3p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Drónokat láttak az iráni város, Iszfahán felett, nem messze a kulcsfontosságú iráni atomlétesítményektől. A légiközlekedést korlátozták.

Izrael megtámadta Iránt – mondta három, az ügyet jól ismerő személy –, miközben az iráni állami média péntek hajnalban arról számolt be, hogy erői drónokat semmisítettek meg, néhány nappa azután, hogy Irán megtorló dróncsapást intézett Izraelre – jelentette a Reuters. Egyikük azt mondta a Rhírügynökségnek, hogy az Egyesült Államok nem érintett, de Izrael értesítette őket a támadás előtt.

Robbanásokat jelentettek Iszfahánból
Robbanásokat jelentettek Iszfahánból
Fotó: cbc.ca

A Fars iráni hírügynökség jelentése szerint három robbanás hallatszott a központi fekvésű Iszfahán városának egyik katonai támaszpontja közelében. Egy iráni tisztviselő azonban azt mondta a Reutersnek, hogy nem volt rakétatámadás, és a robbanások az iráni légvédelmi rendszer aktiválásának következményei. Az iráni állami tévé közölte, hogy nem sokkal éjfél után „három drónt figyeltek meg az égen Iszfahán felett. A légvédelmi rendszer aktiválódott, és megsemmisítette ezeket a drónokat a levegőben." A műsorszolgáltató később azt mondta, hogy Iszfahánban a helyzet normális, és nem történt földi robbanás.

Az izraeli hadsereg nem kommentálta a jelentéseket. Izrael korábban bejelentette, hogy megtorolja, iráni hétvégi támadását, amelyben több száz drón és rakéta is részt vett. E támadással Irán a szíriai nagykövetségének épületére adott feltételezett izraeli csapásra válaszolt. Az iráni drónok és rakéták többségét lelőtték, mielőtt elérték volna Izrael területét.

Elemzők és megfigyelők aggodalmukat fejezték ki azzal kapcsolatban, hogy az izraeli-gázai háború átterjed a térség többi részére is. Ebrahim Raisi iráni elnök a pénteki csapás előtt figyelmeztette Izraelt, hogy Teherán „súlyos választ" fog adni a területét ért támadásokra. Irán csütörtökön azzal érvelt az ENSZ Biztonsági Tanácsának, hogy Izraelt „kényszeríteni kell, hogy hagyjon fel minden további, Irán érdekei ellen irányuló katonai kalandor vállalkozással". Az ENSZ főtitkára pedig arra figyelmeztetett, hogy a Közel-Kelet „a legnagyobb veszély pillanatait éli át". Az iráni állami televízió szerint sértetlenek voltak a nukleáris létesítmények. A natanzi nukleáris telep, Irán urándúsítási programjának központi helye Iszfahán tartományban található. A teheráni, sirázi és iszfaháni repülőtereket zárva tartották, és a zárlat meghosszabbításra is lehetséges. Irán nyugati feléből pedig kitiltották a járatokat – jelentette a FlightRadar24 repülőgép nyomon követési weboldal. A Turkish Airlines és az Emirates egyes Teheránba tartó járatai visszatértek kiindulási helyükre – közölte a FlightRadar24 X-en. Az Iran Air Rómából Teheránba tartó járata a törökországi Ankarába szállt le.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Rekordszámú droglabort számoltak fel Hollandiában
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 19:44
A holland rendőrség 151 droglaborra bukkant tavaly, szemben a 2022-ben fellelt valamivel több mint százzal, ugyanakkor kevesebb marihuánaültetvényt találtak, mint a megelőző évben.
Nemzetközi Putyin forronghat: befagyasztott orosz pénzekből fegyverkezhetnek az ukránok 
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 19:17
Összefoglalónk az orosz-ukrán háború 817. napjáról.
Nemzetközi Könnyített a letelepedési feltételeken a brit kormány
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 17:01
Megkönnyíti a brit kormány az előzetes letelepedett státus alapján Nagy-Britanniában élő EU-állampolgárok számára a végleges letelepedési jogosultság megszerzését.
Nemzetközi Mit szól majd ehhez az adathoz Orbán Viktor?
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 15:13
Februárban az előző év azonos hónapjának adataihoz képest két százalékkal több, 75 445 nem uniós állampolgár nyújtott be első alkalommal nemzetközi védelem iránti kérelmet az Európai Unió valamely tagállamában- közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kedden.
Nemzetközi Meglepő helyen látnák szívesen Orbán Viktort
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 13:47
A lépés jót tenne Európának az Osztrák Szabadságpárt politikusa szerint.
Nemzetközi Olyan jogszabályt hoztak a mesterséges intelligencia miatt, ami még nem volt
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 13:18
Az Európai Unió Tanácsa a mesterséges intelligenciáról (MI) fogadott el rendeletet, amely az EU egységes piacán "mind a magán-, mind a közszereplők körében elő kívánja mozdítani a biztonságos és megbízható MI-rendszerek fejlesztését és elterjedését az alapvető állampolgári jogok tiszteletben tartásának szavatolása mellett".
Nemzetközi Most nagy bajba került a királyság
Káncz Csaba | 2024. május 21. 09:31
A Hasemita Királyság diplomáciai kapcsolatokat tart fenn Izraellel, de a lakosság lázad ez ellen. Ammán geopolitikai örlő-malomban találta magát. Káncz Csaba jegyzete.
Nemzetközi Nagyon meglepő dolgot mondott Zelenszkij nyugati szövetségeseiről
Privátbankár.hu | 2024. május 20. 18:01
Ez történt az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.
Nemzetközi Haladékot kapott a börtönben senyvedő Assange, aki háborús bűnöket leplezett le
Privátbankár.hu | 2024. május 20. 16:01
Engedélyezte a londoni felsőbíróság, hogy Julian Assange, a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítója fellebbezést nyújthasson be az amerikai kiadatását lehetővé tévő legutóbbi bírósági végzés ellen.
Nemzetközi Nagyon rossz hírt kapott Izrael
Privátbankár.hu | 2024. május 20. 15:16
Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben háborús és emberiesség elleni bűnök feltételezett elkövetése miatt.  
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG