3p

Ehhez nem kell mást tennie, mint ingyenesen regisztrálni a február 28-án 15:30 órakor kezdődő eseményre.

Aligha lehet manapság egy beszélgetést mással kezdeni, mint a Novák Katalin lemondása körüli fejleményekről. Ez ma már a közbeszéd tárgyává vált. Amelyet – talán nem túlzás állítani – a rendszerváltás utáni legnagyobb botránnyá tette már önmagában az a tény, hogy egy pedofíliát támogató személynek adott olyan kegyelem miatt kellett távoznia a köztársasági elnöknek, amelyről csak véletlenül, jóval a történtek után értesült a nyilvánosság. Amit aztán tetézett Magyar Péter színrelépése – a Rogán Antallal szembeni ilyen szintű személyes támadásra nemigen volt még példa.

Ez utóbbi a kormánypárti, azon belül is alapvetően fideszes belpolitikai belharc látványos megnyilvánulása? Mi lehet a botrány következménye, csak személycserékre kerülhet sor, vagy mélyebb változások is bekövetkezhetnek? Esetleg bele is bukhat ebbe a kormány, ha nem is most, de a 2026-os választásokon? Mit profitálhat az ellenzék? És milyen kihatása lehet a Novák—gate-nek a júniusi kettős, európai uniós és önkormányzati választásokra?

A Klasszis Klub következő, február 28-ai adásának vendége Lengyel László lesz. Fotó: Belvárosi Szabadegyetem
A Klasszis Klub következő, február 28-ai adásának vendége Lengyel László lesz. Fotó: Belvárosi Szabadegyetem

S visszahathat-e és ha igen, mennyire a magyar gazdaságra a kormány esetleges megroggyanása? A gazdaság éppen egy recessziós év után próbál kilábalni, s bár az infláció a tavaly januári, több mint negyedszázada nem látott rekordmagasságból nagyot zuhant, lehetnek olyan kockázatok, amelyek ismét nyomást helyezhetnek a fogyasztóiár-indexre.

A kormány által elképzelt 3-4 százalékos gazdasági növekedés záloga lehet, vajon Magyarország megkapja-e az őt megillető uniós pénzek „csőben” ragadt kétharmados részét (mintegy 20 milliárd eurót). Az Orbán-kabinet szerint ennek megteremtődött a lehetősége, miután eloszlatták Brüsszel kételyeit, noha a homofóbnak tekinthető gyermekvédelmi törvényen nem változtattak, az Erasmus-pénzek blokkolásának feloldása még mindig érvényben van. Van-e esélye így az EU-s források beérkezésének? Vagy nyárig már két okból sem lehet számítani a mostani status quo megváltozására: egyrészt az uniós választásoktól várható erőviszony-átrendeződés miatt, másrészt azért, mert júliustól Magyarország adja az unió soros elnökségét?

Lesz tehát téma bőven a következő Klasszis Klubban. Az egyórásra tervezett beszélgetés során azonban nemcsak mi tesszük fel kérdéseinket Lengyel Lászlónak, erre olvasóinknak, nézőinknek is lesz lehetőségük az adás alatt chaten, valamint előzetesen, a klasszisklub@privatbankar.hu címre is elküldhetik kérdéseiket.

A február 28-án, szerdán 15:30-kor kezdődő rendezvényünk teljesen ingyenes, csupán egy regisztráció szükséges hozzá, melyet az alábbi linken tehetnek meg:

Regisztráljon most! >>> 

Beszámolók a korábbi Klasszis Klub rendezvényeinkről:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Mégis kinek kéne kifizetnie a klímaváltozás okozta károkat?
Kollár Dóra | 2024. április 14. 17:37
Mostanra nem lehet az éghajlatváltozást figyelmen kívül hagyni, hiszen például a Csendes-óceán alacsonyan fekvő területein mindennapi valósággá vált – arra azonban már kevesebben gondolnak, hogy a világ ingatlanjainak jelentős százalékát fenyegeti, akár ott is, ahol nem is gondolnánk rá.
Makro / Külgazdaság Német autóipari cégek ellenzik az uniós védővámokat Kínával szemben
Privátbankár.hu | 2024. április 13. 12:15
A VDA szerint a technológiai együttműködés akadályozásával mindkét félnek ártanának.
Makro / Külgazdaság Évente harmadával nő a globális akkumulátorpiac
Privátbankár.hu | 2024. április 13. 11:09
A kínai gyártók már Európára összpontosítanak, írja a Roland Berger tanácsadó cég.
Makro / Külgazdaság Nagy Márton a héten lenyomja a benzinárat?
Privátbankár.hu | 2024. április 13. 09:31
A nyomásgyakorlás növekedésétől tartanak a piaci szereplők.
Makro / Külgazdaság Borulátóak a német vállalatok
Privátbankár.hu | 2024. április 13. 08:50
Nem számítanak a gazdasági helyzet javulására az idén.
Makro / Külgazdaság Hiányoznak az uniós pénzek az építőiparban és a megszorítások is ártanak
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 14:07
Az MBH Bank elemzése vegyes képet mutat az ágazatról.
Makro / Külgazdaság Berlinből üzentek Budapestre: ilyen alacsony is lehet az infláció
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 13:23
Közel hároméves mélypontra lassult a német pénzromlás márciusban.
Makro / Külgazdaság Az EU pénzéből: Ungvárig utazhatunk majd európai nyomtávon
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 11:52
Denisz Smihal ukrán miniszterelnök április 11-i Kárpátalján tett munkalátogatása során megkezdődött a Csap–Ungvár európai nyomtávú vasútvonalnak az építése.
Makro / Külgazdaság A románok már a 2,5 százalékot célozták, de közbeszólt a pénzhiány
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 10:34
A magas infláció és külső problémák miatt Romániának nem sikerült katonai kiadásait a GDP 2,5 százalékára feltornáznia a tavalyi évben.
Makro / Külgazdaság Keresleti problémák tükröződnek a februári építőipari számokban
Privátbankár.hu | 2024. április 12. 10:01
Az egy évvel korábbihoz viszonyítva 3,2 százalékkal nőtt, az előző hónaphoz képest 8,5 százalékkal csökkent az építőipari termelés volumene.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG