Jerome Powell
Részvény / Deviza / Áru Ilyen a rejtett magyar infláció, szárnyakat kaphat a bitcoin? 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 28. 12:53
Pluszban állnak a tőzsdeindexek és még fontos hírek jönnek a napokban, így ez a hét is izgalmasnak ígérkezik. A kínai ösztönzők mellett a pénteki jegybanki fellépések is inkább jó hatással voltak. Így csinálja az inflációt Törökország és Magyarország, jön az MNB-kamatdöntés, szárnyakat kaphat a bitcoin.
Makro / Külgazdaság Fed-elnök: "Ha kell emeljük a kamatot, de csökkenthetjük is, ha lejjebb megy az infláció" 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 25. 16:55
Megszólalt Jerome Powell az éves jegybanki tanácskozás után.
Részvény / Deviza / Áru Újra átvette a vezetést az OTP Bank, pánikban a német kisbefektetők 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 22. 13:37
Ma a Mol helyett ismét az OTP Bank húzza a magyar tőzsdét, amely azonban kissé lemaradt Európához képest. Egy nyilatkozat mellett a bankpapírt céláremelés is segíthette. A forint a gáz drágulása ellenére erősödik. A Tesla és az Nvidia van fókuszban, miközben a stagnáló gazdaság réme fenyeget.
Makro / Külgazdaság 22 éve nem látott csúcsra emelkedett az amerikai alapkamat 
Privátbankár.hu | 2023. július 27. 06:42
Megint emelt a Fed, ami nem meglepetés - a következő lépéssel kapcsolatban viszont nőtt a bizonytalanság, szinte semmilyen iránymutatást nem tudtak adni. Nem zárták ki, hogy legközelebb is emelnek, de az is lehet, hogy nem.
Részvény / Deviza / Áru Megnyugodott a forint, 30 ezer dollár fölé ugrott a bitcoin 
Eidenpenz József | 2023. június 22. 12:50
Rossz a hangulat a részvénypiacokon Jerome Powell Fed-elnök tegnapi beszéde óta, de a BUX ma ellenállónak bizonyult és az euró/forint is tartja magát 370 alatt. Az amerikai S&P 500 már majdnem elérte az év végére várt célszintet, a 2021-es csúcs közelében vannak a FANG-papírok és április közepe óta nem látott pozícióban a bitcoin.
Részvény / Deviza / Áru Jól megrángatták ma a forintot, dupla erő löki feljebb az olajat 
Eidenpenz József | 2023. február 7. 12:07
A részvénypiacok kivárnak a Fed elnökének beszéde előtt, miközben sok gyorsjelentés érkezik. Az olajat a kínai fellendülés reménye mellett most az is hajtja, hogy a földrengés miatt lezártak egy terminált. Követelésük 80 százalékához is hozzájuthatnak egy csődös kriptócég befektetői.
Makro / Külgazdaság Váratlan lazaság miatt beszakadt a dollár, kilőttek a tőzsdék 
Privátbankár.hu | 2023. február 2. 07:12
Nem csak a kamatemelés tempója lassult, a Fed elnök is lazább nyilatkozatot tett a vártnál - a dollár esett, a részvényárak kilőttek.
Részvény / Deviza / Áru Felkavarta a Fed a piacokat, és visszalökte a forintot is 
Eidenpenz József | 2022. november 3. 12:42
A tegnapi Fed-kamatdöntés kommentárja csúnya felfordulást okozott a piacokon, a részvények, kötvények és devizák együtt esnek a dollárhoz képest. A BUX ma szerényen emelkedni tud, de ez csak a Molnak köszönhető. A forint tegnap már nagyon jól állt, de azután szintén visszalökték a gödörbe. A nikkel kereslete többszörösére nőhet egy bányászcég szerint.
Makro / Külgazdaság A Fed tövig nyomja a gázt, de a keze már a kéziféken – a forint ismét veszélyben 
Tiszóczi Roland | 2022. november 2. 15:43
A Fed a mai kamatdöntő ülésen várhatóan ismét nagy lendülettel, 75 bázisponttal folytatja az inflációs harcot, miközben fokozza a vitát arról, hogy mikor térjen át a kisebb kamatemelésekre, hogy megóvja a világ legnagyobb gazdaságát a visszaeséstől. A hangsúly ezért nem is a döntésen, hanem a sajtótájékoztatón lesz.
Részvény / Deviza / Áru Kötvénypiaci vérengzés Magyarországon, felfelé lendül az OTP-inga 
Eidenpenz József | 2022. szeptember 22. 12:41
A kamatemeléshez mellékelt tegnapi Fed-kommentár igencsak lelombozta a piacokat, az esés ma Európában folytatódik. A BUX azonban tartja magát, főleg az OTP-nek köszönhetően. A forint is javult kicsit, miközben a gázárak stagnálnak. A világon az egyik legnagyobb esést szenvedték el a magyar kötvények az idén, ami azonban egyben lehetőség is.
Makro / Külgazdaság Egymásra licitál az EKB és a Fed 
Tiszóczi Roland | 2022. szeptember 11. 11:47
Jerome Powell a Fed elnöke az EKB-hoz hasonlóan kijelentette, hogy „erősen elkötelezett” az infláció elleni küzdelem mellett. A kijelentés azért is lényeges, mert ez volt Powell utolsó nyilvános szereplése a jegybank szeptember 20-21-i kamatdöntő ülése előtt. Ezért a piac ismét 75 bázispontos emelésre számít.
Makro / Külgazdaság Újabb kamatemeléseket lengetett be a Fed elnöke 
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 26. 17:51
A fő cél az infláció visszaszorítása.
Részvény / Deviza / Áru Nagyon kell az EU-megállapodás, pocsék szeptemberünk jöhet 
Eidenpenz József | 2022. augusztus 26. 12:33
Az európai tőzsdék kicsit emelkedni tudnak, a BUX mínuszba ment át, főleg a Mol húzza le. A forint minimális erősödést ért el, az energiaárak magas szinten maradtak. Az egyik brókercég szerint az energiaválság miatt úgy kell az EU-megállapodás az országnak, mint egy falat kenyér. Az év legrosszabb hónapja jöhet.
Részvény / Deviza / Áru A héten csődöt jelenthet Oroszország - megint esik a forint, 400 közelében az euró 
Gáspár András | 2022. június 23. 11:16
A recessziótól való félelem mozgatja a befektetők kezét a piacokon, a Fed elnökének beszédéből az szűrődik le, hogy egyelőre az infláció letörését fontosabbnak tartják, mint a gazdasági visszaesés elkerülését. Nehéz és volatilis idők járnak mostanában a tőzsdéken. Oroszországnak a héten fontos törlesztési határidejei járnak le, egyelőre kérdés, hogy képes lesz-e rendben fizetni a háborúzó állam. Az MNB ma nem nyúlt a kamathoz, a forint esik, 400 közelében jár az euró jegyzése.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlik-e a magyar lakáspiac? Aukció után esik a Telekom 
Eidenpenz József | 2022. május 18. 10:47
A tegnapi optimizmus mára elillant, amiben nagy szerepe lehetett Jerome Powell Fed-elnök héja beszédének. Az emelkedő kamatok mellett a magyar ingatlanpiac, lakáspiac kilátásait mérlegelik sokan. A magas energiaárakat kétféleképp is próbálják letörni. A tegnapi aukció csak kérészéletű fellendülést okozott a Telekom árfolyamában.
Részvény / Deviza / Áru Ellephetik Görögországot a turisták, hallgatásba burkolózott a Mol 
Eidenpenz József | 2022. május 5. 12:25
Európában emelkednek a tőzsdék, de az USA-ban már nem ennyire kedvezőek a kilátások. Hallgatásba burkolózik a Mol a finomítói árréseivel kapcsolatban. Mi jöhet a Fed szuperszerdája után? Jól indul a szezon Görögországban.
Részvény / Deviza / Áru Az OTP miatt felülteljesítő a BUX, ne várj új Teslára 
Eidenpenz József | 2022. január 27. 12:28
A tegnapi Fed-elnöki beszéd ugyan hideg zuhanyként érte a befektetőket, de azért a tőzsdeindexek nem mutatnak nagy katasztrófát, némelyik már a zöld tartományban mozog. A BUX-ot szinte csak az OTP húzza, de az aztán alaposan, és a forint is erősödött. A Tesla jó számokat közölt, de az új modellek késnek.
Részvény / Deviza / Áru Mágikus hatással volt a Fed a tőzsdékre, jön a négyévente esedékes bitcoin-összeomlás? 
Eidenpenz József | 2021. december 16. 12:44
A Fed kamatdöntő ülése megszüntette a bizonytalanságot, és a tőzsdék szárnyalását hozta. Átmeneti esés után az árupiacok is emelkedésre váltottak, és a bitcoin is megtalálta az irányt felfelé. A forint azonban gyenge láncszem maradt, az újabb mai kamatemelés ellenére is.
Részvény / Deviza / Áru Powell rúgását is kiheverte a tőzsde, a forint pedig köszöni a meglepit 
Eidenpenz József | 2021. december 1. 11:57
Egy nap le, egy nap fel, a volatilitás magas, de ma ismét optimista üzemmódban vannak a tőzsdék. Pedig számos okuk lenne az esésre, például azért, mert előbb szigoríthat a Fed. A forint jól fogadta az MNB tegnapi váratlan lépését, reggel már 363 is volt az euró. Az ether megint túlteljesítette a bitcoint.
Részvény / Deviza / Áru Hull a líra, mint a kő, 372-nél az euró/forint, és még az OPEC is visszavágni készül 
Eidenpenz József | 2021. november 23. 11:45
Újabb történelmi csúcsokra emelkedett az euró forintárfolyama, ma már 372-nél is járt. Igazán nagyot azonban a török líra zuhan, kilenc százalékot az euróval szemben. Az erős dollár és a durvuló járványhelyzet sem tesz jót a forintnak. Drágíthatja az olajat az OPEC kartell.
Részvény / Deviza / Áru Nagy pofonba szaladhatnak bele a részvényesek, új ázsiai tőzsdéken érdemes kereskedni 
Eidenpenz József | 2021. augusztus 30. 11:59
A pénteki eufória után visszafogottan indult a hét Európában, Ázsiában viszont az átrendeződés jelei figyelhetők meg. Félő, hogy a Delta-variáns által okozott gazdasági lassulás találkozik a QE kivezetésével, ami nem tesz jót a részvényeknek. Mindhárom nagy papír jól húz ma Pesten, a forint is erősödik.
Makro / Külgazdaság Tényleg nem kell félni az inflációtól? A Fed-elnök szavai után kilőtt a dollár, estek a tőzsdeindexek 
Privátbankár.hu / MTI | 2021. június 17. 07:06
Sa a kamathoz, se a masszív eszközvásárlási programhoz nem nyúlt hozzá a Fed, az előrejelzéseken viszont igazítottak - az infláció megugrását nem tartják tartósnak.
Részvény / Deviza / Áru Powell felbeszélte a piacokat, újra pluszban jár a bitcoin 
Eidenpenz József | 2021. február 24. 12:34
Ma sokat javult a tőzsdék hangulata, főleg a német index emelkedik, de a BUX ezt is túlszárnyalja. A Mol és az OTP húzza, miután az olajcég reggel közzétette több éves stratégiáját. Jerome Powell beszéde megnyugtatta a piacokat, és gyengítette a dollárt. Megállni látszik a kriptodevizák kétnapos zuhanása. Meglepetés-osztalékot fizet a Puma.
Részvény / Deviza / Áru Ismét tízezer az OTP, Tesla-babérokra tör a Daimler 
Eidenpenz József | 2020. október 6. 19:01
Az európai tőzsdéken jó volt ma a hangulat, az Egyesült Államokban viszont elszomorodtak a befektetők attól, amiket a jegybankelnök mondott. A Daimler is a világ vezető elektromos autógyártója szeretne lenni. A Facebook hozzáadott két szolgáltatást a tabletjéhez, az Apple viszont kirúgott cég két céget az online boltjaiból. Nagy pofont kapott Trump a makrogazdaságból.
Részvény / Deviza / Áru Mindenki megnyugodhat, megint pörögnek az amerikai vásárlók 
Privátbankár.hu | 2020. június 16. 18:59
Hétfőn csúnya mínuszból jöttek vissza a piacok, kedden mindenki optimista volt, és a délutáni órákban sem árnyékolta be semmi a tőzsdéket.
Részvény / Deviza / Áru Egyre erősebb a forint, a Fed megmentette a tőzsdéket 
Eidenpenz József | 2020. április 9. 18:46
A nap várva várt híre az amerikai munkanélküliségi adat volt, amely pocsék lett, minden várakozást alulmúlt. De a Fed mellékelt hozzá egy kellemes meglepetést, a 2300 milliárd dolláros csomagjának részleteit. Így végül az amerikai részvénypiac jól fogadta a bejelentéseket, és szép emelkedést mutat. A BUX ma túlteljesítette az európai átlagot, a forint is tovább erősödött.
Részvény / Deviza / Áru Hiába taktikázott Powell, Trump újra megrengette a piacokat 
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 23. 17:50
A befektetők napok óta várták Jerom Powell megszólalását, a Fed elnökétől iránymutatást reméltek az amerikai jegybank kamatpolitikájáról. Úgy tűnik a beszéd némileg oszlatta az aggodalmakat. Igaz ez csak addig tartott, míg Trump visszafogta magát.
