2p
Beismerte a NAV-elnök: kitiltották az Egyesült Államokból – Pluszban nyitottak az európai tőzsdék – A forintot hidegen hagyta a forintosítás híre.

A NAV elnöke, Vida Ildikó a Magyar Nemzetnek adott interjújában elismerte, hogy több kollégájával együtt azok között van, akiknek korlátozták beutazását az Egyesült Államokba. Azt is elárulta, hogy ismeri a többi NAV-os kitiltott nevét, és, hogy elmondta a kormány egy illetékesének, így tehát a kormány tudott a NAV-elnök kitiltásáról. Arra a kérdésre, hogy foglalkozott-e a lemondás gondolatával, visszakérdezett: "miért kellett volna, hogy foglalkozzak?"

A Népszabadság közben arról ír, hogy az eddigi hatról változott azoknak a magyaroknak a száma, akiknek megtiltotta az Egyesült Államok a beutazást. Erről André Goodfriend beszélt a lapnak adott interjújában.

Sem az Európai Bizottság jelentésére, sem a forintosítással kapcsolatos fejleményekre nem reagált érdemben a forint. Az euróval szemben továbbra is a 200 napos mozgóátlag körül jár a kurzus, míg a dollárkeresztben valamennyire eltávolodtunk a kétéves mélypont közeléből.

Az európai tőzsdéken optimista hangulatban indult a kereskedés. A befektetők számára ma az európai és amerikai szolgáltatói bmi-k illetve egy tengerentúli munkaerőpiaci adat mutathat irányt. A BUX majd fél százalékkal került feljebb az első percekben. A Magyar Telekom fél százalékkal esik, míg az OTP és a Richter hasonló mértékben emelkedik, a MOL pedig minimálisan került feljebb.

Timur Rahimkulov egymilliárd forintért cserébe próbálhatja meg felfuttatni a BTelt.

A cég papírjainak kereskedését felfüggesztették, a társaságnak bírságot is kell fizetnie, mert gondjai vannak a törvényben előírt tájékoztatási kötelezettség teljesítésével. A BTel gondjai tavasszal kezdődtek egy kötvénytörlesztés kis késésével, majd a nyáron súlyosbodtak, felszámolási eljárást indítottak ellene.

Kellemes meglepetéssel szolgált tőzsdei pályafutásának első negyedéves jelentésében az Alibaba. A kínai internetes kereskedelmi cég az elemzői várakozásoknál is magasabb árbevételről számolt be. Egyedül a nettó eredménysor lett alacsonyabb a vártnál, ám ez nem befolyásolta különösebben a befektetőket.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Az év végi bevásárlási szezon árait befolyásolhatja a sztrájk
Privátbankár.hu | 2024. október 2. 12:48
Sztrájkba léptek a legnagyobb amerikai kikötők dolgozói, ami komoly fennakadásokat okoz az év vége előtti áruszállításokban. A történet vége a karácsonyi árak növekedése lehet.
Makro / Külgazdaság Donald Trump alig várja, hogy rendet csinálhasson a világon
Privátbankár.hu | 2024. október 2. 12:07
Donald Trump nem éppen fiatal kora ellenére egy fiatal kobra reflexével csap le minden lehetőségre, amiről úgy gondolja, hogy javítja elnökké választását novemberben. Ilyen az iráni légi csapás is.
Makro / Külgazdaság Csúcstalálkozó lesz az utolsó pillanatban: újabb fejezet kezdődhet az autópiaci csetepatéban
Privátbankár.hu | 2024. október 2. 11:33
A BMW a német kancellárhoz fordult. 
Makro / Külgazdaság Összecsaptak a másodhegedűsök, kár, hogy senkit sem érdekelt
Privátbankár.hu | 2024. október 2. 10:55
A politikai megmondóemberek azt emelik ki az amerikai elnökválasztás alelnökjelöltjeinek vitájából, hogy kulturált, konstruktív stílusban folyt. Donald Trump korszakában ez is eredmény.
Makro / Külgazdaság Elérheti a lélektani határt a benzin ára Magyarországon, ha bejön ez a jóslat
Privátbankár.hu | 2024. október 2. 07:55
A mostani kilátások szerint elképzelhető egy olyan forgatókönyv, amelynek örülhet majd minden autós. Azért akadnak kockázatok is. 
Makro / Külgazdaság Teljesen felborult Putyin képlete
Privátbankár.hu | 2024. október 2. 07:19
Az oroszok embervesztesége becslések szerint valamivel több mint kétszerese lehet az ukránokénak a felőrlő háborúban, aminek finanszírozására Moszkva még több pénzt szán jövőre, mint idén.
Makro / Külgazdaság Rendkívüli ülést hívtak össze az iráni támadás miatt
Privátbankár.hu | 2024. október 2. 07:17
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa összeül az Izrael elleni iráni támadás miatt. 
Makro / Külgazdaság A cascót is ellehetetleníti az extraprofitadó
Privátbankár.hu | 2024. október 1. 17:08
Esztergomban tartották a XX. Biztosításszakmai Konferenciát, melyet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége szervezett. Az elmúlt évek értékelése mellett a közeljövő is szóba került, kiemelten az extraprofitadónak a szektorra gyakorolt káros hatása.
Makro / Külgazdaság Most kiderül, számíthatunk-e gazdasági fellendülésre
Privátbankár.hu | 2024. október 1. 13:33
A Beszerzési Menedzser Index értéke növekedett augusztushoz képest, de még mindig 50 alatti értéket mutat, és nem éri el sem a hosszú távú, sem a hároméves szeptemberi átlagot.
Makro / Külgazdaság Az egészségbiztosításba való befektetés ma már elengedhetetlen
Natív tartalom | 2024. október 1. 09:59
Ismeri azt a közmondást, hogy az egészséges embernek ezer kívánsága van, míg a betegnek csupán egy?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG