BUX
35 931.52
-0.80%
-291.00
OTP
10 760.00
-1.28%
-140.00
MOL
1 858.00
-0.11%
-2.00
RICHTER
6 795.00
-1.45%
-100.00
MTELEKOM
385.00
+1.18%
+4.00
 
2008. szeptember 4. 08:02

A kivitelezőnek eddig nem volt engedélye a Szabadság híddal kapcsolatban az éjjeli és hétvégi munkavégzésre. Már van, de csak korlátozásokkal

A kivitelezőnek eddig nem volt engedélye a Szabadság híddal kapcsolatban az éjjeli és hétvégi munkavégzésre. Már van, de csak korlátozásokkal

Késhet a Szabadság híd átadása, mert vasárnap éjszaka a rendőrség leállította a zajos munkát, és a folytatásra csak korlátozott engedélyt adott ki az V. kerületi önkormányzat - írja a Népszabadság. Mint a cikk szerint kiderült, a kivitelezők nem is gondolták, hogy az éjjeli és a hétvégi munkához külön engedély kell.

Bár a speciális éjszakai, illetve hétvégi munkavégzést lehetővé tevő engedélyt a Hídépítő Zrt. már beszerezte, de ehhez az kellett, hogy vasárnap éjjel, lakossági bejelentésre kivonuljon a rendőrség. Ekkor derült ki, hogy addig engedély nélkül dolgoztak - írja a lap.

A kivitelező hétfőn utólag megkérte a hozzájárulást az V. kerülettől, amit szerdán délután, szokatlanul rövid idő alatt - két hét helyett 48 órán belül - meg is kaptak, de korlátozással. Mostantól csak hét közben dolgozhatnak éjszakánként az átkelőn, de akkor sem csiszolhatnak, vághatnak követ vagy fémet, mert az túl nagy zajjal jár, és a környéken élők nem tudnak pihenni. Hétvégén pedig csak nappal folyhat a munka - tájékoztatta a lapot Rogán Antal, V. kerületi polgármester.

Mindez a kivitelező szerint azt jelenti, hogy csak nehezen, vagy egyáltalán nem tartható a kétlépcsős (december 20-ai, illetve a májusi) átadási határidő. Vagyis elképzelhető, hogy a főváros ígérete ellenére mégsem gördül át még az idén az első villamos és az autósok sem kelhetnek át májusban a felújított hídon - olvasható az újság mai számában.

Kigyúltak a magyar fények, kifényesedett New York
BKV: életbe lép az Új Világrend
Ellopták a Szabadság híd darabjait
Uniós milliárdok a Szabadság hídra

Népszabadság

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Makro / Külgazdaság Kiderült, mely katások járhatnak a legrosszabbul a szigorítással
Baka F. Zoltán | 2020. július 4. 12:03
Igaza lett Parragh Lászlónak, aki már tavaly belengette, hogy a médiának van miért aggódnia.
Makro / Külgazdaság Az amerikaiak nemzeti ünnepén szólt be Donald Trump
MTI | 2020. július 4. 09:30
Az "amerikai forradalom" eltörlésének szándékával vádolta a Black Lives Matter mozgalom támogatóit az Egyesült Államok elnöke péntek este a dél-dakotai Mount Rushmore mellett elmondott ünnepi beszédében, amellyel megkezdődött a július 4-i nemzeti ünnepi rendezvények sorozata. Donald Trump úgy fogalmazott: ennek a baloldali kulturális forradalomnak a célja az amerikai forradalom eltörlése.
Makro / Külgazdaság Egyre értékesebb az MNB aranytartaléka
Csabai Károly | 2020. július 4. 06:31
A sárga nemesfém drágulásának köszönhetően ma dollárban számolva közel félmilliárdot, euróban kimutatva pedig még ennél is többet fialt a jegybanknak a 2018 őszén jelentősen megnövelt készlet – derül ki Matolcsy György jegybankelnöknek egy parlamenti képviselő írásbeli kérdésére adott válaszából.
Makro / Külgazdaság Fehér és fekete nacionalizmus: Trump alatt tör ki a polgárháború? – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 20:01
A Fehér Ház elveszítheti a kontrollt az Egyesült Államokban zajló folyamatok felett, mondta el „A hét videója” rovatunkban Káncz Csaba.
Makro / Külgazdaság Csapatot cserél Macron: már meg is van az új kormányfő
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 3. 17:22
Emmanuel Macron hónapok óta kormányátalakításra készült. Most meglépte.
Makro / Külgazdaság Osztályozniuk kell a szüleiket az Erzsébet-táborozóknak
Kormos Olga | 2020. július 3. 15:59
A járványgörbe ellaposodásával beindultak a táborok, köztük az állami Erzsébet-táborok, ahol egy kicsit furcsa kérdőívet raknak a gyerekek elé, hogy töltsék ki. Egyes tanárok fel vannak háborodva, mások szerint hasznos adatok egy statisztikához, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint jogsértő.
Makro / Külgazdaság A török titkosszolgálat nagy akciója – szoros együttműködésben Iránnal
Káncz Csaba | 2020. július 3. 14:46
Teherán és Ankara több területen egyre szorosabban működik együtt, geostratégiai érdekeik hasonlóak. Megvizsgáljuk együttműködésüket Jemenben, Líbiában, a kurd kérdésben és Izrael kapcsán. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Rejtjeles üzenettel búcsúzott a budapesti német nagykövet
Wéber Balázs | 2020. július 3. 13:14
Volkmar Wenzel videóban köszönt el, amelyben néhány apró utalást is elrejtett. Utódja ma adja át megbízólevelét a magyar államfőnek.
Makro / Külgazdaság Elfogadták a 13. havi nyugdíjat, itt vannak a részletek
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 12:36
Pénteken megszavazta a parlament a tizenharmadik havi nyugdíj visszaépítésével összefüggő módosítást. Így jövő februárban kicsit több pénzt visz majd a pénzespostás.
Makro / Külgazdaság Lemondott a francia kormány
MTI | 2020. július 3. 10:51
Ez nem váratlan, mert Emmanuel Macron már kormányátalakításra készült.
Friss
hírlevél