<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az euró sérülékeny, de a tegnapi esés után csütörtökön megkapaszkodott, kissé erősödik a dollárral szemben. Matolcsy György első jegybankelnöki nyilatkozata után 4 forinttal drágább lett az euró. Félreértették?

Matolcsy György első jegybankelnöki interjújában közölte, hogy javasolni fogja a monetáris tanácsnak, hogy változtasson azon a "2008 után kialakult helytelen gyakorlaton", hogy külföldi befektetők is részt vehetnek a kéthetes kötvényprogramban. A kormány természetesen üdvözöl minden olyan intézkedést, ami a jegybank veszteségeit mérsékli, mivel azt a költségvetésből kell feltölteni minden évben.

Csak félreértették Matolcsyt?

Elemzők szerint a terv pontos részletei ugyan még nem ismertek, ám a forintra minden bizonnyal negatív hatása lesz. A Reuters hírügynökség idézi Árokszállási Zoltánt, az Erste szakértőjét, aki szerint lesz némi korlátozás az eszköz elérhetőségében, de ez nem jelenti azt, hogy valamelyik nagy játékos így kiszorulna az eszköz piacáról. A külföldi befektetők pénze más magyar eszközökben megtalálhatja a helyét, de egy része valóban elhagyhatja az országot. Nem az összeg fontos, hanem a tény, hogy a jegybanki kötvény a jövőben nem lesz elérhető bárki számára - mondta Árokszállási Zoltán.

Réczey Zoltán, a Buda-Cash elemzője szerint Matolcsy György reggeli interjúját félreértették a piaci szereplők, amiben szerepet játszott az is, hogy az egyik meghatározó külföldi hírügynökség is tévesen idézte a jegybankelnököt. Nem arról van szó ugyanis, hogy a külföldi bankok elől zárnák el a kéthetes jegybanki kötvényeket, hanem csak a Magyarországon tevékenységet nem végző szereplők esnének el a lehetőségtől.

Az euró feláll a padlóról

Míg az euró a tegnapi mélypontról ma erősödik a dollárral szemben, a jegybankelnöki kommentár gyengíti a forintot. Az EUR/USD árfolyam bő 1 százalékot esett szerdán, az Európai Központi Bank részéről ugyanis a további monetáris lazítás lehetőségét feszegető nyilatkozatok láttak napvilágot. A közös pénz továbbra is nyerhet a japán jen helyett más befektetési célpontot kereső tőkével, de a - főleg Ciprusról és Olaszországból eredeztethető - kockázatok továbbra is megmaradtak.

EUR/USD
Friss árfolyamok >>

 

A dollárral szemben az eurót 1,3050 környékén jegyzik csütörtök délelőtt, míg szerdán deggek még 1,3180 környékén is járt a jegyzés. Az árfolyam hajnalban még 1,3020 mélységében is járt, ehhez képest erősödött az euró.

4 forinttal is volt drágább az euró

A forint ebből az említett jegybankelnöki nyilatkozat miatt nem sokat tudott lekövetni, az euró jegyzése 298 forint fölött is járt, míg kora reggel még 294,20 körül is adtak eurót a bankközi devizapiacon. Késő délelőtt 297,30-ig korrigált az euró jegyzése.

EUR/HUF
Friss árfolyamok >>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos