3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Valentin-napon az amerikaiak több mint fele ünnepel, összesen 17,3 milliárd dollárt költenek el. A férfiak persze jóval többet, mint a nők. Vajon hány százalék vásárol ékszert? Hányan szakítanának, ha nem kapnának semmit? Így hanyatlik a Nyugat.

Átlagosan 134 dollárt, azaz mintegy 30 550 forintot költ el egy amerikai polgár idén Valentin-napra – derül ki az amerikai kiskereskedők szövetsége, az NRF előrejelzéséből. Ez 2,2 százalékkal több, mint tavaly, viszont alaposan, majdnem 30 százalékkal meghaladja a 2009-es és 2010-es válságévek 103 dolláros szintjét.

Ez nem jelenti persze azt, hogy minden egyes polgár megünnepli ezt a napot, sőt még csökken is az arányuk, az említett szervezet felmérése szerint a 2013-as 60 százalékról 54 százalékra. Így is 17,3 milliárd dollárt fognak majd összesen elkölteni, a Valentin-nap a kereskedők piros betűs ünnepeinek egyike, mivel jelentősen fellendíti a forgalmat.

A szerelem, illetve a szeretet ünnepének tartott esemény alkalmával az amerikaiak 48,7 százaléka cukorkát ajándékoz, 37,3 százalékuk virágot, 51,2 százalékuk üdvözlőlapot fog küldeni. Körülbelül 19 százalék ékszerrel kedveskedik, ezek összértéke a 3,9 milliárd dollárt is elérheti. Végül az ünneplők 37 százaléka étteremben vagy szórakozóhelyen tölti az estét, ami 3,5 milliárd dollárba fog nekik fájni. (Nyilván sokan többféle dologra is költenek, például vacsora+virág.)


Nem túl meglepő, hogy a férfiak több mint kétszer annyit, 108 dollárt, mintegy 25 ezer forintot költenek átlagosan a párjukra, mint a nők, akik csak 49 dollárt. A korábban említett 134 dollár úgy jön ki, hogy sokan más családtagokra, rokonokra is költenek, nem csak párjukra. Van, aki barátokra, kollégákra, vagy tanárára is gondol ilyenkor. Sőt, kapaszkodjanak meg, 19 százalékuk Valentin-nap alkalmából a házikedvencét is megajándékozza, erre a célra ezek a személyek átlagosan 5,5 dollárt, 1255 forintot fizetnek ki!


Tavaly vicces részletek derültek ki a Satisticbrain oldalon olvasható statisztikából is. Ezek szerint a Valentin-napi képeslapok 85 százalékát a nők vásárolják. Az USA-ban 180 millió képeslapot ajándékoznak ezen a napon, és 196 millió szál rózsának kell meghalnia február 14-e alkalmából. A nők 14 százaléka viszont saját magának küld virágot ezen a napon. Ugyancsak a nők 53 százaléka pedig szakítana, ha ezen a napon nem kapna semmit sem a párjától.

Végül, de nem utolsósorban az USA-ban átlagosan 11 ezer gyermek fogan ezen az egyetlen napon… Ennek ellenére november közepén nincs sok embernek születésnapja, ezt mutatják az osztrák születési statisztikák, amikről nemrég beszámoltunk, de a grafikus amerikai születésnap-térkép is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Vásárló Örömteli hír érkezett a magyar benzinkutakról
Privátbankár.hu | 2024. április 29. 11:24
Olcsóbb lesz megtölteni a tankokat. 
Vásárló Bevetik a "mindent tudó" tanácsadót az élelmiszereknél
Privátbankár.hu | 2024. április 28. 15:28
Komoly változás jöhet az élelmiszer- és italpiacon, miután minden vállalat a mesterséges intelligenciára támaszkodva akar versenytársai fölé kerekedni. 
Vásárló Használtcikk-forradalmat hirdet a Decathlon
Buksza blog | 2024. április 28. 14:41
Magasabb szintre emeli használtcikk-üzletét a Decathlon.
Vásárló Ki lehet mosni a legkoszosabb ruhákat is 15 perc alatt?
Buksza blog | 2024. április 28. 12:57
A távmunka egyik kevésbé ismert mellékhatása, hogy sokan többet sportolnak, amihez nem az öregebb pólókat használják, hanem az úgynevezett athleisure ruházatot. Ennek is van azonban egy mellékhatása.
Vásárló Meglepő újdonsággal állt elő az Aldi, mérföldkő lehet a boltlánc életében
Buksza blog | 2024. április 28. 08:33
Az Aldi és építőipari beruházó partnere új szintre emelte Németországban közös tevékenységét azzal, hogy többre vállalkozott egyszerűen egy új áruház felépítésénél. A bolt felett lakóház épült.
Vásárló Búcsú az 1687 milliárd forintos értéktől: eladósorba kerülhet a Dr. Martens
Buksza blog | 2024. április 23. 10:07
Az elmúlt hónapokban egymás után érkeztek a rossz hírek a legendás Dr.Martens bakancsokat gyártó vállalat háza tájáról, aminek a márka önállóságának elvesztése lehet a következménye.
Vásárló Inkább a pénzre szavaztak: maradnak a kínálatban az egészségtelenebbnek mondott élelmiszerek
Buksza blog | 2024. április 23. 07:44
Elbukott egy olyan civil szervezet támadása a kényeztető csokoládék ellen, amely azt gondolja magáról, hogy a hozzá hasonló felvilágosult csoportoknak meg kell védeniük az embereket saját maguktól.
Vásárló Csempésszünk egy kis zöldet bárhová!
Márkázott tartalom | 2024. április 22. 16:32
A szép, zöld, gondozott fűfelület nagyon vonzó és kellemes látványt nyújt. Azonban tény, hogy sok odafigyelést is igényel. A rendszeres fűnyírás, öntözés, esetlegesen a gyomirtás vagy a különféle növényvédelmi kezelések időt és energiát igényelnek. Emellett költségesek is, és még a környezetet is terhelik.
Vásárló Visszafordultak a magyar diszkontok
Csernátony Csaba - Kollár Dóra | 2024. április 22. 05:31
Fordult a kocka a magyarországi diszkontláncokban a Privátbankár Diszkont Árkosár-felmérése szerint áprilisban. Miközben februárról márciusra drágább, most olcsóbb lett a kosár. 
Vásárló Miért nehéz fogást találni a legnagyobb boltláncokon?
Buksza blog | 2024. április 21. 13:16
A kereskedés a legősibb mesterségek közé tartozik, ám egy friss tanulmány szerint nagyot téved az, aki azt hiszi, hogy talpon maradhat az a kereskedő, aki csak a kereskedői szimatára támaszkodik.  
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG