<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Több mint egy éves mélypontra gyengült a japán jen éjjel, közben a forint ismét esni kezdett - délelőtt viszont valamelyest javult a kép. A tőzsdék továbbra sem mutatnak határozott irányt, a BUX eséssel kezdte a rövid hetet. Az elmúlt hetek már szétcsapták a piacokat, ma a másnaposok kapkodnak.

11:53

A forint még a reggeli nagy esés után visszakorrigált. Az eurót késő délelőtt 292 forint alatt jegyzik. Különösebb hír nem látott napvilágot, valószínűleg rendkívül alacsony a volatilitás a zsidó-keresztyén kultúrkör piacain.

 

 

10:03

Több mint egy éves mélypontra gyengült a japán jen, mivel a befektetők az év végéig maradt alacsony forgalmú, rövid kereskedésben még megjátsszák az új japán kormányfő ígéretét, amely szerint rábírják a jegybankot, hogy tolják feljebb az inflációs célt 1-ről 2 százalékra, ezen kívül pörgessék fel a pénznyomdát. Bár az elmúlt napokban több kritika is érte a törekvéseket, a piac bízik abban, hogy a monetáris és fiskális eszközök összefogásával sikerül gyengíteni a jent, ami pedig felpörgetné az inflációt.

 

 

 

Az amerikai fiscal cliff veszélyeiről szóló írásunkat itt olvashatják.

Közben tovább esett az amerikai dollár, mivel a befektetők a további pénzügyi lazítást árazzák, illetve azt, hogy a fiscal cliffről szóló tárgyalások ismét megrekedtek. A napokban az amerikai pénzügyminiszter újabb figyelmeztetést tett közzé, amely szerint tényleg életbe lépnek a megszorítások januártól.Ezzel kapcsolatban viszont a befektetők egyre blazírtabbak. A többség szerint mindenképpen lesz valamilyen megoldás. Valójában az lehet a háttérben, hogy a szélsőségesebb mozgások megvoltak az elmúlt hetekben az év végi pozíciózárások miatt, ezért az alacsony forgalom okoz feltűnő mozgásokat.

 

 

 

A forint már az ünnepek alatt esni kezdett, miután a leggyengébb szereplőnek bizonyult a kétséges eszközök között. Az euróval szembeni jegyzés 294 forint fölé került ma reggel.

 

A devizapiacok rendkívül idegesek, a forgalom alacsony és a részvénypiacokon sincsen egyértelmű irány. A BUX kisebb mínuszban nyitott, mostanra stagnál. Friss részvényárfolyamok.>>>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG