<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Nemcsak olcsósága, a legfeljebb 2,5 százalékos kamat tette népszerűvé az elmúlt egy évben az NHP Hajrá! forrású hiteltermékeket, hanem széleskörű felhasználhatóságuk, a hozzájuk kapcsolható garantőri programok, a kevés feltétel, valamint a kis adminisztrációs teher is. A kedvezményes hitelkonstrukciók sikere egy éve töretlen a Takarékbanknál is, és nagy szerepük van abban, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult válsághelyzetben nem állt le a hitelezés, fennmaradt a gazdaság működőképessége.

Már többször megnövelte az NHP Hajrá! forrás keretét a jegybank a program tavaly áprilisi indulása óta, az eredeti 1500 milliárd forint jelenleg 3000 milliárd a keret, amelynek nagy részét, több mint 2200 milliárdot már kihelyeztek a hazai kkv-szektornak. 

A közép- és hosszú lejáratú, 2,5 százalékos kamatozású hitel, illetve a nulla százalékos forrásköltség egyaránt kedvező a vállalkozások és a hitelintézetek számára. Az állami kamattámogatást tartalmazó NHP Hajrá! forrású Széchenyi-kártya-konstrukciók pedig még ennél is méltányosabb árazást, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. révén pedig a bankok számára elfogadható ügyfélkockázatot jelentenek. 

A kép illusztrációA kép illusztráció

A Takarékbanknál egyaránt igénylik a vállalkozások az NHP Hajrá! forrású hiteleket beruházásra, támogatás-előfinanszírozásra, valamint forgóeszköz-finanszírozásra is, utóbbi esetben legfeljebb hároméves futamidővel. A konstrukciók arra is jó lehetőséget biztosítanak, hogy a vállalkozások lecseréljék változó kamatozású és rövidebb futamidejű kölcsöneiket hosszabb lejáratú, fix kamatozású és olcsóbb forrásokra. Ez költségmegtakarítást, kiszámítható kamatfizetést és a törlesztési teher csökkenést jelenthet.

Minimális kockázat

A tapasztalatok szerint, amennyiben egy cég, illetve a bemutatott projekt alapvetően életképes, akkor jó eséllyel megtalálja a számára legideálisabb finanszírozást, még a jelenlegi nehéz piaci környezetben is. A bankok hitelezési hajlandóságát ugyanis kedvező irányban befolyásolja, hogy a megnövekedett ügyfélkockázatok kezelésére elérhetőek a garantőrintézmények 80-90 százalékos kezességét biztosító krízis-garanciatermékei, amelyek akár önállóan, akár a Széchenyi-kártya-konstrukciók részeként, kellő biztonságot nyújtanak a banki finanszírozáshoz. 

„A Takarékbank piaci részesedésénél nagyobb arányban vesz részt az NHP Hajrá! közvetítésében, április végéig mintegy 300 milliárd forint kölcsönt nyújtottunk ilyen forrásból a hazai vállalkozásoknak. Várakozásaink szerint a következő hónapokban is fennmarad az igénylés eddigi volumene. Jelenlegi aktivitásunkat fenntartva a továbbra is élen szeretnénk járni a mikro-, kis- és középvállalati szektor támogatásában” – mondja Bertalan Sándor, a Takarékbank Corporate üzletágának ügyvezető igazgatója. 

Kevés feltétel, kedvező kondíciók

Az NHP Hajrá! keretében akár húsz évre is fix 2,5 százalékos hitelkamat mellett juthatnak forráshoz a mikro-, kis-, és középvállalkozások, szerződéskötési, folyósítási és rendelkezésre tartási díj nélkül. Egyedül a banktól független díjakat kell megfizetni. Csak azt kell bemutatniuk, hogy hosszú távon életképes működési modellel rendelkeznek. A Széchenyi-kártya-konstrukciókban az állami támogatásnak köszönhetően, a konstrukciótól függően még ennél is kedvezőbb, adott esetben akár 1 százalék alatti kamatozással is hitelhez lehet jutni.

A kölcsönök fedezeti követelménye hasonló a más hitelezés során megszokottakhoz. Az NHP Hajrá! forrásnál egyes termékekbe beépül a hitelgarancia, ami nagyban elősegíti és meggyorsítja a banki döntést. Kicsi az adminisztráció, ez is segíti a népszerűségét. Az igénybevételnek nincs földrajzi akadálya, tehát a budapesti és a Pest megyei cégek éppúgy igényelhetik az NHP Hajrá! forrású kedvezményes hiteleket, mint más megyék vállalkozásai.

Jelen tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. A Takarékbank támogatás előfinanszírozó kölcsön(ök) részletes feltételei megtalálhatóak a bankfiókokban és a www.takarekbank.hu oldalon.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Matolcsy György: az állam a vast és a betont választotta az agyak helyett
MTI | 2021. július 26. 15:10
A jegybank elnöke legújabb cikkében a beruházások szerkezetét bírálja.
Pénzügyi szektor Leminősítette az európai részvényeket a Bank of America
Privátbankár.hu | 2021. július 26. 14:16
Mert a delta variáns terjedése miatt veszélybe került a gazdasági visszapattanás.
Pénzügyi szektor Mészáros Lőrinc befolyása a leendő óriásbankban közel 40 százalékra nőtt
Privátbankár.hu | 2021. július 16. 20:24
A tervek szerint 2023 közepétől egyesülő három bank, a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank tulajdonrészei közül a Takarékbank 37,69 százalékos részesedése az MKB gazdáihoz kerültek, amelynek következtében Mészáros Lőrinc közvetett befolyása megközelítette a 40 százalékot.
Pénzügyi szektor Jelentés az MNB alapítványának befektetéseiről 
Privátbankár.hu | 2021. július 16. 15:36
Közzé tették az MNB-alapítvány negyedéves jelentését.
Pénzügyi szektor Nem örülnek neki a jegybankok, de ezzel még lesz dolguk
Király Béla | 2021. július 15. 18:37
A Magyar Nemzeti Bank V4-es online jegybankelnöki találkozót és emlékkonferenciát szervezett, amelynek fókuszában a zöldebb gazdaságba való átmenet állt. Mint kiderült, a jegybankárok tisztában vannak a téma súlyával, ám nem feltétlen örülnek annak, hogy a zöld gazdaságra át kell állni.
Pénzügyi szektor Megvan, melyik bank a legjobb idehaza és a régióban
Privátbankár.hu | 2021. július 15. 13:59
A tavalyi év után újra az OTP Bank nyerte el a „Magyarország legjobb bankja” díjat a Euromoney Kiválósági Díj 2021 versenyében. Az OTP Bank kapta a „Kelet-Közép-Európa legjobb bankja” díjat is, míg a bankcsoport albán, bolgár és montenegrói leánybankja szintén a legjobb banknak járó elismerésben részesült.
Pénzügyi szektor Májusban megugrott a személyi kölcsönök igénylése
MTI | 2021. július 9. 06:33
Úgy tűnik, a koronavírus-járvány tavaszi lecsendesedésével gyorsan magára talált a személyi kölcsönök piaca: az új szerződések mennyisége az év első öt hónapjában szinte folyamatosan emelkedett, és májusra már elérte a 42,2 milliárd forintot - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb adataiból.
Pénzügyi szektor Fontos könnyítést kaphatnak a moratóriumot kért adósok
Privátbankár.hu | 2021. július 6. 16:26
A Magyar Bankszövetség (MBSZ) egyetértéssel támogatja az MNB által július 2-án vezetői körlevélben megfogalmazott ajánlásokat a fizetési moratórium igénybevétele során felhalmozódott tartozás rendezésével kapcsolatos banki díjak elengedését illetően.
Pénzügyi szektor Százmilliárdok az MNB-től – most zöld célokra
Király Béla | 2021. július 6. 16:09
A jegybank zöld eszköztár stratégiájához kapcsolódó döntésekről számolt be a szervezet alelnöke kedden. Ennek keretében a környezeti fenntarthatóság érdekében tudnak fontos lépéseket tenni - most két 200 milliárdos programot is meghirdettek.
Pénzügyi szektor A NER-es cégek dominálnak Matolcsy Györgyék kötvényprogramjában
Csabai Károly | 2021. július 6. 05:28
A két évvel ezelőtt elindult növekedési kötvényprogramban közel 60 hazai vállalat jutott forráshoz, összesen csaknem 1380 milliárd forintos értékben, 6-11 év közötti lejáratra, 3 százalék alatti átlaghozammal. A döntő többség élt azzal a lehetőséggel, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a piacra dobott mennyiség akár 70 százalékát is megvehette. Május végéig az MNB összesen mintegy 720 milliárd forintnyi növekedési kötvénnyel gazdagodott, ami azt jelenti, hogy az 1150 milliárdos keretéből a jegybanknak még bőven maradt lehetősége vásárolni.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos