BUX
34 692.71
+0.83%
+285.00
OTP
10 170.00
-0.29%
-30.00
MOL
1 750.00
+2.52%
+43.00
RICHTER
6 850.00
+1.18%
+80.00
MTELEKOM
372.00
+0.54%
+2.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
KKV
2013. február 14. 17:50

Hiánypótló programot mutatott be tegnap este a budapesti Desing Terminálban az iCatapult üzleti- és technológiai fejlesztő központ, melynek révén a magyarországi induló technológiai vállalkozások sikeresen kiléphetnek a nemzetközi piacra.

A nemzetközi színtéren is egyre sikeresebb magyar Digital Natives és a Primus Capital hazai kockázati tőkealap-kezelő által elindított startup vállalkozásoknak szóló üzleti- és technológiai fejlesztő program egyik legjelentősebb nemzetközi partnere nem más, mint New York Város Gazdaságfejlesztési Tanácsa. A közép-kelet-európai térségben egyedülálló kezdeményezés alapítóinak szándéka szerint ez a program szemléletváltást hozhat a magyarországi üzleti-vállalkozói szférában.

Tegnap a Deák téri Desing Terminálban elstartolt az iCatapultAz egyesült államokbeli Szilícium-völgyben található, ma már világsikert elérő technológiai vállalkozások korunk üzleti-gazdasági életében meghatározó szerepet töltenek be: mind a foglalkoztatás, mind a vállalati kultúra, mind pedig az adott ország gazdasági termelékenységében komoly részt képviselnek ezek a tudásalapú termékekre és szolgáltatásokra specializálódott startup vállalatok. Sikeres startupokra van magyar példa is, mint például az internetes prezentációkészítő szoftvert fejlesztő, a 100 millió dollár értékűre becsült Prezi, vagy a tegnap esti esemény élő közvetítését lebonyolító Ustream, de ott van a startup "korból" már kinőtt LogMeIn is.

Az a tapasztalat, hogy a nemzetközi közvélemény előtt sok esetben ismertebbek a magyar siker sztorik, mint idehaza” – hívta fel a figyelmet Hild Imre, az iCatapult üzletfejlesztési és technológiai accelerátor vezérigazgatója. Hozzátette, hogy „számos olyan induló magyar vállalkozás van ma Magyarországon, amelyből akár a következő nagy, nemzetközi technológiai siker is lehet, azonban ez csak akkor lehetséges, ha van olyan támogató környezet, amelyben jól és profin lehet vállalkozni. Mi ehhez a profi „üzletcsináláshoz” indítottuk el az iCatapult nemzetközi programját - mondta Hild.

A Privátbankár.hu elsőként számolt be az alapítók által csak "részecskegyorsítónak" becézett programról, a Primus Capital befektetési igazgatói exkluzív interjúban mondták el nekünk, hogy a New York-i vállalkozók ki vannak éhezve az újabb befektetési lehetőségekre, az újabb sikersztorikra ("A XXI. században nem elég csak magyarnak lenni" - tovább a teljes interjúra >>>)

Tudás és tanács
A startup accelerátor, egy az USA-ból származó elnevezés, olyan komplex támogató folyamatot jelent, amely keretében az adott induló vállalkozás üzlet- és technológiai fejlesztésre vonatkozó tudás/tanácsadás mellett tőkebefektetéshez is jut.

A 2013. február 13-án elindított program lényege, hogy az arra jelentkező induló technológiai vállalkozások először egy hat hetes intenzív felkészítésen vesznek részt Budapesten, ahol a szakma helyi és nemzetközi szinten elismert szakértői készítik fel őket a globális megmérettetésre. A program második felében a csapatokat az iCatapult eljuttatja különböző ún. innovációs hub-okba (központokba), elsősorban New Yorkba, ahol a kiépített kapcsolati rendszeren keresztül a startupok megalapozhatják globális jelenlétüket.


 

A Privátbankár.hu sorozata fiatal magyar vállalkozókról.
Doransky: a percepción
tudunk mi javítani

"Amin mi tudunk változtatni az a percepció, amit a külföldi technológiai piac szereplői látnak belőlünk. Erre hatalmas ráhatása van a cégeknek. Azt kell kommunikálni Budapestről, hogy érdemes ide jönni, hogy lehet itt technológiai beszállító cégeket keresni, mert itt nagyon jó dolgok történnek, nagyon jó dizájnok vannak, ígéretes cégek. Önmagában már a Prezi, a Ustream vagy a LogMeIn a márkájukkal sokat lendítettek azon, hogy a külföldiek mit gondolnak rólunk."
A Doranskyval készült teljes interjúnk itt olvasható >>>

 


A világ egy kőhajtásnyira

Az iCatapult által – a régióban rendhagyó módon – a hagyományos acceleratori tevékenységet kiegészíti a gyakran hiányt képező kulturális, módszertani felkészítéssel és gyakorlati támogatással, annak érdekében, hogy az adott startup ne csak a régióban, de a világpiacon is megállja a helyét. A kezdeményezés partnerei között szerepel New York Város Gazdaságfejlesztési Tanácsa által koordinált ún. World to NYC program, amely keretében magyar startup vállalkozások juthatnak el New Yorkba, a nemzetközi piacra lépés első állomásaként. Ugyancsak a program partnere a Global Accelerator Network, amely révén a hazai induló vállalkozások számára 6 kontinens 63 városa válik elérhetővé tőkebefektetés, a termék- és technológiafejlesztés, valamint a céges kapcsolatok lehetőségével.

Ott van példának Berlin, New York és London - Hild Imre. Fotó: iCatapultHild Imre ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy „soha nem látott lehetőségek tárulnak fel a magyarországi tech startup-ok előtt, ezért bízunk benne, hogy az így sikeressé váló vállalkozások az ország javára is válnak, hiszen egy sikeres vállalkozás munkahelyeket teremt, adót fizet és formálja a hazai üzleti kultúrát".

Hild szerint éppen ezért kell észrevenni azt az észak-amerikai és nyugat-európai trendet, hogy az egyes városok – mint például New York, London vagy Berlin – támogatják a kis vállalkozásokon alapuló kreatív, tudásalapú ipar növekedését, hiszen ezáltal biztosíthatják a jövőbeni fejlődésüket.

Lecsaphatnak a Jeremie II-es befektetésekre is

Az iCatapult program érdekes lehet majd a Jeremie II-es seed alapok portfóliócégeinek, a kiírás ugyanis meglehetősen szűk forrást enged kihelyezni egy-egy cégnek, a befektetők pedig úgy tűnik, nagyon óvatosak lesznek.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


KKV Zöld kkv-k figyelem: 7,3 milliárd forintnyi pályázati pénz vált elérhetővé
MTI | 2020. augusztus 3. 09:21
Vállalkozásonként 20 és 400 millió forint közötti összeget lehet elnyerni.
KKV Optimistábbak a cégvezetők, mint amire bárki számított
Privátbankár.hu | 2020. július 22. 12:24
A vírusjárvány meglepő módon mérsékelten hatott a cégvezetők várakozásaira: nem sokkal maradnak el a hazai kkv-k következő egy évre vonatkozó árbevétel- és nyereségvárakozásai az előző év azonos időszakához képest – derült ki a K&H kkv bizalmi index legfrissebb kutatásából.  
KKV Hány milliárdot hagy a cégeknél a kormány?
Privátbankár.hu | 2020. július 19. 17:01
A hangzatosan csak a gazdaságvédelem költségvetésének keresztelt jövő évi tervben a kormány egyebek mellett arról is bemutatta egy mellékletben, hogy 2021-ben mennyi pénzt hagynak a vállalkozásoknál a társasági adónál érvényesíthető kedvezmények formájában.
KKV Az online jelenlét fontossága minden vállalati szektorban
Márkázott tartalom | 2020. július 5. 19:26
20 évvel ezelőtt, ha valaki nem szerepelt a telefonkönyvben, akkor őt nem lehetett megkeresni, elérhetetlennek számított. Ahogy a 21. század telefonkönyve egyre inkább az internet lett, úgy tolódott át a fókusz a telefonkönyvről (és úgy általánosságban véve a nyomtatott megjelenésről) az online jelenlét felé.  
KKV Adószám keresés egyszerűen!
Márkázott tartalom | 2020. június 26. 10:09
Nem tudja a partnere adószámát? Az alábbiakban 3+1 lehetőséget ismertetünk, amellyel gyorsan és egyszerűen hozzájuthat a megfelelő információkhoz.
KKV Nincs mese, a kkv-knak fel kell gyorsítaniuk a digitális átállást
Csabai Károly | 2020. június 18. 19:31
A március közepe előtt digitális eszközöket nem használt, vagy ilyen irányú fejlesztésekbe nem fogott kis- és középvállalkozások 40 százaléka szüneteltette vagy korlátozta jelentősen a tevékenységét. Ez is kiderült a Magyar Telekom megbízásából az eNET által végzett felmérésből.
KKV A koronavírus felforgatta a cégek életét
Kollár Dóra | 2020. június 11. 17:48
Szepesi Balázs, az Innovációs és Technológia Minisztérium gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára a Piac & Profit „Pénz a túléléshez” videókonferenciáján beszélt arról, hogy a koronavírus-járvány után mire készülhetnek a magyar cégek. 
KKV Szuperkedvezményes reklámfelületekkel támogatják a kkv-kat
PR | 2020. június 11. 10:18
Közösen, egymást segítve törhetnek ki a járvány-krízisből a vállalkozások a Ringier Axel Springer Magyarország kiadó üzletélénkítő akciójával. A koncepció társadalmi és iparági összefogáson alapszik: segíts magadon vállalkozóként és tedd ugyanezt egy másik vállalkozással is! Ehhez a kiadó óriási elérésű reklámfelületekkel járul hozzá.
KKV 500 milliárd forintot fordítanának beruházásra a versenyszférában
Privátbankár.hu / MTI | 2020. június 5. 07:51
Átlag feletti az aktivitás az autóiparban.
KKV Jócskán több hitelt adott a CIB a kkv-knak
Privátbankár.hu | 2020. június 3. 15:43
Húsz százalékkal növelte a kis- és közepes vállalkozások részére folyósított hiteleinek összegét a CIB Bank 2019 és 2020 márciusa között. A pénzintézet adatai szerint az első negyedév végén közel 13 százalékkal több kkv-t finanszírozott, mint az előző év azonos időszakában. 
Friss
hírlevél