<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A gyerekek által várva várt farsang már itt van a küszöbön és nemsokára Önt is megrohamozzák majd kérdéseikkel: ”Kész van már a ruhám?”, “Mikor megyünk jelmezt vásárolni?”Mielőtt elveszne a részletekben, segítse gyermekét ötletekkel, hogy idén minek öltözhetne be. A következő pár sorban ehhez kap egy kis segítséget.

Farsang, farsang

Köztudott, hogy a farsang a mozgó ünnepek tárházát gazdagítja, így minden évben más időpontra tehető. A pontos napot általában az adott évi húsvét dátumától 40 napot visszaszámolva kapjuk meg. 
Vízkereszttől húshagyó keddig, a nagyböjt időszakáig tartó időszak elnevezése.


A farsang egy osztrák-bajor eredetű szó, amelynek megjelenését egészen az 1200-as évekre vezethetjük vissza. Szógyökere a “Fastenschank”, azaz “böjti kocsma” szó, de a latin országokban például “carneval” a neve.


Eredete egészen az ókorig nyúlik vissza, majd a kereszténység elterjedését követően maradt meg. A téli ünnepek többarcú hangulatának keverékét képezték az ókori társaik, amikor is egyszerre volt jelen a meghaló és újra feltámadó természet, a rend és a káosz, a termékenység, stb. Magyarországon a XIV. században terjedt el.


Legnagyobb hagyományai közé sorolható a busójárás, a farsangi mulatságok, illetve a beöltözős bálok, jelmezek, álarcok is.


Jelmezek kislányoknak

Ma már tündéri kiegészítőket vásárolhatunk kislányunknak a közelgő bálra. Ha még nincs ötletünk, akkor nem árt, ha tudja, a szárnyak mindig nyerőek!


Egy teljes pillangó kosztüm szettben elragadóan mutatnak a kicsik. Ráadásul nemcsak farsangra, de a későbbi szerepjátékokhoz is tökéletes öltözet. A sokoldalú jelmezt akár át is alakíthatják, s egy kis módosítással tündérnek is öltözhet kislánya.


A szárnyak nagyon élénk színűek, van közöttük kék, rózsaszín és színes is, illetve néhány egyedi csillámló mintával tették különlegessé őket. Az imádnivaló fejráf és varázspálca pedig teljessé teszi a megjelenést.


Göndör fürtű, kék szemű, mosolygós kislányának talán jobban állna egy angyalszárny szett! A hófehér, letisztult jelmezben valósággal ragyoghatnak a gyerekek. A Szoti játékbolt, ajándék áruház káprázatos farsangi jelmezeivel feldobhatják a farsangi öltözetet.


Jelmezek kisfiúknak

A kisfiúk szívesen öltenek fel olyan jelmezt, amelyre felnézhetnek. Igazságosztóként, lehetnek szigorú sheriffek a vadnyugaton, ehhez már csak egy eredeti sheriff kalapra lesz szükség. De Zorro fekete kalapjával is kitűnhetnek a tömegből, amelyhez csak egy fekete póló, nadrág, köpeny és álarc szükségeltetik. A bálon garantált, hogy bűntény nem marad megoldatlanul, s a gazfickók mind dutyiba kerülnek!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Lakosság Az Alpokaljától az Antarktiszig
Privátbankár.hu | 2020. február 16. 11:23
Már csak néhány nap, és belelapozhat a Piac & Profit magazin legfrissebb számába! Forró témákkal jön a februári Piac & Profit.
Lakosság A magánorvos nem választás, hanem kényszer
Privátbankár.hu | 2020. február 12. 10:13
Már csak néhány nap, és belelapozhat a Piac és Profit magazin legfrissebb számába! Forró témákkal jön a februári piac és profit.
Lakosság Babaváró hitel 2020: Mit kell tudnunk igénylés előtt?
Privátbankár.hu | 2020. január 15. 13:53
A babaváró hitelt vajon bárki igénybe veheti, aki gyermekvállalás előtt áll? Cikkünkben tisztázzuk a kérdést, illetve választ kaptok arra is, hogy milyen feltételek szükségesek az igényléshez, és hogyan válhat kamatmentessé a hitel. Kitérünk arra, esetleg, hogyan kerülhetitek el a visszafizetési kötelezettséget, illetve arra az esetre is választ adunk, hogy mi történik, ha mégsem jön a gyermekáldás, de a babaváró hitel pozitív elbírálást kapott számotokra.
Lakosság A brandy, az égő víz
Privátbankár.hu | 2020. január 8. 14:03
Milyen italnak adható a brandy név? Csak és kizárólag az az égetett szesz nevezhető brandynek, amely a szőlőmustból erjesztett bor lepárlásával, fahordós érleléssel készül. Ízvilága egyedi, semmivel sem téveszthető össze.
Lakosság Megbokrosodott lovak miatt többen megsérültek a fogathajtó versenyen
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 18. 16:39
Négyen megsérültek vasárnap a szajoli fogathajtó versenyen, ahol megbokrosodott lovak miatt a közönség közé hajtott egy szekér.
Lakosság Légtérkorlátozás van a Duna felett
Privátbankár.hu | 2019. június 9. 19:33
A Hableány mentési munkálatai és a kutatás miatt a Duna érintett szakaszán légtérkorlátozás van érvényben jövő vasárnap éjfélig.
Lakosság Óvatosan utazzunk az új nevű országba!
Privátbankár.hu | 2019. február 16. 13:33
Fokozott óvatosságot kér a Külgazdasági és a Külügyminisztérium (KKM) az Észak-Macedóniába látogató magyaroktól.
Lakosság Külföldi csapatok vonulnak át Magyarországon
Privátbankár.hu | 2018. október 6. 12:09
Külföldi katasztrófavédelmi csapatok haladnak át az országon a hétvégén Szerbia felé, kerüljünk egyes autópályákat és autóutakat. Záhony felől is jönnek.
Lakosság Csalók üzengetnek a Telenor helyett - ne dőlj be nekik!
Privátbankár.hu | 2018. július 13. 15:06
A számláinkra fáj a foguk a cég nevében levelező csalóknak.
Lakosság Hackercsoportot fogtak - te is megadtad nekik az adataidat?
Privátbankár.hu | 2018. április 3. 13:54
A csoport hamis e-mailekkel csaknem 1 millió eurót csalt ki az ügyfelektől.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos