<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

A tegnapi esés után optimizmus látszik Európában, miközben számos vállalati jelentés érkezik. Jól teljesítenek az európai luxusmárkák, mint a Porsche vagy a Richemont, nagyot zuhant viszont az Ericsson. Az EU-ban a személygépkocsik értékesítése még mindig messze elmaradt a 2019 es szinttől, csak tavalyhoz képest nagy a növekedés.

A tegnapi tőzsdenap nem végződött túl fényesen, Amerikában az ipari részvények ugyan enyhén emelkedtek, a technológiai papírok és a növekedési részvények azonban nagyobbat estek. Európában ma javult a hangulat a gyorsan terjedő új koronavírus-törzsek, az újabb fertőzési gócok és a Németországban pusztító súlyos árvizek ellenére is.

A német DAX 0,3, a francia CAC 0,6, a brit FTSE 100 pedig 0,4 százalékkal emelkedik. Itthon a BUX index az európai átlagnál jobban megy fel, 0,7 százalékos pluszban van, miközben mindegyik vezető részvény felfelé tart.

Még nem esett el a 360-as euró/forint

Az OTP 1,35, a Richter és a Mol 0,2, a Magyar Telekom 0,5 százalékkal emelkedik. A vesztes oldalon az AutoWallis másfél százalékos süllyedése érdekes a mostanában bejelentett részvénykibocsátás és a friss eladási adatok fényében. “Termelési jelentést” tett közzé a Pannergy, ám 1,2 százalékkal esik.

Árfolyamok és grafikonok

A forint fokozatos gyengülése lassulni látszik, a 359,30 forintos euró nagyjából a tegnap déli állapotnak felel meg. A 360 forintos határt még nem sikerült áttörnie az utóbbi bő két hónapban.

Tegnap Amerikában a Morgan Stanley eredményét ismerhette meg a piac, ami a többi nagy bankhoz hasonlóan a vártnál jobb lett. Különösen a brókerüzletág és a befektetési terület teljesített jól. A szokásos heti foglalkoztatási adatokon kívül délután kiskereskedelmi eladásokról érkeznek majd számok az USA-ban.

(Pixabay.com)(Pixabay.com)

Távolról sem értük el a 2019-es szintet az autóiparban

Az Európai Unióban a személygépkocsik iránti kereslet csak lassan tér magához. Az ACEA iparági szervezet szerint év/év alapon 10,4 százalékkal növekedtek az autóeladások júniusban, de mivel a tavalyi első félév eléggé gyenge volt, ez még mindig alatta marad a 2019-es szintnek – írta a Bloomberg.com.

Az idei első félévben az autók értékesítése összesen 25 százalékkal 5,4 millió járműre emelkedett, ez azonban még mindig másfél millióval kisebb, mint a két évvel korábbi érték. Ezzel az autóiparban kilábalás a válságból alacsonyabb ütemű Európában, mint az Amerikai Egyesült Államokban és Kínában – teszik hozzá. Az okok között az Európában viszonylag lassú oltási ütemet és a chip hiányt említik.

Nemsokára videójátékot is játszhatunk a Netflixen?

A Netflix egy veterán videojáték-piaci menedzsert vett fel csúcspozícióba, ezzel jelezve, hogy egy újabb gyümölcsöző szórakoztatóipari területen fog terjeszkedni – írja az AP hírügynökség.

Az új elnökhelyettes, Mike Verdu felvétele azért is beleillik a képbe, mert a társaság már régóta keresi a lehetőséget, amellyel fenntarthatja a koronavírus járvány kitörése utáni magas növekedést. A társaság terjeszkedése a mozgási korlátozások, karantén időszakában egy darabig kiugró volt, később azonban leült.

Tavaly 37 millió új felhasználót regisztráltak, ami messze a legtöbb a cég történetében. Amint azonban az emberek visszatértek a normál élethez, drámaian visszaesett az új ügyfelek száma. (A konkurencia is erős, főleg az Amazon, a Hulu, a Walt Disney és az Apple az USA-ban.)

Porsche-jelvény (Pixabay.com)Porsche-jelvény (Pixabay.com)

Jól megy a luxuscégeknek

Úgy tűnik, a luxustermékek iránt a válság ellenére is erős a kereslet. Pár napja a Hugo Boss jelentett a várakozásokon felüli számokat, ma a Porsche. A stuttgarti sportautó-gyártó január és június vége között fennállása alatt egyik évben sem értékesített ennyi autót, mint idén. Összesen 153 656 járművet, ami éves szinten 31 százalékos növekedés. Az összes releváns nemzetközi piacon jól teljesített, de az USA-ban volt a legerősebb a trend, 50 százalékkal 36 300 autóra javított.

Luxusmárkák a tőzsdén, öt év: Hugo Boss (zöld), Porsche (piros), Richemont (kék) (Tradingview.com)Luxusmárkák a tőzsdén, öt év: Hugo Boss (zöld), Porsche (piros), Richemont (kék) (Tradingview.com)

A svájci Richemont számai is nagyon jók voltak. A központi bankok élénkítő lépéseinek és a járvány utáni gazdasági fellendülésnek tudják be, hogy az ügyfelek körében a luxusórák és ékszerek iránti kereslet nagyot nőtt. A csoport forgalma 4,4 milliárd euróra emelkedett, pedig az elemzők csak 4,1 milliárd euróra számítottak – írta az N-Tv.de.

Nagyot zuhant az Ericsson

A svéd Ericsson közel tíz százalékkal esett ma, miután kínai üzletágának súlyos problémáiról számolt be. Ez összefüggésben lehet azzal, hogy Svédországban a kínai Huawei részvételét az 5G hálózat kiépítésében megakadályozták. De más területeken is enyhén csökkent a cég forgalma.

Powell, a nagy hazardőr?

Jerome Powell Fed-elnök csütörtökön folytatta beszámolóját az amerikai szenátusban. Saját bevallása szerint a megugrott infláció sokkal magasabb és sokkal tovább tart, mint amire a jegybank az év elején számított – írja az Erste Befektetési Zrt. Ennek ellenére rövidtávon nem terveznek változtatni a jelenlegi rekord laza monetáris stratégián.

A hazai brókercég szerint Powell hatalmas kockázatot vállal, ha a megugrott infláció mégsem bizonyul átmenetinek.

Ebben az esetben a jegybanknak egy óriási és hirtelen fordulatot kell vennie a monetáris politika terén, ami könnyen elképzelhető, hogy recesszióhoz vezetne. Befektetői szemmel nézve Powell hazárdjátéka teljesen érthetetlen, hiszen pocsék a kockázat/hozam aránya. Rekord gazdasági növekedés mellett könnyen lehetne szigorítani a kondíciókon, a hirtelen fékezés azonban katasztrófához vezethet a gazdasági teljesítményben véli a társaság.

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

 

 

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vételi ajánlat eladási ajánlat forgalom dátum idő
OTP 16650 16335 16650 +2,08% 0 0 4 443 541 715 Ft 2021-08-02 17:05:13
MOL 2404 2388 2412 -0,25% 0 0 616 365 466 Ft 2021-08-02 17:06:55
MTELEKOM 425 424 428 -0,58% 0 0 16 652 351 Ft 2021-08-02 17:05:22
RICHTER 8345 8200 8345 +0,54% 0 0 1 435 649 735 Ft 2021-08-02 17:06:42
OPUS 236 236 240 -0,84% 0 0 8 012 494 Ft 2021-08-02 16:59:42
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Az OTP felhúzta a BUX indexet
Privátbankár.hu / MTI | 2021. augusztus 2. 17:46
2 százalékkal ugrott meg a bankpapír, amely az indexet is felfele mozdította.
Részvény / Deviza / Áru Jól kezdte a forint a hetet
Király Béla | 2021. augusztus 2. 12:49
A pénteki gyengébb amerikai zárás ellenére az ázsiai tőzsdék emelkedéssel kezdtek. A magyar piacon a tőzsdén nem volt komoly változás, ellenben a forint ismét erősödött.
Részvény / Deviza / Áru Hogyan fektessünk rézbe, és miért jó ilyenkor bányarészvényesnek lenni?
Eidenpenz József | 2021. augusztus 1. 05:17
Mit tehet az, aki valamilyen egzotikusabb nyersanyagba akar fektetni, ami nálunk esetleg nem is kapható? Vásárolhat például olyan vállalatok részvényeiből, amelyek ennek fontos termelői. A réznél a nagyobb cégek általában több lábon állnak, más anyagokat is felszínre hoznak, de van olyan is, amely túlnyomórészt a rézből él.
Részvény / Deviza / Áru Felülteljesített a BUX a nemzetközi piacokhoz képest
Privátbankár.hu / MTI | 2021. július 30. 19:16
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 324,89 pontos, 0,67 százalékos emelkedéssel, 48 610,95 ponton zárt pénteken.
Részvény / Deviza / Áru Felülteljesített a magyar index – az emelkedés tovább folytatódhat?
Privátbankár.hu / MTI | 2021. július 29. 18:51
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 758,53 pontos, 1,60 százalékos emelkedéssel, 48 286,06 ponton zárt csütörtökön.
Részvény / Deviza / Áru Megijedtek a kínai pártemberek a részvényár-eséstől, jó jelentés után esik a Facebook
Eidenpenz József | 2021. július 29. 11:24
Hatalmas mennyiségű gyorsjelentés érkezett, amelyek többnyire felülmúlják az amúgy sem pesszimista elemzői becsléseket. Ám a jövőbeli kilátások már nem mindig rózsásak, így több papír esett, mint például a Facebook. Kínában a vezetés nyugtatgatja a részvényeseket, ma megy tőzsdére a Robinhood. Erősödik a forint.
Részvény / Deviza / Áru A kamatdöntés lökte meg ma is az OTP árfolyamát
MTI | 2021. július 28. 17:51
Felülteljesítő volt szerdán a pesti börze. 
Részvény / Deviza / Áru Mégsem kell félni a negyedik hullámtól? Megint macska tévedt a blokkláncra
Eidenpenz József | 2021. július 28. 11:56
Európában emelkednek a tőzsdeindexek és az USA-ban is plusszos nyitás várható a Fed ülésének vége előtt. Számos fontos gyorsjelentés érkezett, amerikai tech-óriásoktól és európai nagybankoktól, alapvetően kedvező számokkal, de bizonytalan kilátások mellett. A 40 ezer dollárt ostromolja a bitcoin.
Részvény / Deviza / Áru Az OTP-tulajdonosok örülhettek a legjobban a mai kamatemelésnek, meglódult a forint
Privátbankár.hu / MTI | 2021. július 27. 18:04
Alacsony volt a forgalom a budapesti tőzsdén, de az OTP vezérletével legalább pluszban zárt a tőzsdeindex. A forint estére tovább erősödött.
Részvény / Deviza / Áru Izgalmas témák: bitcoin-árrobbanás, árupiaci őrület, osztrák munkavállalás
Privátbankár.hu | 2021. július 27. 13:15
Mi lehetett a hétfői bitcoin-árrobbanás oka? Rézhiány van-e már, és meddig mehet a vörös fém árfolyama? Miért nem dobnak több rezet a piacra? Miért van a válság ellenére is csúcson az Ausztriában dolgozó magyarok száma? Ezekről beszélt lapunk munkatársa a trend FM reggeli adásában. (Hangfelvétellel.)
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos