<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
KKV
Hiánypótló programot mutatott be tegnap este a budapesti Desing Terminálban az iCatapult üzleti- és technológiai fejlesztő központ, melynek révén a magyarországi induló technológiai vállalkozások sikeresen kiléphetnek a nemzetközi piacra.

A nemzetközi színtéren is egyre sikeresebb magyar Digital Natives és a Primus Capital hazai kockázati tőkealap-kezelő által elindított startup vállalkozásoknak szóló üzleti- és technológiai fejlesztő program egyik legjelentősebb nemzetközi partnere nem más, mint New York Város Gazdaságfejlesztési Tanácsa. A közép-kelet-európai térségben egyedülálló kezdeményezés alapítóinak szándéka szerint ez a program szemléletváltást hozhat a magyarországi üzleti-vállalkozói szférában.

Tegnap a Deák téri Desing Terminálban elstartolt az iCatapultAz egyesült államokbeli Szilícium-völgyben található, ma már világsikert elérő technológiai vállalkozások korunk üzleti-gazdasági életében meghatározó szerepet töltenek be: mind a foglalkoztatás, mind a vállalati kultúra, mind pedig az adott ország gazdasági termelékenységében komoly részt képviselnek ezek a tudásalapú termékekre és szolgáltatásokra specializálódott startup vállalatok. Sikeres startupokra van magyar példa is, mint például az internetes prezentációkészítő szoftvert fejlesztő, a 100 millió dollár értékűre becsült Prezi, vagy a tegnap esti esemény élő közvetítését lebonyolító Ustream, de ott van a startup "korból" már kinőtt LogMeIn is.

Az a tapasztalat, hogy a nemzetközi közvélemény előtt sok esetben ismertebbek a magyar siker sztorik, mint idehaza” – hívta fel a figyelmet Hild Imre, az iCatapult üzletfejlesztési és technológiai accelerátor vezérigazgatója. Hozzátette, hogy „számos olyan induló magyar vállalkozás van ma Magyarországon, amelyből akár a következő nagy, nemzetközi technológiai siker is lehet, azonban ez csak akkor lehetséges, ha van olyan támogató környezet, amelyben jól és profin lehet vállalkozni. Mi ehhez a profi „üzletcsináláshoz” indítottuk el az iCatapult nemzetközi programját - mondta Hild.

A Privátbankár.hu elsőként számolt be az alapítók által csak "részecskegyorsítónak" becézett programról, a Primus Capital befektetési igazgatói exkluzív interjúban mondták el nekünk, hogy a New York-i vállalkozók ki vannak éhezve az újabb befektetési lehetőségekre, az újabb sikersztorikra ("A XXI. században nem elég csak magyarnak lenni" - tovább a teljes interjúra >>>)

Tudás és tanács
A startup accelerátor, egy az USA-ból származó elnevezés, olyan komplex támogató folyamatot jelent, amely keretében az adott induló vállalkozás üzlet- és technológiai fejlesztésre vonatkozó tudás/tanácsadás mellett tőkebefektetéshez is jut.

A 2013. február 13-án elindított program lényege, hogy az arra jelentkező induló technológiai vállalkozások először egy hat hetes intenzív felkészítésen vesznek részt Budapesten, ahol a szakma helyi és nemzetközi szinten elismert szakértői készítik fel őket a globális megmérettetésre. A program második felében a csapatokat az iCatapult eljuttatja különböző ún. innovációs hub-okba (központokba), elsősorban New Yorkba, ahol a kiépített kapcsolati rendszeren keresztül a startupok megalapozhatják globális jelenlétüket.


 

A Privátbankár.hu sorozata fiatal magyar vállalkozókról.
Doransky: a percepción
tudunk mi javítani

"Amin mi tudunk változtatni az a percepció, amit a külföldi technológiai piac szereplői látnak belőlünk. Erre hatalmas ráhatása van a cégeknek. Azt kell kommunikálni Budapestről, hogy érdemes ide jönni, hogy lehet itt technológiai beszállító cégeket keresni, mert itt nagyon jó dolgok történnek, nagyon jó dizájnok vannak, ígéretes cégek. Önmagában már a Prezi, a Ustream vagy a LogMeIn a márkájukkal sokat lendítettek azon, hogy a külföldiek mit gondolnak rólunk."
A Doranskyval készült teljes interjúnk itt olvasható >>>

 


A világ egy kőhajtásnyira

Az iCatapult által – a régióban rendhagyó módon – a hagyományos acceleratori tevékenységet kiegészíti a gyakran hiányt képező kulturális, módszertani felkészítéssel és gyakorlati támogatással, annak érdekében, hogy az adott startup ne csak a régióban, de a világpiacon is megállja a helyét. A kezdeményezés partnerei között szerepel New York Város Gazdaságfejlesztési Tanácsa által koordinált ún. World to NYC program, amely keretében magyar startup vállalkozások juthatnak el New Yorkba, a nemzetközi piacra lépés első állomásaként. Ugyancsak a program partnere a Global Accelerator Network, amely révén a hazai induló vállalkozások számára 6 kontinens 63 városa válik elérhetővé tőkebefektetés, a termék- és technológiafejlesztés, valamint a céges kapcsolatok lehetőségével.

Ott van példának Berlin, New York és London - Hild Imre. Fotó: iCatapultHild Imre ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy „soha nem látott lehetőségek tárulnak fel a magyarországi tech startup-ok előtt, ezért bízunk benne, hogy az így sikeressé váló vállalkozások az ország javára is válnak, hiszen egy sikeres vállalkozás munkahelyeket teremt, adót fizet és formálja a hazai üzleti kultúrát".

Hild szerint éppen ezért kell észrevenni azt az észak-amerikai és nyugat-európai trendet, hogy az egyes városok – mint például New York, London vagy Berlin – támogatják a kis vállalkozásokon alapuló kreatív, tudásalapú ipar növekedését, hiszen ezáltal biztosíthatják a jövőbeni fejlődésüket.

Lecsaphatnak a Jeremie II-es befektetésekre is

Az iCatapult program érdekes lehet majd a Jeremie II-es seed alapok portfóliócégeinek, a kiírás ugyanis meglehetősen szűk forrást enged kihelyezni egy-egy cégnek, a befektetők pedig úgy tűnik, nagyon óvatosak lesznek.

A rovat támogatója a 4iG

KKV Egyre több kkv fedezi fel a TikTok előnyeit
PR | 2023. január 5. 11:19
A 2011-ben alapított TikTok töretlen népszerűségnek örvend elsősorban a fiatalok és a pályakezdők körében, amit egyre több cég ismer fel és fordít a maga javára. A felhasználók elsősorban a szórakozás miatt nyitják meg naponta többször is a TikTokot, de nyitottak a minőségi, márkaépítő jellegű tartalmakra is, ezért a kis- és középvállalkozások, valamint a multinacionális cégek egyaránt profitálhatnak a friss, reklámzajmentes felület aktív használatából. Szakértővel elemeztük a különböző kommunikációs trendeket.
KKV Elmentek a magyar cégek kedve az innovációtól?
Privátbankár.hu | 2022. december 19. 16:22
A magyar vállalatok az utóbbi hónapokban alaposan visszafogták innovációs elképzeléseiket. A K&H innovációs index enyhe visszaesést mutat.
KKV K&H-felmérés: az árfolyamingadozás a kkv-szektor harmadát hátráltatja
Privátbankár.hu | 2022. december 9. 12:13
A K&H mikro-, kis- és középvállalkozásokat körében végzett kutatása igazolja, az árfolyamok ingadozása, a szakemberhiány, az infláció és az anyaghiány nagyobb kihívást jelent, mint a koronavírus-járvány.
KKV Be vannak rezelve a vállalkozások attól, hogy a kormány újabb megszorító intézkedéseket hoz
Privátbankár.hu | 2022. november 21. 06:34
Ez is kiderül a több mint 160 ezres vállalkozói felhasználó bázissal rendelkező Billingo online számlázó kutatásából. 
KKV Egyre jobban látszik, mennyire aggasztja a cégeket a dráguló energia
Privátbankár.hu | 2022. október 12. 15:20
Romlik a német cégek hangulata, elég egyértelműen.
KKV Még idén véget ér a háború? A magyar családi cégek erre számítanak
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 15. 11:38
Úgy tűnik, a hazai családi vállalatok ellenállóbbak az orosz-ukrán háborúval szemben, mint a hagyományos cégek, ugyanis jelentős részük számol árbevétel-növekedéssel.
KKV A szakemberek hiánya és az árfolyamok ingadozása a kkv-k egyre nagyobb problémája
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 14. 12:26
Egyre nagyobb problémát okoz az árfolyamváltozás a hazai vállalkozásoknak – derül ki a K&H kkv bizalmi index második negyedéves eredményéből. A szakemberhiány után a gyengülő forint akadályozza leginkább a cégeket, de az alapanyaghiány és a költségek növekedése is komoly kihívás elé állítja őket.
KKV Egyre több magyar cégnek okoz nehézséget az, hogy időben fizessen
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 17:08
Romlik a fizetési fegyelem Magyarországon.
KKV Még van a piacon egy százalékos kamatra is igényelhető hitel
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 29. 10:14
Az állam által támogatott konstrukcióért a mai naptól folyamodhatnak hazai mikro- és kisvállalkozások.
KKV Nyugtalanok a cégek: jön a végrehajtási hullám a válság miatt?
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 25. 14:42
A gazdasági válság miatt egyre több vállalat tart attól, hogy a késő fizetések miatt veszélybe kerül a működésük. Európában a legtöbb cég jogi végrehajtásokkal küzdene a kintlévőségek ellen, ám az ilyen eljárások költségesek, hosszadalmasok és az eredményük is bizonytalan.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG