<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Gyengül a forint, könnyen szakította át 302,5-es támaszát és a 303-as szint felett is járt a szerdai kereskedésben. Hol a következő ellenállási pont és meddig szakadhat a forint? A Buda-Cash elemzőjét kérdeztük.

A forintnak erős támasz volt a 302-302,5-es szint, amit ma könnyedén átszakított, ráadásul nagy volt a felszúrás, 303,27-ig gyengült a magyar deviza az euróval szemben. A következő támasz 305-307 forintnál lehet - mondta a Privátbankár kérdésére Pálffy Gergely, a Buda-Cash elemzője. Azt nagyon nehéz megmondani, hogy meddig szakadhat a forint, mert a kereskedés nagyon hangulatalapú. Egy biztos, a hangulat most rossz - mondta az elemző.

EUR/HUF
Friss árfolyamok


A forintot a nemzetközi hírek és hangulat mozgatja a szerdai kereskedésben, és kérdéses, hogy meddig tudja ellökni ez az idegesség a magyar devizát, de 230 forintos dollárárfolyamra is lehet számítani. A forint az árral sodródik, ahogy a régiós devizák is.

Nincs ok a pánikra

A szíriai helyzet miatti bizonytalanság és félelem a következő napokban, vagy akár már ma ellökheti a forintot a következő ellenállási ponthoz. A piacokra most jellemző a kockázatkerülés, nem is annyira a jegybankokkal foglalkoznak, hanem azt vizsgálják, hogy a régiós államkötvények mennyire kockázatosak, és a befektetők zárják a pozíciókat. Amíg ki nem derül, hogy mekkora mértékű beavatkozásra lehet számítani Szíriában, addig marad hangulatalapú kereskedés, és ebből a régió nem tud profitálni.

Az azonban jól látszik, hogy a többi régiós devizához képest a forint felülteljesítő - mondta Pálffy Gergely. És a forint piacán nem kell pániktól tartani, mert bár romlanak a különböző indikátorok, például a magyar CDS árazás is 325 körül jár, de ez csak 6-8 bázispontos emelkedéseket jelent, ami nem jelez pánikot. Komoly félnivaló tehát nincs. A CDS árazás egyébként egész Európában növekedett.

Matolcsy készülhet az intervencióra?

Bár most a piacokat a szíriai helyzet mozgatja és a kockázatkerülés a meghatározó, a külső okok mellett hamarosan hazai fundamentális hírek is beszállhatnak az árfolyam alakításába. A deviza-hiteles mentőcsomag illetve a jövő évi költségvetés intézkedési javaslatai látnak napvilágot a következő hetekben, amelyek jelentősen befolyásolhatják az árfolyam alakulását - közölte a Privátbankárral a napokban Bamli Károly, a Commerzbank Sales Treasury munkatársa.

Bamli Károly a napokban ennek kapcsán arról is beszélt, hogy a 300 forintos ellenállás érdemi áttörése lendületet adhat egy forintgyengülési trendnek is. A jelenleginél jóval gyengébb forint a devizahitelesek megmentése és a közeledő választások előtt semmiképpen nem áll érdekében a kormányzatnak, és egy MNB-s devizapiaci intervenciókkal megtámogatott forintvédelmi akcióterv nem zárható ki, amennyiben a forint fölfele rugaszkodna el a 300-as árfolyamszinttől - tette hozzá Bamli Károly.

Úgy néz ki támadás lesz

Az Egyesült Államok valószínűleg megtámadja Szíriát, információik szerint el-Aszad rezsimje népirtást rendelt el, vegyi fegyvereket is bevetett a lakosság ellen. Washington a "civilek védelmében" avatkozhat be, támogatva ezzel az Aszad- és Irán ellenes felkelőket. A szíriai elnök legnagyobb szövetségese Irán, mely már most jelezte, Washington jobb, ha "nem lépi át a vörös vonalat". A szövetségesek közül a légicsapások megindítását Nagy-Britannia is támogatja, de friss hírek szerint az ENSZ BT elé vinné a háború kérdését. Itt az állandó tagok közül Kína és Oroszország szinte biztosan megvétózná a közel-keleti válsággóc, Szíria megtámadását. Ezzel amúgy is csak pár napot csúszhat a támadás, kiszivárgott hírek szerint Obama holnap mindenképp kiadja a tűzparancsot. Részletek >>>

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG