Nagybevásárlás
Vásárló Most lendült be igazán az áremelkedés – 15 éve nem láttunk ilyet  
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2021. november 8. 14:59
A Privátbankár.hu Árkosár-felmérésének lassan 15 éves története során még soha nem mértünk akkora éves drágulást az általunk vizsgált hipermarketekben, mint most. Novemberre az októberben mért rekordot is túlszárnyalta az áremelkedés, és minden idők legmagasabb számlájával találtuk szembe magunkat - havi szinten csak 51 forint az áremelkedés, de éves szinten közel 3500 forintot ugrott a nagybevásárlás ára.
Vásárló A szigorítások előtti utolsó nagybevásárlás: éves mélypont közelébe estek az élelmiszerárak 
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2020. november 9. 17:01
Tovább lassult az élelmiszerárak emelkedésének tempója: a Privátbankár novemberi Árkosár-felmérése alapján idei mélypontja közelébe esett egy átlagos család havi nagybevásárlásának ellenértéke - hosszú idő után először egyetlen terméknél sem mértünk kiugró éves áremelkedést. Az előző hónaphoz képest pedig 5,5 százalékkal olcsóbb lett a nagybevásárlás. Kérdés, hogy a frissen bejelentett, a kiskereskedelmet is érintő szigorítások hogyan befolyásolják majd az élelmiszerárakat az év hátralévő részében.
Vásárló Fájni fog a húsvéti bevásárlás: 10 százalék közelében az éves áremelkedés 
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2020. április 7. 06:04
Nincs további emelkedés: a múlt hónapban elért történelmi csúcsról minimálisan, de lejjebb kerültek az élelmiszerárak a hipermarketekben. A tavalyi húsvéthoz képest viszont sokkal mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni - rég nem látott, 9 százalékot meghaladó éves áremelkedést mértünk az áruházakban. Ha az élelmiszerárak gyors emelkedése találkozik a megvágott vagy elvesztett fizetésekkel, biztosan nem lesz boldog az egyébként is tönkrevágott ünnep. A választék szűkebb, de hiány nincs, kivéve élesztőből - a bolti dolgozók mindenesetre derekasan állják a sarat.
Vásárló Történelmi csúcs: majdnem 21 ezer forint a családi nagybevásárlás 
Gáspár András | 2020. február 12. 14:33
13. születésnapra történelmi rekord jár: sosem került még olyan sokba a nagybevásárlás, mint azt a Privátbankár.hu Árkosár-felmérésének februári eredményei mutatják. Hajszál híján 21 ezer forint lett a bevásárlás átlagos végösszege, miközben az is kiderült: a párizsi már egyáltalán nem egy olcsó felvágott, de talán már tetőzik a sertéshús áremelkedése - miközben mindent eláraszt a szerelem.
Vásárló Sokat drágult az alma – hol úsztuk meg a legolcsóbban az őszi nagybevásárlást? 
Gáspár András | 2019. október 7. 13:39
Áremeléssel indították az őszt a hazai hipermarketek: mind az előző hónaphoz képest, mind éves szinten is drágulást tapasztaltunk az októberi Árkosár-felmérésünkben. Ugyan szeptemberhez képest csak néhány forinttal került többe, de most is 20 ezer forintot jelentett egy átlagos családi bevásárlás. Vaskos áremelkedés volt a gyümölcsosztályon. Hol és mennyiért adják a sütnivaló tököt? Mennyiből jön ki egy hiperolcsó borozás? Megnéztük.
Vásárló 12 éve nem láttunk ilyet: az égben jár a nagybevásárlás ára 
Valkai Nikoletta | 2019. március 7. 17:30
12 éves lett a Privátbankár.hu Árkosár-felmérése, a jubileumi körkép újabb rekordot hozott: tovább távolodunk a 20 ezer forintos lélektani határtól. A hipermarketekben továbbra is a krumpli vezeti az áremelkedést, de a chipsadó emelése miatt jelentősen drágult a névadó ropogtatnivaló is. Az áfacsökkentés miatt sokkal olcsóbb a tej - kivéve, ha laktózérzékeny az ember.
Vásárló Felejtsük el, hogy olcsóbb lesz a nagybevásárlás  
Füstös Móni | 2018. június 7. 14:36
Áremeléssel indították a nyarat a hazai hipermarketek: mind előző hónaphoz képes, mind éves szinten is drágulást tapasztaltunk júniusi Privátbankár-Árkosár felmérésünkben. Pár forint híján most is 20 ezer forintot jelentett egy átlagos családi bevásárlás. Megnéztük, mennyiből lehet kihozni a legolcsóbban egy nyáresti fröccsözést, és hogy mi a helyzet mogyorókrém-fronton.
Vásárló Magyarországon ilyet még nem csinált az Auchan 
Privátbankár.hu | 2018. április 12. 12:37
Hazánkban még újdonságnak számító, de az USA-ban és Nyugat-Európában már bevált üzletkoncepciót indított az áruházlánc Kőbányán.
Vásárló Csúcson az árak: sosem volt még ilyen drága a nagybevásárlás 
Gáspár András | 2017. július 10. 14:35
A márciusi rekord után újra emelkedtek az árak. A nagybevásárlás még sosem került ennyibe: júliusban először 19 ezer forint fölé ment a Privátbankár.hu Árkosár aktuális értéke. Éves alapon két hipermarket is 5 százalék felett emelte az árait. A boltok kínálatából látszik, hogy a grillezés egyre menőbb Magyarországon, és a dinnyebotránynak is utánajártunk.
Vásárló Feltámadt az infláció: még sose került ennyibe a nagybevásárlás 
Gáspár András | 2017. március 7. 14:01
Áremeléssel indították a tavaszt a hazai hipermarketek: az éledező infláció már tetten érhető az áruházláncok áraiban is, amit az is mutat, hogy mind éves szinten, mind előző hónaphoz képes is drágulást tapasztaltunk havi Privátbankár-Árkosár felmérésünkben. De annak is utánajártunk, mi a helyzet mogyorókrém-fronton.
Vásárló Biztos, hogy a szeretetről szól? Milliárdokat költünk a karácsonyra 
Privátbankár.hu | 2016. november 11. 07:37
Az ajándékoknak a szeretteinknél már csak az államkassza örül jobban.
Vásárló Valamit kitaláltak a Tescóban - mennyibe kerül a nagybevásárlás? 
Valkai Nikoletta | 2016. június 7. 13:23
Kisebb áremeléssel indították a nyarat a hipermarketek. Mind éves szinten, mind előző hónaphoz képes is drágulást tapasztaltunk havi Privátbankár-Árkosár felmérésünkben. Akadt azért meglepetés is bőven: trónfosztás, hiány cseresznyéből, elképesztő drágulások és nagy árcsökkenések. Mindezeken felocsúdva melyik üzletbe rohanjunk, ha olcsó sörrel és jégkrémmel akarjuk végigszurkolni a foci Eb-t?
Vásárló Olcsóbb lett a nagybevásárlás – mennyibe kerül a sonka és a tojás? 
Gáspár András | 2016. március 7. 16:00
A februári áremelkedés után pár forinttal olcsóbban jöttünk ki márciusi nagybevásárlásunk során. Rossz hír, hogy elszállt a burgonya ára, sajtot viszont harmadával olcsóbban tudtunk venni, mint egy éve. Három hét és itt a húsvét, így ebben a hónapban annak is utánajártunk, mennyibe kerül a legolcsóbb "sonka", tojás, nyúlhús és a csokinyúl.
Vásárló Elő a pénztárcákat: még drágább lett a nagybevásárlás! 
Gáspár András | 2015. november 9. 14:40
Habár a kiskereskedelem minden apró szegletét lefedő hivatalos inflációs adatokon ez kevésbé látszik, a kizárólag a hazai hipermarketek élelmiszerárait vizsgáló Privátbankár.hu-felmérés ismét komolyabb áremelkedést ért tetten november elején.
Vásárló Nagyot drágultak a hipermarketek - elszállt a krumpli ára 
Füstös Móni | 2015. június 8. 12:00
Jelentős áremelkedést mért a Privátbankár.hu a hipermarketekben júniusban. Májushoz képest ugyan nem drasztikus az áremelkedés, de éves alapon szépen megugrottak az árak. Harminc termékből álló mintakosarunkból minden harmadik termék drágult 10 százalékot meghaladó mértékben. A krumpli pedig egy hónap alatt majdnem 60 százalékkal emelkedett.
Vásárló Olcsóbb lett a nagybevásárlás: jöhet a krumplisaláta snidlinggel! 
Gáspár András | 2015. március 9. 18:00
Olcsóbb a nagybevásárlás idén márciusban, mint tavaly ilyenkor, igaz februárhoz képest hajszálnyival emelkedtek az árak. A krumpli már majdnem csak feleannyiba került, mint tavaly, de sok más terméknek is lejjebb ment az ára - mi lett olcsóbb és mi drágult? Mennyibe kerül a kevert, a meggylikőr, a csoki-nyuszi és a snidling? Utánajártunk.
Vásárló Még olcsóbb a nagybevásárlás: mi lett olcsóbb, mi drágult? 
Gáspár András | 2014. november 10. 16:44
Novemberben gyorsult az árcsökkenés a hipermarketekben, hónapról hónapra egyre olcsóbban tudhatjuk le a nagybevásárlást - erre jutottunk a legfrissebb Privátbankár Árkosár felmérés során. Azt is megnéztük, hogy melyik termékek lettek olcsóbbak és mi lett drágább.
Vásárló Még mindig olcsóbb a nagybevásárlás, mint tavaly - a kenyér viszont már drágul 
Füstös Móni | 2014. október 9. 13:20
Októberre lassult az árcsökkenés a hipermarketekben, de még mindig olcsóbban tudhatjuk le a nagybevásárlást, mint egy éve - erre jutottunk a legfrissebb Privátbankár Árkosár felmérés során. Az őszre ígért kenyéráremelés megérkezett, egy hónap alatt 14 százalékot drágult egy vekni.
Vásárló Még olcsóbb a nagybevásárlás: megy az árszkander a hipermarketekben 
Füstös Móni | 2014. augusztus 11. 16:03
Augusztusban is olcsóbb lett a bevásárlás, és most előző hónaphoz képest és éves alapon is csökkentek az árak. Júliusban hosszú idő után élre állt a Tesco, most pedig az Interspar előzött - egyre nagyobb az árharc a hipermarketekben.
Vásárló Megint olcsóbb a nagybevásárlás, mint tavaly - előzött a Tesco 
Füstös Móni | 2014. július 10. 06:10
A múlt hónaphoz képest ugyan drágább lett a nagybevásárlás, a tavalyinál azonban még most is sokkal olcsóbban tudtuk megtölteni a szekeret a Privátbankár legfrissebb Árkosár-felmérésében. Hosszú idő után élre állt a Tesco.
Vásárló Mindig rossz pénztárhoz állsz? Segít az Auchan 
Privátbankár.hu | 2014. április 8. 10:42
Új lámpákat szereltek fel a kasszákhoz: vagy zöld, vagy piros, vagy nem világít.
Vásárló Árkosár különkiadás: jobban megéri online nagybevásárolni? 
Füstös Móni | 2014. február 26. 06:02
Ebben a hónapban a Privátbankár Árkosár felmérést kivételesen kibővítettük és két online áruházat is megvizsgáltunk. Arra kerestük a választ, hogy drágább-e az online bevásárlás és ha igen, mennyivel? Milyen kényelmet és mennyi időmegtakarítást jelent a bevásárlásnak ez az új módja?
Vásárló Itt a defláció! Még olcsóbb a nagybevásárlás 
Füstös Móni | 2014. február 13. 15:51
Jelentős árcsökkenést mértünk a hipermarketekben. Az árak ezúttal nem csak az előző hónaphoz képest csökkentek, hanem ha mintaárkosarunkat megvennénk, a tavaly februárinál is kevesebbet kellene a boltokban hagynunk.
Vásárló Itt a defláció? Olcsóbb lett a nagybevásárlás! 
Privátbankár.hu | 2014. január 14. 13:35
Jól indul az év a hipermarketekben: a Privátbankár legfrissebb Árkosár-felmérése szerint két vizsgált áruházban is olcsóbban vásárolhatunk be, mint egy hónapja. Ami nagyobb meglepetés, hogy mindhárom helyen a tavaly januári áraknál is valamivel kevesebbet kérnek a nagybevásárlásért.
Vásárló A nagybevásárlásra nincs rezsicsökkentés - ugrottak az élelmiszerárak 
Gáspár András | 2013. július 10. 06:10
A Privátbankár Árkosár-felmérése szerint júliusban régen látott tempóban emelkedtek az élelmiszerárak a hipermarketekben. Hiába az alacsony infláció, a rezsicsökkentés nem gyűrűzik be az áruházakba - könnyen lehet, hogy az e-útdíj viszont felhajtotta az árakat. Elkapkodták a vevők a 73 forintos sört.
Vásárló Külföldi eper és filléres ketchup: olcsóbb lett a nagybevásárlás 
Gáspár András | 2013. május 13. 06:10
Háromból két hipermarketben olcsóbban vásárolhatunk be, mint egy hónappal ezelőtt - a Privátbankár májusi Árkosár-felmérésében csak egy helyen kértek 18 ezer forintnál többet mintakosarunkért. A magyar eperért mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, a fagyit és a ketchupot viszont fillérekből is megúszhatja, aki bírja az ilyesmit.
Vásárló Nagyot estek az élelmiszerárak - búcsúzik a Cora 
Gáspár András | 2012. augusztus 13. 06:20
Erős befutóval búcsúzik a Privátbankár Árkosár felmérésétől a Cora. Az Auchan által bekebelezett áruházak mostanra már túl sok mindenben hasonlítanak új anyjukra, így együtt mérjük teljesítményüket a jövőben. Júliushoz képest nagyot csökkentek az átlagos élelmiszerárak, éves szinten 2 százalék alatt az áremelkedés.
Vásárló Nincs nyári áreső: mennyivel lett drágább az élelmiszer? 
Gáspár András | 2012. július 10. 15:47
Júliusban gyakorlatilag az egy hónappal ezelőtti szinten ragadt a Privátbankár Árkosarának ellenértéke. Tavaly ilyenkor viszont jelentős áresést mértünk a hipermarketekben, így az éves áremelkedés szintje 9 hónapja nem látott mértékűre ugrott. A Corában már Auchanos árcímkéket nyomtatnak, a dinnye és a sárgabarack még csak elvétve magyar.
Vásárló Megint drágább az élelmiszer - nem mindegy, hol intézzük a nagybevásárlást 
Gáspár András | 2012. június 11. 10:17
A májusi áreső júniusra elapadt: a három hipermarketből kettőben is emelkedtek az átlagos élelmiszerárak az első nyári hónapban, a tavalyi kosárértéknél pedig mindenhol többet kellett kiadnunk. Nagyra nőtt a különbség a legolcsóbb és legdrágább áruházak között: egy ezresnél is nagyobb már az eltérés, miközben tovább folyik a Cora-áruházak átkonvertálása Auchanná.
Vásárló Végre olcsóbb lett az élelmiszer: alacsonyabb árakat tojt a húsvéti nyúl 
Privátbankár.hu | 2012. április 10. 14:50
Úgy tűnik, az előző havi váratlanul meredek áremelkedés után az áruházláncok visszafogták a gyeplőt: mindhárom, árkörképünkben részt vevő áruházban csökkentek az árak az előző hónaphoz képest, egy helyen pedig még a tavalyinál is olcsóbban tölthettük meg árkosarunkat.
Vásárló Az első nagybevásárlás 2012-ben: mennyire fáj az áfaemelés? 
Gáspár András | 2012. január 12. 06:15
Januárban beköszöntött a megemelt áfakulcs és a rekord üzemanyagár a kereskedelmi láncok üzleteibe is - ehhez képest viszonylag olcsón megúsztuk a hagyományosnak mondható év eleji áremelkedést. Úgy tűnik, az áruházak inkább visszafogják magukat, csak ne veszítsenek vásárlókat - a kereslet már egyébként is a padlón van.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG