Privátbankár Árkosár
Vásárló Elszálló élelmiszerárak: újabb fájdalmas áremelkedés szakadt ránk
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2020. szeptember 8. 19:26
A Privátbankár.hu legfrissebb Árkosár-felmérése szerint továbbra sem fékez az élelmiszerárak emelkedése: augusztus után szeptemberben is kétszámjegyű áremelkedést mértünk. Több mint 13 éve havi rendszerességgel publikált árkörképünk az ősz első hónapjára újabb történelmi csúcsra ért.
Vásárló Durván elszálltak az élelmiszerárak: 10 százalék fölé került az éves áremelkedés
Gáspár András | 2020. augusztus 10. 06:04
Bár a kosarunkat szinte forintra ugyanannyiért tölthetjük meg most, mint egy hónappal ezelőtt, a kép csalóka: két és fél éve nem mértünk akkora éves áremelkedést a hazai hipermarketekben, mint most augusztusban. A három vizsgált hazai hipermarket mindegyikében legalább 10 százalékkal emelkedett a Privátbankár Árkosár ellenértéke; a vizsgált termékek felénél két, az alma esetében három (!) számjegyű az áremelkedés.
Vásárló Kétszer annyiba kerül az alma, mint tavaly - a nyugdíjasoknak jobban fáj az élelmiszerár-emelés
Privátbankár.hu | 2020. július 10. 14:47
Az ATV Start című műsorának vendége volt kedden munkatársunk. Gáspár András a Privátbankár Árkosár-felmérésének legfrissebb eredményeiről illetve az élelmiszerárak emelkedésének hátteréről beszélt.
Makro / Külgazdaság Mekkorát ütött a magyar gazdaságon a koronavírus? Sorsdöntő napok jönnek
Privátbankár.hu | 2020. május 3. 14:19
Több fontos statisztikai adat is megjelenik a következő héten, köztük az áprilisi infláció, a márciusi ipari termelés, a márciusi kiskereskedelmi forgalom és a márciusi szálláshely-forgalom adatai - csupa olyasmi, amire a koronavírus erősen rányomhatta a bélyegét, ám a legutóbbi adatközlésben még nem, vagy csak kis részben láthattuk a járvány hatását.
Makro / Külgazdaság Ez már a koronavírus-hatás: elszálltak az élelmiszerárak Magyarországon
Gáspár András | 2020. április 8. 09:04
Az átlagos infláció 4 százalék alá lassult márciusban, az élelmiszerárak azonban egy hónap alatt is szokatlan mértékben megugrottak, az éves drágulás pedig 7 százalék fölé ugrott ebben a kategóriában - azaz már mérhető volt a koronavírus miatti pánikvásárlások hatása.
Vásárló Karácsonyi nagybevásárlás: utolérte a magyar vevőket a sertéspestis
Valkai Nikoletta | 2019. december 9. 18:02
Az év utolsó Privátbankár Árkosár-felméréséből kiderült, mennyivel drágábban tudhatjuk le idén a karácsonyi nagybevásárlást. Bár hónapok óta nem látott mértékben ugrottak meg az árak, a történelmi csúcsot egyelőre megúsztuk; az alapélelmiszerek és a gyümölcsök továbbra is az áremelkedés élmezőnyében vannak, a sertéshús jelentős drágulását pedig már a feldolgozott termékeknél is tetten érhetjük.
Makro / Külgazdaság Elszállt a krumpli ára Magyarországon – Tiborcz a leggazdagabbak közé került
Kollár Dóri | 2019. május 10. 18:30
Eltelt egy újabb hét, ráadásul nem is akármilyen. Ismételten elkészítettük a Privátbankár Árkosár felmérését, amelyben rég látott drágulást tapasztaltunk. Orbán Viktor nekitámadt Manfred Webernek, míg Donald Trump Kína orra alá próbált borsot törni. Ez a Privátbankár.hu heti hírösszefoglalója.
Vásárló Újra a régi áremelős trükk a boltokban – mennyibe kerül a nagybevásárlás?
Gáspár András | 2018. július 9. 12:30
Viszonylag szűk sávban mozognak az árak 2018-ban a magyarországi hipermarketekben: az előző havi áremelkedés után most kicsit olcsóbban tölthettük meg a kosarunkat a boltokban, bár tavalyhoz képest természetesen továbbra is magasabbak az élelmiszerárak. A chipsadót csak jövőre emelik, de máris sokat drágult a ropogtatnivaló - ráadásul egy kis trükkel.
Vásárló Felejtsük el, hogy olcsóbb lesz a nagybevásárlás
Füstös Móni | 2018. június 7. 14:36
Áremeléssel indították a nyarat a hazai hipermarketek: mind előző hónaphoz képes, mind éves szinten is drágulást tapasztaltunk júniusi Privátbankár-Árkosár felmérésünkben. Pár forint híján most is 20 ezer forintot jelentett egy átlagos családi bevásárlás. Megnéztük, mennyiből lehet kihozni a legolcsóbban egy nyáresti fröccsözést, és hogy mi a helyzet mogyorókrém-fronton.
Vásárló Nagybevásárlásra készülsz? 20 ezer forint már nem lesz elég - új rekord
Gáspár András | 2018. április 9. 15:30
Szépen hasít tovább az élelmiszerár-emelkedés Magyarországon: 11 éves története során most először emelkedett 20 ezer forint fölé a Privátbankár Árkosár értéke. Tavalyhoz képest 7,5 százalékkal többet kell a kasszánál hagynunk egy átlagos családi nagybevásárlásnál - ezt persze alaposan megdobhatja, ha teszünk a kosárba egy nagyobb tétel vaníliát is.
Vásárló Tudod, mennyibe kerül most egy családi nagybevásárlás?
Gáspár András | 2018. március 7. 14:30
Az év eleji nagy árrobanás után konszolidálódik a helyzet a hazai hipermarketekben, de azért így is jóval drágábban tudjuk elintézni a családi nagybevásárlást, mint egy évvel ezelőtt. A három hazai hipermarket versenyében változás történt az élen, nagyot drágult a banán és az alma, sokkal olcsóbb lett viszont a cukor - itt a legfrissebb Privátbankár Árkosár-felmérés.
Vásárló Csúcson az árak: sosem volt még ilyen drága a nagybevásárlás
Gáspár András | 2017. július 10. 14:35
A márciusi rekord után újra emelkedtek az árak. A nagybevásárlás még sosem került ennyibe: júliusban először 19 ezer forint fölé ment a Privátbankár.hu Árkosár aktuális értéke. Éves alapon két hipermarket is 5 százalék felett emelte az árait. A boltok kínálatából látszik, hogy a grillezés egyre menőbb Magyarországon, és a dinnyebotránynak is utánajártunk.
Vásárló A Nap Száma: 18 963
Privátbankár.hu | 2017. március 7. 16:27
Még soha nem került ennyibe a nagybevásárlás.
Vásárló Feltámadt az infláció: még sose került ennyibe a nagybevásárlás
Gáspár András | 2017. március 7. 14:01
Áremeléssel indították a tavaszt a hazai hipermarketek: az éledező infláció már tetten érhető az áruházláncok áraiban is, amit az is mutat, hogy mind éves szinten, mind előző hónaphoz képes is drágulást tapasztaltunk havi Privátbankár-Árkosár felmérésünkben. De annak is utánajártunk, mi a helyzet mogyorókrém-fronton.
Vásárló Megint változás az élen: hol úsztuk meg legolcsóbban a nagybevásárlást?
Valkai Nikoletta | 2016. november 7. 13:10
Kisebb áremelkedést mértünk novemberi Privátbankár-Árkosár felmérésünkben. Sajnos ezúttal csak egy hipermarketnél tudtuk le olcsóbban szokásos havi nagybevásárlásunkat. Ennél rosszabb hírünk, hogy nagyon sokat drágult a cukor és a sajt egy év alatt. Mi lett viszont olcsóbb? Hova menjünk, ha gesztenyét és olcsó pálinkát vennénk?
Vásárló Trónfosztás – olcsóbban megúszhatjuk a havi nagybevásárlást!
Gáspár András | 2016. október 10. 16:10
Komoly árcsökkentést mértünk októberben a hazai hipermarketekben – egyedül egy helyen került többe a havi nagybevásárlás, mint az előző hónapban vagy épp tavaly októberben. Egy kissé átrendeződött az áruházak sorrendje, élre állt a Tesco. Almát és cukrot sokkal drágábban vehetünk, mint tavaly, de olcsóbb lett a tej.
Vásárló Drágább a nagybevásárlás – van elég hús és eladó a Tescóban?
Gáspár András | 2016. augusztus 8. 11:53
Sajnos három rossz hírrel kell, hogy kezdjük e havi Privátbankár-Árkosár felmérésünket: előző hónaphoz és az előző évhez képest is drágábban tudtuk le a nagybevásárlást. A sajtimádók sem fognak örülni, ha meglátják mennyivel kerül többe a sajt. Akik viszont magyar dinnyét keresnek, egyszerűbb a dolguk. Utánajártunk, hol és mennyiért lehet most kapni a görögöt. Azt is megnéztük, hogy áll a Tesco a munkaerőhiánnyal.
Vásárló Olcsóbb lett a nagybevásárlás – mennyiért lehet dinnyét venni?
Valkai Nikoletta | 2016. július 7. 16:01
Megint elmentünk bevásárolni, rögtön nem is egy, hanem két jó hírt is hoztunk a boltokból: mind éves szinten, mind pedig az előző hónaphoz képes is árcsökkenést tapasztaltunk havi Privátbankár-Árkosár felmérésünkben. Rossz hírünk is van: nagyon sokat drágul egy év alatt a cukor. A befőzés kellős közepén ezért megnéztük, mennyiért lehet most kapni cukrot, és ha már nyár, arra is kíváncsiak voltunk, milyen görögdinnyét árulnak a láncok július elején.
Vásárló Valamit kitaláltak a Tescóban - mennyibe kerül a nagybevásárlás?
Valkai Nikoletta | 2016. június 7. 13:23
Kisebb áremeléssel indították a nyarat a hipermarketek. Mind éves szinten, mind előző hónaphoz képes is drágulást tapasztaltunk havi Privátbankár-Árkosár felmérésünkben. Akadt azért meglepetés is bőven: trónfosztás, hiány cseresznyéből, elképesztő drágulások és nagy árcsökkenések. Mindezeken felocsúdva melyik üzletbe rohanjunk, ha olcsó sörrel és jégkrémmel akarjuk végigszurkolni a foci Eb-t?
Makro / Külgazdaság Hatalmas pakkot kapunk – egész héten ezt fogjuk emlegetni
Privátbankár.hu | 2016. június 5. 08:01
Rengeteg mindent megtudunk jövő héten a magyar gazdaság állapotáról. Privátbankár-Árkosár felmérésünkből kiderül, hogyan alakulnak az árak a boltokban, de ezen kívül makronaptárban szerepel még a májusi inflációs és az áprilisi ipari termelési adatok is, de az idei első negyedéves bruttó hazai termék adat második becslése is megjelenik. Napról napra: mire figyeljünk a jövő héten?
Vásárló Ezt most nem úsztuk meg olcsón: nagyot drágult a nagybevásárlás
Valkai Nikoletta | 2016. április 7. 12:40
Bár előző hónapban pár forinttal jobban jöttünk ki a nagybevásárlásnál, ezt most elvesztettük: mind előző havi, mind pedig egy évvel ezelőtti Árkosár-felmérésünkhöz képest is nőttek az árak, elszállt a burgonya és az alma is. De hol és mennyiért kapunk most medvehagymát? Hol érdemes sertéscombot venni? Most ennek is utánajártunk.
Vásárló Olcsóbb lett a nagybevásárlás – mennyibe kerül a sonka és a tojás?
Gáspár András | 2016. március 7. 16:00
A februári áremelkedés után pár forinttal olcsóbban jöttünk ki márciusi nagybevásárlásunk során. Rossz hír, hogy elszállt a burgonya ára, sajtot viszont harmadával olcsóbban tudtunk venni, mint egy éve. Három hét és itt a húsvét, így ebben a hónapban annak is utánajártunk, mennyibe kerül a legolcsóbb "sonka", tojás, nyúlhús és a csokinyúl.
Vásárló Nem ússzuk meg olcsón: drágább lett a havi nagybevásárlás
Gáspár András | 2016. február 10. 16:04
Úgy tűnik, nemcsak az év első hónapja tartogat mindig áremelkedést. Mind éves szinten, mind előző hónaphoz képes komolyabb drágulást tapasztaltunk szokásos Árkosár felmérésünkben. Hol úsztuk meg a legolcsóbban a nagybevásárlást? Melyik hipermarket emelte a legtöbbet az árain? Mennyivel drágultak az élelmiszerek? Azt is megnéztük, mi lett a vége a tavalyi mézbotránynak.
Vásárló Ha január, akkor áremelés: ennyivel lett drágább a nagybevásárlás
Gáspár András | 2016. január 13. 15:33
Az év elején is tovább folytatódott a tavaly novemberben indult trend: bár kisebb ütemben, de tovább emelkedtek az árak a Privátbankár Árkosár-felmérése szerint. Többet kellett fizetnünk a hiperekben, mint egy hónappal és egy évvel ezelőtt. De mennyit fizetnek az ételallergiával élők, ha számukra is fogyasztható termékeket akarnak venni? Idei első felmérésünkben ennek is utánajártunk.
Vásárló Kiderült: ennyivel lett drágább a karácsonyi nagybevásárlás
Valkai Nikoletta | 2015. december 7. 13:15
Egyik szemünk sír, a másik kicsit nevet. Miért? Habár novemberhez képest pár forinttal olcsóbban úsztuk meg a nagybevásárlást, egy év távlatában komoly drágulást mértünk decemberben is. Nyakunkon a karácsony, így e havi Privátbankár Árkosár-felmérésünkből többek közt az is kiderül, hol, mennyiért lehet a tél és a karácsony főszereplőit beszerezni.
Vásárló Elő a pénztárcákat: még drágább lett a nagybevásárlás!
Gáspár András | 2015. november 9. 14:40
Habár a kiskereskedelem minden apró szegletét lefedő hivatalos inflációs adatokon ez kevésbé látszik, a kizárólag a hazai hipermarketek élelmiszerárait vizsgáló Privátbankár.hu-felmérés ismét komolyabb áremelkedést ért tetten november elején.
Vásárló Drágább lett a nagybevásárlás - miért nem árulnak már magyar dinnyét?
Füstös Móni | 2015. július 7. 15:30
A májusi és júniusi árugrás után ismét áremelkedést mértünk a hipermarketekben. Júniushoz és tavaly júliushoz képest is emelkedtek az árak. Míg előző hónapban a krumpli, most az alma ára ugrott meg jelentősen, de a szeszesitalért és a tejfölért is jóval többet kell fizetni, mint tavaly ilyenkor. Tombol a nyár, kitört a dinnye szezon, de sehol nem találtunk magyar görögdinnyét.
Vásárló Nagyot drágultak a hipermarketek - elszállt a krumpli ára
Füstös Móni | 2015. június 8. 12:00
Jelentős áremelkedést mért a Privátbankár.hu a hipermarketekben júniusban. Májushoz képest ugyan nem drasztikus az áremelkedés, de éves alapon szépen megugrottak az árak. Harminc termékből álló mintakosarunkból minden harmadik termék drágult 10 százalékot meghaladó mértékben. A krumpli pedig egy hónap alatt majdnem 60 százalékkal emelkedett.
Vásárló Olcsóbb lett a nagybevásárlás: jöhet a krumplisaláta snidlinggel!
Gáspár András | 2015. március 9. 18:00
Olcsóbb a nagybevásárlás idén márciusban, mint tavaly ilyenkor, igaz februárhoz képest hajszálnyival emelkedtek az árak. A krumpli már majdnem csak feleannyiba került, mint tavaly, de sok más terméknek is lejjebb ment az ára - mi lett olcsóbb és mi drágult? Mennyibe kerül a kevert, a meggylikőr, a csoki-nyuszi és a snidling? Utánajártunk.
Vásárló Még olcsóbb a nagybevásárlás: mi lett olcsóbb, mi drágult?
Gáspár András | 2014. november 10. 16:44
Novemberben gyorsult az árcsökkenés a hipermarketekben, hónapról hónapra egyre olcsóbban tudhatjuk le a nagybevásárlást - erre jutottunk a legfrissebb Privátbankár Árkosár felmérés során. Azt is megnéztük, hogy melyik termékek lettek olcsóbbak és mi lett drágább.
Vásárló Nyugdíjra tenne félre vagy befektetne? Fontos adat jön ma!
Privátbankár.hu | 2014. október 10. 07:41
A fogyasztói árak szeptemberi alakulásáról tesz közzé ma adatokat a Központi Statisztikai Hivatal. Miért olyan fontos ez?
Vásárló Megint olcsóbb lett a nagybevásárlás - elmarad a kenyér-áremelés?
Füstös Móni | 2014. szeptember 10. 17:15
Tovább tart az árcsökkenés a hipermarketekben: szeptemberi árkörképünk szerint ezúttal is olcsóbban tudhatjuk le a nagybevásárlást, mint tavaly - sőt, az előző havinál is valamivel lejjebb ment mintakosarunk ára.
Vásárló Újra van infláció! Miért kérnek többet a magyarok?
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 12. 09:04
Júliusban a fogyasztói árak átlagosan 0,1 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Ezen időszak alatt a háztartási energia, a ruházkodási cikkek, az élelmiszerek, valamint a tartós fogyasztási cikkek ára csökkent, míg a szeszes italok, dohányáruk, a szolgáltatások és az egyéb cikkek, járműüzemanyagok drágultak.
Vásárló Még olcsóbb a nagybevásárlás: megy az árszkander a hipermarketekben
Füstös Móni | 2014. augusztus 11. 16:03
Augusztusban is olcsóbb lett a bevásárlás, és most előző hónaphoz képest és éves alapon is csökkentek az árak. Júliusban hosszú idő után élre állt a Tesco, most pedig az Interspar előzött - egyre nagyobb az árharc a hipermarketekben.
Vásárló Árkosár különkiadás: jobban megéri online nagybevásárolni?
Füstös Móni | 2014. február 26. 06:02
Ebben a hónapban a Privátbankár Árkosár felmérést kivételesen kibővítettük és két online áruházat is megvizsgáltunk. Arra kerestük a választ, hogy drágább-e az online bevásárlás és ha igen, mennyivel? Milyen kényelmet és mennyi időmegtakarítást jelent a bevásárlásnak ez az új módja?
Vásárló Itt a defláció! Még olcsóbb a nagybevásárlás
Füstös Móni | 2014. február 13. 15:51
Jelentős árcsökkenést mértünk a hipermarketekben. Az árak ezúttal nem csak az előző hónaphoz képest csökkentek, hanem ha mintaárkosarunkat megvennénk, a tavaly februárinál is kevesebbet kellene a boltokban hagynunk.
Vásárló Megjöttek a számok: négy évtizedes mélyponton az infláció
Privátbankár.hu | 2014. január 15. 09:08
Decemberben a fogyasztói árak 0,4 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban - erre 43 éve nem volt példa. A háztartási energia, valamint a tartós fogyasztási cikkek és a ruházkodási cikkek ára csökkent, mialatt a szeszes italok, dohányáruk és a szolgáltatások átlag felett drágultak. Összességében, 2013-ban a fogyasztói árak átlagosan 1,7 százalékkal emelkedtek az előző évhez viszonyítva.
Vásárló Itt vannak a számok: ennyivel lett drágább a magyarok élete
Privátbankár.hu | 2013. december 11. 09:06
Novemberben a fogyasztói árak 0,9%-kal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. A háztartási energia árak, valamint a járműüzemanyagok, a tartós fogyasztási cikkek és a ruházkodási cikkek ára csökkent, a szeszes italok, dohányáruk és a szolgáltatások drágultak.
Agrár Egy kicsit most könnyebb: olcsóbb lett a nagybevásárlás
Gáspár András | 2013. november 11. 09:39
A Privátbankár Árkosár felmérésenek legfrissebb adatai szerint olcsóbban megúszhatjuk a nagybevásárlást, mint egy hónappal ezelőtt. Az Interspar megelőzte a Tescót, olcsóbb lett a banán, drágább a krumpli és a tej, megnehezítik az életünket az olcsó tea kiválasztásánál, citromlé helyett pedig könnyen teaízesítő kerülhet a kosarunkba.
Vásárló Krumplistészta tejjel: megőrültél? Erre számíts a nagybevásárlásnál
Gáspár András | 2013. október 10. 10:20
A múlt hónaphoz képest nem kell sokkal többet fizetnünk a hipermarketekben, tavaly ilyenkor viszont még jóval kevesebből is megúszhattuk a nagybevásárlást. A krumpli, a tej és a tészta ára nagyot ugrott, de legalább a liszt sokkal olcsóbb, mint tavaly. Lehet, hogy ezért számít 7 százalékos inflációra a lakosság?
Vásárló Üröm az örömben: jó az adat, de drága az élelmiszer
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 11. 11:34
A rezsicsökkentés sokat javít az inflációs adaton, de az élelmiszerek ára ettől még magas marad, így a fogyasztói bizalom nem javul olyan dinamikusan, ezen az áfacsökkentés segítene.
Vásárló Nagybevásárlásra készül? Újabb jó hírünk van
Gáspár András | 2013. szeptember 10. 10:12
A nyolcvanadik Árkosár-felmérésben először mérhettünk éves adatot az Intersparban, a holland lánc rögtön előzött is egyet. Tovább folytatódott az árcsökkenés, a júliusi csúcs óta ereszkedik az élelmiszerkosarunk ára - hova lett az e-útdíj az árakból?
Vásárló Ma kiderül, olcsóbb lett-e az élet
Privátbankár.hu | 2013. április 11. 08:03
Ma megtudjuk, mennyivel lett olcsóbb az élet, a KSH publikálja a legfrisebb inflációs adatot. A Privátbankár felmérése szerint az április bevásárlás drágább lett.
Friss
hírlevél