Fiscal cliff
Makro / Külgazdaság Újabb haladékot kaptak az amerikai megszorítások  
Privátbankár.hu | 2013. március 22. 06:35
Az amerikai képviselőház megszavazta az úgynevezett "hézagpótló" finanszírozási törvényt, amely a folyó pénzügyi év végéig lehetővé teszi a kormányzati kiadások fedezését.
Makro / Külgazdaság Barack Obama telefonált  
Privátbankár.hu | 2013. február 22. 06:46
Barack Obama amerikai elnök telefonon beszélt a kongresszusi republikánus vezetőkkel a március 1-énéletbe lépő automatikus költségvetési megszorítások ügyében - közölte a Fehér Ház szóvivője.
Makro / Külgazdaság Újabb tili-toli a fiscal cliff ügyében  
Privátbankár.hu | 2013. február 6. 08:22
Barack Obama a március eleji időpontot is kitolná, hogy egyelőre megússzák a kiadáscsökkentést.
Makro / Külgazdaság Amerika kicsit rúgott a konzervdobozba: eltolták a megszorításokat 
Privátbankár.hu | 2013. január 24. 08:08
Az amerikai képviselőház szerdán megszavazta az adósságplafon alkalmazásának felfüggesztését május 19-ig.
Makro / Külgazdaság Májusra tolták az amerikai megszorításokat  
Privátbankár.hu | 2013. január 23. 07:47
A képviselőházi republikánus többség kész megszavazni, hogy május 18-ig szólóan megemeljék az amerikai adósságplafont - közölte a The Washington Times.
Makro / Külgazdaság A Fitch leminősítheti az USA-t, ha nem emelik meg az államadósság-plafont 
Privátbankár.hu | 2013. január 15. 16:44
Fenyeget a Fitch, amely szerint bár nem valószínű, hogy az Egyesült Államok törlesztésképtelenné válna, de ha a Kongresszus nem emeli meg az adósságplafont, akkor megfontolják az AAA besorolás felülvizsgálatát.
Makro / Külgazdaság Rúgjunk még egyet a konzervdobozba - ez lenne a megoldás? 
Privátbankár.hu | 2013. január 15. 08:30
Az adósságplafon emelését sürgette hétfőn az amerikai kongresszustól Ben Bernanke, a Fed elnöke a Michigani Egyetemen elmondott felszólalásában.
Részvény / Deviza / Áru Jönnek az amerikai gyorsjelentések, felkészül az Alcoa (videó)  
Privátbankár.hu | 2013. január 7. 09:24
Továbbra is nyomott a hangulat a részvénypiacokon, nem volt erős mozgás az ázsiai tőzsdéken. A BUX enyhe mínuszban nyitott, a is gyengült kicsit. Holnap indul az amerikai gyorsjelentési szezon.
Részvény / Deviza / Áru Fiscal cliff és útdíj-tender: alakul az élet a budapesti tőzsdén 
Privátbankár.hu | 2013. január 6. 09:57
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2,68 százalékkal emelkedett az elmúlt héten, és 18 660,29 ponton zárt. A vezető papírok közül a Mol 0,87 százalékkal erősödött, az OTP árfolyama pedig 3,61 százalékkal emelkedett.
Makro / Külgazdaság Obamának meg kellene kezdenie szabadságharcát az adósság ellen  
Privátbankár.hu | 2013. január 3. 08:07
Kezdődhet a kijózanodás: bár a fiscal cliffet elkerülte az Egyesült Államok, a költségvetési gondokat nem oldották meg a politikusok. 2013 az elszabaduló amerikai adósságról szólhat az eurózóna további gyengélkedése mellett. A dráma folytatódik, ez csak az első epizód volt.
Részvény / Deviza / Áru Amerikában is begyújtották a rakétákat 
Privátbankár.hu | 2013. január 2. 15:53
Padlógázzal indult a 2013-as kereskedés Amerikában is: a Dow Jones 1,8 százalékkal, az S&P 500 2 százalékos emelkedéssel lőtt ki a szerdai nyitásban. A Nasdaq Composite 2,6 százalékkal ugrott.
Makro / Külgazdaság Beverhetjük a fejünket: februárban megint december lesz? (Videó) 
Privátbankár.hu | 2013. január 2. 11:41
A fiscal cliffet elkerülték az amerikai politikusok, a siker azonban nem teljes: a kiadáscsökkentés még előttük áll, a költségvetési plafon pedig vészesen közeledik.
Részvény / Deviza / Áru Végre a forint is ébredezik (frissítve) 
Privátbankár.hu | 2013. január 2. 09:36
Miután Amerika sikeresen elrántotta a kormányt a szakadék előtt az utolsó pillanatban, a tőzsdéken elpukkantják a maradék pezsgőket: kilőttek a tőzsdeindexek, erősödik az euró. Budapesten azonban jóval szerényebb az ünnep. A plafonról mindenki megfeledkezett?
Makro / Külgazdaság Az utolsó utáni pillanatban kerülte el az USA a fiscal cliffet 
Privátbankár.hu | 2013. január 1. 13:47
Az amerikai szenátus keddre virradóra elfogadta az úgynevezett költségvetési szakadék elkerüléséről szóló megállapodást. A kongresszus felsőháza két órával az éjféli határidő lejárta után adta áldását az utolsó percben nyélbe ütött, két párti kezdeményezéssel született megállapodásra: 89 szenátor adta rá a voksát, és nyolcan ellene szavaztak. A megállapodást még jóvá kell hagynia a képviselőháznak is, és majd csak azután kerülhet rá Barack Obama elnök aláírása.
Makro / Külgazdaság Patthelyzet Washingtonban - tényleg mint a filmekben  
Privátbankár.hu | 2012. december 29. 08:50
Eredménytelenül zárult pénteken a washingtoni Fehér Házban Barack Obama elnök és a kongresszus két-két republikánus párti és demokrata párti vezetője közötti költségvetési válságtanácskozás. A következő forduló vasárnap lesz, de az már tényleg az utolsó pillanat.
Deviza / Áru Az amerikai szakadék nyomasztotta a forintot  
Privátbankár.hu | 2012. december 28. 20:00
Még mindig az amerikai fiscal cliffel kapcsolatos félelmek uralják a piacokat. A forint továbbra sem tudott erősödni, a tőzsdék mínuszban. Nem mentették a hangulatot a vártnál jobb amerikai makroadatok sem. A BUX szembement a többiekkel és erősödött.
Deviza / Áru Éledezik a forint, éves mélyponton a jen (frissítve) 
Borbély Péter | 2012. december 27. 10:03
Több mint egy éves mélypontra gyengült a japán jen éjjel, közben a forint ismét esni kezdett - délelőtt viszont valamelyest javult a kép. A tőzsdék továbbra sem mutatnak határozott irányt, a BUX eséssel kezdte a rövid hetet. Az elmúlt hetek már szétcsapták a piacokat, ma a másnaposok kapkodnak.
Állampapír / Kötvény Ilyen sem volt még! Negatív kínai figyelőlistán az amerikai hitelbesorolás 
Privátbankár.hu | 2012. december 26. 12:45
A Dagong kínai hitelminősítő a fizetőképesség romlása, a nemzeti adósságkezelés hiányosságai, a gazdaság várható gyenge teljesítménye miatt negatív figyelőlistára tette az amerikai szuverén hitelbesorolást.
Makro / Külgazdaság Megint az USA nyert! Miért nem Európa jön ki először a válságból? 
Privátbankár.hu | 2012. december 25. 16:35
Szakértők szerint az Egyesült Államokból indult pénzügyi válság miatt átalakulni látszik a világ, és Amerika minden jel szerint elsőnek jön ki a recesszióból, maga mögött hagyva Európát. De vajon miért?
Makro / Külgazdaság Amerika a héten nekifut a szakadéknak 
Privátbankár.hu | 2012. december 23. 12:37
A héten a New York-i értéktőzsdén elsősorban a költségvetési szakadék néven ismert amerikai kiigazító programról folyó egyeztetések alakítják majd a trendet.
Makro / Külgazdaság Előttünk a szakadék, a tőzsdék csúszdán, beszakadt a forint és beszólt a Fitch 
Privátbankár.hu | 2012. december 21. 17:53
Miközben a Fitch beszólt és szinte leírta a Magyarország és az IMF közötti megállapodást, az amerikai képviselőház költségvetési programról szóló szavazásának törlésével lejtőre küldte a tőzsdéket. A forint késő délután már a 290-es euróár felé szaladt.
Deviza / Áru Korrigált a forint, felemás hírek az eurózónából (frissítve) 
Privátbankár.hu | 2012. december 14. 11:08
Gyengült a forint péntek délelőtt a bankközi deviza kereskedelemben. Kora délelőtt az eurót 284,10 forinton jegyezték a szerda délutáni 283,55 forint után.
Makro / Külgazdaság Többen értetlenül fogadták a Fed-bejelentést  
Privátbankár.hu | 2012. december 13. 07:13
Kijózanítóan beszélt Ben Bernanke Fed-elnök az amerikai költségvetési szakadékról. Az amerikai jegybank alacsony munkanélküliséghez és inflációhoz köti a kamatpolitikát, ez többek szerint üti egymást.
Makro / Külgazdaság Kemény szavak az IMF-től Amerikának  
Privátbankár.hu | 2012. december 10. 06:56
Jövőre megtorpan az amerikai gazdaság növekedése, ha nem születik meg a megállapodás a "pénzügyi szakadék" elkerüléséről - jelentette ki Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója a CNN által vasárnap közvetített interjújában.
Részvény / Deviza / Áru Beleesnek-e a szakadékba a Wall Street brókerei? 
Privátbankár.hu | 2012. december 9. 15:05
Elsősorban a költségvetési szakadék néven ismert amerikai kiigazító programról folyó egyeztetésekkel kapcsolatos hírek, illetve azok hiánya alakítja majd a trendet a jövő héten a New York-i értéktőzsdén.
Deviza / Áru Csak ott van az a nyavalyás szikla - gyengül a forint  
Privátbankár.hu | 2012. november 30. 12:15
Ismét erősödtek az amerikai fiscal cliffel kapcsolatos félelmek, ráadásul az európai munkanélküliség is csúcson van. Japánból jó hír jött, egységes irány nincs a piacokon.
Deviza / Áru Itt van Amerika! Belehúzott a forint, 279 alatt járt az euró (frissítve) 
Privátbankár.hu | 2012. november 29. 14:50
A feltörekvő piaci eszközök iránti élénkülő kereslet és a magas magyar kamatfelár hatását a napokban ellensúlyozta az IMF-megállapodás távolodása és az újabb leminősítés híre, csütörtökön azonban már a forintot is "megfertőzte" az Amerika felől áradó optimizmus.
Deviza / Áru Pillanatok alatt omlott össze az aranypiac  
Privátbankár.hu | 2012. november 28. 15:12
Elhagyták magukat a nyersanyagok, jelentősen erősödött a dollár, gyengülnek a tőzsdék. Az arany ára perceken belül esett csaknem 30 dollárt. Az eladói hullámot ismét az amerikai fiscal cliffel kapcsolatos félelmek okozzák. A forint egész jól tartja magát.
Makro / Külgazdaság Súlyos csapás vár Amerikára (videó)  
Privátbankár.hu | 2012. november 28. 14:02
A januártól életbe lépő amerikai megszorítások elvileg 608 milliárd dollárt hoznak a konyhára. Ugyanakkor a gazdaság lassulása miatt a reális bevétel ennél jóval kevesebb lehet.
Deviza / Áru A szakadék szélén is erős a forint  
Borbély Péter | 2012. november 28. 11:01
Az elmúlt napokban ismét átvette az uralmat a fiscal cliffel, az amerikai költségvetési szakadékkal kapcsolatos félelem a piacokon. A menekülő devizák menetrend szerint erősödnek, a nyersanyagárak csökkennek, a forint viszont tovább feszít az euróval szembeni 280-as szint körül.
Részvény / Deviza / Áru A Mikulás esete a fiskális szakadékkal – rali vagy nem rali, ez itt a kérdés 
Eidenpenz József | 2012. november 26. 06:20
Várható-e az idén Mikulás-rali, vagy év végi rali, és ha igen, mely főbb piacokon? – kérdeztük hazai brókercégek és bankok elemzőit. Van, aki szerint ez már el is kedződött, sokan pedig úgy vélik, hogy minden az amerikai döntéshozóktól függ, attól, hogyan oldják meg a fiskális szakadék problémáját. A magyar piacon senki sem vár nagyobb emelkedést, sőt van, aki szerint esésnek kéne jönnie.
Deviza / Áru Munkahelyet szeretnél magas törlesztőrészlettel, vagy alacsony részletet munkanélküliként? 
Eidenpenz József | 2012. november 23. 16:00
Számos olyan tényezőt lát a Buda-Cash, ami a forint gyengülése irányába hat. Bár az erős forint alapvetően jó a devizahiteleseknek, a forinthitelesek is szenvednek, a baj inkább az általános eladósodással van. Az erős forint viszont veszélyezteti a munkahelyeket. A cég a magyar részvények közül csak az Egist ajánlja, és inkább Amerikában talál vonzó részvénybefektetéseket.
Makro / Külgazdaság Mark Mobius: ha USA pénzügyi szakadékba zuhan, ránt másokat is 
Privátbankár.hu | 2012. november 22. 17:04
A fiscal cliff, a költségvetési szakadék problémája ellenére is bizakodó a feltörekvő piaci és kínai befektetésekkel kapcsolatban Mark Mobius, a Templeton Emerging Markets Group alapkezelő igazgatója - írja a Business Insider online pénzügyi portál.
Részvény / Deviza / Áru Lélektani határon az OTP (Videó!) 
Privátbankár.hu | 2012. november 20. 13:54
Magára talált az euró a dollárral szemben, jó hírek jöttek a tengerentúlról, az elfogadott hazai adócsomag sem rogyasztotta meg a forintot és lélektani határvonal alá süllyedt az OTP árfolyama.
Makro / Külgazdaság Az euróövezet kevés ahhoz, hogy rákenjék az összes bajt 
Privátbankár.hu | 2012. november 19. 15:43
A Bundesbank elemzése szerint nem igaz, hogy világgazdaság az euróövezeti adósság-válság miatt lassul. Az euróövezet nem elég jelentős szereplő ahhoz, hogy hazavágja a világot.
Makro / Külgazdaság Megegyezés lehet az USA-ban a fiscal cliffről (Videó!) 
Privátbankár.hu | 2012. november 19. 12:07
Jól reagáltak a piacok arra, hogy biztató egyeztetéseket folytattak a republikánusok és a demokraták múlt héten a pénzügyi szakadék elkerüléséről.
Deviza / Áru Váratlanul nagyot erősödött a forint  
Privátbankár.hu | 2012. november 15. 12:14
Nem sokkal dél előtt hirtelen nagyot erősödött a forint, miután előtte egyhavi mélypontra gyengült a vártnál rosszabb GDP-adat hatására.
Makro / Külgazdaság Amerikai adósságcunamitól félnek a japánok  
Privátbankár.hu | 2012. november 15. 10:13
Az amerikai adósság finanszírozásának szempontjából kulcsfontosságú japán befektetők egyre jobban tartanak attól, hogy valóban elkerülhetetlen lesz jövő év elején az amerikai pénzügyi szakadék.
Deviza / Áru Gyengülő dollár segíti a fagyott piacokat  
Privátbankár.hu | 2012. november 14. 13:00
Bár a dollár gyengülése miatt van némi emelkedés a nyersanyagpiacokon, a legtöbb tőzsdén elég böszme a hangulat. A forint sem igazán mozdult, az eurót továbbra is 284-285 forint körül jegyzik.
Makro / Külgazdaság Apu, mi az a fiscal cliff?  
Borbély Péter | 2012. november 14. 10:53
Nincs pontos magyar fordítása, mégis mindenki ettől fél. De pontosan mi is ez, milyen területeket érint és mennyit hoz a konyhára?
Deviza / Áru Rángatják a forintot - ez áll a háttérben  
Privátbankár.hu | 2012. november 13. 10:27
Nagyot gyengült kora reggel a forint, aztán kissé megnyugodott a jegyzés. A görög hírek, a magyar kamatvágási várakozások és az inflációs adat mozgatják az árfolyamot.
Részvény / Deviza / Áru Nagyon durva volt a másnap a tőzsdén 
Privátbankár.hu | 2012. november 8. 07:42
Nagyot estek a New York-i tőzsdeindexek szerdán, a DJIA-30 index több mint 300 pontot veszített értékéből, miután az amerikai elnökválasztás után a befektetők látóterébe ismét a fiscal cliffként emlegetett államháztartási kiigazító csomag és az európai gazdasági bajok jelentette veszélyek kerültek.
Makro / Külgazdaság A sziklaszirtről eshet a mélybe az újraválasztott Obama 
Privátbankár.hu | 2012. november 7. 09:57
A "fiscal cliff" elkerülése, az lesz az újraválasztott Obama első és legkeményebb dolga. A piacon egyelőre nem túl optimisták. A válság után a hatalmas adóssággal kell szembenéznie az elnöknek.
Makro / Külgazdaság Az amerikai büdzsé rengetheti meg a világgazdaságot  
Privátbankár.hu | 2012. október 19. 11:04
A japán intézményi kötvénybefektetők nagy többsége arra számít, hogy Barack Obama elnök megnyeri a novemberi amerikai elnökválasztást az egyik legnagyobb londoni pénzügyi szolgáltató csoport csütörtökön ismertetett legújabb felmérése szerint.
Részvény / Deviza / Áru Wayne Rooney, Miki egér és a spanyol mentőcsomag 
Borbély Péter | 2012. augusztus 5. 11:26
Izgalmas lesz az előttünk álló kereskedési hét, amin egyebek mellett a Disney gyorsjelentése és a Manchester United tőzsdére vitele lesznek a nagy tőzsdei sztorik. Közben szoros figyelem kíséri az újabb spanyol bejelentéseket az új megszorításokról. A forint árfolyamát várhatóan továbbra is a külföldi hírek határozzák meg.
Deviza / Áru Megjött a várt makroadat - tovább erősödött a forint (frissítve)  
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 3. 14:52
A vártnál több munkahely keletkezett múlt hónapban az Egyesült Államokban, ugyanakkor február óta nem látott szintre nőtt a munkanélküliség. Az adatközlést beárnyékolja, hogy január elsejétől jelentősen nő majd a munkanélküliek száma és ez ellen egyelőre mind a kormányzat, mind a Fed tehetetlen. A piacokon nem okozott egyelőre nagy mozgást a bejelentés.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG