hírlevél