Hirdetés
Hirdetés

Azt hitted, nem drágulnak tovább az ingatlanok? Új sztár születik Budapesten

2018. február 08., 14:27

Tovább pörög a magyar ingatlanpiac, emelkednek az árak is - Budapesten egy új sztárkerület van születőben.

A Duna House legfrissebb Barométer-kiadványa valós piaci adatok alapján ad gyorselemzést a januári tranzakciókról és az ebből kimutatható tendenciákról.

Január volt, mégis 10 ezer fölött volt a tranzakciók száma

A jelentés alapján azt mondhatjuk: továbbra is nagyon pörög a hazai ingatlanpiac. Januárban ugyanis 10 918 ingatlant adtak-vettek az országban, ami 4,5%-os emelkedést jelent tavaly januárhoz képest.

Hirdetés

A január szezonálisan nem tartozik az ingatlanpiac erősebb hónapjai közé, ennek ellenére tavaly és idén is tízezer feletti adás-vételt becsült a Duna House, amely alátámasztja az idei tranzakciószám-emelkedéssel kapcsolatos várakozásokat.

Sokat emelkedett a Keresleti Index az előző hónaphoz képest, jelenleg 99 százalékponton áll. Az ünnepek után jellemzően felpezsdül az élet az ingatlanpiacon, ez alól az idei év sem kivétel. Ugyan a legfrissebb érték elmarad a 2016. januárihoz képest, de a tavalyi értéknél 17 százalékponttal magasabb - írja a DunaHouse.

Tovább emelkednek az árak - új sztárja van Budapestnek?

Árak tekintetében az emelkedő tendencia egyelőre tisztán látszik, azonban ennek mértéke még nem mérhető pontosan egyhavi adatokból. Tény, hogy januárban az ország minden területén emelkedtek a panel és a téglalakások árai egyaránt, az előző negyedév átlagához és az előző év januárjához képest is.

Az ország keleti felében egy panel négyeztméterára átlagosan 225 ezer forint, ugyanez Pesten már 362 ezer forint volt. A legmagasabb árakat a belvárosban és Budán található téglalakásoknál találjuk, itt 564 ezer Ft/m2 ár volt az átlagos januárban.

Budapesten érdekes tendenciát mutat a kerületek iránti érdeklődés, amely területen most először szorongatták meg a XIII. kerület régóta éllovas pozícióját. Az erőteljes kihívó Zugló, amely iránt januárban a budapesti ingatlankeresők 18%-a érdeklődött.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Alattomos betegség: évente 8 ezer magyar ebbe hal bele

Alattomos betegség: évente 8 ezer magyar ebbe hal bele

Nem véletlen, hogy az Európai Tüdőgyógyász Társaság 2010-et a tüdő évének nyilvánította, felhívva ezzel is a figyelmet a világszerte több százmillió embert érintő krónikus tüdőbetegségek jelentőségére, és arra, hogy bár a legtöbb tüdőbetegség gyógyítható, a megelőzés a leghatékonyabb módszer ezek kivédésére.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Powered by Saxo Bank

Szavazás

Ön szeretné, hogy elmélyítsék az Európai Unió integrációját?