Érces János cikkei

 

Makro / Külgazdaság 15 érv amellett, hogy az emberek miért mennek el Nyugatra
Érces János | 2016. február 2. 14:51
Szinte mindenki ismer olyat, aki külföldön él, ha meghallgatjuk őket, kiderül, számos nyomós oka van annak, hogy távoztak. A főbb okok, hogy itt alacsonyak a bérek, az alacsony jövedelműeknek esélyük sincs megtakarítani, előre lépni, a főbb rendszerek, mint a nyugdíj, az oktatás vagy az egészségügy rossz állapotban vannak és javulás nem látszik. (Jegyzet.)
Vásárló Mérgező pletykák – nem, a menekültek senkit sem fejeztek le vagy ettek meg
Érces János | 2015. december 18. 14:12
Abszurd és ijesztő pletykákkal rágalmazzák Németországban a menekülteket, amelyek különösen azért veszélyesek, mert széles körben elterjednek és szilárdan beeszik magukat az emberek fejébe – írja a német N24.de. Az is elképzelhető, hogy egy viccnek szánt ál-rémhír is igazként terjedt el és bevették az emberek. És nálunk?
Makro / Külgazdaság Ezek azok a terrorszervezetek, amelyek Európában már megtöltöttek egy kisebb temetőt
Érces János | 2015. december 7. 15:06
Azt hiszi, mostanában valami történelmileg új, eddig elképzelhetetlen dolog történt a terrorizmus kapcsán Európában? A híreket, kommentárokat hallgatva úgy tűnik, sokak emlékezete rövid, korábban, a nyolcvanas-kilencvenes években sokkal több volt az áldozat, az utóbbi években pedig alig történt valami. Egyes régiókban tízszer annyi terrorcselekmény történik, mint kontinensünkön.
Makro / Külgazdaság Húsz muzulmán gyerek családonként? Hülyeséggel bombázzák a magyar nyugdíjasokat
Érces János | 2015. december 4. 13:28
Körlevél terjed az interneten, amelyben azzal riogatják a magyar nyugdíjasokat, hogy majd mi fizethetjük „egy férfi négy feleségtől született húsz gyermekének” iskoláztatását, egészségügyi ellátását. Csakhogy ez lódítás, a muzulmán családokban messze nincs ennyi gyermek, ráadásul a többnejűség sem divat már.
Makro / Külgazdaság „Hétszer akkora az esély rá, hogy szélsőjobbos gyilkoljon meg, mint hogy muszlim”
Érces János | 2015. december 3. 14:49
Amerika, a „nagy sátán” a jelek szerint 2011 óta jól vizsgázik a nemzetközi terrorizmus leküzdésében: az utóbbi tíz évben hétszer annyi áldozata volt az országban a szélsőjobbos terrornak, mint a muzulmán terrornak. Eddig Európában sem a vallási fanatizmus szedte a legtöbb áldozatot. Persze ez nem feltétlenül jelent garanciát a jövőre nézve.
Makro / Külgazdaság Amiről a hírek ma hallgatnak – EU-támogatásunkból fizetnék a menekülteket?
Érces János | 2015. november 30. 15:20
Lehet, hogy nem ússzuk meg ilyen olcsón, 18 millió euróval a menekültek befogadása alóli vonakodást, Merkelnél felmerült, hogy a kelet-európai országokat támogató EU-s alapokból kéne elvonni a törököknek ígért hárommilliárd eurót. Mások a közös EU-s költségvetésből vagy arányos szolidaritási hozzájárulásokból teremtenék elő a pénzt, még nincs döntés.
Makro / Külgazdaság Mire jók az Orbán által szeretett nemzetállamok?
Érces János | 2015. november 19. 13:25
Nacionalista politikusok, köztük Orbán Viktor magyar miniszterelnök álma az erős nemzetállam. De vajon a világban szétnézve, valóban a nemzetállamok a sikeresebbek? Hány klasszikus nemzetállam lehet a világban GDP/fő szerint 20 leggazdagabb ország között? Kitalálná?
Makro / Külgazdaság Szíriaiak helyett törököket kapunk? Soros álláspontja nagyot változott menekültügyben
Érces János | 2015. november 10. 13:04
Meglepően sokat változott Soros György álláspontja menekültügyben, már nem feltétlenül Európában akarja látni a szíriaiakat, inkább Törökországgal, Libanonnal, Jordániával szövetkezne. A költségek azonban így is meghaladhatják a tízmilliárd eurót évente. A kvótarendszert is elveti, amely alapján minden országnak kötelező lenne menekülteket befogadnia. Vízum nélkül jöhetnek ide a törökök?
Friss
hírlevél