<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Célba ért hétfőn Melbourne-ben Erchana Murray-Bartlett ausztrál futónő, aki 150 nap alatt 150 maratonit teljesített.

A 32 éves sportoló augusztus 20-án az Ausztrália északi részén fekvő York félsziget csúcsától indult el, és több mint 6300 kilométer megtételét követően a kontinensnyi ország déli részében lévő nagyvárosban ért az út végére.

"Nem akartam, hogy ennek az egésznek egyszer csak vége legyen, mert nagyon jól szórakoztam közben, de tényleg meg kellett álljak, mert a testem elérkezett a határig" - nyilatkozta.

Murray-Bartlett célja az volt, hogy teljesítményével egy civil szervezetnek segítsen pénzt gyűjteni, amely veszélyeztetett és a kihalás szélén álló ausztrál fajok megmentéséért küzd. A projektnek köszönhetően több mint 100 ezer ausztrál dollár (25,6 millió forint) került már a szervezethez. A futó a közösségi oldalain részletesen dokumentálta napjait, miközben kiemelte: a veszélyeztetettek listáján csaknem ötszáz állat szerepel, köztük az ország néhány ikonikus faja is.

Murray-Bartlett teljesítményével jócskán megdöntötte a női Guinness-rekordot, amelyet a brit Kate Jayden tartott. Utóbbi tavaly egymást követő 106 nap során teljesített maratoni távot.

Az ausztrál futónőéhez hasonló akciót fejezett be a múlt év utolsó napján az 53 éves angol Gary McKee, aki 2022 minden napján lefutotta a maratoni távot, és ezzel egymillió fontot (449 millió forint) gyűjtött rákbetegeket ápoló két intézmény javára.

(MTI)

Tudomány-technika Fillérekből meg lehetne menteni az Amazonast - és a világot?
Litván Dániel | 2023. március 13. 19:21
Vajon mennyibe kerülne megállítani a világ esőerdőinek pusztulását? Megnézzük, mit mondanak a becslések.
Tudomány-technika Végre mosolyoghat Elon Musk, csúnya kudarcot vallott egy reménybeli riválisa
Privátbankár.hu | 2023. március 7. 09:49
Önmegsemmisítő parancsot kellett adni a rakétának, teljes kudarc volt a kísérlet.
Tudomány-technika A nap képe: így vadászik egy magyar vadmacska
Privátbankár.hu | 2023. március 3. 10:51
Ma van a vadvilág nemzetközi napja.
Tudomány-technika Fontos FBI-bejelentés: tényleg egy laborból szivárgott ki a koronavírus
Privátbankár.hu | 2023. március 1. 13:16
Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) értékelése szerint az a legvalószínűbb, hogy a koronavírus-világjárvány kórokozója, a SARS-CoV-2 egy laboratóriumi incidens miatt szabadult el a kínai Vuhanban - jelentette ki a Fox News amerikai hírcsatornának adott kedd esti interjúban Christopher Wray, az FBI igazgatója.
Tudomány-technika Kémballonok: sokkal nagyobb bajban van Amerika, mint hinnénk
Litván Dániel | 2023. február 14. 18:44
Mik repkednek Amerika egén, és miért? A dolog nem annyira rejtélyes, mint elsőre gondolnánk, viszont nagyon komoly fenyegetést jelent az Egyesült Államok számára. Nagyító rovatunkban az Egyesült Államok légterében történt furcsa események magyarázatát keressük.
Tudomány-technika Nem akárhová szállított utánpótlást Oroszország
Privátbankár.hu | 2023. február 11. 15:33
A szállító járművön nem volt legénység.
Tudomány-technika A hibrid autók sokkal jobban szennyeznek - trükközhetnek az adatokkal
Privátbankár.hu | 2023. február 8. 15:03
Egyes nagy autógyárak népszerű plug-in hibrid (PHEV) autói a való életben jobban szennyezik a környezetet, mint a gyártók által elvégzett tesztek alapján megadott adatok.
Tudomány-technika Zöldebb-e az elektromos autó a hagyományos társainál? – Talán Norvégiában
Tiszóczi Roland | 2023. január 22. 18:50
Az elektromos autók óriási előnye, hogy nem közvetlenül ott szennyeznek, ahol használják őket, azaz nem rontják annyira a városok levegőjét. Ha azonban a gyártás, a töltés és az elhasznált akkumulátorok feldolgozásának károsanyag-kibocsátását is számításba vesszük, úgy ismét a hagyományos autók felé billenhet a mérleg.
Tudomány-technika A Facebookkal fűtenek Dániában
Elek Lenke | 2023. január 21. 12:12
Különleges megoldást találtak ki Dániában arra, miként lehetne környezetbaráttá tenni a háztartások fűtését. A BBC videóriportja, amelyet számos külföldi média átvett, a harmadik legnagyobb dán városban, Odensében kialakított rendszert mutatja be.
Tudomány-technika Kiderült, mekkora a baj: ezer éve nem volt ilyen meleg Grönlandon
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 09:37
Több mint ezer éve nem volt ilyen meleg Grönlandon: a jégmagminták új vizsgálata szerint az északi sziget hőmérséklete 1,5 Celsius-fokkal melegebb a 20. századi átlagnál.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG