<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hol másutt, mint Stockholmban, ahol az év hat hónapjában szinte alig süt a nap, és hosszúak az éjszakák. Januárban-februárban élik az év legsötétebb időszakát, hiába a sok gyönyörű, formatervezett mécses meg lámpa. Az állandó sötétségtől sokan fáradtak, és forgolódnak az ágyaikban. Ezt a hátrányt persze előnnyé lehet formálni, ha valamelyik hotellánc egy szállodát éppen az alvás jegyében nyit meg.

A legnagyobb svéd szállodalánc, a Scandic gondolt egy nagyot, és elhatározta, kihasználja az ország nemzeti-földrajzi adottságát. Svédország „legálmosítóbb” szállodája a fővárosi Scandic Parkban nyílt meg, ahol a vendégeket pizsamában viselő személyzet fogadja a recepción. A turisták exkluzív alváskoncerteken vesznek részt, amelyhez szakemberek válogatják ki a speciális andalító zenét. Ha éppen alvászavarban szenvednének, különféle pihenési-szunyókáló tippeket kapnak az inszomnia szakértőitől. 

Gondoltak egy merészet. Fotó: Tripadvisor
Gondoltak egy merészet. Fotó: Tripadvisor

Viccesnek tűnnek a hálósipkás recepciósok, de garantálható a szokatlan öltözék sikere. Senki nem fogja szégyellni, aki beesik a bőröndjével, hogy álmos, fáradt, vagy éppen képtelen aludni. A lobbiban pizsamában dolgozó személyzet fogadja a vendégeket, a két alvásbarát napon végig ők kalauzolják majd őket. Ha mégsem tudnának elaludni, akkor esznek-isznak, ugyanis berendezkedtek az éjszakai vendéglátásra. A szálloda saját speciális „felszerelésű” éjjeliszekrényt helyezett el a szobákban.

DJ, pszichológus és coach segít

A rendezvény ideje alatt a vendégek pszichológusok podcastját hallgathatják meg, akiknek ez a szakterülete, de nem hiányzik az alvásszakértő coach sem. Mindketten a legjobb alvási tanácsaikat osztják meg a remélhetően már álmos vendégsereggel.

Napközben és este több alváskoncertet rendeznek. A speciális zeneszámokból Johanna Knutsson, DJ és zenei szakember válogat, miközben a közönség fekszik az ágyaiban. Johanna korábban nemcsak Svédországban, de Los Angelesben és Berlinben is szervezett hasonló zenei eseményt.

Hogy otthon is nyugodtan aludjanak

Svédország legújabb, „alvó” szállodája arra szeretné ösztönözni az embereket, hogy kreatív és örömteli módon tekintsenek az alvási szokásaikra, sőt, minél többet tanuljanak azokból – mondta Mikaela Björkander, a Scandic Hotels marketingmenedzsere. Hozzátéve: meghívott szakembereikkel szeretnék a legjobb feltételeket biztosítani vendégeiknek ahhoz, hogy náluk, de saját otthonukban is nyugodtabban aludjanak.

A sajátos, fanyar ötlet tipikusan svéd: a hátrányból előnyt kovácsolni és felfedezni a ma még kihasználatlan adottságokat. Azokban a hónapokban ugyanis, amikor szinte csak egy-két órára megy le a nap, könnyű szabadtéri programokat szervezni…

Turizmus Napfényes nyár vár a kiutaztatókra – A Z generáció kulcsszerepben
Elek Lenke | 2023. április 1. 15:42
Az American Express Travel elnöke szerint több és drágább utazásokra fognak költeni az általuk vizsgált hét ország utazói. A célpontok kiválasztásában szerepe van a médiának, de az öntudatos világlátás is fontossá vált, elsősorban a fiatalabbak körében.
Turizmus Sok magyarnak semmit sem jelent a drágulás: nagyon pörögnek a külföldi utak
Privátbankár.hu | 2023. március 24. 08:49
Az áremelések ellenére ugrásszerűen megnőtt a kereslet a külföldi, különösen a tengerparti nyaralások iránt. Tavaly a Covid-járványt követő szabadságvágy és az szja-visszatérítésből kapott pénz fűtötte az utazási kedvet, idén pedig a gazdasági nehézségek ellenére „az addig utazunk, amíg lehet, és élményekre költünk” attitűd is jellemzi az utazó magyarokat - derül ki a Bank360.hu összeállításából. Tavaly a duplájára, 1075 milliárd forintra nőtt a külföldre utazó magyarok költése.
Turizmus A járvány előtti formáját idézi a magyar turizmus
Privátbankár.hu | 2023. március 3. 08:42
A magyar vendégek száma csak minimálisan nőtt januárban, miközben a külföldi vendégek által eltöltött éjszakáké 34 százalékkal ugrott meg.
Turizmus Százéves a Disney-birodalom, de nem öregszik – Aki Mickey Mouse-t kitalálta
Elek Lenke | 2023. február 25. 17:34
Idén ünnepli a Walt Disney Company fennállásának 100. évfordulóját, mely alkalmából látványos programokat rendeznek Disneylandben, és újdonságokkal lepik meg a rajzfilm figurák rajongóit. 
Turizmus Repülj Harry Potterrel – Seprű helyett pattanj Boeingre!
Elek Lenke | 2023. február 25. 10:14
J. K. Rowling pár éve új univerzumot teremtett Harry Potter című példátlan sikerű meseregénysorozatával, amelyben a vonatozás sokkal gyakrabban fordul elő, mint a légi közlekedés. Igaz, repülnek is – de seprűvel. Most azonban a brazil GOL légitársaság előrukkolt egy Boeing 737-essel, amelynek Harry Potter a főszereplője.
Turizmus Hivatalosan is ötcsillagos besorolást kapott egy budapesti szálloda
Privátbankár.hu | 2023. február 17. 14:18
A Mystery Hotel Budapest megkapta a Hotelstars minősítő rendszere alapján a legmagasabb, az ötcsillagos besorolást.
Turizmus Energiadrágulás: csak most jön a nemulass ezeknél a vállalkozásoknál?
Privátbankár.hu | 2023. február 13. 09:46
Mivel az energiárak ilyen mértékű emelését már nem lehet áthárítani, egyre több vendéglátóhely kényszerülhet átmeneti, vagy tartós bezárásra - vélik a Magyar Bankholding elemzői.
Turizmus Légből kapott sztorik - Tedd a cipőd a széfbe!
Elek Lenke | 2023. február 12. 18:22
A repülés kivételes luxusból az elmúlt 50 év alatt hétköznapi közlekedési móddá vált. Az amerikai Szövetségi Légiközlekedési Hivatal (FAA) adatai szerint csak az Egyesült Államok légterében naponta több mint 45 000 járat indul és érkezik, és közel 3 millió utas tartózkodik egy nap a levegőben.
Turizmus Dubajozás, haladóknak – ha sok pénze van, lakjon Lego-kockákban!
Elek Lenke | 2023. február 11. 19:34
Lassan Dubaj megkerülhetetlen része  a világ turizmusának, mely pozíciót ez a fantasztikus „műváros” néhány évtized alatt érte el. Az új szállodák között is említésre méltó a február 10-én nyitó Atlantis Royal, amely mintha a tengerből emelkedne ki.
Turizmus Itália verhetetlen luxusa – Ahol az amerikai sztárok borozgatnak
Elek Lenke | 2023. február 5. 11:43
Számtalan leggel találkozhatunk a turizmus és a szállodaipar világában, ahány szaklap, annyiféle lista, ahány tesztelő, annyiféle szempont. Azt mondják, a luxusszállodák mind egyformák – nos, az olaszok ebben is kivételek, a gasztronómiához és a designhoz mintha mindenki értene itt, születésétől fogva. Amiben szintén páratlanok, az az elképesztő természeti-történelmi környezet.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG