1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

KKV
Hiánypótló programot mutatott be tegnap este a budapesti Desing Terminálban az iCatapult üzleti- és technológiai fejlesztő központ, melynek révén a magyarországi induló technológiai vállalkozások sikeresen kiléphetnek a nemzetközi piacra.

A nemzetközi színtéren is egyre sikeresebb magyar Digital Natives és a Primus Capital hazai kockázati tőkealap-kezelő által elindított startup vállalkozásoknak szóló üzleti- és technológiai fejlesztő program egyik legjelentősebb nemzetközi partnere nem más, mint New York Város Gazdaságfejlesztési Tanácsa. A közép-kelet-európai térségben egyedülálló kezdeményezés alapítóinak szándéka szerint ez a program szemléletváltást hozhat a magyarországi üzleti-vállalkozói szférában.

Tegnap a Deák téri Desing Terminálban elstartolt az iCatapult



Az egyesült államokbeli Szilícium-völgyben található, ma már világsikert elérő technológiai vállalkozások korunk üzleti-gazdasági életében meghatározó szerepet töltenek be: mind a foglalkoztatás, mind a vállalati kultúra, mind pedig az adott ország gazdasági termelékenységében komoly részt képviselnek ezek a tudásalapú termékekre és szolgáltatásokra specializálódott startup vállalatok. Sikeres startupokra van magyar példa is, mint például az internetes prezentációkészítő szoftvert fejlesztő, a 100 millió dollár értékűre becsült Prezi, vagy a tegnap esti esemény élő közvetítését lebonyolító Ustream, de ott van a startup "korból" már kinőtt LogMeIn is.

Az a tapasztalat, hogy a nemzetközi közvélemény előtt sok esetben ismertebbek a magyar siker sztorik, mint idehaza” – hívta fel a figyelmet Hild Imre, az iCatapult üzletfejlesztési és technológiai accelerátor vezérigazgatója. Hozzátette, hogy „számos olyan induló magyar vállalkozás van ma Magyarországon, amelyből akár a következő nagy, nemzetközi technológiai siker is lehet, azonban ez csak akkor lehetséges, ha van olyan támogató környezet, amelyben jól és profin lehet vállalkozni. Mi ehhez a profi „üzletcsináláshoz” indítottuk el az iCatapult nemzetközi programját - mondta Hild.

A Privátbankár.hu elsőként számolt be az alapítók által csak "részecskegyorsítónak" becézett programról, a Primus Capital befektetési igazgatói exkluzív interjúban mondták el nekünk, hogy a New York-i vállalkozók ki vannak éhezve az újabb befektetési lehetőségekre, az újabb sikersztorikra ("A XXI. században nem elég csak magyarnak lenni" - tovább a teljes interjúra >>>)

Tudás és tanács
A startup accelerátor, egy az USA-ból származó elnevezés, olyan komplex támogató folyamatot jelent, amely keretében az adott induló vállalkozás üzlet- és technológiai fejlesztésre vonatkozó tudás/tanácsadás mellett tőkebefektetéshez is jut.

A 2013. február 13-án elindított program lényege, hogy az arra jelentkező induló technológiai vállalkozások először egy hat hetes intenzív felkészítésen vesznek részt Budapesten, ahol a szakma helyi és nemzetközi szinten elismert szakértői készítik fel őket a globális megmérettetésre. A program második felében a csapatokat az iCatapult eljuttatja különböző ún. innovációs hub-okba (központokba), elsősorban New Yorkba, ahol a kiépített kapcsolati rendszeren keresztül a startupok megalapozhatják globális jelenlétüket.


 

A Privátbankár.hu sorozata fiatal magyar vállalkozókról.
Doransky: a percepción
tudunk mi javítani

"Amin mi tudunk változtatni az a percepció, amit a külföldi technológiai piac szereplői látnak belőlünk. Erre hatalmas ráhatása van a cégeknek. Azt kell kommunikálni Budapestről, hogy érdemes ide jönni, hogy lehet itt technológiai beszállító cégeket keresni, mert itt nagyon jó dolgok történnek, nagyon jó dizájnok vannak, ígéretes cégek. Önmagában már a Prezi, a Ustream vagy a LogMeIn a márkájukkal sokat lendítettek azon, hogy a külföldiek mit gondolnak rólunk."
A Doranskyval készült teljes interjúnk itt olvasható >>>

 


A világ egy kőhajtásnyira

Az iCatapult által – a régióban rendhagyó módon – a hagyományos acceleratori tevékenységet kiegészíti a gyakran hiányt képező kulturális, módszertani felkészítéssel és gyakorlati támogatással, annak érdekében, hogy az adott startup ne csak a régióban, de a világpiacon is megállja a helyét. A kezdeményezés partnerei között szerepel New York Város Gazdaságfejlesztési Tanácsa által koordinált ún. World to NYC program, amely keretében magyar startup vállalkozások juthatnak el New Yorkba, a nemzetközi piacra lépés első állomásaként. Ugyancsak a program partnere a Global Accelerator Network, amely révén a hazai induló vállalkozások számára 6 kontinens 63 városa válik elérhetővé tőkebefektetés, a termék- és technológiafejlesztés, valamint a céges kapcsolatok lehetőségével.

Ott van példának Berlin, New York és London - Hild Imre. Fotó: iCatapult



Hild Imre ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy „soha nem látott lehetőségek tárulnak fel a magyarországi tech startup-ok előtt, ezért bízunk benne, hogy az így sikeressé váló vállalkozások az ország javára is válnak, hiszen egy sikeres vállalkozás munkahelyeket teremt, adót fizet és formálja a hazai üzleti kultúrát".

Hild szerint éppen ezért kell észrevenni azt az észak-amerikai és nyugat-európai trendet, hogy az egyes városok – mint például New York, London vagy Berlin – támogatják a kis vállalkozásokon alapuló kreatív, tudásalapú ipar növekedését, hiszen ezáltal biztosíthatják a jövőbeni fejlődésüket.

Lecsaphatnak a Jeremie II-es befektetésekre is

Az iCatapult program érdekes lehet majd a Jeremie II-es seed alapok portfóliócégeinek, a kiírás ugyanis meglehetősen szűk forrást enged kihelyezni egy-egy cégnek, a befektetők pedig úgy tűnik, nagyon óvatosak lesznek.

A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

KKV Hogyan lett kis garázscégből milliárdos vállalkozás?
Privátbankár.hu | 2023. december 19. 11:41
Állócsillagok és újhullámos trónkövetelők.
KKV Itt a Cégépítők társasjáték: most eldől, ki kaszál az üzleti évben!
Natív tartalom | 2023. december 4. 10:26
Piaci rést betöltő társasjáték jelent meg október 25-én: a Cégépítők társasjáték megszületéséről és játékmenetéről Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM tulajdonosával, a Cégépítők alapítójával beszélgettünk.
KKV Széchenyi Kártya Program: megduplázták a hitelkereteket
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 1. 11:18
Sokkal nagyobb hitelkeretet kapnak a kkv-k a Széchenyi Kártya Program keretében. A kamat a futamidő végéig 5 százalék. 
KKV Kezdj újult erővel a nyári szabadság után!
Márkázott tartalom | 2023. június 27. 11:32
  Ha még most vagy csak a hosszabb lélegzetvételű nyaralás előtt, akkor minden bizonnyal minden munkával kapcsolatos témától a falnak mennél. Teljesen érthető módon érzed azt, hogy telítődtél, hiszen már javában az év második felében járunk, és a megfeszített munkatempóból még nem is igazán tudtál alább engedni.
KKV Vigye sikerre vállalkozását, alkalmazzon business mentort!
Natív tartalom | 2023. június 8. 10:01
A business mentor nem varázsló, ám mégis rendkívül fontos szerepet játszhat több, a hazai kkv-szektort rendkívüli mértékben érintő konfliktushelyzet kezelésében. Közreműködésével a vállalatok tulajdonosai és vezetői olyan külső támogatást kaphatnak, amely segíti őket a tudatosabb vállalatvezetésben és előmozdítja üzleti és személyes fejlődésüket. A Budapesti Gazdasági Egyetem rendhagyó szakirányú továbbképzéséről annak vezetőjével és egyik hallgatójával beszélgettünk.
KKV A K&H szerint az uniós pályázatok körüli zűrzavar nem ártott
Privátbankár.hu | 2023. május 24. 14:14
Az uniós pályázatok körüli bizonytalanság csak kismértékben vetette vissza a cégek bizakodását, mintegy felük továbbra is reálisnak tartja, hogy ilyen forráshoz juthat - közölte a K&H magyarországi mikro, kis- és középvállalkozások (kkv) bizalmi indexe első negyedévi eredménye alapján.
KKV Megnyitják a pénzcsapot a magyar cégeknek: milliárdokat érő bejelentést tett egy bank
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 17:14
Jelentős beruházási hitelkeretről állapodott meg az UniCredit.
KKV Jó szakemberből gyenge vállalkozó lesz? – interjú
Natív tartalom | 2023. április 4. 12:02
Egerszegi Krisztián Jövőkép című könyvének megjelenése kapcsán készült interjúnk második részében beszélgetünk a vállalkozók 90 százalékáról, a magukat halálra hajszoló emberekről, és arról is, mit tanácsol a bölcs varázsló a gonosz sárkány legyőzéséhez.
KKV Jövőkép nélkül csak szenvedés lesz, nem sikercég – interjú
Natív tartalom | 2023. március 22. 10:07
Ami tíz évvel ezelőtt még működött a magyar cégek számára, az tíz év múlva egyáltalán nem lesz elegendő, avagy hamarosan megérkezik az üzleti regény arról, hogy miért kulcsfontosságú a hazai vállalkozók számára egy jól megformált jövőkép. Egerszegi Krisztiánnal, a MiniCRM cégvezetőjével és a Cégépítők alapítójával beszélgettünk Jövőkép című könyve megjelenése előtt.
KKV Csak a bizonytalanság biztos a kisvállalkozásoknál
Privátbankár.hu | 2023. február 3. 16:24
A kormány új hitelprogramról döntött a Baross Gábor újraiparosítási program keretében. Az elszálló kamatok mellett ez komoly segítséget jelenthet a kisvállalkozások számára, amelyek helyzete meglehetősen bizonytalan lett az utóbbi időben. Az ATV Start vendégeként Perlusz László, a VOSZ főtitkára és kollégánk, Király Béla beszélt a hazai vállalkozások helyzetéről.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG