1p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Hivatalosan is megerősítették: kikerülünk a túlzottdeficit-eljárás alól - a forint mégsem mozdult a hírre. A dollár gyengül, miután egy nagy hal eladott.

17:00

A befektetők ma nem keresik a kockázatot: a dollárral együtt gyengül a forint is, az euró jegyzése délután 4 előtt pár perccel megkarcolta a 290 forintos szintet is.

 

 

15:00

A hírek szerint egy nagy piaci szereplő komolyabb dolláreladási megbízása miatt indult be a dollár gyengülése a devizapiacon szerda délután, ami tömegesen aktiválta a stop-megbízásokat -  az euróval szemben a jegyzés rövid idő alatt 1,2977-ig szökött.

Friss árfolyamok >>

Megérkeztek az Európai Bizottság friss előrejelzései az európai gazdaságról, a várakozásnak megfelelően Magyarország is kikerül a túlzottdeficit-eljárás alól. A forint árfolyamában ennek nincs különösebb jele, továbbra is viszonylag gyenge a magyar deviza, az euró jegyzése 288 forint fölött jár, míg hajnalban még 287-nél járt a jegyzés.

Friss árfolyamok >>

 

12:10

Gyengélkedik az euró

A kedvező amerikai makroadatok miatt tegnap ismét nőtt a valószínűsége, hogy közeledünk az amerikai gazdaságélénkítő program fokozatos kivezetéséhez - a pénznyomda leállításának előszele a mélybe lökte az eurót a dollárral szemben, az árfolyam 1,2840 alatt is járt ma hajnalban. Innen csak lassú tempóban tud visszaerősödni a közös pénz. Ma csak az amerikai ingatlanpiaci adat lehet árfolyammozgató hatással, de továbbra sem valószínű, hogy az 1,28-1,30-as sávból kilépne az árfolyam.

EUR/USD
Friss árfolyamok >>

 

Délután 2-kor jön a hivatalos jó hír - Andor László lelőtte a poént

Eközben közel féléves csúcsról vitorlázik lefelé a forint. Ma reggel a zloty gyengülésének hatására, a kissé romló piaci hangulatban, tovább távolodtunk a 286 alatti szintektől - írja friss elemzésében Bámli Károly, a Commerzbank treasury sales munkatársa. Már 288 fölött körül jár az euró árfolyama, és ezen a 11%-re csökkenő munkanélküliségi ráta sem tudott fordítani, valamint az MNB elnökének a hitelprogram megemeléséről szóló bejelentése is hidegen hagyta a piacokat.

EUR/HUF
Friss árfolyamok >>

Mindenki a kora délutánra vár, 14 órakor érkezhet a bejelentés a túlzott deficit eljárás ügyében. A várakozások az eljárás megszüntetését valószínűsítik. Ennek hatására lehet némi erősödés, ennek mértéke azonban limitált lehet. Andor László szociális és foglalkoztatáspolitikai EU-biztos (aki a 14 órakor kezdődő sajtótájékoztatón is részt vesz majd) már kitwittelte, hogy kikerülünk az eljárás alól - mégis 288,45-nél jár az euró jegyzése. A hivatalos tájékoztatón további részletek hangzanak majd el az eljárás megszüntetéséről.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG