<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
6p

Mintha nem is lett volna minipánik a hét elején, minden szépen felfelé tart Európában, bár néhány gyorsjelentést rosszul fogadtak Németországban. A magyar BUX indexet csak a Mol menti meg, a többi nagyobb papír esik. A Netflix előfizetőinek száma végre jobban nőtt, mint a várakozás. A bitcoin-tulajdonosok újra 30 ezer dollár feletti árra ébredtek.

A hét eleji minipánik már a múlté, az európai tőzsdék szép emelkedést mutatnak ma. Pár rossz vállalati hír miatt a német DAX lemaradó, csak 0,8 százalékkal megy fel, míg a párizsi és londoni mutatók 1,4 százalékkal emelkednek. Az amerikai határidős indexek is pluszban vannak.

Itthon a BUX index csak 0,3 százalékkal javít, messze az európai átlag alatt. A Mol a húzópapír ma, 1,2 százalékkal megy, míg a tegnap jól szereplő Richter 0,2 százalékkal, az OTP pedig 0,1 százalékkal süllyed. A Telekom 0,6, az Opus 1,2 százalékot veszít értékéből.

A forint tegnap végül eléggé megerősödött, ma viszont ismét gyengül, 359,80 az euró. Ráadásul ma reggel is elérte a 360-as szintet egy időre. Harcol ezzel a határral, kérdés, végül visszapattan-e róla.

Árfolyamok és grafikonok

Az árupiacon szerények a mozgások, kivéve az olajnál, amely 1,3 százalékkal emelkedik. A Brent ezzel ismét 70 dollár fölött van.

A Daimler, a BMW és a Volkswagen árfolyama (Tradingview.com)A Daimler, a BMW és a Volkswagen árfolyama (Tradingview.com)

A chiphiánytól szenved a Daimler és a BMW

Tegnap délután a BMW aggasztó bejelentést tett, a chiphiány miatt leállhat, késhet a termelés több telephelyen. Ez tízezer autó legyártását érinti.

Ma pedig a Daimler tette közzé gyorsjelentését, az N-Tv.de összefoglalója szerint ez a várakozásoknak megfelelően remek lett. Csakhogy a menedzsment által közzétett előrejelzések, kilátások – megint csak a chipek miatt – rosszak voltak, így a részvény egy százalék körüli mínuszban van.

BMW  (Pixabay)BMW (Pixabay)

Csalódást keltett az SAP, szárnyal a Next

Nagyot ugrott a bevétele és a nyeresége, valamint kissé emelte prognózisát is a német SAP szoftveróriás. A hangsúly alighanem a “kissé” szón van, a befektetők többet vártak. A papír 2,6 százalékkal esik.

A Next brit divatóriás kilenc százalékkal emelkedik Londonban, miután a várakozásoknál sokkal jobb lett az eredménye és emelte az előrejelzéseit. Ez beleillik számos más luxusmárka jó jelentéseinek sorába, amiről itt írtunk:

Reménysugár a Netflixnél

Jelentett a Netflix, és ezúttal nem okozott csalódást. Az elmúlt három hónap során 1,54 millió felhasználóval tudta bővíteni előfizetőinek a számát, ami sokkal több az elemzők által jósolt 1,12 milliónál, de a cég saját, egymilliós előrejelzésénél is – írta az Equilor Befektetési Zrt. Hírlevele.

De ez jelentősen kisebb növekedés, mint amihez az elmúlt negyedévekben hozzászokhattunk. A harmadik negyedévben a menedzsment 3,5 millió új előfizetővel számol, ami jelentősen eltér a Wall Street által becsült 5,86 milliótól. Részben a lassuló felhasználóbázis növekedése késztetheti a Netflixet arra, hogy új növekedési lehetőségeket keressen.

Ennek érdekében nemrég jelentették be, hogy a Netflix videojátékokat is elérhetővé tesz majd a platformján, várhatóan a jövő évtől kezdődően. A zárás utáni kereskedésben kissé emelkedett a részvény.

Jeff Bezos nagy utazása

A világ leggazdagabb embere, Jeff Bezos sikeres űrrepülést hajtott végre, de lehet, hogy ennek súlyos ára lesz. Felerősödtek ugyanis azok a hangok, amelyek szerint nem kéne a milliárdosoknak űrrakétákon repkednie, amikor ekkora válság van. Az Amazon-dolgozók pedig jobb munkakörülményeket is megérdemelnének. Az persze sok költséggel járna.

Az Amazon tegnap szépen emelkedett, ma a tőzsdei nyitás előtti kereskedésben alig mozdul.

Michaël van de Poppe egyik Twitter-üzeneteMichaël van de Poppe egyik Twitter-üzenete

Jó 30 ezer feletti bitcoinra ébredni

– mondta Michaël van de Poppe holland kriptodeviza-elemző a Twitteren. Aztán azt is hozzátette:

  • A csúcson senki sem akar bitcoint shortolni, mindenki csak vásárolni akar, és senki sem fogadja el a pesszimista (bearish) gondolatokat.
  • A mélyponton senki sem akar bitcoint vásárolni, mindenki shortolni akar, és senki sem fogadja el az optimista (bullish) gondolatokat.
  • Hát itt tartunk most.

Az első számú kriptodeviza, amely tegnap 29 500 körül forgott, ma 4-5 százalékkal 30 800 dollárra ment fel. Az ether 1868 dollár.

Bizonytalanság és túlértékeltség sújtja a tőzsdéket?

Az amerikai jelentési szezonban a vállalatok teljesítménye szép emelkedéseket mutatott, a befektetők mégsem elégedettek, a részvényárfolyamok nem teljesítenek kiemelkedően – írja az Erste Befektetési Zrt.

Ennek több oka is lehet. Sok elemzést olvashattunk arról, hogy mennyire túl vannak árazva a részvények, az S&P 500 index 30,99-es P/E rátával forog, bőven a 23-as historikus átlag felett. A bizonytalanság is főszereplő, napról napra halljuk, hogy a delta variáns milyen mértékben terjed. Senki se tudja, hogy mit hoznak a következő hetek, hónapok teszik hozzá.

Elöregedés jön? Vegyél temetkezési részvényeket

Még a tech-cégeket is felülteljesítette a temetkezési üzletág a Hold Alapkezelő blogja szerint.

Az öregedő társadalmak problémák egész sorát jelentik, van azonban néhány iparág, amelyek számára a stabil, hosszú távú növekedés biztosítéka. Ezek egyike a temetkezési üzletág. Ezen cégek részvényei már az elmúlt évtized második felében is kiugróan jól teljesítettek. A koronavírus azonban még erre is rátett egy lapáttal.

Az írás példaként említi a következő “temetkezési részvényeket”:

  • Services Corporation International
  • Carriage Services
  • Matthews International Corporation

A diktátorok gerjesztik az inflációt?

A kommunizmus és a populizmus a hiánygazdaság és az infláció melegágya a Concorde Értékpapír blogja szerint.

Az infláció legyőzésében a stabil jogrendszerrel rendelkező, a tulajdonjogot védelmező berendezkedések jeleskedtek leginkább. A versenyző, demokratikus elveken működő rendszerek az infláció igazi gyilkosai. A verseny letöri az árakat, mert a szereplők (…) többet, jobban, olcsóbban, hatékonyabban termelnek, beruháznak, bővítenek. Ahol ez nem megy, ott a piac torz, valaki gátolja a versenyt.

Példaként Törökországot, Iránt és az évtizedek óta “populista kormányok fogságában vergődő” Argentínát említik.

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

 

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vételi ajánlat eladási ajánlat forgalom dátum idő
OTP 16650 16335 16650 +2,08% 0 0 4 443 541 715 Ft 2021-08-02 17:05:13
MOL 2404 2388 2412 -0,25% 0 0 616 365 466 Ft 2021-08-02 17:06:55
MTELEKOM 425 424 428 -0,58% 0 0 16 652 351 Ft 2021-08-02 17:05:22
RICHTER 8345 8200 8345 +0,54% 0 0 1 435 649 735 Ft 2021-08-02 17:06:42
OPUS 236 236 240 -0,84% 0 0 8 012 494 Ft 2021-08-02 16:59:42
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Az OTP felhúzta a BUX indexet
Privátbankár.hu / MTI | 2021. augusztus 2. 17:46
2 százalékkal ugrott meg a bankpapír, amely az indexet is felfele mozdította.
Részvény / Deviza / Áru Jól kezdte a forint a hetet
Király Béla | 2021. augusztus 2. 12:49
A pénteki gyengébb amerikai zárás ellenére az ázsiai tőzsdék emelkedéssel kezdtek. A magyar piacon a tőzsdén nem volt komoly változás, ellenben a forint ismét erősödött.
Részvény / Deviza / Áru Hogyan fektessünk rézbe, és miért jó ilyenkor bányarészvényesnek lenni?
Eidenpenz József | 2021. augusztus 1. 05:17
Mit tehet az, aki valamilyen egzotikusabb nyersanyagba akar fektetni, ami nálunk esetleg nem is kapható? Vásárolhat például olyan vállalatok részvényeiből, amelyek ennek fontos termelői. A réznél a nagyobb cégek általában több lábon állnak, más anyagokat is felszínre hoznak, de van olyan is, amely túlnyomórészt a rézből él.
Részvény / Deviza / Áru Felülteljesített a BUX a nemzetközi piacokhoz képest
Privátbankár.hu / MTI | 2021. július 30. 19:16
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 324,89 pontos, 0,67 százalékos emelkedéssel, 48 610,95 ponton zárt pénteken.
Részvény / Deviza / Áru Felülteljesített a magyar index – az emelkedés tovább folytatódhat?
Privátbankár.hu / MTI | 2021. július 29. 18:51
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 758,53 pontos, 1,60 százalékos emelkedéssel, 48 286,06 ponton zárt csütörtökön.
Részvény / Deviza / Áru Megijedtek a kínai pártemberek a részvényár-eséstől, jó jelentés után esik a Facebook
Eidenpenz József | 2021. július 29. 11:24
Hatalmas mennyiségű gyorsjelentés érkezett, amelyek többnyire felülmúlják az amúgy sem pesszimista elemzői becsléseket. Ám a jövőbeli kilátások már nem mindig rózsásak, így több papír esett, mint például a Facebook. Kínában a vezetés nyugtatgatja a részvényeseket, ma megy tőzsdére a Robinhood. Erősödik a forint.
Részvény / Deviza / Áru A kamatdöntés lökte meg ma is az OTP árfolyamát
MTI | 2021. július 28. 17:51
Felülteljesítő volt szerdán a pesti börze. 
Részvény / Deviza / Áru Mégsem kell félni a negyedik hullámtól? Megint macska tévedt a blokkláncra
Eidenpenz József | 2021. július 28. 11:56
Európában emelkednek a tőzsdeindexek és az USA-ban is plusszos nyitás várható a Fed ülésének vége előtt. Számos fontos gyorsjelentés érkezett, amerikai tech-óriásoktól és európai nagybankoktól, alapvetően kedvező számokkal, de bizonytalan kilátások mellett. A 40 ezer dollárt ostromolja a bitcoin.
Részvény / Deviza / Áru Az OTP-tulajdonosok örülhettek a legjobban a mai kamatemelésnek, meglódult a forint
Privátbankár.hu / MTI | 2021. július 27. 18:04
Alacsony volt a forgalom a budapesti tőzsdén, de az OTP vezérletével legalább pluszban zárt a tőzsdeindex. A forint estére tovább erősödött.
Részvény / Deviza / Áru Izgalmas témák: bitcoin-árrobbanás, árupiaci őrület, osztrák munkavállalás
Privátbankár.hu | 2021. július 27. 13:15
Mi lehetett a hétfői bitcoin-árrobbanás oka? Rézhiány van-e már, és meddig mehet a vörös fém árfolyama? Miért nem dobnak több rezet a piacra? Miért van a válság ellenére is csúcson az Ausztriában dolgozó magyarok száma? Ezekről beszélt lapunk munkatársa a trend FM reggeli adásában. (Hangfelvétellel.)
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos