<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Bernanke-beszéd talán tisztázhatja a QE3 körüli bizonytalanságokat, de akkor sem lehetünk biztosak semmiben, ha a Fed-elnök nem beszél a gazdaságélénkítés következő körének beindításáról. A forint eközben gyengül, az euró jegyzése elérte a 285-öt - a piac kíváncsi, miből lesz adócsökkentés és E.ON-visszavásárlás.

10:45

A hétvégén elhangzott igény az szja és társasági adó további csökkentésére, valamint az E.ON kivásárlásának szándéka mellé szerdán napirendre került az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentése, ami újabb, nagyjából 60 milliárdos lyukat ütne a költségvetésen.

Bámli Károly, a Commerzbank Treasury sales munkatársának friss piaci kommentárja szerint a bizonytalanságot a forint piacán nem csak a hét eleji kamatcsökkentés híre okozza, hanem az is, hogy a fenti bevételkieséseket illetve újabb kiadásokat miből fininszírozná a kormány.

Ezeknek a bizonytalansági faktoroknak és a borongós nemzetközi hangulatnak köszönhető, hogy délelőtt már a 285-ös szintet is elérte az euró jegyzése.

10:15

Az euró jegyzése továbbra is szűk sávban mozog a devizapiacon egy nappal a befektetők által nagyon várt Bernanke-beszéd előtt. Ahogy azt lassan minden nap többször megírjuk: a Fed-elnöktől azt várják, végre valljon színt a gazdaságélénkítő intézkedéscsomag következő fordulójával, a QE3-mal kapcsolatban. A nagy várakozásban most épp talán a pesszimisták kerültek fölénybe, a szerdán kiadott Bézs Könyv sorai között inkább azt vélik látni, hogy Bernanke nem jelenti be a QE3 startját. Ez a vélekedés azonban gyakorlatilag óránként változik a piacon.

Ráadásul akkor sem vagyunk sokkal beljebb, ha nem teszi meg Jackson Hole-ban a várt bejelentést Bernanke - az ugyanis korántsem jelentené azt, hogy egyáltalán nem is lesz QE3. Bill Gross befektetési guru például épp annak a véleményének adott hangot, hogy pénteken ugyan nem feltétlenül lesz meg a bejelentés, de ettől függetlenül hamarosan beindítja a verklit a Fed.

A QE3 már olyan a piacoknak, mint a jeti: amíg senki nem visz egyet magával a kocsmába, addig nyugodtan lehet találgatni arról, hogy valóban létezik-e; elég lenne viszont egyetlen fotó, vagy jelen esetben egyetlen Bernanke-mondat, ami azonnal eldöntené a kérdést.

Az EUR/USD napi alakulása
Forrás: Privátbankár Dealbook

Ebben a hangulatban az euró némi erősödéssel kezdte a napot, hogy aztán vissza is adja a nyereséget a dollárnak, majd újra erősödjön; az árfolyam 1,2540 és 1,2560 között mozgott csütörtök délelőtt.

Az euró napi forintárfolyama
Forrás: Privátbankár Dealbook

 

A forint viszont tovább gyengült, az euró jegyzése 284,5 fölé is került a bankközi devizapiacon, ez egy hónapos mélypontot jelent. A többnyire meglepőnek számító jegybanki kamatvágás óta mozog a 280 fölötti szinteken a magyar deviza.

Az euró az elmúlt hónapban
Forrás: Privátbankár Dealbook

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló