3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A forint erősödik a frankkal szemben, a tőzsde esik és úgy tűnik, mintha mégis fejjel mennének a falnak a görögök.

Európa és a világ kifejezetten jóhiszeműen fogadta a görög választások eredményét, abból kiindulva, hogy a kampányban hangoztatott populista szólamok után a Sziriza kormányon, ésszerűen együttműködik a nemzetközi szervezetekkel. Ezzel szemben már a 3. napon igen ellenséges lépést tett a Sziriza.

Nézzük, mi a helyzet Magyarországon: a forint szépen erősödik a frankkal szemben, már 300 alatt van a kurzus, az euróval szemben  egyelőre 310 fölé szorult az árfolyam.

Idén 500 ezer helyett már csak 200 ezer forintig él a kedvezményes adóteher a cafeteriánál, a SZÉP-kártyánál viszont bevezettek egy új, 450 ezer forintos kategóriát. Rádásul a béren kívüli juttatásokat két csoportra kellett osztani a rekreációs keret elkülönítése miatt - ez friss infografika segít az eligazodásban, cikkünkre kattintva a teljes képet megnézheti.

Brit ügyészek vizsgálják, hogy a francia energia- és gépipari konszern brit leánycégeinél elkövetett korrupciós ügyeknek volt-e magyar szála. Anglia korrupcióellenes hivatala (SFO) az Alstom két brit leánycégét és négy egykori alkalmazottját gyanúsította meg azzal, hogy kenőpénzekkel nyertek el megrendeléseket Indiában, Lengyelországban, Tunéziában és Litvániában. A tárgyalás előtti meghallgatáson a bíró utalt arra, hogy a vizsgálatot kiterjeszthetik Magyarországra is. Hozzánk a kettes és négyes metró szerelvényeit szállította a cég.

Az Alkotmánybíróság szerint nem alaptörvény-ellenesek a devizahiteles törvény kifogásolt szakaszai. Ezt akkor állapították meg, amikor elutasították azokat a bírói kezdeményezéseket, amelyekben a devizahiteles törvény egyes szakaszainak alkotmányossági vizsgálatát és megsemmisítését kérték a bírák. A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla korábban többek között a K&H, a KDB Bank, a Porsche Bank, és az evoBank ügyében fordult az Alkotmánybírósághoz.

A Népszava úgy tudja, hogy megszületett a megállapodás az RTL Klub és a kormány között. Legkésőbb 2016. januárjától öt százalékra szállítják le a novemberben 50 százalékosra emelt reklámadó mértékét, a kábelszolgáltatóktól pedig sérelem nélkül kérhet programdíjat az RTL Klub: ezért cserébe a csatorna "szoftosítja" híradóját és hírháttér műsorait - értesült a Népszava. Ezzel a reklámadó 4,5 milliárd forintja mellett a kábelcégektől járó programdíj további 6-8 milliárdos bevétele is a társaságot gazdagítja majd.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Jól átvernek minket a szupermarketekben, ha nem vagyunk résen!
Elek Lenke | 2024. május 3. 15:27
Ma már szinte minden áru előre van csomagolva, ami gondot okozhat a vevőknek. 
Makro / Külgazdaság Látványos a magyar kormány multiellenességének értelmetlensége
Privátbankár.hu | 2024. május 3. 10:38
Bod Péter Ákos elemzésében mutat rá, hogy a magyar foglalkoztatási szerkezetben egyáltalán nem kiugró a multinacionális cégeknél dolgozók aránya.
Makro / Külgazdaság A lakásépítés szomorú képet mutat az első negyedévben
Privátbankár.hu | 2024. május 3. 08:30
A KSH friss adatai szerint az alacsony lakásépítési aktivitást csak néhány nagyobb beruházás élénkítette.
Makro / Külgazdaság Most érdemes kicentizni a tankolást, szombattól olcsóbb lesz
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 11:16
Rendkívülit lépett a Mol.
Makro / Külgazdaság A fideszes nagyuraknak régóta fáj a foguk erre a balos munkásvárosra
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 09:29
Salgótarjánnak új polgármestere lesz. Akárki is nyer, nem lesz könnyű dolga.
Makro / Külgazdaság Hiába emelkedett, még mindig a sokéves átlag alatt a magyar BMI
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 09:01
Sőt, az elmúlt évekhez képest is alacsonyabb az idei áprilisi értéke e fontos mutatónak.
Makro / Külgazdaság 1,2 milliárd euróval javult egy fontos magyar mutató
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 08:31
Mondjuk nemcsak az export nőtt, hanem az import is csökkent.
Makro / Külgazdaság Légből kapott titkok – miért fehér és miért húz maga után csíkot?
Elek Lenke | 2024. május 1. 15:05
Bár ma már a tömegközlekedés egyik formája a repülés, mégsem tudunk mindent a világ legdrágább járművek titkairól, ugyanakkor a legtöbben kíváncsiak vagyunk rá. Ezt a kíváncsiságot elégíti ki az amerikai Travel and Leisure turisztikai online lap összeállítása.
Makro / Külgazdaság Csak két magánnyugdíjpénztár marad a piacon
Privátbankár.hu | 2024. május 1. 14:05
A hosszú éveken át négyszereplős piacon rövidesen csak két intézmény marad állva.
Makro / Külgazdaság A nyugalma érdekében jobb, ha nem nézi meg, hogy mennyibe kerül egy euró
Privátbankár.hu | 2024. május 1. 08:58
Vegyesen mozgott a forint a főbb devizákkal szemben szerdán reggel a bankközi devizapiacon az előző estéhez képest.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG