3p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Már készen is áll a terv a megtorlásra.

A japán kormányszóvivő szerint az a félelem, hogy az amerikai kormányzat nemzetbiztonsági megfontolásokkal indokolt intézkedései piaci zavarokat okoznak. Hozzátette: mindez nemcsak a Japán és az Egyesült Államok közötti gazdasági együttműködésre, hanem a Kereskedelmi Világszervezet (WTI) által szabályozott multilaterális kereskedelmi rendszerre is súlyos hatást gyakorolhat.

Japán miniszterelnöke jó kapcsolatot ápol Donald Trumppal, így azt remélte, jobb belátásra tudja téríteni a szövetséges Washingtont az importált acélra és alumíniumra kivetett vámok alóli mentesség fenntartására – végül nemcsak ezt nem sikerült elérni, de az amerikai kormányzat újabb vámemelésre készül, ezúttal a japán gazdaság számára kulcsfontosságú ágazat, az autó- és autóalkatrészek esetében.

Teljesen kiakadt az EU Amerikára – ez már háború?

Az Európai Bizottság a Kereskedelmi Világszervezethez (WTO) fordult az importált acélra és alumíniumra kivetett amerikai védővámok miatt. Tovább >>>

Donald Trump március 8-án írta alá az acél- és alumíniumtermékek importjára kivetett vámokról szóló elnöki nyilatkozatokat, amelyek március 23-án léptek hatályba. A vámok alól június 1-ig mentességet kapott az Európai Unió, Argentína, Ausztrália, Brazília, Dél-Korea, Kanada és Mexikó. Ezek közülük az unió, Kanada és Mexikó kiesett a kivételezetti körből a határidő lejárta után.

Japán készen áll a megtorlásra

Japán korábban már tájékoztatta a Kereskedelmi Világszervezetet, hogy készen áll válaszintézkedéseket tenni az amerikai védővámok bevezetésére. Ez nagyjából 50 milliárd jen (390 millió euró) értékű amerikai árucikkeket érintene, ez az összeg nagyjából megfelel az amerikai döntés japán exportra gyakorolt hatásának.

Szokatlan lépésre kényszerültek Washington szövetségesei is: a világ hét legfejlettebb ipari országát tömörítő G7-csoport hat országa felszólította Steven Mnuchin amerikai pénzügyminisztert, hogy tolmácsolja az amerikai elnöknek a hatok egyhangú aggodalmát és csalódottságát az egyoldalúan elrendelt vámok miatt.

Az acélra és alumíniumra kivetett védővámok miatt az Európai Bizottság a Kereskedelmi Világszervezethez fordult, és megkezdte az arányos ellenintézkedések előkészítését. Kanada, az Egyesült Állam legnagyobb acélszállítója az importvámok kiszabása miatt megemelte számos amerikai termék importvámját.

Ma indul Trump nagy háborúja

Mától életbe lép Donald Trump védővámja, amivel nem csak Kínát, hanem többek között az EU-t is megsarcolná. Egy ideig új tűnt, nem is lesz belőle semmi, mivel a felek tárgyalásokba bonyolódtak, hogy kikerülhessék mindezt - mostanra azonban úgy fest, nem csak fenyegetőzni akart ezzel Trump. Az EU már beígérte arányos válaszlépését,amelyek számos amerikai termékre vet ki vámot. A gépezet beindult, a kérdés most, hogy hova vezet? Részletek a Privátbankár.hu-n. >>>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Ismét harmadik országba tévedt egy háborús rakéta
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 20:03
A hétfői a háború 579. napja volt. Ezek az elmúlt órák legfontosabb eseményei. 
Makro / Külgazdaság Itt az orosz visszavágás azért, mert letartóztatnák Putyint
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 19:34
A Nemzetközi Büntetőbíróságnak vágtak vissza az oroszok.
Makro / Külgazdaság Olyasmire készül Ukrajna, amivel korábban még nem próbálkoztak
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 18:31
Áthidalnák a fűtési szezon egyik legnagyobb kihívását.
Makro / Külgazdaság Marad a kamatsapka - több intézkedést is bejelentett a kormány
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 16:51
A Gazdaságfejlesztési Minisztérium három intézkedés meghosszabbítását jelentett be.  
Makro / Külgazdaság Egyre nagyobb nevek érkeznek Hegyi-Karabahba
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 16:16
A hányattatott sorsú területen sűrű a diplomáciai program.
Makro / Külgazdaság Több mint 30 orosz tisztet likvidáltak az ukránok
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 15:55
A szevasztopoli szeptember 22-i rakétacsapás a korábbi információkhoz képest is súlyosabb volt.
Makro / Külgazdaság Értékválságban van az ország, de van-e kiút? - Donáth Anna lesz a Klasszis Klub következő vendége
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 15:13
Donáth Anna szerint Magyarország egyik legsúlyosabb gondja, hogy értékválságban van az ország. De vajon van-e kiút ebből és hogyan? Mennyi időbe telne kijönni ebből a válságból, ha most azonnal lépéseket tennénk? És mi a helyzet a gazdasági válsággal, az oktatás krízisével? Többek között ezeket is megkérdezzük a Klasszis Média soron következő Klasszis Klub rendezvényén vendégünktől, a Momentum EP-képviselőjétől, Donáth Annától.
Makro / Külgazdaság Felemást hírt kapott Németország
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 14:55
A konjunktúraindex eredménye nem jó, de lehetett volna rosszabb is.
Makro / Külgazdaság Durva vád érte a németeket, kiakadtak a lengyelek
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 25. 13:58
Ez tényleg meghökkentő vád két uniós tagállam között.
Makro / Külgazdaság Ravasz tervet eszeltek ki az ukránok
Káncz Csaba | 2023. szeptember 25. 12:53
Ukrajna a jelek szerint megtalálta az oroszok Achilles-sarkát: a tengeren haladó orosz utánpótlási vonalakat. Az ukrán titkosszolgálat a Krímben olyan diverzáns csoportot is fölhasznál, amelynek tagjai a tatár kisebbséghez tartoznak. Káncz Csaba jegyzete
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG