Buda-Cash Brókerház
Vállalat Messze még a brókerbotrányok elszenvedőinek kártalanítása? 
Privátbankár.hu | 2021. március 29. 13:44
Immár hat éve, hogy kipattant a brókerbotrány, melyet követően meg is kezdődött a három érintett cég – a Buda-Cash, a Hungária és a Quaestor – felszámolása. Ám ez a dicséretesen gyors dinamika megtört, a Magyar Nemzeti Bank pénzintézetek vég- és felszámolására működtetett cége, a PSFN Kft. honlapján a Buda-Cash és a Quaestor esetében 2018-as, a Hungária esetében 2019-es a legrégebbi bejegyzés. Laptársunk annak járt utána, mi lehet ennek az oka.
Részvény / Deviza / Áru Közeledik a svájci frank a bűvös szinthez 
Fellegi Tamás | 2018. április 17. 10:46
1,19 a frank az euróhoz képest, 1,20 volt a brókerbotrányokat is elindító ősrobbanás előtt: helyreállt az euró iránti bizalom, megszűnik a frank menekülővaluta státusza. Az amerikai tőzsdék emelkedtek, fontos szinthez ért az S&P 500 index. Európa kissé emelkedik, a BÉT-en csak egy kispapír mozdul.
Személyes pénzügyek Ezeket kerüld el! 25 nagy pénzügyi átverés 
Fellegi Tamás | 2016. november 11. 16:30
A tavalyi brókerbotrányok során előtérbe került a pénzügyi csalások és a befektetőket fenyegető átverések kérdése. Azóta keményebb lett a felügyeleti ellenőrzés, a jövő talán biztonságosabb, de az elmúlt 25 évről most remek, részletes, olvasmányos könyv jelent meg, ami az összes komolyabb csalást részletesen feltárja.
Részvény / Deviza / Áru Brókerbotrány: Újabb csalásra gyanakszik a TEBÉSZ 
Privátbankár.hu | 2016. május 12. 18:49
A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szervezete felszámolási csalásra utaló jeleket észlelt a Saxo Banknál beragadt ügyfélpénzek kezelése kapcsán.
Pénzügyi szektor Buda-Cash: lehet, hogy mégis többet kapsz vissza? 
Privátbankár.hu | 2016. március 2. 17:03
Tévedtek az ügyfélvagyon felmérésénél, felül kell vizsgálni a szakértői jelentést.
Részvény / Deviza / Áru Így nézhetsz te is a brókercéged körmére, hamarosan leellenőrizheted vagyonodat 
Eidenpenz József | 2016. február 4. 10:57
Jövő héttől mindenki lekérdezheti majd, hogy egy központi MNB-adatbázisban ugyanazokat az értékeket tartják-e nyilván értékpapírszámláján, mint amit a brókercége a számlakivonatán közölt. Ha ez korában is így lett volna, az MNB szerint elkerülhetők lettek volna a brókerbotrányok. A rendszer fapadosnak tűnik, de azt ígérik, biztonságos.
Személyes pénzügyek Hitelt vennél fel karácsonyra? Jól gondold át! 
Privátbankár.hu | 2015. november 24. 12:18
A jelzáloghitelt felvevőknek vagy ingatlant lízingelőknek háromnapos gondolkodási idő járhat a szerződés aláírása előtt.
Részvény / Deviza / Áru A Buda-Cash botrány elbánt a magyar kályhagyártással is 
Eidenpenz József | 2015. november 19. 09:14
Az Opimus gyorsjelentésében növekvő veszteségekről ad számot, amit főleg azzal magyaráz, hogy a Buda-Cash botrány óta nehezebben kap hitelt a Wamsler kályhagyár, és vissza kellett fognia termelését. A tőzsdei cég egyetlen öt százalék feletti tulajdonosa a felszámolás alatt levő Buda-Cash Brókerház.
Pénzügyi szektor Hónapokig nem kapják meg pénzüket a quaestorosok 
Nagy László Nándor | 2015. július 15. 16:03
Az OTP után az UniCredit Bank is megtámadja a Quaestor Kártalanítási Alapról létrehozásáról szóló törvényt az Alkotmánybíróság előtt. A beadványokra hivatkozva nem fizetik ki a károsultaknak a törvény értelméében járó teljes kártalanítást - ugyanakkor a taláros testület a jövő héten nyári szabadságra megy.
Pénzügyi szektor Matolcsy elárulta: ennyi pénz hiányzik a Buda-Cashnél 
Privátbankár.hu | 2015. április 21. 17:02
A február 24-i leltár szerint mintegy 96 milliárd forint hiányzik a felszámolás alatt álló Buda-Cash Brókerház Zrt.-nél.
Vásárló Buda-Cash ügyfelek, figyelem – jövő péntektől indul a kártalanítás (Frissítve) 
Privátbankár.hu | 2015. március 20. 09:10
Azok, akiknek a biztosítás alatti összeggel jön a Buda-Cash, hamarosan kérelmezhetik a kártalanítást a Befektető-védelmi Alapnál.
Befektetési alapok Menekül-e a tőke a befektetési alapokból a brókerbotrányok óta? 
Eidenpenz József | 2015. március 20. 06:08
Számításaink szerint nincs szó tőkemenekítésről a befektetési alapok piacán, március első felében az ügyfelek kevéssel több pénzt fektettek az alapokba, mint amennyit kivettek. A kockázatosabb alapfajtákat azonban kerülték és sok eurót helyeztek el, ami persze az alacsony árfolyamnak is betudható.
Pénzügyi szektor Brókerbotrány: van aki minden pénzét megkapja - de figyelni kell a naptárt! (Frissítve) 
Nagy László Nándor | 2015. március 18. 11:50
Pontosította az OBA a korábbi információkat: a TBSZ- és a NYESZ számlákon őrzött megtakarítások is csak a törvény által védett szintekig védettek. Az érintett ügyfeleknek március 25-ig meg kell nevezni az új szolgáltató partnert. Ha ez nem történik meg, az OBA feltöri a számlákat, s így érintettek vesztesége komolyabb lehet - a Privátbankár.hu jogszabály-módosítást kezdeményez.
Részvény / Deviza / Áru A Fidesz mindent elkobozna a csaló brókerektől - bár erre már ma is van mód... 
Privátbankár.hu | 2015. március 16. 17:20
Teljes vagyonukkal feleljenek a brókerbotrány cégvezetői - ilyen indítványt nyújt be a Fidesz. A párt nyitott kapukat dönget - a hatályos jogszabályok ilyen intézkedésre már ma is lehetőséget adnak.
Állampapír / Kötvény Quaestor: Brókercsőd, kötvénykudarc vagy kötvénycsalás? 
Fellegi Tamás | 2015. március 16. 11:12
A harmadik nagy csődesemény, a Quaestor bukása után viták folynak arról, hogy a Buda-Cash és Hungária ügyekhez hasonló dologról van szó, vagy inkább az E-Star és BTel kötvények esetéhez állunk közelebb? A válasz összetett: olyan ravasz volt a konstrukció, hogy mindkettőhöz, emellett egyúttal ez a legnagyobb összegű csalás is.
Pénzügyi szektor Buda-Cash ügyfelek, figyelem! – Ilyen lesz a kártalanítás 
Privátbankár.hu | 2015. március 13. 14:34
A Befektető-védelmi Alapnak március 20-ig, jövő hét péntekig kell közzétennie a felszámolás alatt lévő Buda-Cash Brókerház ügyfeleinek kártalanítására vonatkozó részletes tájékoztatását.
Befektetés Óriási pénzek vannak a brókercégeknél 
Privátbankár.hu | 2015. március 11. 07:22
A tavalyi év végén mintegy 1950 milliárd forintnyi idegen tulajdonú értékpapír-állományt kezeltek a független részvénytársaságként működő cégek.
Befektetési alapok Alapok és brókerbotrányok – itt az ideje devizában takarékoskodni? 
Eidenpenz József | 2015. március 10. 18:07
A hazai befektetési alapok vagyona szerény mértékben tovább nőtt februárban: a forintos alapok vagyona stagnált, a devizás sorozatokba viszont jelentős összeget, közel százmillió eurót helyeztek el. Két kisebb alapkezelő alapjaihoz jelenleg nem lehet hozzáférni, de ettől még nem biztos, hogy kár éri a befektetőket.
Részvény / Deviza / Áru Buda-Cash: 60 milliárdnyi bukta már biztos 
Privátbankár.hu | 2015. március 9. 18:15
Hatvanmilliárdos csalással gyanúsították meg a Buda-Cash Brókerház vezérigazgatóját - árulte el ügyvédje az MTI-nek.
Makro / Külgazdaság Buda-Cash-ügy: az államkincstár nem tud mindent biztosítani 
Privátbankár.hu | 2015. március 9. 09:43
Az államkincstár nem tud teljes banki szolgáltatást nyújtani, hiteleket adni, készpénzfelvételt biztosítani - jelentette ki Tállai András a Buda-Cash-ügy miatt befagyott önkormányzati pénzek elhelyezése kapcsán.
Részvény / Deviza / Áru A jogi csata már elkezdődött a Buda-Cash ügyben 
Nagy László Nándor | 2015. március 9. 06:28
Meglehet, a Buda-Cash ügyben kerül sor a vezetők korlátlan felelősségéről szóló új ptk. szabályok alkalmazására - vélekednek jogi szakértők, akik szerint a vezetők büntethetősége kapcsán fontos lépés volt az "önfeljelentés".
Pénzügyi szektor Soron kívül kapják meg a nyugdíjukat a bedőlt bank ügyfelei 
Privátbankár.hu | 2015. március 6. 16:44
A postást kell majd figyelnie a Buda-Cash botrányban bedőlt kisbankok ügyfeleinek, március 16-án kaphatják kézhez a járandóságukat.
Részvény / Deviza / Áru Pedig jó ötletnek tűnt: egy rendszer, amit bedöntött a Buda-Cash 
Nagy László Nándor | 2015. március 5. 15:12
A Befektetővédelmi Alap visszavonulót fújt: a Buda-Cash botrány kapcsán nem alkalmazza a kockázatarányos díjszabását. A csalások ellen ugyanis nem védhet meg ez a rendszer.
Pénzügyi szektor Itt a vége: az MNB elvette a botrányban érintett bankok engedélyét 
Privátbankár.hu | 2015. március 2. 16:37
A jegybank visszavonta a DRB bankcsoporthoz tartozó kisbankok tevékenységi engedélyét. A betétesek még e hónapban hozzájutnak megtakarításaikhoz, amelyet az Országos Betétbiztosítási Alap automatikusan fizet majd ki - mintegy 30 millió forintig -, és amelyhez az MNB elegendő forrást nyújt - nyilatkozta Windisch László, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti alelnöke az MTI-nek hétfőn.
Részvény / Deviza / Áru Sötét sztorik a magyar brókervilágból: túl sokáig volt csend 
Eidenpenz József | 2015. február 25. 18:05
Magyarországon 1998 és 2001 között 13 brókercég ment csődbe, amelyek ügyfeleinek a Beva (Befektető-védelmi Alap) kártalanítást fizetett. Folyó árakon ez 4,3 milliárd forintnyi összeg volt, amely azonban az azóta eltelt 13-17 év fényében mai árakon inkább a duplájára vagy annál is többre tehető.
Személyes pénzügyek A bróker-összeomlásokat szinte mindig bűncselekmény eredményezi 
Eidenpenz József | 2015. február 25. 10:00
Az értékpapír-befektetők kártalanítására szolgáló Befektető-védelmi Alapban jelenleg 12 milliárd forint van, miközben 1,15 millió magyarországi ügyfél 2820 milliárd forintnyi értéke biztosított. A bróker-összeomlások „nem jelezhetők előre, mivel azokat szinte mindig bűncselekmény eredményezi” – mondja a szakértő.
Részvény / Deviza / Áru Minden rendben az Opimusnál 
Privátbankár.hu | 2015. február 24. 19:10
Az Opimus (korábbi Phylaxia) hirdetményt tett közzé, miszerint a Buda-Cash Brókerház felfüggesztése érdemben nem érinti a céget.
Részvény / Deviza / Áru A nap, amikor a Buda-Cash felborított mindent 
Privátbankár.hu | 2015. február 24. 17:53
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 302 pontos, 1,66 százalékos emelkedéssel, 18508 ponton zárt kedden, nem igazán reagálva a nap a viharaira.
Részvény / Deviza / Áru Balhé a Buda-Cashnél: nem csak Norbiékat érinti a botrány 
Privátbankár.hu | 2015. február 24. 17:38
Az Első Hazai Energia-portfolió (EHEP) Nyrt. értékpapírjainak és pénzeszközeinek túlnyomó részét a Buda-Cash Zrt.-nél tartja, ezekhez jelenleg nem fér hozzá - tájékoztatott a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden. A Norbi Update Lowcarb Nyrt. azt közölte, hogy a szakjogászok szerint a részvényeik biztonságban vannak.
Részvény / Deviza / Áru Apu, mi az a Buda-Cash és a Beva? 
Eidenpenz József | 2015. február 24. 11:37
A Buda-Cash Brókerház tavaly a hetedik legnagyobb forgalmú tőzsdetag volt a Budapesti Értéktőzsdén 147,7 milliárd forintos forgalommal, ami a teljes részvényforgalomnak azonban csak a 3,9 százalékát adta. Ám a cég honlapja szerint számos más külföldi termékkel, befektetéssel is foglalkoztak, ami nem a budapesti parketten forgó értékpapírokat jelenti.
Részvény / Deviza / Áru Hogyan kártalanítják az ügyfeleket, ha bedől a Buda-Cash? 
Nagy László Nándor | 2015. február 24. 09:35
A Beva 20 ezer euróig áll helyt. A kártalanítás értékét az elmúlt fél év átlagos tőzsdei ára határozza meg.
Részvény A görögök meglökhetik a magyar papírokat 
Privátbankár.hu | 2015. február 23. 09:29
A kedvező nemzetközi hangulat miatt emelkedést várnak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az MTI által megkérdezett szakértők.
Részvény / Deviza / Áru Ezek után egész jó már az OTP 
Privátbankár.hu | 2015. február 10. 11:33
A Buda-Cash elemzője, Réczey Zoltán a tegnapi Erste Bank állami részesedés vásárlás után frissítette az OTP-re vonatkozó ajánlását. A bank helyzetének várható jelentős javulása miatt a célárat 4600 forintra emeli.
Részvény / Deviza / Áru Zuhanás előtt az OTP? 
Privátbankár.hu | 2015. február 6. 11:35
A Buda-Cash Brókerház elemzője leminősítette az OTP-t, tekintettel az ukrán helyzetre. Véleménye szerint jelentős leírások várhatók az ukrán leánynál a hrivnya nagymértékű leértékelődése miatt, és ez az egész OTP csop8rt helyzetére hatással van.
Karrier Nemcsak többet keresünk, többet is költhetünk 
Privátbankár.hu | 2015. január 21. 13:53
Lassult a bruttó átlagbérek növekedése novemberben az előző év azonos időszakához képest, de a rendszeres bruttó kereseteket tekintve maradt a kedvező trend az MTI által megkérdezett elemzők szerint.
Makro / Külgazdaság Kifújt a lendület? Év végi pihenőre megy a magyar ipar 
Privátbankár.hu | 2014. december 12. 11:19
Továbbra is alacsony ipari termelésnövekedére számítanak az év utolsó két hónapjában az MTI által megkérdezett elemzők.
Részvény / Deviza / Áru A görögök tartják sakkban a piacokat 
Privátbankár.hu | 2014. december 10. 09:08
Alacsony forgalom mellett, enyhe emelkedésre számítanak szerdán a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők.
Makro / Külgazdaság Döcög a magyar ipar: meglepően rossz számok jöttek 
Privátbankár.hu | 2014. december 9. 12:09
Elmarad az elemzők várakozásaitól a külkereskedelmi forgalom októberi többlete, a csökkenés lehetséges okaként többen az ipari termelés visszaesését említették, ami fékezte az exportot.
Makro / Külgazdaság Már nem csak Matolcsy szemét szúrja, hogy bóvliban vagyunk 
Privátbankár.hu | 2014. november 8. 12:54
A Buda-Cash és az ING elemzője szerint a várakozásoknak megfelelő volt a Moody's döntése, hogy stabilra javította a magyar adósosztályzat-kilátást, azonban az elemzők szerint Magyarországnak már a befektetésre ajánlott kategóriában kellene lennie.
Karrier Ez aztán jó hír a fogyasztóknak: többet keresünk, olcsóbban vásárolunk 
Privátbankár.hu | 2014. október 21. 11:43
Tovább javul a munkaerő-piaci helyzet, a foglalkoztatás bővüléséhez a versenyszféra is hozzájárult, és a reálkeresetek érdemben bővültek a negatív infláció mellett - mondták a Buda-Cash és az ING elemzői.
Részvény / Deviza / Áru Mi jöhet egy ilyen eladási hullám után? 
Privátbankár.hu | 2014. október 16. 09:35
A szerdai esés után csütörtökön délelőtt már emelkedést várnak a szakértők a Budapesti Értéktőzsdén, ahol délután az érkező makroadatok adhatnak irányt a kereskedésnek.
Részvény / Deviza / Áru Jó lehet az OTP-nek a devizahiteles bejelentés 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 30. 08:56
Kissé eltérően látják a keddi kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők.
Karrier Már nem a közmunka húzza igazán a foglalkoztatást? 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 26. 12:26
A szezonális munkák kifutásával az év hátralévő részében kissé emelkedhet, de várhatóan 8 százalék alatt marad a munkanélküliségi ráta Magyarországon - mondta a Buda-Cash és a Raiffeisen elemzője.
Részvény / Deviza / Áru Visszapattan-e az OTP? 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 25. 09:16
Az OTP a csütörtöki kereskedésben korrigálhatja jelentős, szerdai esését és 4200 forint közelébe, esetleg a fölé erősödhet a Buda-Cash és a Concorde piaci szakértői szerint, akik a többi nagy papírban nem várnak nagy elmozdulásokat.
Makro / Külgazdaság Nagy ugrás lehet jövőre: a gyenge forint megdobhatja az inflációt 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 11. 12:22
A szeptemberi újabb rezsicsökkentésnek is köszönhetően idén mérsékelt maradhat a magyarországi infláció. Jövőre azonban két százalék is lehet. Sőt van, aki 2015 végére 3,6 százalékot vár, például a gyenge forint miatt.
Részvény / Deviza / Áru Továbbra is feszült a helyzet - mi történik Ukrajnában 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 29. 10:05
Jönnek ma ugyan makroadatok, de a befektetők az orosz-ukrán konfliktusra figyelnek leginkább.
Részvény / Deviza / Áru Megjött a kedve a befektetőknek a magyar papírokhoz 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 18. 17:58
Délután jött meg a befektetők kedve a vásárláshoz, az OTP és a Mol részvényeket vitték.
Vásárló Már nem dübörgünk? Miért lassult a növekedés? 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 5. 11:25
Látványosan lassult a kiskereskedelmi forgalom növekedése az MTI-nek nyilatkozó szakértők szerint júniusban, akik a szerint ez folytatódik a következő hónapokban is a bázishatás kiesése miatt.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG