NHP
Makro / Külgazdaság 75 ezer cég járt jól az NHP-val 
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 10. 16:11
A hitelprogram eredményeit ismertette az MNB. 
Személyes pénzügyek Több mint tíz banknál már biztosan igényelhetünk zöld lakáshitelt 
Csabai Károly | 2021. október 5. 15:04
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) mai sajtótájékoztatóján az is elhangzott, hogy bár nem tudják megítélni, mennyi időre lehet elég a 200 milliárd forintos keret, ha az kimerül, akkor a Monetáris Tanács minden bizonnyal áldását adja a további források biztosítására.
KKV Vállalkozói hitelek: milyen lehetőségei vannak most egy kisvállalkozásnak? 
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 31. 15:51
A koronavírus-járvány okozta gazdasági válság enyhítésére több kamattámogatott kölcsön is elérhetővé vált. Ezek közül az NHP Hajrá hitelkerete július elején kimerült, más konstrukciók azonban továbbra is elérhetők a kisvállalati ügyfelek számára. Cikkünkben a támogatott kölcsönök feltételeit hasonlították össze a Bank360 szakértői. 
Benchmark NHP Stop! 
Bod Péter Ákos | 2021. június 10. 05:26
A korábban megjelölt határidőnek megfelelően lezárul a Magyar Nemzeti Bank által hirdetett Növekedési Hitelprogram legutóbbi szakasza, amely az NHP Hajrá nevet viselte. Bod Péter Ákos, az MNB egykori elnöke, elemzi a lehetséges következményeket.
Vállalat Aki eddig nem igényelt, elfelejtheti az NHP Hajrát 
Privátbankár.hu | 2021. június 9. 15:22
Annyira túlcsordult az igénylés alatt álló NHP Hajrá igénylések összege, hogy aki eddig nem adta le az igénylését, az már szinte biztosan nem fog részesülni a hiteltípusból.
Pénzügyi szektor NHP Hajrá! Olcsó és kicsi az adminisztrációja 
PR | 2021. május 21. 14:34
Nemcsak olcsósága, a legfeljebb 2,5 százalékos kamat tette népszerűvé az elmúlt egy évben az NHP Hajrá! forrású hiteltermékeket, hanem széleskörű felhasználhatóságuk, a hozzájuk kapcsolható garantőri programok, a kevés feltétel, valamint a kis adminisztrációs teher is. A kedvezményes hitelkonstrukciók sikere egy éve töretlen a Takarékbanknál is, és nagy szerepük van abban, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult válsághelyzetben nem állt le a hitelezés, fennmaradt a gazdaság működőképessége.
Pénzügyi szektor Kkv-k: 151 milliárd forint NHP Hajrá-s lízingszerződésre 
Privátbankár.hu | 2021. április 9. 10:32
Összesen 151,2 milliárd forintértékben finanszírozták a mikro-, kis- és középvállalkozások beruházásait, eszközbeszerzéseit a lízingtársaságok a Magyar Nemzeti Bank NHP Hajrá programjában tavaly április óta – közölte a Magyar Lízingszövetség.
KKV Még mindig nagyon kelendő az NHP Hajrá 
Privátbankár.hu | 2021. január 5. 17:11
Még mindig jelentős az érdeklődés.
Vállalat Kedvezményes vállalati hitelek: a bankszámladíjakon csúszhatnak el a cégek? 
Privátbankár.hu | 2020. november 22. 17:24
A koronavírus-járvány gazdasági hatásait a kis- és középvállalati (kkv) szektor is megérzi - számukra az állam különböző adókedvezményekkel és kedvezményes vállalati hitelekkel igyekszik enyhíteni a válságot. A kedvező kamatozással igényelhető NHP Hajrá és Széchenyi-hitel konstrukcióknál a kamatot tekintve nincs különbség, az viszont nem mindegy, hogy melyik banknál történik meg az igénylés, hiszen a futamidő alatt a számlavezetés akár több százezer forintos többletköltséget is jelenthet. A Bank360.hu elemzői utánajártak, hogy a vállalkozások hogyan tehetik még olcsóbbá az egyébként is kedvezményes vállalati hiteleket egy ideális számlaválasztással.
Makro / Külgazdaság Megduplázta a kkv-k hitelkeretét az MNB 
Privátbankár.hu | 2020. november 17. 16:28
A Monetáris Tanács mai döntése értelmében újabb 1000 milliárd forintnyi forrást tett elérhetővé az NHP Hajrá! hitelprogramban, miután annak még az áprilisi induláskor ugyancsak 1000 milliárdban megállapított összege kimerült.
KKV NHP Hajrá: a rendelkezésre álló hitelkeret közel fele már kipöröghetett 
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 14. 08:19
531 milliárd forintot folyósítottak eddig az NHP Hajrá hitelprogram 1500 milliárd forintos keretéből, és további közel 186 milliárd forint vár folyósításra vagy hitelbírálatra a Bank360.hu pénzintézetektől származó információi szerint. A pénzügyi szakportál a folyósítási adatok mellett arra is rákérdezett a hitelintézeteknél, hogy melyik a legnépszerűbb hitelcél, átlagosan mekkora összeget folyósítottak, illetve hogy melyik ágazatba jutott eddig a legtöbb pénz.
Vállalat Igényelhető egyszerre a Széchenyi hitel és az NHP Hajrá? 
Privátbankár.hu | 2020. július 29. 17:32
A Növekedési Hitelprogram és a Széchenyi Kártya Program évek óta elérhető konstrukciók a kis- és középvállalati (kkv) szektor számára. A koronavírus-járvány miatt viszont több változást is eszközölt ezeken a hitelajánlatokon az állam és a jegybank, aminek köszönhetően mindkét program kifejezetten kedvező feltételekkel kínál hiteleket vállalkozások számára. Felmerülhet a kérdés, hogy dönthet-e úgy egy cég, hogy mindkét támogatott kölcsönt igénybe veszi. A Bank360.hu annak járt utána, hogy van-e erre lehetőség, illetve ha van, akkor érdemes-e mindkét programban részt venni.
Személyes pénzügyek Fontos tudnivalók az NHP hajráról és a Növekedési kötvényprogramról 
MTI | 2020. július 15. 09:15
Az új felügyeleti ösztönzőkről beszélt az MNB alelnöke, Kandrács Csaba.
Makro / Külgazdaság Még vonzóbbá tette az MNB az NHP Hajrát 
Csabai Károly | 2020. július 2. 15:05
Annak érdekében, hogy még többet tudjanak a hazai kis- és középvállalkozások (kkv) felvenni az áprilistól elérhető kedvezményes hitelből. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) abban bízik, hogy e forrásból egyre több beruházás valósul meg, ami hozzájárul ahhoz, hogy a második negyedévi 7 százalékos GDP-csökkenés ellenére a magyar gazdaság 2020-ban, ha minimális mértékben is, de növekedni tudjon. 
Makro / Külgazdaság Sok cég startolt rá az NHP Hajrára 
Privátbankár.hu | 2020. június 5. 17:06
Már az indulás utáni első hetekben jelentős érdeklődés mutatkozott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési hitelprogram (Nhp) hajrá konstrukciója iránt, mely a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak (kkv) nyújt kedvező forrást.
Vállalat Támaszt adhat a vállalkozásoknak az új NHP-program 
Privátbankár.hu | 2020. április 21. 12:31
A koronavírus-járvány kedvezőtlen gazdasági hatásait ellensúlyozhatják az MNB kedvezményes programjához köthető lízingkonstrukciók.
Vállalat Minden nagyobb banknál elérhető az NHP Hajrá 
MTI | 2020. április 20. 18:33
Elkezdték a bankok az új növekedési hitelprogram, az NHP Hajrá közvetítését a kis- és középvállalatoknak hétfőn - közölték a pénzintézetek.
Személyes pénzügyek Már igényelhető a Takarékbanknál az NHP Hajrá 
Privátbankár.hu | 2020. április 20. 12:41
Mától igényelhető az NHP Hajrá kedvezményes hitelkonstrukció a Takarékbanknál, a kis- és közepes vállalkozások összesen 1500 milliárd forint kölcsönt vehetnek fel beruházásra vagy működésre, nagyon kedvező kamattal.
Vállalat Élet az NHP után – szorgosan támogatnák tovább a vállalkozásokat 
Privátbankár.hu | 2017. október 4. 11:06
Az állami-intézményi garanciákkal fokozottan támogatnának olyan vállalkozásokat, amelyek egyébként nem jutnának piaci hitelhez. Az MNB nagyon fontos célja a kkv-k tőzsdére lépésének támogatása. A Hiventures, az MFB kockázatitőke-alapja háromféle támogatást is nyújt.
KKV A Nap Száma: hozzájuk került 860 milliárd forint 
Privátbankár.hu | 2017. június 14. 15:06
Az MNB összesítése szerint a mikrovállalkozások vették fel a legtöbb hitelt a növekedési hitelprogramban.
KKV Vége az olcsó jegybanki hitelnek - el lehet már engedni a magyar cégek kezét? 
Privátbankár.hu | 2017. április 5. 10:42
Közel négy év után véget ért a Növekedési Hitelprogram, kifutott az utolsó szakasz is. Az MNB szerint már vissza lehet engedni a piacra a vállalkozásokat hitelért, de azért az uniós támogatásokat is a cégek figyelmébe ajánlják.
KKV Zárul a jegybank programja – az utolsóknak még van hely! 
Privátbankár.hu | 2017. február 21. 12:54
Van még a Növekedési Hitelprogram keretéből, szűk egy hónapja maradt a cégeknek.
KKV Hosszabbítás: tovább adják az olcsó hitelt a magyar kkv-knak 
Privátbankár.hu | 2016. november 23. 11:31
A Monetáris Tanács úgy döntött, meghosszabbítja a szerződéskötési határidőt a Növekedési Hitelprogram harmadik, kivezető szakaszában.
Pénzügyi szektor Olcsó hitel kell? Valamit lépett az MNB  
Privátbankár.hu | 2016. október 13. 12:24
A jegybank úgy döntött, 60 milliárd forintot újraosztanak.
Vállalat Még több olcsó hitelt adnak Matolcsyék  
Privátbankár.hu | 2016. június 7. 14:31
100 milliárd forinttal megemelték a övekedési Hitelprogram keretösszegét.
Agrár Mi lenne a mezőgazdasággal az olcsó hitel nélkül?  
Privátbankár.hu | 2016. április 26. 11:12
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési Hitelprogramja (NHP) áll a magyar mezőgazdaság növekedése mögött, áll az Atradius hitelbiztosító piacelemzésében.
KKV Aki nem hitelez, a nép ellensége 
Fellegi Tamás | 2015. november 3. 20:00
Az MNB változtat az eddigi hitelezési programján, hogy csökkenjen saját szerepe, és nőjön a kereskedelmi bankok aktivitása, vagyis fokozatosan helyreálljon a vállalkozások piaci hitelezése. Új ösztönzés lesz a bankok számára, a részvétel nem kötelező, de erősen ajánlott.
Vállalat Utolsó roham az olcsó hitelért - siessen, ha nem akar kimaradni! 
Privátbankár.hu | 2015. október 8. 12:50
Kevesebb, mint 100 napjuk van a cégeknek arra, hogy a jelenlegi feltételek mellett igénybe vegyék a Növekedési Hitelprogram kedvezményes forrását. Búcsúzni azonban nem kell, hiszen a program jövőre sem szűnik meg.
Pénzügyi szektor Tényleg elfelejthetjük a szuperolcsó hitelt - de hogyan? 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 23. 12:23
Az év végén nagyon rákaptak a magyar cégek a jegybank olcsó hitelére, ezért az NHP+ keretét is megnyitják az NHP-s jelentkezők előtt. Bejelentették, hogy mikor jelentik be a program kivezetését.
Pénzügyi szektor Az alelnök dilemmája: mi lesz velünk a jegybank olcsó hitele nélkül? 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 10. 14:12
Az MNB alelnöke szerint a megszűnő NHP helyét részben az európai uniós források vehetik át. Nagy dilemma, hogy lesz-e, ami megfelelő minőségű, futamidejű banki hitel? A források mennyisége talán csökken, de a minőség nőhet.
Vállalatok Adnak hitelt a magyar bankok? Lesz újra hitelpiaci lufi? 
Eidenpenz József | 2015. szeptember 10. 12:31
A bankok bevételének 70 százaléka a hitelezett vállalatoktól származik, így természetesen nagyon szeretnének hitelezni. Van, akit mindenki, van, akit senki nem akar hitelezni, a köztes réteg a válságban eltűnt, a hitelintézetek ugyanazt a tortát osztogatják fel egyre nagyobb kockázatvállalás mellett.
Pénzügyi szektor Tovább folytatódik majd a növekedési hitelprogram? 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 31. 10:48
Egyre több jel mutat arra, hogy az MNB meghosszabbítani kényszerül az nhp-hitelprogramot, mivel a várt változás - a bankok saját hitelezésének felfutása - tovább várat magára. A lakossági oldalon egyelőre (?) nem látszik a hitelkiváltó hitelek állományugrasztó hatása.
Pénzügyi szektor Lízingcégek kivonulását hozza az autóhiteles elszámolás 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 18. 16:15
 
Vállalatok Javul a kép: van itt hitelbővülés 
Nagy László Nándor | 2015. július 21. 11:29
A finanszírozási területen irigylésre méltó bővülést mutat a faktoring, ennek ellenére a faktoring-piac szűkül, mert a kis, bankfüggetlen faktorok nem bírják a versenyt. Ennek oka az is lehet, hogy a mikrocégek helyett Magyarországon speciálisan a nagyvállalatok lettek a faktorcégek fő partnerei.
KKV Három dolog, amiért a magyar cégek ráugranak az olcsó hitelre 
Privátbankár.hu | 2015. július 9. 17:14
Két éve pörög a jegybank olcsó hitele, több mint 20 ezer cég szerzett így 1500 milliárdnyi forrást. Szakértők szerint ráadásul még mindig van szufla a programban - sőt...
Vállalat Megoldhatatlan feladat: hitelezd azt, aki nem akar hitelt! 
Nagy László Nándor | 2015. június 26. 12:25
A bankadó-csökkentésével a bankok oldalán a labda: hitelezni kell - jelentette ki az MNB ügyvezető igazgatója. Ugyanakkor maga is elismerte, hogy gyenge a beruházási kedv.
Vállalat Az égvilágon senki nem akar fejleszteni Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2015. június 26. 11:49
Az MNB jelzése után immár a K&H KKV-bizalmi indexe is azt mutatja: soha nem látott mélyponton van a vállalkozások beruházási kedve.
Pénzügyi szektor Miért a jelzáloghiteleseket kellett megmenteni? Itt a válasz 
Nagy László Nándor | 2015. június 4. 06:02
Van rossz példa a túlzottan állami kézben lévő bankrendszer problémájára is - mondta Fábián Gergely a Gazdasági Rádióban. A forintosítással nem csak a bankrendszer stabilitása lett jóval erősebb, de a hitelesek újabb 70-75 százalékos törlesztőrészlet-emelkedést úsztak meg. A kéthetes betétekért nagy verseny lesz, az MNB reméli, hogy alacsonyabb kamatot fizethet ezekért a bankoknak.
Pénzügyi szektor Nem kifelé, befelé talicskázzák a pénzt a bankok 
Nagy László Nándor | 2015. május 29. 15:08
A bankrendszer stabil, de ez annak köszönhető, hogy a tulajdonosok talicskázzák be a veszteséget finanszírozó tőkét. Az MNB ugyanakkor továbbra is nagyobb hitelaktivitásra biztatná a bankokat. Videóriportunkból kiderül: mit is vár a jegybank a pénzintézetektől.
Pénzügyi szektor Ezt kérik a bankok a hitelezés felfuttatásáért 
Nagy László Nándor | 2015. május 22. 20:59
A bankok maximum negyede vállalt számszerűsíthető hitelbővülést a jegybank felé - értesült az MNB-ből a Privátbankár.hu. A jegybankban nem is ezt, hanem azt fogadták meglepődve, hogy több bank az nhp-meghosszabbításával kötötte össze a hitelbővülést.
Pénzügyi szektor Változik az nhp: ki építhet házat az olcsó hitelből? 
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 10:20
A jegybank olcsó hitele továbbra is csak vállalkozásoknak érhető el, de a lakosság is jól jár, ha új lakóparkok épülnek. Nagyobb projektekbe is érdemes belevágni, ha kitolják a lehívási határidőt.
Pénzügyi szektor Jó hír a cégeknek: még többen juthatnak olcsó hitelhez 
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 11:18
2016 végéig meghosszabbították a növekedési hitelprogram (NHP) és az NHP+ lehívására rendelkezésre álló határidőt.
Uniós pályázatok Jönnek a pályázatok: hogy lehet olcsó hitelt szerezni az OTP-től? 
Nagy László Nándor | 2015. április 8. 11:56
Gyors hitelbírálatú, rugalmas hiteltermékkel szólítja meg a kis- és középvállalatokat az OTP Bank. Az OTP Business 250 program az nhp források felhasználására is alapoz, év végéig 15 milliárdnyi kihelyezést terveznek. A vállalati hitelezés terén 2013 fordult meg a korábbi évek csökkenő trendje, azóta folyamatosan növekszik a vállalati hitelállomány.
Pénzügyi szektor Még mindig nem szórják két kézzel a hitelt a bankok 
Privátbankár.hu | 2015. március 2. 10:50
2014 negyedik negyedévében kismértékben tovább bővült a vállalati hitelállomány - a 2,4 százalékos éves növekedési ütem azonban a Növekedési Hitelprogramnak köszönhető, a vállalati hitelpiac programon kívül eső részét továbbra is a tartós állományleépülés és a szigorú hitelfeltételek jellemzik.
KKV Itt a jegybank új csodafegyvere: olcsó hitel azoknak, akiknek tényleg szükségük van rá 
Privátbankár.hu | 2015. február 18. 10:36
Jól értesült a Privátbankár.hu: még az eredeti növekedési hitelprogram-kondícióknál is kedvezőbb feltételek mellett ad hitelt a jegybank a tényleges beruházásra készülő kkv-knak - március 16-án indul az NHP+. Azok is kaphatnak hitelt, akik csak közepes minősítésűek - magyarán tényleg szükségük van rá. A jegybank átvállalja a kockázatok egy részét egy ideig.
Pénzügyi szektor Vállalkozók figyelem! Még kedvezményesebb lesz az olcsó hitel 
Nagy László Nándor | 2015. február 17. 06:20
A Privátbankár.hu információi szerint célegyenesbe érkezett az nhp átalakítása. Úgy fest, a nagyvállalati nyitás egyelőre várat magára, most inkább az alaptermék átdolgozásával teszik még kedvezőbbé a hitelt, hogy növeljék a kkv-k érdemi beruházásait.
Pénzügyi szektor Kiderült, kikkel reggelizett Matolcsy György  
Privátbankár.hu | 2015. február 16. 12:58
Ma ismét egyeztetést tartott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetése a legnagyobb hazai pénzintézetek vezetőivel.
Pénzügyi szektor Hogyan lehet 3 éves hitelt szerezni rekord alacsony kamaton? 
Privátbankár.hu | 2015. február 3. 11:59
Bár sok minden változott a területalapú támogatások körül, a gazdálkodók számára továbbra is fontos a támogatás, s az, hogy mielőbb hozzáférjenek a pénzekhez. A MNB NHP-programját kihasználva most könnyen lehet akár 3 évre előre finanszírozást szerezni a maximum 2,5 százalékos kamaton.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG