<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Spanyolországban olcsón, azaz magas hozammal, de sikerrel eladták az állampapírokat, jól sült el a görög aukció is, és bár a magyar diszkont kincstárjegyekért nem volt nagy tolongás, a vártnál jobb német gazdasági hangulatjelentés után erőre kapó euró magával húzza a forintot is, így egyelőre távolodik a 300-as euróárfolyam.

Izgatottan várták a piacok a mai spanyol kötvényaukciót, amelyen végül a vártnál valamivel magasabb érdeklődés (2,9-szeres illetve 3,8-szoros túljegyzés) mellett jelentősen megugrottak a hozamok. Bár keményen megkérték az árát a befektetők a hitelnek, összességében úgy tűnik, hajlamosak hinni a kormánynak a kemény adósságcsökkentő tervekkel kapcsolatban. A következő teszt a két nap múlva esedékes hosszabb futamidejű aukció lesz.

Görögországban is aukciót tartottak, a 3 hónapos kincstárjegyet a legutóbbi aukciónál 5 bázisponttal alacsonyabb, 4,2 százalékos átlaghozam alakult ki, a túljegyzés 2,46-szoros volt - bár a görögországi bankok rendszerint erőteljes vásárlóként jelennek meg a hazai aukciókon, így a kép nem teljesen tükrözi a nemzetközi gazdasági folyamatokat.

Kevésbé jó sült el a magyar aukció: a három hónapos diszkont kincstárjegyekre a meghirdetett 50 milliárdos mennyiséget mindössze 6 milliárd forinttal meghaladó értékben nyújtottak be ajánlatot a forgalmazók, így az Államadósság Kezelő Központ visszafogta a tervezett mennyiséget. Végül 40 milliárd forint értékű DKJ ment elm az átlaghozam 7,28 százalékos lett, ami egy hajszállal, 2 bázisponttal magasabb az egy héttel ezelőtti aukció átlaghozamánál.

Németországból viszont jó hír érkezett: áprilisban ugyanis tovább javult az üzleti hangulat Németországban a ZEW gazdaságkutató intézet kedden publikált adatai szerint. A mutatók a várakozásokat meghaladó mértékben javultak, ezúttal a jelenlegi helyzet megítélésének mutatója is javult.

A piacon szerencsére a kevésbé sikeres hazai aukció helyett a nemzetközi javuló hangulat dominál, így a kora délelőtti órákban jellemző 299 forint fölötti euróárfolyam után háromnegyed 12-kor már 297 környékére csökkent.

 

 

A forint az euró erősödésének farvizén emelkedik, az EUR/USD árfolyam a pozitívabbra forduló hangulatban 1,3160 környékére emelkedett rövid idő alatt.

 


Egy svájci frankért 247,6, egy dollárért 226,1 forintot kértek a bankközi devizapiacon.

 

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG