NHP
KKV NHP Hajrá: a rendelkezésre álló hitelkeret közel fele már kipöröghetett
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 14. 08:19
531 milliárd forintot folyósítottak eddig az NHP Hajrá hitelprogram 1500 milliárd forintos keretéből, és további közel 186 milliárd forint vár folyósításra vagy hitelbírálatra a Bank360.hu pénzintézetektől származó információi szerint. A pénzügyi szakportál a folyósítási adatok mellett arra is rákérdezett a hitelintézeteknél, hogy melyik a legnépszerűbb hitelcél, átlagosan mekkora összeget folyósítottak, illetve hogy melyik ágazatba jutott eddig a legtöbb pénz.
Vállalat Igényelhető egyszerre a Széchenyi hitel és az NHP Hajrá?
Privátbankár.hu | 2020. július 29. 17:32
A Növekedési Hitelprogram és a Széchenyi Kártya Program évek óta elérhető konstrukciók a kis- és középvállalati (kkv) szektor számára. A koronavírus-járvány miatt viszont több változást is eszközölt ezeken a hitelajánlatokon az állam és a jegybank, aminek köszönhetően mindkét program kifejezetten kedvező feltételekkel kínál hiteleket vállalkozások számára. Felmerülhet a kérdés, hogy dönthet-e úgy egy cég, hogy mindkét támogatott kölcsönt igénybe veszi. A Bank360.hu annak járt utána, hogy van-e erre lehetőség, illetve ha van, akkor érdemes-e mindkét programban részt venni.
Személyes pénzügyek Fontos tudnivalók az NHP hajráról és a Növekedési kötvényprogramról
MTI | 2020. július 15. 09:15
Az új felügyeleti ösztönzőkről beszélt az MNB alelnöke, Kandrács Csaba.
Makro / Külgazdaság Még vonzóbbá tette az MNB az NHP Hajrát
Csabai Károly | 2020. július 2. 15:05
Annak érdekében, hogy még többet tudjanak a hazai kis- és középvállalkozások (kkv) felvenni az áprilistól elérhető kedvezményes hitelből. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) abban bízik, hogy e forrásból egyre több beruházás valósul meg, ami hozzájárul ahhoz, hogy a második negyedévi 7 százalékos GDP-csökkenés ellenére a magyar gazdaság 2020-ban, ha minimális mértékben is, de növekedni tudjon. 
Makro / Külgazdaság Sok cég startolt rá az NHP Hajrára
Privátbankár.hu | 2020. június 5. 17:06
Már az indulás utáni első hetekben jelentős érdeklődés mutatkozott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési hitelprogram (Nhp) hajrá konstrukciója iránt, mely a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak (kkv) nyújt kedvező forrást.
Vállalat Támaszt adhat a vállalkozásoknak az új NHP-program
Privátbankár.hu | 2020. április 21. 12:31
A koronavírus-járvány kedvezőtlen gazdasági hatásait ellensúlyozhatják az MNB kedvezményes programjához köthető lízingkonstrukciók.
Vállalat Minden nagyobb banknál elérhető az NHP Hajrá
MTI | 2020. április 20. 18:33
Elkezdték a bankok az új növekedési hitelprogram, az NHP Hajrá közvetítését a kis- és középvállalatoknak hétfőn - közölték a pénzintézetek.
Személyes pénzügyek Már igényelhető a Takarékbanknál az NHP Hajrá
Privátbankár.hu | 2020. április 20. 12:41
Mától igényelhető az NHP Hajrá kedvezményes hitelkonstrukció a Takarékbanknál, a kis- és közepes vállalkozások összesen 1500 milliárd forint kölcsönt vehetnek fel beruházásra vagy működésre, nagyon kedvező kamattal.
Vállalat Élet az NHP után – szorgosan támogatnák tovább a vállalkozásokat
Privátbankár.hu | 2017. október 4. 11:06
Az állami-intézményi garanciákkal fokozottan támogatnának olyan vállalkozásokat, amelyek egyébként nem jutnának piaci hitelhez. Az MNB nagyon fontos célja a kkv-k tőzsdére lépésének támogatása. A Hiventures, az MFB kockázatitőke-alapja háromféle támogatást is nyújt.
KKV A Nap Száma: hozzájuk került 860 milliárd forint
Privátbankár.hu | 2017. június 14. 15:06
Az MNB összesítése szerint a mikrovállalkozások vették fel a legtöbb hitelt a növekedési hitelprogramban.
KKV Vége az olcsó jegybanki hitelnek - el lehet már engedni a magyar cégek kezét?
Privátbankár.hu | 2017. április 5. 10:42
Közel négy év után véget ért a Növekedési Hitelprogram, kifutott az utolsó szakasz is. Az MNB szerint már vissza lehet engedni a piacra a vállalkozásokat hitelért, de azért az uniós támogatásokat is a cégek figyelmébe ajánlják.
KKV Zárul a jegybank programja – az utolsóknak még van hely!
Privátbankár.hu | 2017. február 21. 12:54
Van még a Növekedési Hitelprogram keretéből, szűk egy hónapja maradt a cégeknek.
KKV Hosszabbítás: tovább adják az olcsó hitelt a magyar kkv-knak
Privátbankár.hu | 2016. november 23. 11:31
A Monetáris Tanács úgy döntött, meghosszabbítja a szerződéskötési határidőt a Növekedési Hitelprogram harmadik, kivezető szakaszában.
Pénzügyi szektor Olcsó hitel kell? Valamit lépett az MNB
Privátbankár.hu | 2016. október 13. 12:24
A jegybank úgy döntött, 60 milliárd forintot újraosztanak.
Vállalat Még több olcsó hitelt adnak Matolcsyék
Privátbankár.hu | 2016. június 7. 14:31
100 milliárd forinttal megemelték a övekedési Hitelprogram keretösszegét.
Agrár Mi lenne a mezőgazdasággal az olcsó hitel nélkül?
Privátbankár.hu | 2016. április 26. 11:12
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési Hitelprogramja (NHP) áll a magyar mezőgazdaság növekedése mögött, áll az Atradius hitelbiztosító piacelemzésében.
KKV Aki nem hitelez, a nép ellensége
Fellegi Tamás | 2015. november 3. 20:00
Az MNB változtat az eddigi hitelezési programján, hogy csökkenjen saját szerepe, és nőjön a kereskedelmi bankok aktivitása, vagyis fokozatosan helyreálljon a vállalkozások piaci hitelezése. Új ösztönzés lesz a bankok számára, a részvétel nem kötelező, de erősen ajánlott.
Vállalat Utolsó roham az olcsó hitelért - siessen, ha nem akar kimaradni!
Privátbankár.hu | 2015. október 8. 12:50
Kevesebb, mint 100 napjuk van a cégeknek arra, hogy a jelenlegi feltételek mellett igénybe vegyék a Növekedési Hitelprogram kedvezményes forrását. Búcsúzni azonban nem kell, hiszen a program jövőre sem szűnik meg.
Pénzügyi szektor Tényleg elfelejthetjük a szuperolcsó hitelt - de hogyan?
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 23. 12:23
Az év végén nagyon rákaptak a magyar cégek a jegybank olcsó hitelére, ezért az NHP+ keretét is megnyitják az NHP-s jelentkezők előtt. Bejelentették, hogy mikor jelentik be a program kivezetését.
Pénzügyi szektor Az alelnök dilemmája: mi lesz velünk a jegybank olcsó hitele nélkül?
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 10. 14:12
Az MNB alelnöke szerint a megszűnő NHP helyét részben az európai uniós források vehetik át. Nagy dilemma, hogy lesz-e, ami megfelelő minőségű, futamidejű banki hitel? A források mennyisége talán csökken, de a minőség nőhet.
Vállalatok Adnak hitelt a magyar bankok? Lesz újra hitelpiaci lufi?
Eidenpenz József | 2015. szeptember 10. 12:31
A bankok bevételének 70 százaléka a hitelezett vállalatoktól származik, így természetesen nagyon szeretnének hitelezni. Van, akit mindenki, van, akit senki nem akar hitelezni, a köztes réteg a válságban eltűnt, a hitelintézetek ugyanazt a tortát osztogatják fel egyre nagyobb kockázatvállalás mellett.
Pénzügyi szektor Tovább folytatódik majd a növekedési hitelprogram?
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 31. 10:48
Egyre több jel mutat arra, hogy az MNB meghosszabbítani kényszerül az nhp-hitelprogramot, mivel a várt változás - a bankok saját hitelezésének felfutása - tovább várat magára. A lakossági oldalon egyelőre (?) nem látszik a hitelkiváltó hitelek állományugrasztó hatása.
Pénzügyi szektor Lízingcégek kivonulását hozza az autóhiteles elszámolás
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 18. 16:15
 
Vállalatok Javul a kép: van itt hitelbővülés
Nagy László Nándor | 2015. július 21. 11:29
A finanszírozási területen irigylésre méltó bővülést mutat a faktoring, ennek ellenére a faktoring-piac szűkül, mert a kis, bankfüggetlen faktorok nem bírják a versenyt. Ennek oka az is lehet, hogy a mikrocégek helyett Magyarországon speciálisan a nagyvállalatok lettek a faktorcégek fő partnerei.
KKV Három dolog, amiért a magyar cégek ráugranak az olcsó hitelre
Privátbankár.hu | 2015. július 9. 17:14
Két éve pörög a jegybank olcsó hitele, több mint 20 ezer cég szerzett így 1500 milliárdnyi forrást. Szakértők szerint ráadásul még mindig van szufla a programban - sőt...
Vállalat Megoldhatatlan feladat: hitelezd azt, aki nem akar hitelt!
Nagy László Nándor | 2015. június 26. 12:25
A bankadó-csökkentésével a bankok oldalán a labda: hitelezni kell - jelentette ki az MNB ügyvezető igazgatója. Ugyanakkor maga is elismerte, hogy gyenge a beruházási kedv.
Vállalat Az égvilágon senki nem akar fejleszteni Magyarországon
Privátbankár.hu | 2015. június 26. 11:49
Az MNB jelzése után immár a K&H KKV-bizalmi indexe is azt mutatja: soha nem látott mélyponton van a vállalkozások beruházási kedve.
Pénzügyi szektor Miért a jelzáloghiteleseket kellett megmenteni? Itt a válasz
Nagy László Nándor | 2015. június 4. 06:02
Van rossz példa a túlzottan állami kézben lévő bankrendszer problémájára is - mondta Fábián Gergely a Gazdasági Rádióban. A forintosítással nem csak a bankrendszer stabilitása lett jóval erősebb, de a hitelesek újabb 70-75 százalékos törlesztőrészlet-emelkedést úsztak meg. A kéthetes betétekért nagy verseny lesz, az MNB reméli, hogy alacsonyabb kamatot fizethet ezekért a bankoknak.
Pénzügyi szektor Nem kifelé, befelé talicskázzák a pénzt a bankok
Nagy László Nándor | 2015. május 29. 15:08
A bankrendszer stabil, de ez annak köszönhető, hogy a tulajdonosok talicskázzák be a veszteséget finanszírozó tőkét. Az MNB ugyanakkor továbbra is nagyobb hitelaktivitásra biztatná a bankokat. Videóriportunkból kiderül: mit is vár a jegybank a pénzintézetektől.
Pénzügyi szektor Ezt kérik a bankok a hitelezés felfuttatásáért
Nagy László Nándor | 2015. május 22. 20:59
A bankok maximum negyede vállalt számszerűsíthető hitelbővülést a jegybank felé - értesült az MNB-ből a Privátbankár.hu. A jegybankban nem is ezt, hanem azt fogadták meglepődve, hogy több bank az nhp-meghosszabbításával kötötte össze a hitelbővülést.
Pénzügyi szektor Változik az nhp: ki építhet házat az olcsó hitelből?
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 10:20
A jegybank olcsó hitele továbbra is csak vállalkozásoknak érhető el, de a lakosság is jól jár, ha új lakóparkok épülnek. Nagyobb projektekbe is érdemes belevágni, ha kitolják a lehívási határidőt.
Pénzügyi szektor Jó hír a cégeknek: még többen juthatnak olcsó hitelhez
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 11:18
2016 végéig meghosszabbították a növekedési hitelprogram (NHP) és az NHP+ lehívására rendelkezésre álló határidőt.
Uniós pályázatok Jönnek a pályázatok: hogy lehet olcsó hitelt szerezni az OTP-től?
Nagy László Nándor | 2015. április 8. 11:56
Gyors hitelbírálatú, rugalmas hiteltermékkel szólítja meg a kis- és középvállalatokat az OTP Bank. Az OTP Business 250 program az nhp források felhasználására is alapoz, év végéig 15 milliárdnyi kihelyezést terveznek. A vállalati hitelezés terén 2013 fordult meg a korábbi évek csökkenő trendje, azóta folyamatosan növekszik a vállalati hitelállomány.
Pénzügyi szektor Még mindig nem szórják két kézzel a hitelt a bankok
Privátbankár.hu | 2015. március 2. 10:50
2014 negyedik negyedévében kismértékben tovább bővült a vállalati hitelállomány - a 2,4 százalékos éves növekedési ütem azonban a Növekedési Hitelprogramnak köszönhető, a vállalati hitelpiac programon kívül eső részét továbbra is a tartós állományleépülés és a szigorú hitelfeltételek jellemzik.
KKV Itt a jegybank új csodafegyvere: olcsó hitel azoknak, akiknek tényleg szükségük van rá
Privátbankár.hu | 2015. február 18. 10:36
Jól értesült a Privátbankár.hu: még az eredeti növekedési hitelprogram-kondícióknál is kedvezőbb feltételek mellett ad hitelt a jegybank a tényleges beruházásra készülő kkv-knak - március 16-án indul az NHP+. Azok is kaphatnak hitelt, akik csak közepes minősítésűek - magyarán tényleg szükségük van rá. A jegybank átvállalja a kockázatok egy részét egy ideig.
Pénzügyi szektor Vállalkozók figyelem! Még kedvezményesebb lesz az olcsó hitel
Nagy László Nándor | 2015. február 17. 06:20
A Privátbankár.hu információi szerint célegyenesbe érkezett az nhp átalakítása. Úgy fest, a nagyvállalati nyitás egyelőre várat magára, most inkább az alaptermék átdolgozásával teszik még kedvezőbbé a hitelt, hogy növeljék a kkv-k érdemi beruházásait.
Pénzügyi szektor Kiderült, kikkel reggelizett Matolcsy György
Privátbankár.hu | 2015. február 16. 12:58
Ma ismét egyeztetést tartott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetése a legnagyobb hazai pénzintézetek vezetőivel.
Pénzügyi szektor Hogyan lehet 3 éves hitelt szerezni rekord alacsony kamaton?
Privátbankár.hu | 2015. február 3. 11:59
Bár sok minden változott a területalapú támogatások körül, a gazdálkodók számára továbbra is fontos a támogatás, s az, hogy mielőbb hozzáférjenek a pénzekhez. A MNB NHP-programját kihasználva most könnyen lehet akár 3 évre előre finanszírozást szerezni a maximum 2,5 százalékos kamaton.
Pénzügyi szektor Nem minden az ingyen pénz: ésszerű beruházásokra figyelmeztet a BB
Privátbankár.hu | 2015. február 2. 12:31
Nem minden az olcsó pénz: az EU-s források és az NHP-hitel is csak akkor hasznosul jól, ha megalapozott fejlesztéseket támogat - figyelmeztetnek a Budapest Bank szakértői
Pénzügyi szektor Forgóeszközhitelben igazi csúcs az nhp
Privátbankár.hu | 2015. január 6. 13:06
Átlagosan 23,6 millió forint jutott egy nhp-s hitelre tavaly - 13813 vállalkozás kapott az olcsó hitelből. A legnagyobb átlagos hitelösszeg nem beruházások finanszírozására, hanem forgóeszköz-hitelekre jutott.
KKV Jó hír jött a cégvilágból: végre mernek beruházni a hazai vállalatok
Privátbankár.hu | 2014. december 17. 12:00
Újra emelkedik a vállalkozások beruházási hajlandósága: jelenleg a cégvezetők 60 százaléka tervez valamilyen fejlesztést. A középvállalkozásoknál még ennél is jobb a helyzet – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból.
Pénzügyi szektor A nap képe: plakátokkal árasztották el Matolcsy irodájának környékét!
Privátbankár.hu | 2014. december 16. 09:17
Nagy megütközést kelt az arra járókban, hogy egy dorogi vállalkozó a jegybank köré tett molinókon "igényel" nhp-kölcsönt azért, hogy ismét tulajdonába vehesse a Dorogi Ipari Parkot. Berezvay Balázs óriás táblákon boldog karácsonyt is kíván mindenkinek.
Pénzügyi szektor Nem és nem: nem nagyon akarnak hitelt a hazai vállalkozások
Privátbankár.hu | 2014. november 3. 11:58
Bár a kamat a mélyponton van és továbbra is elérhető pl. az nhp, a céges hitelfelvételi kedv nehezen akar élénkülni - derült ki a jegybank adataiból.
Pénzügyi szektor Wolf László: a bankok tőkéje elég a kkv-k hitelezéséhez
Privátbankár.hu | 2014. október 22. 10:03
Ha a bankok hitelmegtérülési lehetőségeit szűkítik, ők természetes reakcióként védik a tőkéjüket - mondta a HVG-nek az OTP Bank vezérigazgató-helyettese.
Pénzügyi szektor Van, ahol még olcsóbb az olcsó hitel
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 7. 11:18
Csökkentett NHP-hitelkamattal és más kedvezményekkel várja az agrárgazdálkodókat az FHB a Nemzeti Arárkamarával most aláírt megállapodás értelmében.
Pénzügyi szektor Bedőlt takarékszövetkezet: mi lesz azokkal, akik felvették az olcsó hitelt?
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 4. 15:49
Az MNB döntésének köszönhetően az a hitelintézet, aki átveszi az orgoványi takarék NHP-s ügyfeleit, részesülhet a 0 százalékos kamatú jegybanki forrásból.
Pénzügyi szektor Orgoványi nhp-s vagy: keress gyorsan új bankot, különben sokat fizethetsz!
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 2. 10:40
Bankcsőd esetén az új banki partner megtalálásáig komoly mértékben drágulhat az MNB Növekedési Hitelének kamata, mivel az átmeneti időszakban nem a jegybank finanszíroz.
Pénzügyi szektor Kapós lett az olcsó hitel
Privátbankár.hu | 2014. július 31. 12:44
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) növekedési hitelprogramja második szakaszában közel 284 milliárd forint összegben, mintegy 7100 vállalkozás jutott hitelhez, ez június vége óta több mint 60 milliárd forintos növekedést jelent.
hírlevél