TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Jön a Quaestorosokat kifizető alap - az erről szóló törvényt egyből alkotmányellenesnek tartják - a Bankszövetség pedig az egész befektetési ágazat létét félti. A kezdő vállalkozók viszont szép pénzt szerezhetnek - a kórházi dolgozók pedig már biztosan kapnak, nem is keveset - napi hírösszefoglaló.

Efogadta a Quaestoros kárrendezésről szóló törvényt kedden a Parlament - A jogszabály kimondja a Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapjának létrejöttét, amely - a Befektető-védelmi Alap kártalanításával együtt - 30 millió forintig kárpótolja az ügyfeleket. Egyedi perekben ennél alacsonyabb összegre számíthatnak a károsultak.

--

Ugyanez a törvény alkotmányellenes a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetségének elnöke szerint. Dióslaki Gábor úgy véli, a kárrendezés egyedi módja indokolatlanul hátrányos megkülönböztetést eredményez a mind időben, mind jogalapban azonos problémával küzdő más károsultakhoz képest.

--

A teljes befektetési üzletág veszélybe került  a Quaestor-botrány miatt - mondta el lapunknak a Bankszövetség főtitkára, Kovács Levente. A főtitkár szerint a csaló brókerek tetteiért nem tartozik felelősséggel a bankrendszer. Az új, 30 milliós kárpótlási összeghatárt szakmailag nem tartják indokoltnak.

--

Megvan a Quaestor-károsultak száma - Binder István, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivője szerint alaptalanok voltak a sajtó találgatásai. Egyes esetekben 120 ezer emberről is írtak, azonban a kötvényesek száma messze nem ennyi.

--

Lejtmenetbe kapcsolt a BUX az elmúlt napok fényes teljesítménye után - megnéztük az okokat:

--

40 milliárd forint körül van az az összeg, amelyet a Jeremie alapok kioszthatnak hazai vállalkozásoknak. A kockázati tőkések folyamatosan keresnek, de még így sem biztos, hogy sikerül elkölteni a megmaradt tőkét a decemberi finanszírozási határidő végéig. Projektgazdák, jelentkezzenek!

--

Nyertek a kórházi dolgozók, fizet az állam - 200 millió forint cafeteriát nyert jogerősen a szakszervezet az egri kórház dolgozóinak. Két évre visszamenőleg az elmaradt juttatást fizeti ki az állam, mivel nem volt hajlandó az államosítás előtti megállapodásokat tartani. Székely Tamás, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke szerint az eset példa lehet más intézményeknek is.

--

Samponokat tiltott be a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal - két termékről állapították meg a laboratóriumi ellenőrzések, hogy ártalmasak lehetnek az egészségre. A szemgyulladást és mérgezést okozó samponok forgalmazását a hatóság megtiltotta.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Mégsem vizsgálódnak Netanjahu ellen a német tengeralattjáró-bizniszben
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 21. 18:49
A gyanú szerint többen is kenőpénzt kaptak egy német hajóépítő cégtől a több milliárd sékeles haditengerészeti közbeszerzésekért.
Makro / Külgazdaság Ki fogja kezelni az idősotthonok lélegeztetőgépeit?
Kormos Olga | 2020. október 21. 17:47
Már több, mint 50 szociális otthonban van jelen a koronavírus, ezért múlt héten Kásler Miklós miniszter azt az utasítást adta ki, hogy a 200 főnél több lakóval működő idősotthonokban kötelező biztosítani a gépi lélegeztetéshez szükséges feltételeket, különösen a non-invazív lélegeztetőgépeket. De azért maradt itt pár kérdés, ami válaszra szorul ezügyben.  
Makro / Külgazdaság Csaknem 700 ezer forintba kerül fejenként a rossz budapesti levegő
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 21. 17:40
Ennyi pénzt visznek el az erre visszavezethető betegségek és halálesetek.
Makro / Külgazdaság Saját orvosait kérdezi az orvoskamara az új kérdőívben
Privátbankár.hu | 2020. október 21. 16:35
A Magyar Orvosi Kamara kérdőívet küldött körbe a tagságnak, hogy reális képet kaphasson a valós támogatottságukról. A kérdőív kitöltése őszinteséget kíván, hiszen a jövedelmekre és a hálapénz nagyságára is rákérdez, természetesen anonim módon. De csak így lehet reális képet alkotni az orvostársadalom jelenlegi helyzetéről.
Makro / Külgazdaság Trump összefog a lengyelekkel és a románokkal – a nagy geopolitikai terv
Káncz Csaba | 2020. október 21. 13:45
A stratégiában Varsónak és Bukarestnek kiemelt szerep jut – nem véletlenül történtek meg az elmúlt években az amerikai rakétavédelmi bázisok telepítései ebben a két országban. Az egy hete elindított magyar–szlovén villamosenergetikai hálózatokat összekötő projekt is szerves része az észak-déli folyosónak. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság 75 milliós bírságot kapott a GVH-tól a Heineken
MTI | 2020. október 21. 10:17
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 75 millió forintra bírságolta a Heineken  Hungária Sörgyárak Zrt.-t - tájékoztatta a versenyhatóság közleményben az MTI-t szerdán.
Makro / Külgazdaság Nagyobb a kereslet, mint a kínálat influenzaoltásra
Privátbankár.hu | 2020. október 21. 09:47
Orbán Viktor miniszterelnöknek már jutott a kormány által megrendelt 1,3 millió influenzaoltásból, de kérdés, hogy minden veszélyeztetett rétegnek is marad-e a soha nem tapasztalt nagy kereslet miatt.
Makro / Külgazdaság 48 magyar halt bele a koronavírusba
Privátbankár.hu | 2020. október 21. 09:32
1423 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 50 180 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.
Makro / Külgazdaság Akár 50 ezres ösztöndíjat is kaphatnak, akik ügyesen fociznak, kosaraznak, kézilabdáznak
Privátbankár.hu | 2020. október 21. 08:34
Tovább alakul az állami sportakadémiai rendszer: ösztöndíjat vezetnek be és szabályozzák az átigazolásokat.
Makro / Külgazdaság Palkovics Lászlótól várják, hogy megkösse a 3 milliárd forintos csomagot Vidnyánszky Attilával
Privátbankár.hu | 2020. október 21. 08:05
A kormány határozata értelmében 3 milliárd forintot kap az SZFE.
Friss
hírlevél