Nagybevásárlás
Vásárló A szigorítások előtti utolsó nagybevásárlás: éves mélypont közelébe estek az élelmiszerárak
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2020. november 9. 17:01
Tovább lassult az élelmiszerárak emelkedésének tempója: a Privátbankár novemberi Árkosár-felmérése alapján idei mélypontja közelébe esett egy átlagos család havi nagybevásárlásának ellenértéke - hosszú idő után először egyetlen terméknél sem mértünk kiugró éves áremelkedést. Az előző hónaphoz képest pedig 5,5 százalékkal olcsóbb lett a nagybevásárlás. Kérdés, hogy a frissen bejelentett, a kiskereskedelmet is érintő szigorítások hogyan befolyásolják majd az élelmiszerárakat az év hátralévő részében.
Vásárló Fájni fog a húsvéti bevásárlás: 10 százalék közelében az éves áremelkedés
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2020. április 7. 06:04
Nincs további emelkedés: a múlt hónapban elért történelmi csúcsról minimálisan, de lejjebb kerültek az élelmiszerárak a hipermarketekben. A tavalyi húsvéthoz képest viszont sokkal mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni - rég nem látott, 9 százalékot meghaladó éves áremelkedést mértünk az áruházakban. Ha az élelmiszerárak gyors emelkedése találkozik a megvágott vagy elvesztett fizetésekkel, biztosan nem lesz boldog az egyébként is tönkrevágott ünnep. A választék szűkebb, de hiány nincs, kivéve élesztőből - a bolti dolgozók mindenesetre derekasan állják a sarat.
Vásárló Történelmi csúcs: majdnem 21 ezer forint a családi nagybevásárlás
Gáspár András | 2020. február 12. 14:33
13. születésnapra történelmi rekord jár: sosem került még olyan sokba a nagybevásárlás, mint azt a Privátbankár.hu Árkosár-felmérésének februári eredményei mutatják. Hajszál híján 21 ezer forint lett a bevásárlás átlagos végösszege, miközben az is kiderült: a párizsi már egyáltalán nem egy olcsó felvágott, de talán már tetőzik a sertéshús áremelkedése - miközben mindent eláraszt a szerelem.
Vásárló Sokat drágult az alma – hol úsztuk meg a legolcsóbban az őszi nagybevásárlást?
Gáspár András | 2019. október 7. 13:39
Áremeléssel indították az őszt a hazai hipermarketek: mind az előző hónaphoz képest, mind éves szinten is drágulást tapasztaltunk az októberi Árkosár-felmérésünkben. Ugyan szeptemberhez képest csak néhány forinttal került többe, de most is 20 ezer forintot jelentett egy átlagos családi bevásárlás. Vaskos áremelkedés volt a gyümölcsosztályon. Hol és mennyiért adják a sütnivaló tököt? Mennyiből jön ki egy hiperolcsó borozás? Megnéztük.
Vásárló 12 éve nem láttunk ilyet: az égben jár a nagybevásárlás ára
Valkai Nikoletta | 2019. március 7. 17:30
12 éves lett a Privátbankár.hu Árkosár-felmérése, a jubileumi körkép újabb rekordot hozott: tovább távolodunk a 20 ezer forintos lélektani határtól. A hipermarketekben továbbra is a krumpli vezeti az áremelkedést, de a chipsadó emelése miatt jelentősen drágult a névadó ropogtatnivaló is. Az áfacsökkentés miatt sokkal olcsóbb a tej - kivéve, ha laktózérzékeny az ember.
Vásárló Felejtsük el, hogy olcsóbb lesz a nagybevásárlás
Füstös Móni | 2018. június 7. 14:36
Áremeléssel indították a nyarat a hazai hipermarketek: mind előző hónaphoz képes, mind éves szinten is drágulást tapasztaltunk júniusi Privátbankár-Árkosár felmérésünkben. Pár forint híján most is 20 ezer forintot jelentett egy átlagos családi bevásárlás. Megnéztük, mennyiből lehet kihozni a legolcsóbban egy nyáresti fröccsözést, és hogy mi a helyzet mogyorókrém-fronton.
Vásárló Magyarországon ilyet még nem csinált az Auchan
Privátbankár.hu | 2018. április 12. 12:37
Hazánkban még újdonságnak számító, de az USA-ban és Nyugat-Európában már bevált üzletkoncepciót indított az áruházlánc Kőbányán.
Vásárló Csúcson az árak: sosem volt még ilyen drága a nagybevásárlás
Gáspár András | 2017. július 10. 14:35
A márciusi rekord után újra emelkedtek az árak. A nagybevásárlás még sosem került ennyibe: júliusban először 19 ezer forint fölé ment a Privátbankár.hu Árkosár aktuális értéke. Éves alapon két hipermarket is 5 százalék felett emelte az árait. A boltok kínálatából látszik, hogy a grillezés egyre menőbb Magyarországon, és a dinnyebotránynak is utánajártunk.
Vásárló Feltámadt az infláció: még sose került ennyibe a nagybevásárlás
Gáspár András | 2017. március 7. 14:01
Áremeléssel indították a tavaszt a hazai hipermarketek: az éledező infláció már tetten érhető az áruházláncok áraiban is, amit az is mutat, hogy mind éves szinten, mind előző hónaphoz képes is drágulást tapasztaltunk havi Privátbankár-Árkosár felmérésünkben. De annak is utánajártunk, mi a helyzet mogyorókrém-fronton.
Vásárló Biztos, hogy a szeretetről szól? Milliárdokat költünk a karácsonyra
Privátbankár.hu | 2016. november 11. 07:37
Az ajándékoknak a szeretteinknél már csak az államkassza örül jobban.
Vásárló Valamit kitaláltak a Tescóban - mennyibe kerül a nagybevásárlás?
Valkai Nikoletta | 2016. június 7. 13:23
Kisebb áremeléssel indították a nyarat a hipermarketek. Mind éves szinten, mind előző hónaphoz képes is drágulást tapasztaltunk havi Privátbankár-Árkosár felmérésünkben. Akadt azért meglepetés is bőven: trónfosztás, hiány cseresznyéből, elképesztő drágulások és nagy árcsökkenések. Mindezeken felocsúdva melyik üzletbe rohanjunk, ha olcsó sörrel és jégkrémmel akarjuk végigszurkolni a foci Eb-t?
Vásárló Olcsóbb lett a nagybevásárlás – mennyibe kerül a sonka és a tojás?
Gáspár András | 2016. március 7. 16:00
A februári áremelkedés után pár forinttal olcsóbban jöttünk ki márciusi nagybevásárlásunk során. Rossz hír, hogy elszállt a burgonya ára, sajtot viszont harmadával olcsóbban tudtunk venni, mint egy éve. Három hét és itt a húsvét, így ebben a hónapban annak is utánajártunk, mennyibe kerül a legolcsóbb "sonka", tojás, nyúlhús és a csokinyúl.
Vásárló Elő a pénztárcákat: még drágább lett a nagybevásárlás!
Gáspár András | 2015. november 9. 14:40
Habár a kiskereskedelem minden apró szegletét lefedő hivatalos inflációs adatokon ez kevésbé látszik, a kizárólag a hazai hipermarketek élelmiszerárait vizsgáló Privátbankár.hu-felmérés ismét komolyabb áremelkedést ért tetten november elején.
Vásárló Nagyot drágultak a hipermarketek - elszállt a krumpli ára
Füstös Móni | 2015. június 8. 12:00
Jelentős áremelkedést mért a Privátbankár.hu a hipermarketekben júniusban. Májushoz képest ugyan nem drasztikus az áremelkedés, de éves alapon szépen megugrottak az árak. Harminc termékből álló mintakosarunkból minden harmadik termék drágult 10 százalékot meghaladó mértékben. A krumpli pedig egy hónap alatt majdnem 60 százalékkal emelkedett.
Vásárló Olcsóbb lett a nagybevásárlás: jöhet a krumplisaláta snidlinggel!
Gáspár András | 2015. március 9. 18:00
Olcsóbb a nagybevásárlás idén márciusban, mint tavaly ilyenkor, igaz februárhoz képest hajszálnyival emelkedtek az árak. A krumpli már majdnem csak feleannyiba került, mint tavaly, de sok más terméknek is lejjebb ment az ára - mi lett olcsóbb és mi drágult? Mennyibe kerül a kevert, a meggylikőr, a csoki-nyuszi és a snidling? Utánajártunk.
Vásárló Még olcsóbb a nagybevásárlás: mi lett olcsóbb, mi drágult?
Gáspár András | 2014. november 10. 16:44
Novemberben gyorsult az árcsökkenés a hipermarketekben, hónapról hónapra egyre olcsóbban tudhatjuk le a nagybevásárlást - erre jutottunk a legfrissebb Privátbankár Árkosár felmérés során. Azt is megnéztük, hogy melyik termékek lettek olcsóbbak és mi lett drágább.
Vásárló Még mindig olcsóbb a nagybevásárlás, mint tavaly - a kenyér viszont már drágul
Füstös Móni | 2014. október 9. 13:20
Októberre lassult az árcsökkenés a hipermarketekben, de még mindig olcsóbban tudhatjuk le a nagybevásárlást, mint egy éve - erre jutottunk a legfrissebb Privátbankár Árkosár felmérés során. Az őszre ígért kenyéráremelés megérkezett, egy hónap alatt 14 százalékot drágult egy vekni.
Vásárló Még olcsóbb a nagybevásárlás: megy az árszkander a hipermarketekben
Füstös Móni | 2014. augusztus 11. 16:03
Augusztusban is olcsóbb lett a bevásárlás, és most előző hónaphoz képest és éves alapon is csökkentek az árak. Júliusban hosszú idő után élre állt a Tesco, most pedig az Interspar előzött - egyre nagyobb az árharc a hipermarketekben.
Vásárló Megint olcsóbb a nagybevásárlás, mint tavaly - előzött a Tesco
Füstös Móni | 2014. július 10. 06:10
A múlt hónaphoz képest ugyan drágább lett a nagybevásárlás, a tavalyinál azonban még most is sokkal olcsóbban tudtuk megtölteni a szekeret a Privátbankár legfrissebb Árkosár-felmérésében. Hosszú idő után élre állt a Tesco.
Vásárló Mindig rossz pénztárhoz állsz? Segít az Auchan
Privátbankár.hu | 2014. április 8. 10:42
Új lámpákat szereltek fel a kasszákhoz: vagy zöld, vagy piros, vagy nem világít.
Vásárló Árkosár különkiadás: jobban megéri online nagybevásárolni?
Füstös Móni | 2014. február 26. 06:02
Ebben a hónapban a Privátbankár Árkosár felmérést kivételesen kibővítettük és két online áruházat is megvizsgáltunk. Arra kerestük a választ, hogy drágább-e az online bevásárlás és ha igen, mennyivel? Milyen kényelmet és mennyi időmegtakarítást jelent a bevásárlásnak ez az új módja?
Vásárló Itt a defláció! Még olcsóbb a nagybevásárlás
Füstös Móni | 2014. február 13. 15:51
Jelentős árcsökkenést mértünk a hipermarketekben. Az árak ezúttal nem csak az előző hónaphoz képest csökkentek, hanem ha mintaárkosarunkat megvennénk, a tavaly februárinál is kevesebbet kellene a boltokban hagynunk.
Vásárló Itt a defláció? Olcsóbb lett a nagybevásárlás!
Privátbankár.hu | 2014. január 14. 13:35
Jól indul az év a hipermarketekben: a Privátbankár legfrissebb Árkosár-felmérése szerint két vizsgált áruházban is olcsóbban vásárolhatunk be, mint egy hónapja. Ami nagyobb meglepetés, hogy mindhárom helyen a tavaly januári áraknál is valamivel kevesebbet kérnek a nagybevásárlásért.
Vásárló A nagybevásárlásra nincs rezsicsökkentés - ugrottak az élelmiszerárak
Gáspár András | 2013. július 10. 06:10
A Privátbankár Árkosár-felmérése szerint júliusban régen látott tempóban emelkedtek az élelmiszerárak a hipermarketekben. Hiába az alacsony infláció, a rezsicsökkentés nem gyűrűzik be az áruházakba - könnyen lehet, hogy az e-útdíj viszont felhajtotta az árakat. Elkapkodták a vevők a 73 forintos sört.
Vásárló Külföldi eper és filléres ketchup: olcsóbb lett a nagybevásárlás
Gáspár András | 2013. május 13. 06:10
Háromból két hipermarketben olcsóbban vásárolhatunk be, mint egy hónappal ezelőtt - a Privátbankár májusi Árkosár-felmérésében csak egy helyen kértek 18 ezer forintnál többet mintakosarunkért. A magyar eperért mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, a fagyit és a ketchupot viszont fillérekből is megúszhatja, aki bírja az ilyesmit.
Vásárló Nagyot estek az élelmiszerárak - búcsúzik a Cora
Gáspár András | 2012. augusztus 13. 06:20
Erős befutóval búcsúzik a Privátbankár Árkosár felmérésétől a Cora. Az Auchan által bekebelezett áruházak mostanra már túl sok mindenben hasonlítanak új anyjukra, így együtt mérjük teljesítményüket a jövőben. Júliushoz képest nagyot csökkentek az átlagos élelmiszerárak, éves szinten 2 százalék alatt az áremelkedés.
Vásárló Nincs nyári áreső: mennyivel lett drágább az élelmiszer?
Gáspár András | 2012. július 10. 15:47
Júliusban gyakorlatilag az egy hónappal ezelőtti szinten ragadt a Privátbankár Árkosarának ellenértéke. Tavaly ilyenkor viszont jelentős áresést mértünk a hipermarketekben, így az éves áremelkedés szintje 9 hónapja nem látott mértékűre ugrott. A Corában már Auchanos árcímkéket nyomtatnak, a dinnye és a sárgabarack még csak elvétve magyar.
Vásárló Megint drágább az élelmiszer - nem mindegy, hol intézzük a nagybevásárlást
Gáspár András | 2012. június 11. 10:17
A májusi áreső júniusra elapadt: a három hipermarketből kettőben is emelkedtek az átlagos élelmiszerárak az első nyári hónapban, a tavalyi kosárértéknél pedig mindenhol többet kellett kiadnunk. Nagyra nőtt a különbség a legolcsóbb és legdrágább áruházak között: egy ezresnél is nagyobb már az eltérés, miközben tovább folyik a Cora-áruházak átkonvertálása Auchanná.
Vásárló Végre olcsóbb lett az élelmiszer: alacsonyabb árakat tojt a húsvéti nyúl
Privátbankár.hu | 2012. április 10. 14:50
Úgy tűnik, az előző havi váratlanul meredek áremelkedés után az áruházláncok visszafogták a gyeplőt: mindhárom, árkörképünkben részt vevő áruházban csökkentek az árak az előző hónaphoz képest, egy helyen pedig még a tavalyinál is olcsóbban tölthettük meg árkosarunkat.
Vásárló Az első nagybevásárlás 2012-ben: mennyire fáj az áfaemelés?
Gáspár András | 2012. január 12. 06:15
Januárban beköszöntött a megemelt áfakulcs és a rekord üzemanyagár a kereskedelmi láncok üzleteibe is - ehhez képest viszonylag olcsón megúsztuk a hagyományosnak mondható év eleji áremelkedést. Úgy tűnik, az áruházak inkább visszafogják magukat, csak ne veszítsenek vásárlókat - a kereslet már egyébként is a padlón van.
hírlevél
depositphotos