Részvény / Deviza / Áru Powell öntött még egy kis olajat a tűzre 
Privátbankár.hu | 2019. július 11. 11:20
Az elmúlt napok toporgása után a tengerentúli tőzsdék határozott emelkedő irányt vettek, ebben döntő szerepe volt a Fed elnökének, Jerome Powell ugyanis egy közelgő kamatvágásra utalt. A jegybank elnöke ezzel gyengítette a dollárt, a tőzsdéknek viszont új lendületet adott. Egy másik kijelentése viszont a Bitcoint, és más kriptodevizákat is alaposan gyengített.
Részvény / Deviza / Áru Meddig gyengülhet még a forint? A brókerek megmondják 
Privátbankár.hu | 2019. július 11. 06:06
Átlépte a 325, majd a 326 forintos szintet is az euró árfolyama. Rövidebb távon valahol 327,5 körül lehet egy megálló az euró emelkedésében, de jelentős fordulatra, komolyabb forinterősödésre nem számítanak az elemzők.
Részvény / Deviza / Áru Fed-elnöki meghallgatás, 4iG-T-Systems, forint – ez a mai befektetési menü 
Csabai Károly | 2019. július 10. 11:35
Kétségtelenül a Jerome Powellel kapcsolatos fejlemények viszik a prímet a nyár kellős közepébe fordulva. A Fed-elnök sorsánál persze fontosabb, mi lesz a július végére beígért kamatvágással – erre vonatkozóan kaphatunk ma délután fontos jelzéseket. Az is érdekes lehet, hogy a 4iG régóta biztosra vett bejelentése a T-Systems egy részének felvásárlásáról milyen tovagyűrűző hatásokat kelthet, miközben az sem mellékes, meddig tarthat a forint lejtmenete, amire a tegnap publikált lassuló inflációs adatok lökték.
Makro / Külgazdaság Berezelt az amerikai jegybankelnök az első kisebb összeomlástól 
Fellegi Tamás | 2019. január 30. 06:07
Jerome Powell, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke az utóbbi hónapokban nem volt könnyű helyzetben, mert a hirtelenharagú amerikai elnök dühe lecsapott rá, amint az első esést meglátta a részvénypiacon. A decemberi zuhanás után viszont maga Powell is azon gondolkozik, hogy hátráljon ki a korábbi pénznyomtatás utáni normalizálásból.
Makro / Külgazdaság Egyre nagyobb a bizonytalanság a kamatemelések körül 
Privátbankár.hu | 2019. január 10. 07:45
Nyilvánosságra hozták a Fed decemberi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyvét.
Részvény / Deviza / Áru Berezelt a jegybankelnök, szétszaggatják a piacokat 
Fellegi Tamás | 2019. január 4. 18:32
Nagyot emelkedtek az európai, és még nagyobbat az amerikai részvények, miután Jerome Powell Fed-elnök közölte, hogy nem fogja erőltetni a kamatemeléseket. A pesti börzét is megtépték, csak a Mol nem csatlakozott a ralihoz. Drágul az olaj, csökkent az aranyár.
Makro / Külgazdaság Felháborító lépésre készül Trump - komoly káosz jöhet, ha mindezt megteszi 
Privátbankár.hu | 2018. december 22. 12:30
Egyre több jel mutat arra, hogy Donald Trump egészen felháborító lépésre készül, és ki akarja rúgni a Fed elnökét, Jerome Powellt, mivel nagyon nem tetszik neki a jegybank szerepét betöltő intézmény kamatemelési folyamata. A tanácsadói most abban reménykednek, hogy az elnök lecsillapodik az ünnepek alatt, és nem lépi meg a botrányos kirúgást.
Makro / Külgazdaság Nyert a jegybanki függetlenség: meglett a kamatemelés 
Fellegi Tamás | 2018. december 20. 06:07
Még Trump megszokott vérmérsékletéhez képest is ijesztő volt, ahogy az elnök az előző napokban kikelt az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed ellen, amely végül már csak ezért sem tehetett mást, mint megemelte az alapkamatot, és jövőre beígért még két emelést, igaz, az eddigi három helyett. De mi lehetett az elnök célja?
Részvény / Deviza / Áru Váratlan jegybanki irányváltás- szétkapkodták a részvényeket 
Fellegi Tamás | 2018. november 29. 11:12
Meglepő fordulatot lehetett észlelni tegnap a Fed elnökének beszédében, a befektetők úgy értékelték, hogy hamarabb véget érhet a kamatemelési ciklus, így aztán széttépték az amerikai részvénypiacot. Ázsia már nem volt ilyen lelkes, Európa is csak mérsékelten. Nálunk a Richter emelkedik, a forint erősödik. Ismét esik az olajár.
Részvény / Deviza / Áru Powell a lovak közé dobta a gyeplőt, új ETF-ek nyugdíjszámlára is 
Eidenpenz József | 2018. november 28. 19:17
Európában stagnáltak a tőzsdék, ebbe a sorba állt be a BUX is. Amerikában azonban kirobbanó a hangulat, mert a Fed-elnök beszéde nyomán csökkent a kamatemelés veszélye. Trump pedig az autóvámokkal kapcsolatos politikáját készuül átgondolni.
Makro / Külgazdaság Hiába verte az asztalt Trump: itt a kamatemelés 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 27. 08:18
Idén már harmadik alkalommal emelik a kamatsávot, de az év hátralévő része sem lesz eseménytelen.
Részvény / Deviza / Áru Márpedig fokozatos kamatemelés lesz, és punktum! 
Fellegi Tamás | 2018. augusztus 27. 16:30
Újra nyilatkozott a Fed elnöke, Jerome Powell, és megerősítette, hogy folytatja a fokozatos kamatemelés politikáját. Meg is indokolta, hogy miért, egyúttal jelezve, hogy ebbe senkinek semmi beleszólása nincs, a legszigorúbban komolyan veszi a jegybanki függetlenséget.
Részvény / Deviza / Áru Mit lép most Trump? Miért esett olyan nagyot a BUX? 
Eidenpenz József | 2018. augusztus 22. 18:35
A tőzsdék sokáig inkább kivártak ma, a Trump körüli komoly politikai feszültségek, a kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalások és a pénteki Fed-ülés előtt eléggé érthető módon. Európában a német tőzsde legalább stagnált, több másik emelkedett, az amerikai indexek pedig új rekord felé haladnak. A BUX viszont nagyot esett, és nem csak a Richter, amely rossz hírt kapott. Olcsó a kávé.
Részvény / Deviza / Áru Megszólalt a jegybankelnök, menekülnek a befektetők 
Fellegi Tamás | 2018. március 23. 10:43
Tegnap élesen lefordultak az amerikai tőzsdék, volt is rá okuk. Újra fontos szinthez közeledik a piac, mégis veszélybe kerülhet az emelkedő trend. Az igazán nagy menekülés azonban Ázsiában zajlott, a legnagyobbat a Nikkei kapta, de a kínai részvények is jókorát estek. Európa sem mutat fényesen, nálunk az OTP esik.
Részvény / Deviza / Áru Lehűtötte a kedélyeket az új jegybankelnök 
Fellegi Tamás | 2018. február 28. 10:52
Az új amerikai jegybankelnök további kamatemelésekről beszélt, meg is jeletek az eladók, az amerikai indexek méreteset estek. Ázsia is esett a Nikkei vezetésével, Európában szerényebbek a mínuszok. Szárnyal az OTP a negyedéves jelentés előtt, erősödik a dollár, gyengül a forint.
Karrier Mostantól ő a pénzügyi világ új ura  
Privátbankár.hu | 2018. február 4. 12:43
Pénteken lejárt a Fed elnökének mandátuma.
Karrier Már csak egy lépés és ő lesz a pénzügyi világ új ura  
Privátbankár.hu | 2018. január 18. 08:54
Még az amerikai szenátusnak is jóvá kell hagynia az új Fed elnök kinevezését.
Makro / Külgazdaság Nem lesz kíméletes a pénzügyi világ új ura 
Privátbankár.hu | 2017. november 28. 06:34
Meghallgatta a szenátus a Fed új elnökét.
Részvény / Deviza / Áru Keményen büntetik a Molt, nem száll le a rakétáról Mészáros Lőrinc cége 
Gáspár András | 2017. november 3. 11:01
Várható volt, hogy a tegnapi megelőlegezett hurráoptimizmus után ma esni fog a Mol - az Opus további szárnyalására lassan elfogynak a jelzők. Ahhoz képest, hogy mekkora hírek voltak Amerikában csütörtökön, nem történt semmi a piacokon.
Karrier Trump bejelentette, kit jelöl az amerikai jegybank élére 
Privátbankár.hu | 2017. november 3. 07:09
Ahogy az várható volt, a Fed egyik kormányzója lehet Yellen utóda.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG