<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Elkezdődött az a hét, amikor eldől, technikai csődöt jelent-e a világ legstabilabbnak tartott gazdasága.

Ne akarják megtudni, mi lenne, ha az amerikai állam leállna az adósságfizetéssel. Ez olyan folyamatot indítana el a globális gazdaságban, amelynek nem tudni, mi lehet a vége - ezt mondta a hétvégén a JP Morgan Chase vezére egy konferencián. A hétvégi Világbank-IMF találkozókon is mindenki arra figyelmeztette az USA-t: emelje meg a költségvetési plafont, indítsa újra a kormányzati szektort, ne kockáztassa egy világgazdasági sokk bekövetkeztét.

Továbbra is minden szem az Egyesült Államokra tapad, pénteken még viszonylag optimisták voltak a befektetők, látszott az esély a megegyezésre az adósságplafon megemeléséről - hétvégén viszont mégsem kötöttek alkut a politikusok. Márpedig napokon belül, október 17-én elérheti a törvénybe foglalt maximális szintet az amerikai államadósság, ez esetben technikai csődbe kerül a világ legnagyobb gazdasága.

Bár vasárnap érkeztek biztató jelek arra, hogy az utolsó pillanatban megszülethet a szükséges megállapodás, továbbra sem látni garanciát arra, hogy a történelmi csődöt elkerüli az ország. Az mindenesetre biztos, hogy erősen kétesélyes az ügy, a befektetők ezért nem merik komoly összeggel elkötelezni magukat bármelyik forgatókönyv mellett sem.

Éppen ezért továbbra is szűk sávban ingadozik a dollár az euróval szemben, hétfő reggel 1,3550 és 1,3568 között mozgott az EUR/USD jegyzése.

EUR/USD
Friss árfolyamok >>

A forint gyengébb lett ma reggel: az euró jegyzése a hajnali 294,60 körüli szintről 295 forint fölé emelkedett a reggeli kereskedésben.

EUR/HUF
Friss árfolyamok >>

Előre láthatólag semmi sem zavarja majd meg a befektetőket a rettegésben: ma fontosabb makroadat nem lát napvilágot, teljes figyelemmel az amerikai politikusokra lehet koncentrálni.

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG