<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Ben Bernanke borította a bilit, rég nem látott tempóban indult meg az adás-vétel a devizapiacon. Gyengült az euró és forint - nem adnak már eurót 290 alatt, vagy svájci frankot 230 forint alatt.

Egyelőre elfelejthetjük a 290 forint alatti eurót

Bár tegnap már 288 alatt is járt az árfolyam, nem tudta sokáig megtartani ezt a szintet a forint. A délutáni dollárerősödéssel párhuzamosan gyengülésbe kapcsolt a hazai deviza és a 290-es szint közelében fejezte be a napot. Ma reggel a FED várható lépései és a piaci hangulat romlása miatt folytatódik a gyengülés - derül ki a Commerzbank Treasury sales munkatársának friss elemzéséből.

EUR/HUF
Friss árfolyamok

A 292,50-es szint jelenthet támaszt a forintnak, és egyhamar nem várható, hogy ismét 290 alatti szinteket látunk - véli Bámli Károly.

Magyar adat nem várható a jövő keddi MNB ülés előtt, így az irányt az érkező külföldi adatok és a piaci hangulat határozhatja meg a hét utolsó két munkanapján.

Bernanke borította a bilit

Bernanke a QE program jövőjével kapcsolatos szavai rég nem látott volatilitást hoztak a piacra. A meghallgatás első részében még a kilábalás törékenységéről beszélt, illetve arról, hogy veszélyes lenne a gazdaság kilátásait tekintve, ha hirtelen csökkentenék a program összegét vagy esetleg lezárnák azt. Ez a kijelentés a dollár gyengülését hozta az addig 1,2940-es szintről egészen 1,30-ig.

A meghallgatás későbbi részében egy kérdésre válaszolva, miszerint hogyan is nézne ki a program összegének csökkentése, már az időhorizont is említésre került. Bernanke jelezte, ha továbbra is jó adatok érkeznek, és ezek a kilábalás fenntarthatóságát mutatják, akkor akár már a következő Fed-üléseken is tehetnek lépéseket a program összegének nagyságával kapcsolatban. Ez akár azt is jelentheti, hogy már a nyár folyamán csökkenhet a pénzpumpa sebessége - írja Bámli Károly.

A piacnak sem kellett több, az addig gyengélkedő dollár nap végére 1,2840-ig rallizott. A makroadatokra és főleg a munkaerőpiaci publikációkra lesz érdemes fokozottan figyelni, mivel ha ezek ismét a gazdaság lassulásának jeleit mutatnák, akkor a Fed ismét fokozhatja a kötvénypiaci aktivitását.

Nemcsak a teknősök világnapja van: öveket bekötni, jönnek az adatok!

Lehet, hogy a piac korán örül. Ma jelenik meg a szokásos heti új munkanélküli segély kérelmek száma, így már délután fordulhat a trend, és ismét 1,29 fölött lehet az árfolyam.

EUR/USD
Friss árfolyamok

Ma reggel a vártnál jobb francia, német és eurózónás PMI adatok jelentek meg. Ennek hatására 1,2870-ig korrigált a közös deviza. A már említett munkaerőpiaci adat mellett az új lakások értékesítésének számai is érkeznek az USA-ból, így a teknősök világnapjának délutánja is izgalmasan telhet. Akárcsak a holnapi nap, amikor szintén ezekből a régiókból érkezik rengeteg, különösen fontos adat. A hét utolsó kereskedési napjára is marad tehát izgalom - olvasható a Commerzbank elemzésében.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG