Szilícium-völgy
Makro / Külgazdaság Most múlik pontosan – veszélyben Amerika előnye 
Káncz Csaba | 2023. augusztus 28. 09:46
A mesterséges intelligencia (AI) gyors alkalmazása a kínai hadviselésben az USA globális befolyásának csökkenéséhez vezethet. Márpedig Peking felismerte az AI-ban rejlő lehetőségeket ezen a területen, és sokkal nagyobb erőfeszítéseket tesz, mint Washington. Káncz Csaba jegyzete.
Vállalat A Szilícium-völgyben sikerült megvetnie a lábát az egyik magyar tőzsdei cégnek 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 3. 11:09
Története eddigi legnagyobb akvizícióját hajtotta végre a Gloster Csoport.
Részvény / Deviza / Áru Mi történik a Szilícium-völgyben? Egy különleges túra tapasztalatai 
Natív tartalom | 2021. január 11. 19:49
Hyun Ho Sohn, a Fidelity globális technológiával foglalkozó portfóliómenedzsere összegyűjtötte a tapasztalatait és benyomásait a legnagyobb amerikai techcégeknél tett éves látogatásait és találkozóit követően. 2020 mindenképpen rendhagyó volt, hiszen a pandémiás helyzet miatt a Fidelity csak virtuálisan jutott el a cégekhez. A techcégeknek kasszasikert hozó tavalyi év után az üzleti várakozások alapvetően pozitívak, sok cég számol azzal, hogy a megnövekedett digitalizációs igényekből jelentősen profitálhat, amely a szektor bevételeit hosszútávon fenntarthatja.
Makro / Külgazdaság Kínai Szilícium-völgy: az országot megváltoztatja, de a világot nem 
Privátbankár.hu | 2019. július 26. 13:05
Terjedelmes riportban számol be az Economist a kínai Szilícium-völgy mindennapjairól. Zhongguancsun bár rohamléptekkel halad előre a high-tech területén, a fejlődés üteme azonban csak arra elég, hogy Kínában idézzen elő jelentős változásokat, a világra gyakorolt hatása még nem jelentős. Ahhoz pedig, hogy világformáló erővé válhasson Zhongguancsun, az is kell, hogy eloszlassák a jelenlegi nyugati aggodalmakat.
Makro / Külgazdaság Mától élesben működik a cégek női kvótája Kaliforniában 
Privátbankár.hu | 2018. október 1. 13:45
Ennek értelmében legalább egy női igazgatót kötelező foglalkoztatni azoknak a nyilvánosan működő részvénytársaságoknak, melyek központja a nyugati parti államban van.
Makro / Külgazdaság Amerikai választások – újrarajzolhatják az USA térképét? 
Privátbankár.hu | 2018. június 14. 07:30
Hamarosan jönnek az őszi félidős választások, könnyen lehet, hogy Kalifornia eltűnik a régi formájában a térképről.
Makro / Külgazdaság Trump betesz a legjobb amerikai üzletnek, az agyelszívásnak? 
Privátbankár.hu | 2017. február 6. 15:00
Az USA-ban folyik a bírósági huzavona Donald Trump beutazási korlátozás körül, ma is születhet egy döntés, de a végső szót a Legfelsőbb Bíróság mondhatja ki. Akiket érint, azok most lázasan igyekeznek beutazni az országba. Az üzleti élet nagyjai azonban mintha egységfrontba tömörülnének a jól kvalifikált munkavállalóikat is érintő rendelet ellen.
KKV Sikertelen a céged? Ezt a kifogást többé nem dobhatod be 
Gáspár András | 2016. május 23. 14:04
A budapesti Smart 2016 konferencián rendezett panelbeszélgetésen valódi startupok valódi vezetői vitatták meg, milyen lehetőségei vannak ma egy induló vállalkozásnak a piacra lépésre. A legjobb hír: a sikerhez már nem kell eljutni a Szilícium-völgyig, sőt: Európa nagyon jó és vonzó piaccá változott. A távolságok eltűntek a világból, a magyar startupok már nem nagyon mutogathatnak Amerikára, ha valami nem sikerül.
KKV Százból 99 startup elbukik - itt a lista 10 cégről, akik már biztosan befutnak 
Privátbankár.hu | 2014. november 1. 07:10
Minden 100 bukásra ítélt startup-ra jut azonban egy, ami valóban eredeti és hasznos terméket kínál, és egy valós problémára nyújt megoldást. Megoldás a kacatjaink tárolására, wifi a semmi közepén, gyökeresen megújított telefonkönyv, olcsó műholdak, filléres székletminta-vizsgálat és életmódjavaslatok - startup-cégek, amelyek sokmillió dollárnyi befektetést vonzottak magukhoz.
KKV Obama után Barrosoval is találkozott a Prezi-vezér  
Privátbankár.hu | 2014. május 2. 13:39
Az Európai Bizottság elnöke kötetlen vacsorán találkozott csütörtökön világsikert elért szilícium-völgyi cégek vezetőivel, köztük Árvai Péterrel, a Prezi alapító vezérigazgatójával.
Deviza / Áru Kezd elegük lenni a jogászokból - hova menekül az új pénz mozgalma? 
Privátbankár.hu | 2013. július 17. 15:00
Tovább bontogatja szárnyait a Bitcoin-mozgalom, a résztvevőknek azonban kezd elege lenni az állandó amerikai csűrés-csavarásból - olyan helyet keresnének inkább, ahol a bankoknak sokkal kisebb a befolyása.
KKV New York egy köpésre: indul a magyar cégecskegyorsító 
Privátbankár.hu | 2013. február 14. 17:50
Hiánypótló programot mutatott be tegnap este a budapesti Desing Terminálban az iCatapult üzleti- és technológiai fejlesztő központ, melynek révén a magyarországi induló technológiai vállalkozások sikeresen kiléphetnek a nemzetközi piacra.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG