Jeremie
Piac&Profit Kiderítettük, hogy mi lett a Jeremie-pénzekkel - 1. rész
Csabai Károly | 2021. február 18. 16:59
2010 májusában – hosszas előkészítés, jogi, adminisztrációs huzavona után – kezdte el befektetni a nyolc, pályázaton kiválasztott hazai alapkezelő az EU által rájuk bízott, összesen 45 milliárd forintnak megfelelő kockázati tőkét. Az e célra létrehozott pénzalapok tízéves lejáratra jöttek létre, azt követően menedzselőik másfél évet kaptak arra, hogy értékesítsék a portfóliójukban maradt befektetéseket, és lezárják az alapokat. A folyamat a végéhez közeledik, így – részben az érintett alapkezelők bevonásával – laptársunk, a Piac&Profit utánajárt, hol tartunk ma. Az összeállítás első része a magyarosra sikeredett indulást idézi fel.
KKV Megvan a döntés: tízmilliárdokat öntenek a magyar startupokba
Privátbankár.hu | 2016. október 17. 16:49
Uniós és hazai források felhasználásával indul az 50 milliárd forintos állami tőkealap-kezelő.
KKV Hova mentek az uniós milliárdok? Furcsaságok a Jeremie-pályázat körül
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 6. 13:21
A Forbes másfél év évvel ezelőtt indított pert, hogy megismerje, a Jeremie kockázatitőke-programjában nyertes alapkezelők milyen pályázat alapján nyertek több milliárd forintot - a pert megnyerték, a Magyar Fejlesztési Banknak ki kellett adnia az adatokat. A lap a 6,5 milliárdot kezelő Morando tőkealapnál találta a legtöbb furcsaságot - a szerdán megjelenő számban hosszú cikket közölnek az ügyről.
KKV Sikerült odaadni mind a 130 Jeremie-milliárdot a magyar kkv-knak
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 23. 07:39
Több mint 350 cég kapott így kockázati tőkét - a programot sikeresnek tartják, van ötlet a folytatásra is.
Uniós pályázatok Vállalkoznál? Ritkán van ekkora lehetőség pénzt szerezni
Privátbankár.hu | 2015. április 14. 12:02
December végén lejár a Jeremie-alapok tőkekihelyezési szakasza. Bent van azonban még nagyjából 40 milliárd forint, a befektetők pedig csak arra várnak, hogy a legvonzóbb projekteknek osszák ki a maradék pénzt. Ez persze nem jelent ingyenebédet: szorít az idő és erős a verseny, így jó lenne, ha már holnap mutatna egy üzleti tervet!
KKV Most indul a céged? Sosem volt még ekkora esélyed - villámgyorsan kell milliárdokat szétszórni
Gáspár András | 2015. február 3. 15:50
A magyar kockázatitőke-piacot alaposan felpörgette a Jeremie-program. Egy friss felmérés szerint főleg startupok juthattak pénzhez - a program vége azonban vészesen közeleg, még soktízmilliárd forintot kell kihelyezniük a nyertes cégeknek december 10-ig. Sosem volt még ekkora esély az induló cégek előtt - kérdés, hogy van-e elegendő jó startup, amibe érdemes milliókat feccölni.
Befektetés Biotechnológia az új sláger a kockázati tőkéseknél
Privátbankár.hu | 2014. december 10. 10:35
1,7 milliárd forintról több mint duplájára, 3,5 milliárd forintra ugrott a harmadik negyedévben a kockázati- és magántőkealapok által befektetett összegek összértéke
KKV Újabb 18 milliárdnyi EU-pénz ragad be?
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 18. 11:01
Csökkent 2013-ban a hazai startup-okba befektető Jeremie-tőkealapok piaci aktivitása az InsiderBlog értesülése szerint. Időarányosan lemaradás tapasztalható ami pénzek beragadásával járhat – állítják.
KKV Áttörés a rák kezelésében: 400 millióval száll be a Primus Capital
Privátbankár.hu | 2011. december 6. 15:45
A Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. legújabb befektetésével a gyógyszerkutatás piacára lép, és 400 millió forintos tőkeemeléssel a BBS Nanotechnológia Kft.-ben szerez üzletrészt. A BBS Nanotechnológia új hatóanyag-formulázási eljárása igazi áttörés az onkológia területén, az új technológiával immár megvalósítható a krónikus tumoros megbetegedések kezelése.
hírlevél
depositphotos