2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nagyjából ugyanazok hiányoznak minden kiskereskedelmi láncnál: eladók, pénztárosok, szakképzettek jelentkezését várják folyamatosan.

Ki hiányzik az áruházakból?

Az Aldit, az Auchant, a Lidlt, a Pennyt, a Spart és a Tescót kérdezte a napi.hu a munkaerőhiányról - vállalatonként eltérő munkakörökben érzékelik fokozottan a dolgozóhiányt, de vannak szakmák, ahol általánosnak mondható az üresedés. A Tescónál országszerte százas nagyságrendben keresnek alkalmazottakat, főleg szakképzett munkaerőt.  A Sparnál eladó, pénztáros és osztályvezető hiányzik a legjobban, de sofőrt és hentest is kerülnek. Az Auchan hasonló területeken számolt be hiányról, ők hosztokat és hosztesszeket is keresnek.

Az Aldinak már csak a folyamatos terjeszkedés miatt is szüksége van emberekre, a legnehezebben bolti eladót találnak a Napi.hu írása szerint.  A Lidl targoncavezetőt talál nehezen, de úg látszik, az elmúlt időszakban megjelent hírek a magas pénztárosi keresetekről megtették a hatásukat: sok a jelentkező a cégnél, már nem érzékelik a munkaerőhiányt.

Mennyit lehet keresni?

A bérekről szűkszavúan nyilatkozott a Napi.hu-nak a láncok többsége, a Lidl viszont elárulta: a raktári dolgozók átlagos bruttója 285 ezer forint, a bolti dolgozóké 281 ezer. Fizetik a munkába járást, van ingyenes magánklinikai csomag és 33 ezer forint cafeteria is.

Az Aldi is részletesen válaszolt, az elérhető legmagasabb fizetéseket közölték: a heti 30 órában dolgozó árufeltöltők 162 ezret kereshetnek bruttóban, a heti 30 órát dolgozó kasszások 222 ezret kaphatnak. A legjobban a boltvezető kereshet, 543 ezer forintot. Emellett juttatásokat is adnak: vasárnapi pótlék, Erzsébet-utalvány, egyéb prémiumok is járnak.

Mi kell, hogy leküzdjük a munkaerőhiányt?

A járulékok csökkentésének lehetősége korábban már többször felmerült, most pedig Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is rábólintott a lehetőségre. Ez azonban kevés lesz ahhoz, hogy visszaszorítsák az egyre drasztikusabb mértéket öltő munkaerőhiányt a szakértők szerint - vannak más ötletek is >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Karrier Meghalt Jacob Rotschild
Privátbankár.hu | 2024. február 26. 16:32
Elhunyt Lord Jacob Rotschild brit nagybefektető, a Rothschild bankárdinasztia tagja. Halálát hétfőn jelentette be a család.
Karrier Munkatársakat keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 13:50
Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk!
Karrier Orbán Viktor már csak a harmadik: hátrébb csúszott egy fontos listán
Privátbankár.hu | 2023. november 29. 18:13
A Politico idén is rangsorolta Európa legmeghatározóbb embereit.
Karrier Lesújtó véleménnyel vannak a főnökök a beosztottakról, de a másik oldalnak is van véleménye
Privátbankár.hu | 2023. november 16. 19:04
Egészen másként látják a munkahelyi képzéseket a beosztottak és a vezetők egy új amerikai felmérés szerint. Az előbbiek elvárják a munkahelyüktől, hogy ezekkel támogassa a karrierjüket, miközben az utóbbiak legyintenek a dologra.
Karrier Nincs még minden veszve az MSZP szerint
Privátbankár.hu | 2023. október 31. 16:01
Meghatározó erő akar maradni egy kormányváltás idején is a jelentősen meggyengült MSZP. Komjáthi Imrét, a párt társelnökét erről is kérdeztük az ATV napi adásában, fontos munkaerőpiaci és társadalmi kérdések mellett.
Karrier Megvan a Világbank új elnöke
Privátbankár.hu | 2023. május 3. 19:57
A Mastercard egykori vezérigazgatóját, Ajay Bangát választották a Világbank új elnökévé szerdán - közölte a washingtoni székhelyű pénzintézet.
Karrier Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!
Privátbankár.hu | 2023. április 18. 10:18
A Klasszis Lapcsoport (Privátbankár.hu, Mfor.hu, Piac&Profit, Turizmus Online) Professzionális online Sales és Marketing vezetőt keres. Várjuk jelentkezésedet!
Karrier Milliárdos perben hallgatják ki a világ egyik legismertebb médiamágnását
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 14:30
 A Fox tévécsatornákat tulajdonló Fox Corp. elnöke, Rupert Murdoch mehet a bíróságra.
Karrier Megvan a reptéri káosz első áldozata
Szakonyi Péter | 2022. szeptember 17. 14:44
Lemondott posztjáról a Schiphol vezérigazgatója, Európa legnagyobb légikikötőjének első embere az immár állandósult reptéri káosz miatt adta be felmondását. Amszterdam mellett London, Frankfurt és Párizs repterei is kaotikus helyzetben voltak a nyári csúcs alatt.
Karrier Óriási veszteség: román színekben folytatja Magyarország egyik legjobb sportolója
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 4. 18:58
A sakkozó Rapport Richárd román színekben folytatja pályafutását - ezt a román szövetség jelentette be vasárnap.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG