<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A többségi várakozásnak megfelelően nem változott az euróövezeti irányadó kamat. A dollár kisebb gyengüléssel reagált.

Nem változtatott a 0,75 százalékos euróövezeti alapkamaton az Európai Központi Bank kormányzótanácsa. A Reuters hírügynökség által megkérdezett elemzők többsége is tartásra számított, bár voltak, akik azt jósolták, hogy a testület akár mínuszba is tolhatja a rátát. Immár július óta rekordalacsony, 0,75 százalékos szinten áll az euróövezeti alapkamat. Az euró erősödni kezdett a döntésre.

 

 

Az Európai Központi Bank elnöke a kormányzótanács egyhangú döntése után sajtótájékoztatóján erősítette meg, hogy változatlan, vagyis 0,75 százalékos az alapkamat. Mario Draghi szerint sikerült a gazdaságot stabilizálni, a piacokon erősödik a bizalom és csökken az árnyomás. Ugyanakkor az eurózónában lassú élénkülés várható. Az idei évnek még gyengélkedve fut neki az euróövezet, a gazdaságra továbbra is nyomasztólag hatnak a pénzügyi és nem pénzügyi szektorban hozott szükséges kiigazító intézkedések, és a még meglévő bizonytalanságok. A későbbiekben azonban az év folyamán fokozatosan magához fog térni a gazdaság - jelentette ki Draghi.

A kockázatok is lefelé mutatnak, elsősorban a strukturális reformok bevezetésének lassúságával, geopolitikai tényezőkkel és a fontosabb fejlett országok egyensúlyi helyzetének romlásával hozhatók összefüggésbe. Ezek a tényezők a most vártnál hosszabb ideig akadályozhatják a fellendülést, ezáltal a beruházások, a foglalkoztatás és a fogyasztás növekedését. Az inflációs kilátásokkal kapcsolatosan Mario Draghi kiemelte, hogy az idén az euróövezeti infláció a 2 százalékos iránycél alá csökkenhet, nem kell tehát inflációs nyomástól tartani.

Ide tartozik, hogy a 2009 márciusa óta érvényes fél százalékos történelmi mélyponton hagyta alapkamatát idei első kamatdöntő ülésén a Bank of England.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor A szegényeket támogatja az Erste
Privátbankár.hu | 2022. május 20. 09:26
Tavaly 47 millió eurót adtak a fenntartható jólét és banki szolgáltatásokhoz való hozzáférés támogatására.
Pénzügyi szektor Fél milliárd forintos osztalékot fizet a BÉT
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 14:50
Megtartotta éves rendes közgyűlését a budapesti tőzsde üzemeltetője.
Pénzügyi szektor Nagy Márton belengette, hogy újraindul a Növekedési Hitelprogram
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 13:47
Válságkezelési menedzser akar lenni a miniszterjelölt.
Pénzügyi szektor Érdemes megint bankbetétbe tenni a forintjainkat?
Privátbankár.hu | 2022. május 17. 13:41
Érdekes módon még a devizabetéteknél sem árt körülnézni.
Pénzügyi szektor Háborús következményként hízhat tovább Mészáros Lőrincék óriásbankja
Privátbankár.hu | 2022. május 17. 09:46
A Magyar Bankholdingé lesz a végelszámolás alatt álló Sberbank Magyarország mintegy 330 milliárd forintos hitelállománya, ő nyújtotta be ugyanis a legjobb ajánlatot a végelszámolást végző PSFN Kft.-nek
Pénzügyi szektor 25 év, 3 millió szerződés, 1,5 millió megvalósult lakásálom
Privátbankár.hu | 2022. május 15. 14:56
A Fundamenta negyedszázaddal ezelőtt kezdte meg működését.
Pénzügyi szektor MNB-alelnök: jelentős kockázata van a kemény földet érésnek
Privátbankár.hu | 2022. május 12. 11:22
Az infláció pedig nem kérdés, hogy "tartós". Viszont 4 százalék körüli növekedés "benne van" a magyar gazdaságban Virág Barnabás szerint.
Pénzügyi szektor Az OTP ismét nagyot esett a tőzsdén
Privátbankár.hu | 2022. május 10. 18:10
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 898,62 pontos, 2,16 százalékos csökkenéssel, 40 663,48 ponton zárt kedden.
Pénzügyi szektor Megugrottak a kamatok, nőtt a betétállomány
Privátbankár.hu | 2022. május 10. 10:49
A szárnyaló infláció miatt a betéti kamatok is érezhetően nőni kezdtek, amire reagáltak a megtakarítók. Egyetlen hónap alatt 40 százalékkal nőtt a lekötött lakossági betétek összege a bankokban.
Pénzügyi szektor Ezért döntenek sokan a magán egészségügyi ellátás mellett
Privátbankár.hu | 2022. május 9. 10:52
A gyorsaság és a kényelem a legfontosabb szempont.
hírlevél
Ingatlantájoló