TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Folytatódik a rali az euró piacán, a közös európai deviza tovább erősödött és 2011 óta először lépte át a bankközi kereskedelemben az 1,35-ös ellenállási szintet a dollár ellenében, miközben a japán jennel szemben 33 havi csúcsra kapaszkodott az árfolyam.

17:41 - Magához tért a forintMagához tért a hazai deviza, legalábbis újra a reggeli szinteken, vagyis 295 alatt ingadozik az euró forintárfolyama. A piac arra a miniszterelnöki kijelentésre kapta fel a fejét délelőtt, hogy az IMF nemet mondott Magyarországnak. Orbán Viktor arról beszélt Brüsszelben, hogy Budapest rugalmas hitelkeretet kért a nemzetközi szervezettől, de Washington nem akar ilyen laza feltételrendszerrel rendelkező programot indítani Magyarországon. 

Délután, Barrosóval tartott közös sajtótájékoztatóján Orbán azt mondta, hogy a felek álláspontja nem közeledett, de Magyarország továbbra is fenntartja kérését. Bár nagyon úgy tűnik, hogy a viszony az IMF-fel tovább hűlt, a piac e kijelentéseket úgy értékeli, hogy Budapest továbbra sem mondott le a védőháló típusú hitelkeret-megállapodásról. Látványosan javult viszont Brüsszel és Budapest viszonya - legalább is az EB első embere és a magyar miniszterelnök brüsszeli sajtótájékoztatón mindent megtett, hogy az újságírók előtt prezentálja, mekkora a barátság, Barroso még azt is elárulta, ő is szereti a focit.

Az euró közben tovább erősödött az amerikai dollárral szemben, az elmúlt heteknek megfelelő tendenciákhoz hasonlóan ennek hatására erősödtek a térségi devizák is. Úgy tűnik erről a "vonatról" most a forint sem maradt le, délután már 294,6 forinton is születtek euróügyletek a bankközi piacon.

15:00

Az amerikai GDP-adat valóban a növekedési ütem lassulását jelezte - de hogy ennyire, arra senki sem számított (részletek >>).

EUR/USD
Forrás: Privátbankár Dealbook

 

Az euró jegyzése továbbra is 1,35 dollár fölött jár.

12:20

Szakértők szerint az euró tovább erősödhet, a várakozások szerint ugyanis a délután megjelenő amerikai GDP-adatok a növekedési ütem lassulását jelezhetik.

EUR/USD
Forrás: Privátbankár Dealbook

A jennel szemben 2010 májusa óta nem volt ilyen erős az euró - Japánban további monetáris lazításra számítanak a piacok. Európa legerősebb gazdaságából közben sorra jönnek a jó hírek, egymást követik a várakozásokat felülmúló német makroadatok. Az európai bankrendszer is gyorsabban áll talpra a jelek szerint, mint korábban várták.

EUR/JPY
Forrás: Privátbankár Dealbook

A szerdai olasz kötvényaukción a 10 éves kötvény átlaghozama 4,17 százalék lett, ez 2010 óta a legalacsonyabb szint. A hangulat annyira jó, hogy még afölött is szemet hunynak a befektetők, hogy egy friss jelentés szerint a spanyol gazdaság számára 2009 óta nem volt olyan gyenge az utolsó negyedév, mint tavaly.

Délután a GDP mellett közzéteszik az amerikai munkaerőpiaci jelentést is, este pedig a Fed kamatdöntése kavarhatja meg a dolgokat.

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél