<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Továbbgyengült a nap folyamán a forint, a feltörekvő piaci devizák az éledező optimizmus ellenére sem tudnak erőt mutatni. Cikkünk folyamatosan frissül.


14:59

Átlépte a 302 forintos szintet az euró!14:55


A piacok az EKB csütörtöki kamatdöntését várják, miközben attól tartanak, megindulhat az amerikai pénznyomda leállítása. A szokásos kottához jön még a szíriai konfliktus, a dollár erősödése mögött egyértelműen a kockázatkerülés áll. A piacok ma egy ballisztikus rakéta miatt is idegeskedtek, az orosz hírszerzés jelentette, hogy rakétákat lőttek ki a Földközi-tenger közelében, utóbb kiderült, az amerikai és izraeli hadsereg tartott egy kis erődemonstrációval felérő hadgyakorlatot. Egy ideig sokan azt gondolták, hogy időközben megindult Szíria bombázása. Erről azonban szó sincs, a hír leginkább a török lírát viselte meg.

A feltörekvő piaci devizák az időközben javuló piaci hangulatból amúgy sem tudtak semmit profitálni. A reggeli 301-es szintről a forint is tovább gyengült, a bankközin már 301,9 forintot adnak egy euróért.

09:21

Csütörtökön tartja kamatdöntő ülését az Európai Központi Bank, a várakozások szerint a jegybank kommentárjában ismét kiáll majd az alacsony kamatszint mellett a gazdaság ösztönzése érdekében. Ezzel szemben az amerikai Fedtől azt várják: hamarosan megkezdi a gazdasági stimulus kivezetését - a pénznyomdát akár már ebben a hónapban is lefékezhetik. Az euró a dollárral szemben július vége óta nem látott szintre gyengült, az EUR/USD 1,3163-nál is járt kedden reggel.

EUR/USD
Friss árfolyamok >>

 

A forint az euróval együtt gyengül: már a hajnali kereskedésben is valamivel 300 forint fölött járt az euró jegyzése, 9 órakor pedig tovább emelkedett az árfolyam, több mint 301 forintba is került az euró.

EUR/HUF
Friss árfolyamok >>

 

A nap legfontosabb nemzetközi makroadata az amerikai ISM feldolgozóipari beszerzőimenedzser-index lesz, az előző 55,4 pont után most 54,2 pontos értéket várnak az elemzők. Tegnap zárva tartottak az amerikai piacok, a Labor Day után a tengerentúli befektetők ma kapcsolódnak be a kereskedésbe.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG