Andor László
Makro / Külgazdaság Andor László: vissza lehet hozni a külföldön dolgozó magyar fiatalokat 
Balla Györgyi | 2014. október 31. 06:25
Az Európai Unió magyar biztosa szerint önmagában nincs azzal semmi gond, hogy a magyar fiatalok példátlan mértékben hagyják el az országot, tapasztalatokat szereznek, jobban keresnek. Szerinte a mobilitást nem szabad korlátozni, de a visszatérést lehet ösztönözni. Andor László utolsó, európai biztosi interjúját a Privátbankár.hu-nak adta. Ebből kiderül az is, hogy sokan sokat dolgoztak, hiába, Magyarország elhidegült az Európai Uniótól.
Makro / Külgazdaság Kéne egy kurbli Európa motorjának 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 17. 15:29
Andor László szerint béremelésre és egy sor további lépésre van szükség Németország részéről az Európai Unió gazdaságának beindításához.
Karrier A kormány segítene a Nokiától és a Telekomtól elbocsátandóknak, de hogy? 
Privátbankár.hu | 2014. július 24. 13:50
A Nokia és a Magyar Telekom létszámleépítéseivel kapcsolatban a kormány minden eszköz alkalmazását megvizsgálja, ami enyhítheti a lépések negatív hatásait. A kabinet célja, hogy gyors és szakszerű segítséget nyújtson, szükség szerint európai uniós és magyarországi "gyorsreagálású válságkezelési források" bevonásával - közölte az NGM.
KKV Ennyi szlovák dolgozik a komáromi Nokia-gyárban 
Privátbankár.hu | 2014. július 18. 13:57
A bezárandó komáromi Nokia-gyár 1800 dolgozójából mintegy 500 lehet szlovák állampolgár. Ezért a szlovák munkaügyi hivatal is akcióba lendül. Andor László uniós biztos is felméri, hogyan lehetne uniós forrásokat biztosítani a munkavállalók támogatására.
Makro / Külgazdaság Európai munkanélküli segélyt vezetne be a magyar biztos 
Privátbankár.hu | 2014. június 17. 09:30
Andor László szerint ezzel mindenki jól járna, különösen recesszió idején.
Karrier Sok a túlóra - miért vagyunk elégedetlenek a munkahelyünkkel?  
Privátbankár.hu | 2014. május 27. 13:17
Andor László uniós biztos szerint jobb munkakörülményeket kell teremteni Európában. Gondot jelent, hogy egyre több emberrel kötnek határozott munkaidős szerződést.
Karrier Óriási tévhitek az uniós munkavállalással kapcsolatban 
Privátbankár.hu | 2014. március 28. 15:58
Nagyon nagy a szakadék az unión belüli vándorlás tényleges léptéke és hatása, valamint aközött, hogy erről milyen kép alakult ki a közvéleményben - közölte pénteken Andor László, foglalkoztatáspolitikáért és társadalmi befogadásért felelős uniós biztos. A bevándorlók foglalkoztatottsága magasabb, és az ellátórendszerek nettó befizetői.
Karrier Andor bíróság elé citálja Nagy-Britanniát  
Privátbankár.hu | 2014. március 23. 15:53
Az Európai Bizottság az uniós bíróság elé idézi Nagy-Britanniát az EU-munkavállalók szociális juttatásainak szigorításai miatt - írta brüsszeli forrásaira hivatkozva a The Sunday Telegraph. A konzervatív brit lap szerint a jogi eljárást Andor László foglalkoztatási és szociális ügyekért felelős EU-biztos hivatala kezdeményezi.
Karrier Brüsszel kiakadt Londonra: ezt nem tehetik az uniós dolgozókkal 
Privátbankár.hu | 2014. február 26. 10:11
Andor László szerint gondok lehetnek London és az Európai Unió között a munkavállalók korlátozása miatt.
Karrier Nem mindegy, mennyit keres, ha Londonban dolgozik 
Privátbankár.hu | 2014. február 19. 13:52
Ismét bekeményít a brit kormány: alsó jövedelmi határt húzott, megszabta, hetente mennyit kell keresni, hogy járjon szociális juttatás. Az új szabály márciustól érvényes.
Makro / Külgazdaság Óriási tévhit: nem segélyért mennek a magyarok külföldre 
Privátbankár.hu | 2014. február 11. 07:51
A más uniós országokba áttelepülő EU-munkavállalók "óriási többsége" dolgozik, és nem csupán a szociális juttatásokért költözik külföldre - mondta Andor László.
Makro / Külgazdaság Már a briteknél is áll a bál: kevesebb szociális juttatást adnának a külföldieknek 
Privátbankár.hu | 2014. január 12. 16:02
Ez az EU-biztos Andor Lászlónál is kiverte a biztosítékot. Szerinte a brit államkassza egyértelműen nyer a külföldi munkavállalókon. Németország sem akar kimaradni a vitából: ott a munkanélküli-segélyen megy a huzavona.
Makro / Külgazdaság A biztos is elismerte: senki ne várjon csodát az Uniótól 
Privátbankár.hu | 2014. január 9. 16:42
A foglalkoztatásért felelős magyar biztos Rómában azt mondta: helyi programok is kellenek ahhoz, hogy kevesebb legyen a pályakezdő munkanélküli.
Makro / Külgazdaság Áll a bál Angliában: ára van, ha kiteszik a "Belépni tilos!" táblát 
Privátbankár.hu | 2013. december 22. 17:36
Ultimátumszerű nyilatkozatokban utasították el vasárnap a brit kormánykoalícióban részes Liberális Demokraták vezető politikusai a nagyobbik koalíciós partner, a Konzervatív Párt terveit az EU-társállamokból érkező munkavállalók számának korlátozására, és ismét bírálta a brit kormány hozzáállását Andor László illetékes EU-biztos is.
Karrier Andor: lépni kell, különben baj lesz a fiatal munkanélküliségből 
Privátbankár.hu | 2013. október 31. 17:19
A foglalkoztatási biztos szerint nemcsak demográfiai problémák lehetnek.
Makro / Külgazdaság A magyar biztoshoz tartozó pénzcsap egyelőre zárva  
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 21. 13:44
Újraindult a környezet és energia, a közlekedési és a társadalmi infrastruktúra operatív program uniós finanszírozása Magyarországnak - közölte péntek este Shirin Wheeler, Johannes Hahn regionális politikáért felelős uniós biztos szóvivője.
Karrier Összehangolnák az uniós hivatalokat: így csökken a munkanélküliség? 
Privátbankár.hu | 2013. június 17. 13:16
A tagállamokban működő foglalkoztatási szolgálatok hatékonyságának javításával csökkentené a munkanélküliséget az Európai Bizottság.
Deviza / Áru Ma nem kérnek a kockázatból - 290-ig drágult az euró (frissítve) 
Privátbankár.hu | 2013. május 29. 12:10
Hivatalosan is megerősítették: kikerülünk a túlzottdeficit-eljárás alól - a forint mégsem mozdult a hírre. A dollár gyengül, miután egy nagy hal eladott.
Makro / Külgazdaság Elcsiripelte a magyar biztos: kiléptetnek minket a hiányeljárásból! 
Privátbankár.hu | 2013. május 29. 12:04
A Magyarországgal szembeni túlzott deficiteljárás megszüntetését javasolja az Európai Bizottság - közölte Twitter oldalán Andor László szociális és foglalkoztatáspolitikai EU-biztos.
Karrier A hallgatói szerződést még vizsgálja Brüsszel  
Privátbankár.hu | 2013. április 17. 07:33
A Bizottságot az érdekli, hogy a probléma nagyságához mérten arányos megoldás-e a szerződés. Kötelezettségszegési eljárás is lehet belőle.
Karrier A magyar államadósság dupláját bukjuk a fiatalok munkanélküliségén 
Privátbankár.hu | 2013. március 26. 14:48
Az EU szakértői szerint akár az uniós GDP 1,2 százalékára, mintegy évi 150 milliárd euróra tehető az a veszteség, amiatt, hogy a fiatal generáció jelentős része kiszorul a munkaerőpiacról.
Karrier Közeleg a felvételi határidő: fontos dolgok dőlnek ma el 
Privátbankár.hu | 2013. február 25. 13:03
A héten lejár a jelentkezési határidő a 2013 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre. Soha ennyire nem telt még mozgalmasan a jelentkezést megelőző néhány hónap, ettől valószínűleg sokan elbizonytalanodtak és várhatóan kevesebben is jelentkeznek. Az Educatio kiállításra például mintegy 30 százalékkal kevesebben látogattak ki idén, mint korábban és az intézményi nyíltnapok iránt is visszaesett az érdeklődés.
Személyes pénzügyek Egyre nagyobbak a vagyoni különbségek az uniós országok között 
Privátbankár.hu | 2013. január 8. 17:20
A 2012-es év foglalkoztatáspolitikájáról készült brüsszeli jelentés szerint a gazdasági problémákkal küzdő országok leszakadni látszanak azoktól, amelyek képesek megküzdeni a kihívásokkal.
Makro / Külgazdaság Brüsszel a fiatalokat juttatná munkához 
Privátbankár.hu | 2012. december 3. 16:33
Német lap szellőztette meg azt a brüsszeli javaslatot, amelyben az Európai Bizottság garanciát kér a tagállamoktól a 25 éven aluli munkavállalók foglalkoztatására.
Karrier Több lesz a nő a vállalatok vezérkarában 
Privátbankár.hu | 2012. november 14. 13:51
A mai napon az Európai Bizottság megtette a szükséges lépést ahhoz, hogy áttörje az „üvegplafont”, amely továbbra is megakadályozza, hogy a tehetséges nők Európa legnagyobb vállalatainak vezető beosztásaiba kerüljenek.
Makro / Külgazdaság Nincs növekedés a végtelenségig: ideje átgondolni a közgazdaságtant? 
Gáspár András | 2012. szeptember 27. 16:38
Az európai döntéshozók már megkezdték azoknak az intézkedéseknek a kidolgozását, amelyek kihúzhatják a kátyúból az Unió gazdaságát, amíg azonban ezek kifejtik hatásukat, az EKB-nak kell helyt állnia a piacokon. Eközben a közgazdászoknak át kell gondolniuk a modelljeiket: véges rendszerben ugyanis nem lehet végtelen növekedés, nem lehet örökre a GDP-ért élni. 50. Közgazdász-vándorgyűlés.
Karrier Munkanélküliség: erre is gyógyír az IMF-megállapodás? 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 9. 10:44
Magyarországon elkerülhető a munkanélküliség növekedése az IMF-fel létrejövő megállapodás esetén, mert a magyar eset más, mint a görög, az ír vagy a portugál - mondta Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosa a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában csütörtök reggel.
Karrier Újabb esély az 50 feletti munkakeresőknek  
Privátbankár.hu | 2012. június 26. 13:10
„Munkatárs-közvetítő 50+” néven online munkaközvetítőt indított a Nagy Generáció Egyesület. A részletesen kereshető adatbázisban a fizetős és az önkéntes munkát kínálók és keresők is egymásra találhatnak. Az EU-ban az alacsony születési szám miatt fontos, hogy a munkaképes idősek minél tovább dolgozhassanak. Az Európai Bizottság több kutatásban igazolta, hogy az idősebbek továbbfoglalkoztatása nem rontja a fiatalok munkavállalási esélyeit.
Deviza / Áru A hét, amikor elfogyott a piac türelme 
Borbély Péter | 2012. április 13. 15:23
Ezen a héten „egy polccal lejjebb” tették a forintot a befektetők. Míg néhány hete még kétségtelennek tűnt az IMF-megállapodás sikere, addig erre a hétre egyértelművé vált, hogy a piaci szereplőknek elegük van a kormányközeli nyilatkozatokból és már kizárólag a konkrétumokra kíváncsiak. A forint gyengült, a kormány pedig elismerte, hogy nem is ismeri a nemzetközi szervezetek feltételeit. Közben nő a feszültség a nemzetközi piacokon.
Karrier A külföldre kiküldött dolgozók védelmére kel a Bizottság 
Privátbankár.hu | 2012. március 22. 09:23
Több javaslatot jelentett be az Európai Bizottság a hazájukon kívül dolgozó, kiküldött munkavállalók jogainak védelmét biztosító szabályozás javítására. A Bizottság érvelése szerint legalább egy millió kiküldött munkavállaló van, akik nem élveznek teljes körű jogokat a fizetés, vagy a szabadság szempontjából. A legtöbb visszaélést az építőipar területén regisztrálták.
Személyes pénzügyek Mi kell ahhoz, hogy a nyugdíjasok aktívak legyenek? 
Privátbankár.hu | 2012. március 5. 14:15
A nemzetierőforrás-miniszter szerint meg kell teremteni az idősödők aktív életének feltételeit - ez azt jelenti, hogy mind a társadalomnak, mind pedig az idősödőknek mindent meg kell tenniük azért, hogy az érintettek egészségben, lehetőleg a családban és tevékenyen éljenek. Andor László szerint az idősebbek foglalkoztatása nem a fiatalok elől veszi el a munkát, Soltész Miklós pedig megígérte: megőrzik a nyugdíjak reálértékét.
Makro / Külgazdaság Andor László szerint sem bukjuk az uniós pénzeket 
Privátbankár.hu | 2012. március 5. 13:16
Andor László szerint Magyarországtól nem vesznek majd el uniós forrásokat. Az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosa ezzel csatlakozott Orbán Viktor miniszterelnök véleményéhez - lehet, hogy tényleg nem veszítünk egy petákot sem?
Személyes pénzügyek Válságban a nyugdíjrendszerek: több embernek kell dolgoznia több ideig 
Privátbankár.hu | 2012. február 22. 16:49
A társadalom idősödése és a válság miatt egész Európában át kell értékelni a nyugdíjak szerepét - hangsúlyozta Andor László uniós biztos az MSZOSZ nyugdíjrendszerről rendezett konferenciáján. Az MTA egyik kutatója szerint Magyarországon látványpolitizálás folyik nyugdíjügyben, egyes intézkedések egyenesen "röhejesek"
Makro / Külgazdaság Magyarügyben teljesen egyetért az Európai Bizottság az IMF-el 
Privátbankár.hu | 2012. január 13. 15:21
Teljes mértékben osztja az Európai Bizottság a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországgal kapcsolatos nyilatkozatában foglaltakat - jelentette ki Olli Rehn gazdasági és pénzügyi bizottsági alelnök szóvivője, Amadeu Altafaj Tardio az európai uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény pénteki brüsszeli sajtótájékoztatóján.
Személyes pénzügyek "Magyarország trükközik" - Brüsszel előveheti a nyugdíjreformot  
Zsiborás Gergő | 2012. január 13. 14:10
Az Európai Bizottság szerdai ülésén két és fél órán át foglalkoztak a magyar ügyekkel, de nemcsak a most terítéken lévő aktákat lapozgatták a biztosok, hanem régebbi ügyeket is elővettek. A nyugdíjreform többük szerint a magyar kormány trükközésének része.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG