<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
7p

Ez a cikk Privátbankár.hu / Mfor.hu archív prémium tartalma, amelyet a publikálástól számított egy hónap után ingyenesen elolvashat.
Amennyiben első kézből szeretne ehhez hasonló egyedi, máshol nem olvasható, minőségi tartalomhoz hozzáférni, akár hirdetések nélkül, válasszon előfizetői csomagjaink közül!

Jó a hangulat a tőzsdéken Európában, Ázsiában egyaránt, miután az amerikai segélycsomagot elfogadta a képviselőház, jó menedzserindexek érkeztek, és a kötvényhozamok is stabilizálódtak. A BUX felülteljesítő, de a forint gyenge maradt. Felfüggesztették a kisbefektetők 15 kedvenc részvényét, pénzügyi szolgáltatásokra készül a Walmart.

Szép árfolyamemelkedés volt az európai tőzsdéken hétfő délelőtt, Frankfurtban egy, Párizsban 1,4, Londonban 1,5 százalékkal ment fel az index. Az optimizmus egyik fő oka, hogy a hétvégén az amerikai képviselőház elfogadta a hatalmas gazdaságélénkítő csomagot. Igaz, a szenátusi csörte még hátra van. A másik pozitív fejlemény, hogy a Johnson and Johnson védőoltását is engedélyezték odaát, ami nemsokára Európában is megtörténhet.

Egy harmadik pozitívum, hogy az európai beszerzésimenedzser-indexek meghaladták a várakozásokat, 57,9 pontot értek el februárban a múlt havi 54,8 után. Különösen a német gyáripari szektor mutat kiemelkedő élénkülést. Jó adat érkezett Japánból is, viszont gyenge Kínából. Stabilizálódtak a múlt héten féktelenül ingadozó, emelkedő állampapír-hozamok, amit a részvénypiac eséséért okoltak. Az amerikai határidős indexek is jelentős, egy százalék körüli emelkedést mutatnak ma.

Felülteljesít a BUX, de a forint gyengécske

Itthon a BUX index bőven az európai átlag feletti mértékben, 2,1 százalékkal emelkedik. Kirobbanó formában van a Mol, 4,2 százalékkal drágul, míg a Richter 2, az OTP 1,4 százalékkal megy. Kissé süllyed a Magyar Telekom, gyorsjelentése után szerény pluszban van a 4iG. Szintén jelentése után 1,3 százalékkal drágul az Alteo és 5,8 százalékkal a Duna House.

Árfolyamok és grafikonok

Folytatódott a forint múlt hétvégi gyengülése, 362,80 az euró, 70 fillérrel több, mint péntek este. Bár a dollár megint erősödik kissé, magukhoz tértek a fémek. Az arany 0,8, az ezüst 1,8, a réz 1,2, a platina 3,3 százalékkal megy fel. Több mint egy százalékos pluszban van az olaj is. A bitcoin a hétvégén 44 ezer dollár körüli egyhetes mélypontokra csúszott, ma viszont öt százalékos pluszban van, közel 48 ezer dolláron. Az ether 12 százalékos pluszban mozog.

Magyar gyorsjelentések érkeztek

A Richter és a Telekom pénteki gyorsjelentése után jelentett a magyar tőzsde több közepes nagyságú vállalata is.

 • A Duna House-csoport lengyel tevékenységeinek hatodik negyedéve tartó dinamikus növekedése következtében erősen zárta a 2020-as évet. Árbevétele 25 százalékkal, tisztított core EBITDA-ja 15 százalékkal, tisztított core adózott eredménye pedig tíz százalékkal növekedett 2020. negyedik negyedévében év/év alapon írja a vállalat.
 • Hiába a koronavírus, így is kimagasló lett az Alteo 2020-as eredménye írtuk délelőtt.
 • Nagyon jó évet zárt a 4iG informatikai vállalat derül ki a péntek este közzétett gyorsjelentéséből.

Felfüggesztették a kisbefektetők 15 új üdvöskéjét

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) a befektetők védelmére hivatkozva, a “közelmúltbeli piaci ingadozások” és “megkérdőjelezhető kereskedési és közösségimédia-aktivitás miatt” felfüggesztette 15 vállalat értékpapírjainak kereskedését. Ez hét másik esetet követ, ahol szerintük szintén a közösségi média árfelhajtó törekvéseinek célkeresztjébe került a részvény. Így már majdnem két tucat felfüggesztésnél járnak. A SEC folytatja a piaci és kereskedési adatok monitorozását.

GameStop-ra alapozó brókerhirdetés az Investing.com címoldalán, törvény által előírt kockázati figyelmeztetéssel. A kisbefektetők 71 százaléka veszít?GameStop-ra alapozó brókerhirdetés az Investing.com címoldalán, törvény által előírt kockázati figyelmeztetéssel. A kisbefektetők 71 százaléka veszít?

A listán Európában kevéssé ismert papírok vannak, mint a Bebida Beverage Co. (BBDA), a Blue Sphere Corporation (BLSP), az Ehouse Global Inc. (EHOS) stb., a teljes felsorolást itt lehet megnézni. Amint már beszámoltunk róla, értékpapírok árának mesterséges eltérítése, befolyásolása árfolyam-manipuláció és a törvények büntetik. Az első bírósági, polgári peres eljárás meg is kezdődött GameStop-ügyben a múlt héten, de vélhetően számos másik követi majd.

Beteljesülhet a JP Morgan legnagyobb rémálma?

A Walmart belépne a fintech-piacra – írta a Equilor Befektetési Zrt. Hírlevele.

Egy lépéssel közelebb került a JP Morgan a legnagyobb rémálmának beteljesüléséhez. A világ legnagyobb kiskereskedelmi lánca a Goldman Sachstól csábított át néhány szenior bankárt, hogy banki szolgáltatásokat is nyújtson. A bankok nagyon támadják az új szabályozást, amely a társaságoknak banki szolgáltatások nyújtását engedélyezné anélkül, hogy a bankokra érvényes tőke- és likviditáskövetelmények vonatkoznának rájuk. A Walmart minden lehetőséget megragadna, hogy növelje profitabilitását, valamilyen formában pénzre szeretné váltani a több mint 150 millió vásárlót tartalmazó adatbázisát.

Negatív meglepetés lett a Kínai PMI

A kínai statisztikai hivatal vasárnap tette közzé a nagyobb, állami kézben lévő vállalatokra vonatkozó, hivatalos feldolgozóipari PMI-t (beszerzésimenedzser-indexet).

A februári érték 50,6 pontra gyengült, az előző havi 51,3 pontról. A mostani adat alulmúlta a várakozásokat, az elemzői konszenzus 51,1 pont volt. A Markit szintén közzétette a kis- és középvállalatokra vonatkozó feldolgozóipari PMI-t. Ennél az elemzők a januárival megegyező 51,5 pontra számítottak, de 50,9 pontra csökkent, ami tavaly május óta a legalacsonyabb szint írta a KBC Equitas.

Három részvény, amelyekre figyelnek a héten

Három részvény okozhat különösen nagy izgalmakat a héten az Investing.com szerint.

 • A Zoom Video internetes kommunikációs szolgáltató, amely tavaly sokáig a befektetők egyik nagy kedvence volt, hétfőn este teszi közzé gyorsjelentését.
 • A Target kiskereskedelmi cég, a válság egyik online nyertese kedden a kereskedési idő előtt jelent.
 • A Costco Wholesale szintén a lakossági az internetes kereskedelmi fellendülésben találta meg a számítását, csütörtök este jönnek a számai.

Space X (fotó: Space X)Space X (fotó: Space X)

Izgalmas IPO, tőzsdefelügyeleti vizsgálat, oltóanyag-részvénytranzakció

Az Equilor Befektetési Zrt. szerint:

 • A Robinhood márciusban adhatja be az IPO-hoz szükséges dokumentumokat a Bloomberg szerint.
 • A brit-svéd AstraZeneca eladta a Moderna-részvényeit, több mint egymilliárd dollárért, 7,7 százalékos részesedésről van szó – számolt be a The Times.
 • Vizsgálatot indított az SEC a Nikola alapítója ellen korábbi nyilatkozatai miatt, amelyek a Nikola technológiai részleteiről szóltak. A vállalat részvényei 8,2 százalékot zuhantak pénteken.
 • A vártnál nagyobb veszteséggel zárta negyedévét az Airbnb, árbevétel-soron viszont felülteljesített, mivel a belföldi turizmus sok helyen felélénkült. A részvény 13,3 százalékot emelkedett pénteken.
 • Ennek fordítottja történt a Foot Locker-nél, a cipőboltokat üzemeltető cég nyeresége meghaladja az elemzői várakozásokat. Árbevétele terén azonban elmaradt a prognózistól, így a papír 8,8 százalékot zuhant.
 • Eladhatja kínai brandjeit a Danone, az ebből befolyó összeg jelentés részét saját részvényei visszavásárlásra fogják használni.

Az UFO (Procure Space ETF Trust) árfolyama (Tradingview.com)Az UFO (Procure Space ETF Trust) árfolyama (Tradingview.com)

Elhalasztották a kilövést, de jöhet a Starlink-bevezetés?

A SpaceX nem tudta elindítani a Starlink internetes kommunikációs műholdak feljuttatására szolgáló rakétát vasárnap este, a visszaszámlálás 1 perccel és 24 másodperccel a kilövés előtt leállt. Egyelőre nem adtak erre magyarázatot. A következő lehetőség a kilövésre ma este 20:15-kor kezdődik (keleti-parti idő szerint).

Elon Musk nemrég ráerősített korábbi Starlink IPO-ígéretére a Fool.com szerint.

 • A Starlink IPO hamarabb megérkezik, mint gondoltuk, és többe kerül majd, mint azt elképzeltük. A hírek szerint Elon Musk SpaceX-je most 74 milliárd dollárt ér. Ez a szám azon alapul, amikor a közelmúltban 850 millió dollár friss tőkét gyűjtött be a részvények zártkörű értékesítéséből. De azt, hogy mennyit ér a cég valójában, egy IPO nyomán lehet majd megtudni. Február elején Musk célzott rá, hogy talán hamarosan jöhet az IPO. A Starlink szolgáltatása ugyanis rendkívül népszerű és gyorsan növekszik.

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

 

A rovat támogatója a 4iG

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vételi ajánlat eladási ajánlat forgalom dátum idő
OTP 7858 7830 7950 -0,63% 7852 7856 1 844 674 696 Ft 2022-10-03 13:39:20
MOL 2384 2360 2406 -0,91% 2380 2384 169 808 642 Ft 2022-10-03 13:31:13
MTELEKOM 295 286 296 0,00% 294 295 95 098 474 Ft 2022-10-03 13:37:39
RICHTER 7405 7300 7490 +0,07% 7405 7425 640 236 750 Ft 2022-10-03 13:31:05
OPUS 128 125 129 -1,08% 127 128 9 948 070 Ft 2022-10-03 13:31:45
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Ismét történelmi mélyponton a forint, s nem látni, meddig zuhanhat
Tiszóczi Roland | 2022. október 3. 12:39
Az OPEC+ a kőolajkitermelés jelentős, a pandémia óta a legnagyobb visszafogására készül. Az olaj ára azóta jelentős emelkedésbe kezdett. Ha a trend fennmarad, az olajárak tovább fűtik majd az inflációt. Eközben a nemzetközi háborús feszültség egyre fokozódik, „eltűnt a bázisáról” ugyanis a Belgorod nukleáris tengeralattjáró, amelynek fő feladata, hogy figyelmeztetés nélkül csapást mérjen partmenti létesítményekre. A forint árfolyama egyre aggasztóbb.
Részvény / Deviza / Áru Reménysugár: négy napja esik a tőzsdei gázár!
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 09:59
A rotterdami tőzsdén a gáz most 4 százalékkal olcsóbban cserél gazdát a novemberi szállításra, mint pénteken.
Részvény / Deviza / Áru Jobb, ha ma reggel se néz a forint devizaárfolyamaira
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 07:39
A hazai fizetőeszköz a múlt héten felállított negatív történelmi rekordszintjei körül cserél gazdát.
Részvény / Deviza / Áru Itt az idő aranyat venni, mielőtt megtörik a dollár hegemóniája?
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 05:22
Hiába a hidegháború óta nem látott geopolitikai feszültségek és a száguldó infláció, az amerikai kamatemelések és a bivalyerős dollár együttes hatása 2 éves mélypontra taszította az arany árfolyamát. Rövid távon azonban enyhülhetnek a sárga nemesfém árát nyomás alatt tartó tényezők, míg a keresletét támogató tényezők maradhatnak, így hosszú távú befektetésként érdemes megfontolni az aranyvásárlást – véli Juhász Kristóf, a befektetési aranyat és más nemesfémeket forgalmazó Conclude Befektetési Zrt. cégvezetője.
Részvény / Deviza / Áru Bivalyerős napja volt a pesti börzének
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 17:43
Korrigált a BÉT.
Részvény / Deviza / Áru Leépít a Facebook, október 6-tól jobban teljesíthet a forint
Eidenpenz József | 2022. szeptember 30. 12:28
Ma is gyenge a forint, a számos negatív hír mellett egy brókercég arra hívja fel a figyelmet, hogy az MNB által bejelentett új intézkedések csak október 6-tól éreztetik hatásukat. A részvénypiacok pluszban vannak, főleg a Mol húz, az OTP a 8000-es határ felett áll. NFT-használatot és leépítéseket jelentett be a Meta, meglepően jól áll a bitcoin.
Részvény / Deviza / Áru Ma újra mélypontra kerül a forint? Reggel ismét gyengült
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 07:41
Továbbra sem vagyunk messze a csütörtökön elért történelmi mélyponttól - péntek reggelre újra gyengült a forint.
Részvény / Deviza / Áru Kegyetlenül megnyúzták ma a forintot, bukott a BUX is
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 29. 18:51
A magyar fizetőeszköz brutális napon van túl, de a BUX sem érezheti jól magát.
Részvény / Deviza / Áru Mi jöhet még? 422 felett az euró, 8000 alatt az OTP
Eidenpenz József | 2022. szeptember 29. 12:18
Az euró új történelmi csúcsa 422,07 forint, a dolláré 436,36. Ismét esnek a részvények, az OTP 8000 alá süllyedt, de néhány papír zöldben áll Budapesten. Jól sikerült a Porsche tőzsdei bevezetése, viszont a Volkswagen esik, mint a kő. Klasszikus aukciós ház terjeszkedik a blokkláncon.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan a forint – itt az újabb mélypont: 420,2 az euró
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 29. 11:31
Az erősödő kockázatkerülés a magyar eszközök esetén fokozottnak tűnik, hiszen sem a lengyel zloty, sem a cseh korona nem produkált ilyen mértékű gyengülést.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG