TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Jelentős árcsökkenést mértünk a hipermarketekben. Az árak ezúttal nem csak az előző hónaphoz képest csökkentek, hanem ha mintaárkosarunkat megvennénk, a tavaly februárinál is kevesebbet kellene a boltokban hagynunk.

Február 10-én, az Árkosár-felmérés hetedik születésnapján újra meglátogattunk három hipermarketet, és megnéztük, hogyan alakult 30 termékből álló minta-élelmiszerkosarunk ára az előző hónaphoz és az előző évhez képest. Ismét jó hírt hozunk: a számla végösszege egyaránt csökkent januárhoz és tavaly februárhoz képest is. Igaz az Auchan minimálisan emelte az árait az előző hónaphoz viszonyítva, míg a Tescoban éves alapon mértünk minimális áremelkedést. Januárhoz képest a Tesco és az Interspar is két százalékot engedett az áraiból, ennél is meglepőbb, hogy tavalyhoz képest az Auchan 2,9 százalékkal csökkentette árait, míg az Interspar 2 százalékkal.

Az éves árváltozás százalékos mértéke, vagyis a Privátbankár Árkosár árindexe

 


A Privátbankár Árkosár felmérés hét éves történetében alig fordult elő, hogy deflációt mértünk, vagyis az, hogy előző évhez képest olcsóbbak lettek az élelmiszerek. Előző hónapban is mértünk már éves árcsökkenést, de ez sokkal kisebb mértékű volt, mint a februári. Az Interspar 2 százalékot, az Auchan 2,9 százalékot engedett az árakból egy év alatt, igaz a Tescoban volt egy kis áremelkedés.


További kellemes meglepetés, hogy mindhárom hipermarketben 18 ezer forint alatt úsztuk meg a nagybevásárlást, sőt az Auchanban 17 ezer alatt volt a végösszeg. A három áruház átlaga 17 349 forint lett, 211 forinttal kevesebb, mint januárban, és 277 forinttal kevesebb, mint tavaly.Mi lett olcsóbb? Mi drágult?

Egy hónap alatt komolyabb áremelkedést csak egyes felvágottaknál mértünk, ezek 20 százalékkal lettek drágábbak, ennél kisebb mértékben drágult a csoki, a tészta és a krumpli. Olcsóbb lett viszont közel ötödével az alma, és 11 százalékot esett a kenyér és a whisky ára.

 

A KSH pénteken közli az infláció januári alakulásával kapcsolatos adatait.

Tavalyhoz képest a tej lett majdnem 20 százalékkal drágább, a sajt  ára pedig 32 százalékkal ugrott meg. A felvágottak is ötödével kerülnek többe, a tészta és a pezsgő pedig 10 százalékkal drágult. A legtöbbet egy év alatt a liszt ára csökkent, 25 százalékot; de 20 százalék körüli áresést mértünk a banán, az alma, a kenyér, a cukor és az olaj esetében is. Több mint 10 százalékkal olcsóbb lett továbbá a tea és a tojás.

Havi legolcsóbbak

Hogyan számoltunk? Kosaras módszertan >>

Ha február, akkor farsang, és ha farsang, akkor fánk - tény, hogy ez nem a fogyókúrázók ünnepe. Ami elengedhetetlen hozzá: az élesztő, a liszt és a porcukor. Megnéztük ezek mennyibe kerülnek a hipermarketekben. A friss élesztőhöz viszonylag olcsón hozzájuthatunk, az Auchanban már 42, az Intersparban 54 forintért, a Tescoban azonban ezt a terméket nem találtuk meg. 

Lisztet az Auchanban 107, a Tescoban 105, az Intersparban 99 forintért vehettünk volna. A porcukorért pedig 175 forintot kérnek az Auchanban, 179-et a Tescoban, és 199 forintot kell a legolcsóbb termékért fizetni az Intersparban.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Vásárló Fűtési kisokos a fától a hőszivattyúig: hogyan működnek?
Natív tartalom | 2020. november 25. 12:47
Dübörög a fűtési szezon Magyarországon. Ez nem csak akkor válik nyilvánvalóvá, ha a hőmérőre nézünk: a légszennyezettségi adatokat nézve is látszik, hogy országszerte füstölnek a kémények. Magyarországon a szakértői becslések szerint 800 ezer és 1 millió közé tehető az elavult, több mint 20 éve felszerelt kazánok száma, így sok háztartásban esedékes vagy válik hamarosan esedékessé a fűtőberendezés cseréje.
Vásárló Újra visszajöhet az idősek vásárlási idősávja
Privátbankár.hu | 2020. november 23. 10:47
Az Idősek Tanácsa javasolja.
Vásárló Hagyományos vagy modern karikagyűrű?
Márkázott tartalom | 2020. november 18. 10:35
Milyen is az a hagyományos karikagyűrű? Mivel érdemli ki egy gyűrű ezt a titulust, és mitől válik modernné? Ezekre keressük ma a választ, és ezzel talán segítünk abban, hogy ki tudd választani azt is, hogy hozzád melyik stílus áll a legközelebb.
Vásárló Ragyogó tisztaság a HORECA szektorban is!
Márkázott tartalom | 2020. november 16. 12:22
A vendéglátóipar egyes szegmenseiben, az éttermek, a szállodák és a kávéházak személyében, azaz a HORECA szektorban kifejezetten fontos a vendégek számára a higiénikus és egészséges környezet biztosítása. Hiszen ahol az ember alszik és ételeket vagy italokat fogyaszt, ott érzékenyebb a megfelelő higiéniára. Amennyiben ezzel nincsen megelégedve, akkor többször garantáltan nem fogja látogatni az adott helyszínt, és más lehetőség után néz.    Az ő helyzetében könnyű a váltás, míg a szektorban tevékenykedő szálloda, kávéház vagy étterem hírneve egyetlen rossz tapasztalat hatására is romolhat. Ennek tükrében érdemes beszerezni a legideálisabb ipari tisztítószereket, hiszen jó minőségű szerek segítségével képes az ember biztosítani a megfelelő higiéniát és elégedetté tenni a vendégeit. 
Vásárló Ne féljen a budapesti költözéstől! Így néz ki a költöztetés egy profi csapattal
Márkázott tartalom | 2020. november 15. 12:43
Sajnos a legtöbben félnek a költözéstől. Akik nem vesznek igénybe költöztető cégtől segítséget, azoknak többféle félelmük is van. Egyrészt attól félnek, hogy hogyan fogják kilogisztikázni az egész fuvart. Gondolok itt a segítőkre, a parkolásra, a fel-le cipelésre, a sérülésmentes szállításra, stb. Ez mind-mind jogos félelem, mert nem profi költöztetők végzik a költöztetést, a pakolást, a rakodást.   Akik viszont költöztető segítségét veszik igénybe, részben másfajta félelemmel rendelkeznek. Persze ők is félnek attól, hogy valóban épségben meg fog-e minden érkezni, vagy megérkezik-e egyáltalán minden. Attól is tartanak, hogy a felpakolás pillanatában valóban meg fog-e érkezni a teherautó, és megkezdik-e a felpakolást. És természetesen ott van a végösszegtől való félelem, nehogy többe kerüljön, mint amire számítanak. Nézzük, hogy miért érdemes költöztető cég segítségét kérni, és kis körültekintéssel miért alaptalanok a félelmek!
Vásárló Így lehet megoldani házilag a gumicserét a robogón
Márkázott tartalom | 2020. november 14. 17:55
Mi szükséges ahhoz, hogy a robogó gumicseréje akár önállóan, házilag is megoldható legyen? Ezt a kérdést fogjuk részletesen megválaszolni ebben a bejegyzésben. Megnézzük a műveletet indokoló tényezőket, a beavatkozás eszközigényét, illetve a leghasznosabb tudnivalókat a robogó gumicseréjére vonatkozóan. Szóval, amennyiben előszeretettel javítjuk és tartjuk karban a motorunkat önállóan, akkor a házilag történő gumicserét is sikeresen oldhatjuk meg.
Vásárló Szigorítások - mit léptek a vidéki városok?
Privátbankár.hu / MTI | 2020. november 12. 18:18
Több helyen is korlátozták, hogy egy időben hányan tartózkodhatnak a piacokon. Van, ahol újra bevezették az idősek vásárlási idősávját.
Vásárló A magyar GDP háromnegyedét költötték el pár nap alatt két áruházban
MTI | 2020. november 12. 08:19
Majdnem kéthetesre húzták el a szinglik napját, és egyébként is pörög az internetes vásárlás - el is költötték pár nap alatt a tavalyi éves magyar GDP háromnegyedét két áruházban.
Vásárló Sehol sincs már a fekete péntek: ma van a legnagyobb vásárlási őrület
MTI | 2020. november 11. 06:43
Úgy tűnik, hogy nem a fekete péntek lesz idén sem a vásárlók legnagyobb ünnepe, hanem a szinglik napja: már a felvezető időszakban megdőlt a tavalyi rekord az Alibabán.
Vásárló A jövő innovatív technológiái egy helyen: Moon Store
Márkázott tartalom | 2020. november 10. 13:10
Most egy olyan hazai céget fogok bemutatni neked, ahol felismerték, hogy a jövő elkezdődött. A Moon Store azért jött létre, hogy globális, vezető, innovatív márkák termékeit hozza el Magyarországra. Olyan termékeket, melyekről egyszerűen bűn lenne lemaradni.    Fókuszban az innováció és a minőség, valamint a kiváló felhasználói élmény. Ezeket az igényeket, elvárásokat, vágyakat veszik figyelembe egy-egy innovatív termék forgalmazásának megkezdésekor. Ha szeretnél betekinteni a jövőbe, jó helyen vagy, ugyanis a Moon Store elhozta számodra is a jövő innovatív technológiáit. Lássuk, hogy az Anker cégcsoport milyen innovatív termékeit érheted el immár te is Magyarországon az otthon, biztonság és szórakozás területén.
Friss
hírlevél