<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Az amerikai gazdaság nincs felkészülve arra, hogy leállítsák a pénznyomdát - ez jó hír a feltörekvő devizáknak, erős a forint is.

A dollár nem jutott messze nyolchavi mélypontjáról, az euró jegyzése hétfő reggel 1,3685 környékén jár. A befektetők az elmúlt két hónap eseményei alapján úgy látják, a Fednek most nincs lehetősége kivezetni a gazdaságélénkítő programot: a munkaerőpiac teljesítménye ehhez még nem elegendő, az erről szóló korábbi adatokat lefelé módosították. A Reutersnek nyilatkozó szakértők szerint az amerikai gazdaság lendületet veszít, jelenlegi állapotában nem bírná el a pénznyomda leállítását.

EUR/USD
Friss árfolyamok >>

A piacon most a legtöbben azt várják, hogy csak jövőre kezdi el kivezetni a fed a QE3-at, bár még idén is lesz két ülése a nyíltpiaci bizottságnak (október 29-30-án és december 17-18-án). A képlet csak akkor változhatna, ha a következő hetek makroadatai mégis az amerikai gazdaság megerősödéséről tanúskodnának, de ez kisebb csoda lenne a kormányzati leállás következményeinek tükrében. Ma a Fed nyíltpiaci bizottságának egyik tagja felszólal, de a használtlakás-piacról is érkezik olyan adat, amire odafigyelnek a befektetők. A leállás miatt elmaradt NFP munkaerőpiaci adatokat holnap teszik közzé.

A forint a múlt hét végére nagyot erősödött, pénteken néhány pillanatra még 293 forintos árfolyam is felvillant az euró mellett. Hétfő reggel ebből kicsit visszavett a piac, a a hajnali 293,20 körüli jegyzések után 294 forintnál járt az euró árfolyama 9 óra előtt. Ekkor azonban megindult az igazi kereskedés, a forint is meglódult, és az euró árfolyama újra nekirontott a 293-as szintnek.

EUR/HUF
Friss árfolyamok >>

Délután 3 órakor közli a Nemzetgazdasági Minisztérium részletes tájékoztatóját az államháztartás központi alrendszerének szeptember havi helyzetéről, így megtudhatjuk, hogyan jött össze a 12,1 milliárd forintos havi többlet.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG