TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A nap várva várt híre az amerikai munkanélküliségi adat volt, amely pocsék lett, minden várakozást alulmúlt. De a Fed mellékelt hozzá egy kellemes meglepetést, a 2300 milliárd dolláros csomagjának részleteit. Így végül az amerikai részvénypiac jól fogadta a bejelentéseket, és szép emelkedést mutat. A BUX ma túlteljesítette az európai átlagot, a forint is tovább erősödött.

Tőzsdei szempontból ma a legnagyobb hírnek az amerikai munkanélküliség adata számított, ám jött hozzá egy jókora meglepetés a Fed-től. Az amerikai jegybank szerepét betöltő szervezet a korábban bejelentett hitelezési programjának részleteit tette közzé, amelynek végösszege 2300 milliárd dollár lett. Ezen belül a kis és közepes méretű vállalkozásokat 500 milliárd dollárral segítenék, alacsony kamat mellett.

Az egy hét alatt regisztrált új munkanélküli-kérelmek száma 6,61 millió lett az USA-ban, bőven meghaladva az 5,0-5,5 millió közötti előrejelzéseket. (Az Investing.com szerint a konszenzus 5,25 millió volt, az egy héttel korábban beadott kérelmek száma pedig 6,87 millió.)  A Federal Reserve elnöke, Jerome Powell is megszólalt, és megígérte, hogy továbbra is “erőteljesen, proaktívan és agresszíven” járnak el a gazadság megmentése érdekében.

***Az euró/forint árfolyam (Tradingview.com)*** ***Az euró/forint árfolyam (Tradingview.com)***

Kerül, amibe kerül

Vagyis továbbra is az összes rendelkezésére álló eszközt használják mindaddig, amíg az Egyesült Államok gazdasága el nem kezd teljes mértékben magához térni a koronavírus-kitörés által okozott sokkból – tudósított a Reuters. A nyilatkozat hasonlít az EKB elnökének, Mario Draghinak 2012 júliusi híres szavaihoz, amikor megígérte, hogy az Eurózónát megvédik, kerül, amibe kerül (“whatever-it-takes”). Az akkor szép hosszabb távú tőzsdei áremelkedést indított be.

Így este hat előtt a Nasdaq technológiai index 0,9, az S&P 500 és a Dow Jones ipari átlag 1,8 százalék körüli emelkedést mutat. Az európai tőzsdeindexek is szépen emelkedtek a hosszú hétvége előtti utolsó napon, Frankfurt 2,3, Párizs 1,4, London indexe 3,9 százalékkal ugrott meg.

Kilőtt a Mol

Itthon a BUX index 2,7 százalékkal ment fel, bőven az európai átlagot meghaladó mértékben. A fő húzóerőt a Mol 5,3 százalékos emelkedése jelentette, de a Richter is szépen, három százalékkal emelkedett. Az OTP egy százalékkal drágult, a Telekom kissé esett. Az Opus korábbi száguldása 3,7 százalékra szelídült. A forint tovább erősödött, már csak 352,80 az euró ára. Részleteket közöltek a bevezetendő különadókról, amelyek a tőzsdén főleg az OTP-t érintik.

További és frissebb árfolyamok itt láthatók

Száguldanak a nemesfémek

Mivel minden ilyen jegybanki pénzöntés, mint a Fed-é, növeli az inflációs félelmeket, az arany és az ezüst 3-3 százalékkal lőtt ki. Ezzel a sárga fém már csak pár dollárra van a múlt héten beállított hét éves csúcsától. Az olaj is szépen emelkedik, két százalék körüli mértékben, de volt ma sokkal feljebb is. Az OPEC és Oroszország most zajló online tanácskozásának eredménye egyelőre nem ismert, de reggel már napvilágot láttak spekulációk arról, mely ország mennyivel csökkentheti olajkitermelését. Az EU pénzügyminiszerei is ma folytatják tárgyalásukat.

Zuhant a magyar fogyasztók bizalma

Példátlan zuhanást produkált a fogyasztói bizalom indexe Magyarországon. Márciusról áprilisra akkora volt a fordulat, amekkorát korábban még soha nem mutatott a GKI indexe. A 2009. áprilisi legmélyebb pontot azonban még nem értük el.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru 30 ezer autót hív vissza a Mercedes, alulteljesített a Mol
Eidenpenz József | 2020. november 26. 19:03
A hálaadás-nap és a fekete péntek a szokásosnál visszafogottabb ugyan, de így is komoly következményekkel járhat a kiskereskedelemben és a vírus terjedésében. Az európai indexek és a BUX nyugodtak voltak, Pesten a Mol húzta vissza a mutatót. Károsanyag-kibocsátásuk miatt hívja vissza járműveit a Mercedes.
Részvény / Deviza / Áru Kiugró OTP-célár jött ki, a Nio az új kedvenc
Eidenpenz József | 2020. november 26. 11:54
Miközben Amerikában pulykasütögetéssel vannak elfoglalva, emelkednek a német technológiai részvények. Az online cégek profitálhatnak abból, hogy szigorítanak a járványügyi előírásokon Németországban. A német fogyasztói bizalom viszont nagyon rossz lett. Alig emelték meg az elemzők a Teslára és a Nióra vonatkozó céláraikat, az élet máris túlszaladt rajtuk, az árfolyam lehagyta az ajánlásokat.
Részvény / Deviza / Áru Mit tett a járvány a Mollal? A hulladékból csinálna bombaüzletet a cég
Privátbankár.hu | 2020. november 26. 10:39
Az olajipar a leggyengébben teljesítő szektor 2020-ban a részvénypiacokon, ami a Mol árfolyamán is meglátszik, mostanra viszont a jobban teljesítők közé került a társaság. Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató szerint ez a petrolkémiának és a kiskereskedelemnek köszönhető. A jövőben jobban ráfekszenek a hulladékkezelésre.
Részvény / Deviza / Áru Musk parkolási gondja miatt jöhet a kompakt Tesla, óvakodj a bitcoin-klónoktól!
Eidenpenz József | 2020. november 25. 18:52
Nem találják az irányt ma a tőzsdék az amerikai szünnap előtt, a hagyományos szektorok részvényei inkább süllyednek, a technológiai papírok viszont emelkednek New Yorkban. Európában is vegyes képet mutatnak az indexek, a BUX is alig változott. Elon Musk az Európaiaknak szánt kompakt Teslát tervez, Buffett pedig valami nagy dobásra készül.
Részvény / Deviza / Áru Extrém-e az optimizmus a tőzsdéken? Csúcsra járnak a német lakásárak
Eidenpenz József | 2020. november 25. 12:27
Ma egyelőre takaréklángon működnek a tőzsdék Európában, de a nap folyamán még fontos hírek érkeznek. Két részvényünk pluszban, kettő mínuszban, a forint pedig gyengül. A tőzsdéket annyi pozitív behatás érte az utóbbi napokban, hogy ezt nehéz lesz überelni, miközben holnap az USA-ban Hálaadás lesz. Négy éve nem ugrottak ekkorát a lakásárak Németországban.
Részvény / Deviza / Áru Felrobbantak a piacok: rekordszint körül a Bitcoin, történelmi csúcson a Dow
Király Béla | 2020. november 24. 18:47
A befektetők úgy vásárolnak, mintha nem lenne holnap, számos eszköz állított fel kedden újabb történelmi rekordot, vagy közelítette még látványosan az évekkel korábban felállított csúcsszintet. A járvány várható kezelése, a potenciális vakcinákról érkező kedvező hírek nagyot lendítettek a piacokon.
Részvény / Deviza / Áru Nem Trump lelépése az egyetlen dolog, aminek ma lehet örülni a piacon
Gáspár András | 2020. november 24. 11:22
Trump ujjait egyesével kell lefejteni a kormányrúdról, de lassan csak beletörődik abba, hogy át kell adnia a hatalmat - a befektetők örülnek a bizonytalanság elmúlásának, és a tömeges oltások közeledtével a gyors gazdasági fellendülésben bíznak, amit az USA-ban egy régi ismerős arc pénzügyminiszteri kinevezése is segíthet. Budapesten a CIG vezeti a tőzsdei erősödést, a BUX azonban továbbra is csak oldalazni tud - a forint pedig teljesen beállt.
Részvény / Deviza / Áru Elfogyott a nap végére a reggeli optimizmus
Király Béla | 2020. november 23. 19:08
A tőzsdéken reggel még kitörő lelkesedéssel fogadták az újabb vakcinával kapcsolatos információkat, a nap végére viszont elfogyott az optimizmus. A magyar piac minimális pluszban zárt, az európai börzék viszont mínuszba csúsztak.
Részvény / Deviza / Áru Tovább gyengül a forint, ki tudja hol áll meg?
Csabai Károly | 2020. november 23. 11:58
Jó hangulatban vágtak neki a mai napnak a befektetők, a kedvezőnek tűnő vakcinahírek hatására veszik a részvényeket, a hazai blue chipeket is, így a BUX-index is méretes pluszban kezdte a napot. Az olaj is drágul, ami arra utal, hogy a szerdától – igaz, megint csak a gázolajra – érvényes drágulás folytatódhat. Az arany gyengül és a forint is: euróval szembeni árfolyama ismét a 360-as szint fölé került és nem zárható ki, hogy a következő napokban még ennél többet is kell majd fizetni az uniós pénz egységéért.
Részvény / Deviza / Áru A járvány miatt megint óvatosabbak lettek a befektetők
Privátbankár.hu | 2020. november 20. 19:20
Pénteken az európai piacokon mérsékelt emelkedést, míg az óceán túlpartján kisebb esést láthattunk. A koronavírus továbbra is meghatározó a befektetők viselkedése szempontjából.
Friss
hírlevél