2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az orosz csapatok jóval több lövedéket használnak Ukrajnában, mint a védekező ukrán erők. Sőt többet is gyártanak, mint amennyit a Nyugat küldeni tud, amit legutóbb a CNN is jelentett.

A CNN friss írása szerint Oroszország háromszor több tüzérségi lövedéket gyárt az ukrajnai orosz csapatok számára, mint amennyit az Egyesült Államok és Európa együttvéve szállítani tud a megtámadott országnak. Ez „kulcsfontosságú előnyt jelent” az agresszor számára az idén várható offenzívája előtt, állapítja meg az amerikai orgánum. Oroszország havonta körülbelül 250 000 tüzérségi lőszert állít elő, vagyis körülbelül évi 3 milliót a NATO hírszerzési becslései szerint.

Az ukránoknak égető szüksége van több lőszerre. Fotó: Mil.gov.ua
Az ukránoknak égető szüksége van több lőszerre. Fotó: Mil.gov.ua

Az Egyesült Államok és Európa összességében csak mintegy 1,2 millió lövedéket képes előállítani évente, hogy Kijevbe küldjék – mondta a CNN-nek egy magas rangú európai hírszerzési tisztviselő. Az amerikai hadsereg azt a célt tűzte ki maga elé, hogy 2025 végéig havi 100 000 tüzérségi lövedéket gyártson le – ez kevesebb, mint az orosz havi termelés fele –, és még ez a szám is elérhetetlennek tűnik, mivel a 60 milliárd dolláros ukrajnai finanszírozás elakadt a Kongresszusban.

„Ami most zajlik, az egy anyagháború. A végeredmény Ukrajnában attól függ, hogy a harcoló felek mennyi hadianyaggal rendelkeznek a háború folytatásához.” – állapította meg egy magas rangú NATO-tisztviselő

Becslések szerint Oroszország jelenleg körülbelül napi 10 ezer lövedéket lő ki, míg az ukránok mindössze napi 2 ezret. Egy európai hírszerzési tisztviselő szerint az arány néhol még ennél is rosszabb az ezer kilométeres frontvonal néhány szakaszán. A hiány az ukrán háborús erőfeszítések számára talán most a legveszélyesebb mivel az Ukrajna felfegyverzésére szánt amerikai pénzek elfogytak, és a Kongresszus republikánus ellenzéke gyakorlatilag leállította a hadi segélyeket.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Rekordszámú droglabort számoltak fel Hollandiában
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 19:44
A holland rendőrség 151 droglaborra bukkant tavaly, szemben a 2022-ben fellelt valamivel több mint százzal, ugyanakkor kevesebb marihuánaültetvényt találtak, mint a megelőző évben.
Nemzetközi Putyin forronghat: befagyasztott orosz pénzekből fegyverkezhetnek az ukránok 
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 19:17
Összefoglalónk az orosz-ukrán háború 817. napjáról.
Nemzetközi Könnyített a letelepedési feltételeken a brit kormány
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 17:01
Megkönnyíti a brit kormány az előzetes letelepedett státus alapján Nagy-Britanniában élő EU-állampolgárok számára a végleges letelepedési jogosultság megszerzését.
Nemzetközi Mit szól majd ehhez az adathoz Orbán Viktor?
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 15:13
Februárban az előző év azonos hónapjának adataihoz képest két százalékkal több, 75 445 nem uniós állampolgár nyújtott be első alkalommal nemzetközi védelem iránti kérelmet az Európai Unió valamely tagállamában- közölte az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kedden.
Nemzetközi Meglepő helyen látnák szívesen Orbán Viktort
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 13:47
A lépés jót tenne Európának az Osztrák Szabadságpárt politikusa szerint.
Nemzetközi Olyan jogszabályt hoztak a mesterséges intelligencia miatt, ami még nem volt
Privátbankár.hu | 2024. május 21. 13:18
Az Európai Unió Tanácsa a mesterséges intelligenciáról (MI) fogadott el rendeletet, amely az EU egységes piacán "mind a magán-, mind a közszereplők körében elő kívánja mozdítani a biztonságos és megbízható MI-rendszerek fejlesztését és elterjedését az alapvető állampolgári jogok tiszteletben tartásának szavatolása mellett".
Nemzetközi Most nagy bajba került a királyság
Káncz Csaba | 2024. május 21. 09:31
A Hasemita Királyság diplomáciai kapcsolatokat tart fenn Izraellel, de a lakosság lázad ez ellen. Ammán geopolitikai örlő-malomban találta magát. Káncz Csaba jegyzete.
Nemzetközi Nagyon meglepő dolgot mondott Zelenszkij nyugati szövetségeseiről
Privátbankár.hu | 2024. május 20. 18:01
Ez történt az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.
Nemzetközi Haladékot kapott a börtönben senyvedő Assange, aki háborús bűnöket leplezett le
Privátbankár.hu | 2024. május 20. 16:01
Engedélyezte a londoni felsőbíróság, hogy Julian Assange, a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítója fellebbezést nyújthasson be az amerikai kiadatását lehetővé tévő legutóbbi bírósági végzés ellen.
Nemzetközi Nagyon rossz hírt kapott Izrael
Privátbankár.hu | 2024. május 20. 15:16
Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben háborús és emberiesség elleni bűnök feltételezett elkövetése miatt.  
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG