BUX
36 302.78
+0.97%
+350.00
OTP
10 880.00
+4.31%
+450.00
MOL
1 810.00
-1.63%
-30.00
RICHTER
7 030.00
-1.68%
-120.00
MTELEKOM
387.00
+1.84%
+7.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. július 23. 19:05

A napközbeni biztató pluszok után zárásra nulla körüli szintre értek az európai tőzsdeindexek, egyértelműen akkor indultak el lefelé, amikor Amerika is süllyedni kezdett. Még mindig sokan jelentkeztek munkanélküli segélyért az USA-ban, ugyanakkor számos kedvező gyorsjelentés érkezett, és készül az újabb kormányzati segélycsomag is.

Az európai részvénypiacok ma gyakorlatilag nem mentek sehová, alig mozdultak zárásra a vezető indexek. Amerikában pedig elromlott a hangulat a munkaerő-piaci adatok miatt. Négy nap folyamatosan emelkedés után 0,3 százalékos mínuszban van az S&P 500 index és 0,7 százalékkal esik a Nasdaq Composite, miután a munkanélküliségi támogatást kérő amerikaiak száma a múlt héten is egymillió felett volt.

A magyar BUX index 0,4 százalékos pluszban zárt, az OTP és a Mol 1,3 százalék körüli, a a Magyar Telekom 1,1 százalékos emelkedést ért el. A Richter viszont 1,9 százalékkal esett. A forint ma is erősödött, 90 fillérrel lejjebb van az euró, mint tegnap, 346,80 az ára. Az arany megállíthatatlannak tűnik, 1,3 százalékos további emelkedés után 1890 dolláron áll. Az ezüst kissé visszaesett, de ez nem is csoda, az előző két napban közel 15 százalékkal ugrott meg. Az olaj alig változik.

További és frissebb árfolyamok, grafikonok itt láthatók

Az amerikai pénzügyminiszter, Steve Mnuchin arról beszélt, hogy a Fehér Ház nagyon gyorsan szeretné a trillió (ezermilliárd) dolláros nagyságrendű koronavírus-csomagot elfogadtatni, amely a munkanélküli támogatásokat is bővítené. A gyorsjelentési szezonban eddig az S&P 500 indexben levő vállalatok 77,3 százaléka felülmúlta a várakozásokat. Igaz, az elemzők becslései előbb drámaian alacsony szintre süllyedtek – írta a Reuters az IBES Refinitiv adataira hivatkozva.

(Az amerikai munkaerő-piacról itt írtunk részletesebben.)

A koronajárvány és a korlátozások továbbra is jelentősen sújtják az amerikai munkaerőpiacot, a múlt héten 1,42 millió új segélykérelmet nyújtottak be, amely meghaladja az 1,3 milliós elemzői konszenzust, és a megelőző heti adatot is. Így már sorozatban a 18. hete haladja meg az 1 milliót az új segélykérelmek száma - írta a KBC Equitas.

Forint és euró Forint és euró

Ugrott a Twitter

Amint délelőtt írtuk, a Tesla a tegnapi a zárás után a várakozásoknál jobb gyors jelentést tett közzé, a Microsoft viszont egyes területeken csalódást okozott. Ennek ellenére a Tesla két százalékos mínuszban van, igaz, az idén már rengeteget emelkedett a papír. A Microsoft 2,9 százalékos mínuszban jár. Jelentett a Twitter is, és bár a bevételei elmaradtak a várakozásoktól, az előfizetői potenciállal és lehetséges bevételekkel kecsegtető felhasználók számának emelkedése miatt a piac jól fogadta a gyorsjelentést. A részvény hét százalékos ugrást produkált.

Két gyorsjelentés nyomán szépen emelkednek az amerikai légitársaságok részvényei is. Európában a Daimler jelentése nyomán az autógyártók vannak az élen, rosszul teljesítenek viszont a bankok.

Altcoin-nyár indul?

Megindult az ethereum vagy más néven ether árfolyama, a második számú kriptodeviza (az első számú “altcoin”, azaz bitcoin-alternatíva) ma 11 százalékkal 272 dollárra ugrott fel. Eközben a Bitcoin csak két százalékkal drágul. Az ethereum emelkedésének hátulütője, hogy a rendszerben a tranzakciók díja is nagyon megemelkedtek az utóbbi időben. Az ethereum egyébként 5 éves lesz a jövő héten. Az áremelkedés kiváltó oka az lehet, hogy bejelentették egy új szoftverfejlesztés tesztverzióját Medalla néven.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 221 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 292 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 623 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

 

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Részvény / Deviza / Áru Megjöttek a vevők a magyar tőzsdére, száguldanak az ipari fémek
Eidenpenz József | 2020. augusztus 10. 18:43
A múlt héthez hasonlóan ma is főleg az amerikai-kínai kapcsolatok romlása és a várható amerikai gazdasági stimulus határozta meg a tőzsdei kereskedést. Ezenkívül jönnek a gyorsjelentések, és miközben a dollár alig mozog, a legtöbb árupiaci termék drágul. Itthon az OTP húzta fel a BUX indexet, de a Telekom és az Opus is szépen megindult. Erősödött a forint, az arany, nagyot ugranak az ipari fémek.
Részvény / Deviza / Áru Ügyes húzás Trumptól, jön a Twit-Tok?
Eidenpenz József | 2020. augusztus 10. 11:20
Egyelőre bizonytalanok az európai tőzsdék, de összességében több részvény tart lefelé, mint felfelé. A BUX index ismét felül teljesítő, az OTP három-négy százalékkal drágul. Felfelé tartanak az árupiaci termékek, drágul az olaj, az arany, az ezüst és éves csúcsához közelít a bitcoin. Új kérője akadt a TikTok-nak, állítólag a Twitter is tárgyalásokat folytat a tulajjal.
Részvény / Deviza / Áru Tikk-takk, TikTok! Estére feltámadt a Mol
Eidenpenz József | 2020. augusztus 7. 19:01
Európában szerény pluszban, az Egyesült Államokban mérsékelt mínuszban járnak a tőzsdeindexek. Az amerikai munkaerő-piaci adat valamivel jobb lett a vártnál, de ez nem tudta igazán feldobni a hangulatot. A szenátus egyelőre nem egyezett meg a gazdaságélénkítő csomagról, a TikTok után a WeChat betiltását viszont még Amerikában is sokan rossz néven vették. A BUX messze túlteljesítette az összes európai indexet.
Részvény / Deviza / Áru Kárpótolná részvényeseit az OTP
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 7. 12:05
Rendhagyó módon online tájékoztató keretében ismertették az OTP Bank féléves eredményének részleteit, ahol Bencsik László vezérigazgató helyettes azt jelezte, hogy sok ügyfelük nem él a hitelmoratórium lehetőségével. A vezető arra is kitért, hogy szeretnék kárpótolni a részvényeseket azt követően, hogy most nem volt osztalékfizetés.
Részvény / Deviza / Áru Tízmilliárdos OTP-meglepi, plusz két másik ok, amiért nagy nap lesz a mai
Eidenpenz József | 2020. augusztus 7. 11:30
Egyelőre eléggé bizonytalanok vagy enyhén pesszimisták a tőzsdék különböző fontos adatokra és eseményekre várva. A BUX index viszont szépen emelkedik két fontos gyorsjelentés nyomán, a forint pedig minimális mértékben gyengült. Az OTP jelentéséről egyértelműen pozitívan nyilatkoztak az elemzők, a Molé viszont némileg ellentmondásos.
Részvény / Deviza / Áru Pozitív meglepetés az OTP-től
Király Béla | 2020. augusztus 7. 08:12
Az első negyedéves számok után az elemzők óvatos várakozásokat közöltek az OTP eredménye kapcsán. A bank pénteken közzétett beszámolója szerint a konszolidált adózás utáni nyeresége 10 milliárd forinttal haladta meg az elemzői konszenzust. A gazdasági környezet ugyan jelentősen romlott, ám az eredményeket javította, hogy az első negyedéves rekordmértékű tartalékképzés után ezúttal már kisebb összeg elkülönítésére került sor.
Részvény / Deviza / Áru A koronavírus súlyos veszteséget hozott a Molnak
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 7. 06:56
Pénteken tette közzé második negyedéves számait a Mol, amely a második negyedévben 41,5 milliárdos veszteséget szenvedett el. A vállalat ugyanakkor jelezte, hogy a szabad cash flow továbbra is pozitív volt, ami azt jelenti, hogy a veszteségek ellenére is stabil a működésük. A vállalat a második félévre is kedvezőtlen gazdasági környezettel számol.
Részvény / Deviza / Áru Alaposan elintézte a koronavírus a Zwackot, nagy nap lesz a holnapi
Eidenpenz József | 2020. augusztus 6. 18:57
Európában fél – egy százalékos mínuszban zártak a vezető tőzsdeindexek, Amerika viszont nem találja az irányt. A BUX index viszont felülteljesítő, 0,9 százalékos pluszban zárt. Erősödött a forint is, tovább menetelnek a nemesfémek, nagyot gyengült viszont a török líra. A Zwack jelentésében töredékére csökkent az eredmény és visszaesett a bevétel a koronavírus miatt. Holnap OTP és Mol jelentés jön.
Részvény / Deviza / Áru Jobb internetkapcsolaton dolgozik a Telekom, sokkot okozhat a tőkepiacon az oltás
Eidenpenz József | 2020. augusztus 6. 11:32
Esnek az európai tőzsdeindexek, de a német és a magyar index még tartja magát. Ismét hatalmas mennyiségű gyorsjelentés jött, a magyar brókercégek enyhén negatív meglepetésnek tartják a Magyar Telekom számait. Határozottan gyengül a forint, tart az arany és az ezüst menetelése. A TikTok Európában is meg akarja vetni a lábát. Az oltás nagy felfordulást okozhat a tőkepiacokon.
Részvény / Deviza / Áru Végre megindult a BUX, Amerika helyett Kínában rendezik a gigakibocsájtást
Eidenpenz József | 2020. augusztus 5. 18:57
Szerdán is jó volt a hangulat a tőzsdéken, az európai és az amerikai részvénypiacok egyaránt fél százalék körüli pluszt értek el átlagosan. Jött néhány jó makróadat, és a gyorsjelentések által rajzolt kép is kedvezőbb volt, mint az előző napon. Új csúcsokra érkezett az arany, folytatja erősödését az ezüst és a platina. Végre megindult a BUX is.
hírlevél