4p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Bayer Zsolt szerint rendet kellene tenni a Hír TV-ben. A publicista több mint tíz év után szerepelt ismét a televízióban, amely augusztusban újabb fordulatot hajtott végre, és újból kormánybarát médium lett. A balliberálisnak mondott húzóembereket kirúgták, helyükre kormányközeli médiumoktól igazoltak újságírókat. A hírműsorokból gyakorlatilag eltűnt Mészáros Lőrinc és Tiborcz István.
Bayer Zsolt és Huth Gergely a Hír TV-n Forrás: Youtube

A Hír TV jelenlegi dolgozóinak is üzent a csatorna Magyarország élőben című műsorának csütörtöki adásában Bayer Zsolt, aki 11 év után tűnt fel a nyáron ismét kormányközeli kézbe került televízióban.

„Rendet kéne tenni”

„Mindig a maradók az érdekesek. Tehát azok, akik a 2015 előtti Hír TV-ben tették a dolgukat, ahogy tették, aztán a 2015. február utáni Hír TV-ben mindenféle szemrebbenés nélkül is tették a dolgukat, és most az augusztus elseje utáni Hír TV-ben is szemrebbenés nélkül teszik a dolgukat” – fogalmazott a publicista. Szerinte arra kell figyelni, hogy ne ők triumfáljanak, a tömeget nem kéne hagyni triumfálni, és „rendet kéne tenni.”                 

Hozzátette:  azokkal a Hír TV-sekkel van a baj, akik a G-nap után is „letették a hűségesküt,” majd most, augusztusban is elmondták, hogy „de jó, megjött a felszabadító csapat.” „Ezekkel van a baj, bogaram” – fűzte hozzá. Az Echo TV műsorvezetője arra nem tért ki, hogy mit ért rendrakás alatt.

Volt, aki sírt

Hír TV-s forrásaink szerint ugyanakkor szó sincs arról, hogy a kollégák általában örültek volna az újabb fordulatnak, és felszabadító csapatként üdvözölték volna a régi-új vezetést. Sőt, a dolgozók többségét hidegzuhanyként érte a fordulat. Volt például, aki munka közben elsírta magát az augusztusi hatalomátvétel napján.

Bár a régi-új vezetés mindenkitől megkérdezte, hogy akar-e velük dolgozni, és túlnyomó többségük a maradás mellett döntött, kérdésünkre többen is azt mondták, hogy távoznának, de nincs hova menniük szakmán belül. „Tízből kilencen azonnal mennének” – jelentette ki egy, a televíziónál dolgozó forrásunk az augusztusi irányváltás után.

Szegény Echo TV. Vagy mégsem?

Bayer Zsolt egyúttal áldozatnak nevezte a Hír TV-től a 2015. februári G-nap után távozott újságírókat, akik – mint fogalmazott – egy „sokkal szegényebb, minden létező szempont szerint rosszabb helyzetben lévő televízióhoz, az Echóhoz jöttek át.”

A publicista arról nem tett említést, hogy az Echo TV akkor Széles Gábor kormányközeli vállalkozó tulajdonában volt, és már akkor is ki volt tömve állami hirdetésekkel. Ráadásul még több ilyen hirdetést kapott, miután 2017-ben egy másik kormányközeli üzletember, Mészáros Lőrinc tulajdonába került. Eközben a G-nap utáni Hír TV-ből eltűntek az állami hirdetések.

A Kreatív szerint az Echo Mészárossal veszteségesből nyereséges televízió lett: 2017-ben 1,3 milliárd forint profitot termelt, „jobbára állami reklámköltésből zsírosodva”. A hirdetési bevétel 270 millió forintról 3,4 milliárd forintra nőtt a tavalyi évben. Az MTVA után az Echo érte el a legnagyobb nyereséget, és milliárdos nagyságrendű fejlesztéseket hajtott végre.

Majdnem teljes sorcsere


A regnáló hatalomnak az Echo TV (és gyakorlatilag a köztévé) mellett most már egy harmadik televíziója is van: a Hír TV. Augusztus óta a hírműsorok hangvétele és tematikája megváltozott, eltűntek például a Mészáros Lőrinc és Tiborcz István cégbirodalmáról szóló hírek. A régi-új vezetés szerint visszatértek a 2015 előtti irányvonalhoz, a konzervatív értékekhez.

A csatorna balliberálisnak mondott húzóneveit elbocsátották (voltak, akik maguktól felálltak), helyükre kormányközeli médiumoktól igazoltak újságírókat. A Magyarország Élőben című műsort kezdetben az Echo TV-s Földi-Kovács Andrea, ezen a héten pedig a Pesti Srácok főszerkesztője, Huth Gergely vezette. Emellett ismételni kezdték Császár Attilának, az Echo TV műsorvezetőjének egy korábbi Hír TV-s műsorát, a Mi lett velét is.

Címkék: Vállalat
A rovat támogatója a 4iG

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vállalat Megrohamozták a Tesla gyárát - videó
Privátbankár.hu | 2024. május 11. 10:40
A Tesla Németországban bővítene, ezt azonban sokan ellenzik.
Vállalat Trükközött a Shell, de lebukott
Privátbankár.hu | 2024. május 7. 12:41
Jókora botrányba keveredett a Shell, amely sok éven át úgy adott el szén-dioxid-kibocsátási kvótákat más olajipari vállalatoknak, hogy a gáz jelentős részét nem vonta ki a levegőből.
Vállalat Űripari gyár építését kezdte el itthon a 4iG
Bózsó Péter | 2024. május 6. 16:56
Magyarország első űripari gyártóközpontjának alapkövét a 4iG csoporthoz tartozó Remred a főváros vonzáskörzetéhez tartozó Martonvásáron tette le.
Vállalat Bajban a Google és az Apple? Kiderült egy eddig titkolt részlet a megállapodásukról
Privátbankár.hu | 2024. május 4. 08:41
Egy első ránézésre apró dologért annyit fizet az Apple a Google-nek, amennyiből szinte az összes magyarországi akkumulátorgyár felépíthető lenne.
Vállalat Nagyon kattogott a pénztárgép a Henkelnél
Privátbankár.hu | 2024. május 3. 13:59
A Henkel német háztartás-vegyipari és kozmetikai konszern növekvő negyedéves árbevételről jelentett pénteken.
Vállalat Újabb cégbe száll be a 4iG
Privátbankár.hu | 2024. május 2. 17:06
A 4iG Csoport a Remred Technológia Fejlesztő Zrt.-be való beszállással tovább erősítheti globális jelenlétét a műholdas piacon.
Vállalat Bevált recept alapján nyomul Ukrajnában a McDonald’s
Mester Nándor | 2024. május 2. 10:04
Összefog a benzinkút-hálózatokkal, közben több nagyvárosban is új egységeket nyit.
Vállalat Kínában portyázik a világ egyik leggazdagabb embere
Privátbankár.hu | 2024. április 28. 17:18
Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője, a világ egyik leggazdagabb embere a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel.
Vállalat Irányt vált a Volkswagen
Privátbankár.hu | 2024. április 28. 16:02
Szerény tervekkel vág neki a következő éveknek a Volkswagen Kínában, de még ezek eléréséhez is alaposan fel kell kötnie a gatyáját és rengeteg erőforrást kell fordítania fejlesztésekre.
Vállalat Hernádi Zsolt elárulta: megvan, mekkora osztalékot fizet a Mol
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 16:43
Nem volt egyszerű éve a Molnak 2023-ban.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG