<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Amerikai gazdaság
Makro / Külgazdaság Nem várt adat jött a tengerentúlról
Privátbankár.hu | 2023. március 30. 17:09
A 2022. negyedik negyedévi amerikai éves GDP-növekedés kisebb lett az előző negyedévinél és a korábban becsültnél is a csütörtökön publikált adatok alapján.
Makro / Külgazdaság Váratlan lazaság miatt beszakadt a dollár, kilőttek a tőzsdék
Privátbankár.hu | 2023. február 2. 07:12
Nem csak a kamatemelés tempója lassult, a Fed elnök is lazább nyilatkozatot tett a vártnál - a dollár esett, a részvényárak kilőttek.
Makro / Külgazdaság Hetedik hónapja lassul az amerikai gazdaság
Privátbankár.hu | 2023. január 24. 17:03
Közben ismét nőni kezdtek az in-put árak.
Makro / Külgazdaság Kiderült: Donald Trumpnak még Kínában is volt bankszámlája elnöksége idején
Privátbankár.hu | 2022. december 31. 09:14
Nyilvánossá tette Donald Trump volt elnök adóbevallásait az amerikai képviselőház költségvetési bizottsága pénteken, amit több évi politikai és jogi vita nyomán, a volt elnök tiltakozása ellenére ért el a demokrata vezetésű testület.
Pénzügyi szektor Két évtizede nem látott mértékben emelte a Fed az alapkamatot
Privátbankár.hu | 2022. május 5. 05:50
Az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi jegybankrendszer, a Fed a piaci várakozásoknak megfelelően 50 bázisponttal 1,00 százalékra emelte meg az irányadó dollárkamatot májusi monetáris politikai ülésén, szerdán.
Makro / Külgazdaság Jön a szigorítás: évtizedek óta nem nőttek akkorát az árak az USA-ban, mint most
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 15:47
Decemberben negyvenéves csúcsra nőtt a fogyasztói árindex 12 havi emelkedésének mértéke az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics szerdai jelentése alapján.
Makro / Külgazdaság Egy kalandos politikai út vége: minden amerikai kap 2000 dollárt, csak úgy
Privátbankár.hu / MTI | 2020. december 29. 10:11
Meghökkentő fordulatokban bővelkedik Donald Trump elnökségének utolsó időszaka. Trump a demokratákkal összefogva elintézte, hogy 600 helyett 2000 dollárt kapjon minden amerikai állampolgár; a katonai költségvetést viszont példátlan módon megvétózta, amit szintén példátlanul érvénytelenített a törvényhozás.
Részvény / Deviza / Áru Vállalatok helyett a lakosságot kéne támogatni, megállíthatatlannak tűnik a forintgyengülés
Eidenpenz József | 2020. október 19. 12:18
Teljes gőzzel beindult a gyorsjelentési szezon, az európai indexek emelkedését főleg néhány jó eredménnyel magyarázzák. Amerikában pedig feléledt a gazdaságsegítő csomaggal kapcsolatos remény. Egy híres amerikai közgazdász szerint inkább a lakosságot kellene segíteni, nem a vállalatokat. A forint ma viszonylag stabil, de az egyik brókercég szerint további gyengülésre van ítélve.
Részvény / Deviza / Áru Valami eltört Amerikában
Gáspár András | 2019. október 16. 18:40
A várt emelkedés helyett csökkent az amerikai kiskereskedelem és vendéglátás forgalma - pedig a jövedelmek nőnek és a makroadatok sem néznek ki rosszul. A nagyon régóta tartó amerikai gazdasági növekedésnek mégiscsak vége lehet egyszer? A lakosság mindenesetre óvatos, a Fed további lazításának pedig egyre nő az esélye.
Makro / Külgazdaság Balul sült el Trump blöffje - Kína a legrosszabb forgatókönyvre készül
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 28. 20:20
Amikor Trump arról beszélt, hogy Kína telefonon jelezte, szeretnék újrakezdeni a kereskedelmi tárgyalásokat, talán épp a pekingi vezetés lepődött meg a legjobban - írja összeállításában a Bloomberg. Azzal, hogy gyengének állította be a kínaiakat, sarokba szorította őket - a megegyezés esélye csökkent, pedig mostanra inkább az amerikaiknak lenne fontos, hogy véget érjen a háborúskodás.
Makro / Külgazdaság Épp most vallott kudarcot Trump gazdaságpolitikája?
Privátbankár.hu | 2019. augusztus 5. 16:10
Az amerikai gazdasági növekedés kockázataira reagálva csökkentette nemrég a kamatokat a Fed. Paul Krugman Nobel-díjas közgazdász szerint mostanra bebizonyosodott, hogy a Trumponomics néven emlegetett gazdaságpolitika két sarokköve, az adócsökkentés és a védővámok kivetése egyáltalán nem működik.
Makro / Külgazdaság A Fed szilárdan laza – de ezzel kockáztat is
Privátbankár.hu | 2019. március 23. 09:11
A piaci várakozásoknak megfelelően az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed márciusi ülésén és az azt követő sajtótájékoztatón kitartott szilárdan laza (az alacsony kamatok felé hajló, “galamblelkű”) üzenetei mellett. Ám ezzel azt kockáztatja, hogy kevés mozgástere marad a manőverezésre. Anna Stupnytska, a Fidelity International közgazdászának írása.
Makro / Külgazdaság Trump mégsem tett le a háborúról: bevitt egy újabb ütést
Gáspár András | 2018. május 24. 08:38
Néhány napig úgy tűnt, elkerüli a kereskedelmi háborút az Egyesült Államok és Kína, de hamar halványulni kezdett a remény: Trump elnök elégedetlen a tárgyalásokkal, és miközben folyik az egyeztetés, újabb intézkedést jelentett be, ami fájdalmat okozna az ázsiai cégeknek. Bár nem nagyon kérte senki, elkezdi megvédeni az autóipart is.
Makro / Külgazdaság Amerikában elkezdtek komolyan aggódni Trump ámokfutása miatt
Privátbankár.hu | 2018. április 19. 08:30
A Bézs Könyvben nem szokott nagy izgalom lenni, de most megjelent egy új elem: az amerikai cégek komolyan aggódni kezdtek Trump kereskedelmi háborúja miatt, pedig elvileg pont őket hivatott megvédeni az intézkedés-sorozat. Napról napra romlik a helyzet az USA és Kína között, Peking harciasan jelezte, hogy meg sem kottyan majd neki az amerikai protekcionizmus - pedig az egész világgazdaságnak van oka aggódni.
Makro / Külgazdaság A bivalyerős gazdaság extra kamatemelést hozhat - meddig lehet tétlenül nézni?
Privátbankár.hu | 2018. április 12. 07:46
A Fed úgy látja: jó növekedési pályán halad az amerikai gazdaság és az infláció is a cél felé közelít, ami akár a monetáris szigorítási pálya megemelését, azaz a vártnál több vagy gyakoribb kamatemelést is indokolttá tehet - ez derül ki a legutóbbi, kamatemeléssel végződő ülés most kiadott jegyzőkönyvéből. Európában közben még arról sincs szó, hogy idén elkezdenék a kamatemeléseket.
Makro / Külgazdaság Újabb rémálomhatárt tört át az amerikai államadósság
Privátbankár.hu | 2018. március 19. 17:08
Az Egyesült Államok államadóssága először haladta meg a 21 ezer milliárd dollárt.
Makro / Külgazdaság Érthetetlen: miért nem emelkednek a bérek, ha egyszer munkaerőhiány van?
Privátbankár.hu | 2017. október 19. 07:28
A Fed friss jelentése szerint a legutóbbi hurrikánok fogták vissza az amerikai gazdaságot - hiába egyre erősebb a munkaerőhiány, nem emelkednek a bérek, és így az infláció sem.
Makro / Külgazdaság Fura dolog történik az amerikai gazdasággal
Privátbankár.hu | 2017. szeptember 7. 08:08
Az amerikai gazdaság lassan, de biztosan bővült júliustól augusztus közepéig, az infláció gyorsulására utaló jelek csekélyek a Fed szerdán kiadott helyzetjelentése, a Bézs Könyv szerint. Arra viszont nem nagyon van magyarázat, miért nem emelkednek jobban a bérek (és ezt követően az árak) ha egyszer egyre erőteljesebben jelentkezik a munkaerőhiány.
Makro / Külgazdaság Grillezték Yellent – elárulta, mi vár Amerikára
Privátbankár.hu | 2017. július 13. 07:31
Fokozatos, lassú kamatemelést ígért a Fed elnök, és a Bézs Könyv sem jósol gazdasági ámokfutást.
Részvény / Deviza / Áru Erre az öt dologra nagyon oda kell figyelned, ha keresni akarsz
Privátbankár.hu | 2017. június 26. 12:30
Trump, Kína, Fed, függőség és újra Kína – ezekre a főbb gazdasági tényezőkre hívja fel Anna Stupnytska, a Fidelity International nemzetközi közgazdásza a befektetők figyelmét és mutatja meg öt figyelemre méltó grafikonon, miért is olyan fontos számításba venni a fenti listát.
Makro / Külgazdaság Hiába szenved Amerika – miben bízik ennyire a Fed?
Privátbankár.hu | 2017. június 1. 07:22
Ugyanaz a bajuk, mint Európának, a jegybank mégis kamatemelést fontolgat.
Makro / Külgazdaság Ekkora csődöt még nem látott Amerika: nem tud fizetni a legfurább állam
Privátbankár.hu | 2017. május 4. 08:40
Minden idők legnagyobb helyi kormányzati csődjét jelentette be Puerto Rico.
Pénzügyi szektor Újabb amerikai bank dőlt be
Privátbankár.hu | 2017. március 5. 11:51
Három bank ment csődbe idén eddig az Egyesült Államokban. Tavaly egész évben öt - 2010-ben még 157 pénzintézet dőlt be egyetlen év alatt.
Makro / Külgazdaság Durván visszavág Trump ötlete: megvan, kik fogják meginni ennek a levét
Privátbankár.hu | 2017. február 18. 10:10
Elemzők szerint ha az amerikai kormány komoly vám- vagy egyéb akadályokat emel az import - főleg a Kínából és Mexikóból érkező behozatal - elé, annak az amerikai gazdaság lenne az egyik legnagyobb vesztese, mivel e két fő gazdasági partnerország első számú részegység-beszállítója éppen az Egyesült Államok.
Makro / Külgazdaság Trump beígérte: már épül a mexikói fal
Privátbankár.hu | 2017. január 26. 09:04
Nem sokat teketóriázott, az építkezés mellett több ezer határvédőt is felvesz, épp csak tök fölöslegesen.
Részvény / Deviza / Áru Senki sem akar erősebb forintot – mi lesz, ha Trump tényleg mindent felborít?
Privátbankár.hu | 2016. december 19. 13:30
Nem tudhatjuk, a leendő amerikai elnök a kampányban elsütött ígéretei közül mennyit lesz képes valódi intézkedésekre váltani, ha azonban valóban elkezd leszámolni a globalizációval és protekcionista fordulatot hoz az amerikai gazdaságban, az alaposan átírhatja majd a tőkepiaci árakat. Barlai Róbert, az OTP regionális treasury ügyvezető igazgatója a Trend FM-en beszélt a magyar gazdaság növekvő stabilitásáról és a forint árfolyamának hátteréről is.
Makro / Külgazdaság Nagyot ment Amerika, de miért?
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 29. 17:06
A várnál jobban teljesített az Egyesült Államok a második negyedévben. A korábbi becslésekhez képest egy tized ponttal növekedett gazdasága.
Makro / Külgazdaság Megint kavartak egyet rajta: nem lesz itt semmilyen kamatemelés?
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 13. 07:59
Ez volt az utolsó esély arra, hogy felkészítsék a piacokat egy kamatemelésre - egy héttel a döntés előtt azonban a galamb galamb maradt.
Makro / Külgazdaság Félnek a választásoktól az amerikai fogyasztók
Privátbankár.hu | 2016. július 29. 17:15
Hónapok óta romlik a fogyasztói hangulat Amerikában a Michigan Egyetem adatai szerint.
Részvény / Deviza / Áru Behúzták a kéziféket, fejest ugrott a dollár
Privátbankár.hu | 2016. július 29. 16:26
Szinte minden főbb devizával szemben gyengült az amerikai valuta a GDP adat közlése után.
Makro / Külgazdaság Reszketnek az elemzők – recesszióba süllyedhet Amerika?
Privátbankár.hu | 2016. július 6. 12:14
A válság óta nem volt ekkora az esély arra, hogy ez bekövetkezzen.
Makro / Külgazdaság Rég jött ilyen pocsék hír - szakad a dollár
Privátbankár.hu | 2015. május 6. 17:07
Több mint egy éve a legkisebb mértékben növelte áprilisban a foglalkoztatottak számát az amerikai magánszektor.
Makro / Külgazdaság Borús a hangulat: így érzi magát Amerika
Privátbankár.hu | 2015. április 16. 07:45
A korábbinál kissé borúsabb képet fest az amerikai gazdaságról a Fed gazdasági helyzetjelentése, a Bézs Könyv.
Pénzügyi szektor Csődbe ment egy újabb amerikai bank
Privátbankár.hu | 2015. január 17. 13:24
Megvan az év első amerikai bankcsődje - tavaly tizennyolc bank zárt be Amerikában, egy évvel korábban 24 banknak kellett lehúznia a rolót.
Makro / Külgazdaság Több lett az amerikai munkanélküli - de mit érdekel ez engem?
Privátbankár.hu | 2015. január 15. 17:30
A vártnál nagyobb mértékben emelkedett az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma. Végre eláruljuk, hogy ez miért fontos a magyar internetezőnek.
KKV Békülnénk az amerikaiakkal: milliárdos beruházásokat jelentettek be
Privátbankár.hu | 2015. január 12. 13:52
Három új amerikai beruházás érkezik Magyarországra - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A politikai kérdésekben is próbálnak megegyezni.
Deviza / Áru Nem azt várták, ami jött - újabb lendületet vett a forint
Privátbankár.hu | 2015. január 8. 15:37
Bár csökkent az amerikai munkanélküli segélyért folyamodók száma, a vártnál gyengébb lett az adat - a forint így elég lendületet kapott ahhoz, hogy leszakadjon 317-ről.
Részvény / Deviza / Áru Egyre több a figyelmeztető jel: a szakadék szélén a New York-i tőzsde
Káncz Csaba | 2015. január 7. 13:24
Az S&P index P/S mutatója (price-to-sales ratio) magasabb jelenleg, mint a Lehman-csőd előtti csúcson. Az erős dollár sok amerikai nagyvállalat számára is kellemetlen fejlemény. Az adósságállományok olyan szintre emelkedtek, hogy a gazdaságot már nem lehet újabb adósságok generálásával stimulálni.
Makro / Külgazdaság Vaskos meglepetés: ekkora növekedésre senki sem számított - kilőtt a dollár
Privátbankár.hu | 2014. december 23. 15:24
A várakozásokat lényegesen meghaladó tempóban, 5 százalékkal nőtt az Egyesült Államok gazdasága a harmadik negyedévben.
Deviza / Áru Amerikában sincs kolbászból a kerítés - ez mentette meg a forintot
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 1. 16:46
Idei mélypontjáról tért vissza a forint az euróval szemben: ehhez az kellett, hogy az amerikai gazdaság a vártnál kevésbé jól teljesítsen - erre a hírre ugyanis adni kezdték a dollárt a piacon.
Állampapír / Kötvény Nyugodtan tervezgetik a befektetők a nyaralást - pedig aggódni kellene?
Privátbankár.hu | 2014. július 25. 10:44
A csendes nyári kereskedésben stabilan kedvező képet mutatnak az amerikai részvény- és kötvénypiacok, nyugodtan mennek nyaralni a kereskedők. Pedig nem ártana óvatosnak lenni a kiemelkedően alacsony volatilitás közepette, mert a szélcsendet gyakran ördögi vihar követheti a piacon. Lufiveszély van?
Részvény / Deviza / Áru Állampapír-tulajdonosok figyelem! Trendforduló következhet
Privátbankár.hu | 2014. május 16. 06:10
Van, aki szerint ideje átgondolni a hazai portfóliók jövőjét, hiszen a hozamcsökkenés a vége felé közeledik - az Aberdeen Asset Management szakemberei az európai vállalati kötvények, illetve a feltörekvő piaci instrumentumok irányába történő elindulást ajánlják.
Részvény / Deviza / Áru Ma is jön egy nagy hír - jó napunk lehet
Privátbankár.hu | 2014. április 4. 09:20
Szakértők szerint emelkedő indexekre lehet számítani pénteken a főbb európai értékpapírpiacokon.
Makro / Külgazdaság A válság előtti szinten egy fontos amerikai mutató
Privátbankár.hu | 2014. február 26. 16:56
Az Egyesült Államokban öt és féléves csúcsra emelkedett az új lakások értékesítése januárban.
Karrier Ha emelik a minimálbért, több lesz a munkanélküli?
Privátbankár.hu | 2014. február 19. 08:38
Noha 16,5 millió alacsony bérből élő amerikai életszínvonalát megemelheti a Barack Obama elnök által javasolt minimálbér-emelés, annak következtében egy év alatt félmillió munkahely szűnhet meg - állapította meg a Kongresszusi Költségvetési Hivatal (CBO) kedden nyilvánosságra hozott jelentése.
Pénzügyi szektor Még mindig hullanak a bankok Amerikában
Privátbankár.hu | 2014. február 9. 11:25
Alig másfél hónap telt el az évből, máris a harmadik bankcsődről érkezett jelentés az Egyesült Államokból.
Deviza / Áru Váratlan meglepetés Amerikából - hogyan reagált a forint?
Privátbankár.hu | 2014. január 8. 14:41
A vártnál lényegesen jobb adat érkezett az amerikai munkaerőpiacról; a dollár erősödik, a forint szűk sávban mozog, a 300-as szintet próbálgatja az euró.
Makro / Külgazdaság A távozó elnöknek elege van a megszorításokból
Privátbankár.hu | 2014. január 5. 11:51
Óvatos derűlátásra adnak okot a fejlett és a feltörekvő országok növekedési kilátásai az amerikai központi bank elnöke szerint. Ha a fiskális és a monetáris politika egymással ellentétes irányú, akkor a gazdasági növekedés gyengébb lesz, mint lehetne - mondja Bernanke.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG